Αστρονομικό το ποσό της πρότασης Κινέζων για Ρονάλντο

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2016 18:04

Η… επίθεση της Κίνας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο προκαλεί δέος και φυσικά από τη στρατηγική της δεν θα μπορούσε να λείπει μια πρόταση στον κορυφαίο παίκτη του 2016, τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Όπως αποκάλυψε στο Sky Sports Italia, ο μάναζτερ του Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζόρζε Μέντες, δέχθηκε μυθική πρόταση από τους Κινέζους. «Από την Κίνα υπάρχει πρόταση 300 εκατομμύρια ευρώ στη Ρεάλ και περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ ετησίως στον παίκτη«, είπε χαρακτηριστικά στο Ντουμπάι, στο περιθώριο των dei Globe Soccer Awards, σε αποκλειστική συνέντευξη. Φυσικά τα 40 εκατ. ευρώ του Κάρλος Τέβες για να φορέσει την φανέλα της Σανγκάη Σενχουά θα δείχνουν τότε λίγα.

«Όμως τα χρήματα δεν είναι τα πάντα. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η ζωή του«, συμπλήρωσε ο Μέντες. «Ο Κριστιάνο είναι χαρούμενος στην Ρεάλ Μαδρίτης και είναι αδύνατο να πάει στην Κίνα. Η κινεζική αγορά είναι μια νέα αγορά, μπορούν να αγοράσουν πολλούς παίκτες, οποιονδήποτε άλλο, αλλά και πάλι είναι αδύνατο να πάει ο Ρονάλντο Κριστιάνο είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και ο καλύτερος όλων των εποχών. Είναι φυσιολογικό να έχουμε κάποιες προτάσεις. Κέρδισε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Πορτογαλία, είναι σαν να κατακτά το πρωτάθλημα στην Ιταλία με την Τζένοα».

Σύμφωνα με τον Μέντες δεν είναι η πρώτη πρόταση Κινέζων για τον Ρονάλντο, αφού υπήρξε και άλλη το καλοκαίρι, τότε που η Ρεάλ Μδαρίτης, αποφάσισε να βάλει ρήτρα 1 δις ευρώ. Όμως και τώρα η απάντηση του Πορτογάλου ήταν αρνητική. Δεν ήθελε ούτε να την ακούσει.

Έστω κι αν το…μεροκάματό του ξεπερνούσε στα 274.000 ευρώ, περίπου 11.420 ευρώ την ώρα, περισσότερα από 190 ευρώ κάθε λεπτό! Να σημειωθεί ότι όπως υποστηρίζουν οι Ισπανοί (πρώτο θέμα σε Marca και As), την μετακίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Κίνα είχαν δει πολλοί θετικά, ανάμεσά τους και η Nike, που ήθελε να κυριαρχήσει στην αγορά της Ασίας.

Πριν λίγες εβδομάδες επίσης το Sky Sports, είχε αποκαλύψει ότι οι Κινέζοι της Χεμπέι είχαν κάνει πρόταση 500 εκατ. ευρώ στην Μπαρτσελόνα για τον Λιονέλ Μέσι και 100 εκατ. ευρώ στον Αργεντινό σούπερ σταρ.

Πάντως οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί, καθώς περισσότερα από 761 εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν σε παίκτες τα τελευταία δύο χρόνια. Ωστόσο τα παραπάνω δεν προκαλούν ανησυχία μόνο στους ανταγωνιστές, αλλά και τους ίδιους τους Κινέζους: ο αγώνας προς την κορυφή δείχνει, λένε, μια φούσκα που απειλεί να νοθεύσει την αγορά.

Έτσι η διοργανώτρια αρχή σκέφτεται να αλλάξει τον κανόνα που επιτρέπει σε τέσσερις ξένους και έναν από την Ασία σε 3 +1. Επίσης ότι εκτός από παίκτες, προπονητές, στο σχέδιο είναι και η «εισαγωγή» διαιτητών από την Ευρώπη!

Οι δέκα υψηλότεροι μισθοί παικτών στην Κίνα:

1. Κάρλος Τέβες Σανγκάη Σενχουάν 40 εκατ. ευρώ
2. Εζεκιέλ Λαβέτσι Χεμπέι 26,5
3. Οσκαρ Σανγκάη SIPG 25
4. Χουλκ Σανγκάη SIPG 20
5. Γκρατσιάνο Πελέ Σαντόνγκ 16
6. Ασαμόα Γκιάν Σανγκάη SIPG 14,8
7. Ραμόιρες Γιανγκσού Σιουνίνγκ 13
8. Τζάκσον Ραμίρες Γκουαντζού Εβεργκράντε 12,5
9. Αλεξ Τεξέιρα Γιανγκσού Σουνίνγκ 12
10. Μπουράκ Γιλμάζ Γκουοάν 8

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass