ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ(0-0)

Διπλό μήνυμα από την ΑΕΛ

*Αγωνιστική ανάταση της ομάδας και συμπαράσταση στα προσφυγόπουλα

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2016 14:09

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ: Βασ. Ντάμπλης

Διπλό μήνυμα έστειλε η ΑΕΛ στον χθεσινό αγώνα που έδωσε στο Ael Fc Arena με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό (0-0) και το πρώτο αφορούσε στη συμπαράσταση στα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στη χώρα μας, καθώς οι παίκτες έβαλαν το μήνυμα στις φανέλες μετά από εντολή της διοίκησης και συμπαράστασης του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Τζούλιους Συναδινού ότι «τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας».

Το δεύτερο ήταν η αγωνιστική ανάταση καθώς έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, με βάση και τον αντίπαλό της, όπου διεκδίκησε τη νίκη μέχρι το τέλος και άφησε υποσχέσεις ότι δεν θα μπει σε περιπέτειες υποβιβασμού αν και παραμένει στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ΑΕΛ χθες κέρδισε κοινωνικά ζεσταίνοντας τις «παγωμένες» (μεταφορικά και κυριολεκτικά λόγω των καιρικών συνθηκών) καρδιές από τα μικρά προσφυγόπουλα αλλά και των φιλάθλων που είδαν καλύτερο ποδόσφαιρο από τα τελευταία παιχνίδια αλλά όχι νίκη. Η ομάδα μπορεί να έχει πέντε αγώνες πρωταθλήματος χωρίς νίκη αλλά με τέτοιες εμφανίσεις σίγουρα ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον με δεδομένο ότι στο δεύτερο γύρο έχει σαφώς πιο εύκολο πρόγραμμα και θα ενισχυθεί με μεταγραφές.

Ο αγώνας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς στο πρώτο ημίχρονο υπήρχαν μόνο νεύρα και τίποτα άλλο. Ούτε μια φάση….

Στο δεύτερο μέρος όμως παίχθηκε σαφώς καλύτερη μπάλα με την ΑΕΛ να κάνει τρεις πολύ καλές φάσεις (με Ντέλετιτς, Ντοντό, Φάρκας) αλλά και ο Παναθηναϊκός το ίδιο με δύο φάσεις του Μπεργκ και μία του Λέτο.

Οι «πράσινοι» τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίχτες λόγω της δίκαιης αποβολής του Ζέκα στο 81’. Η ΑΕΛ μπορούσε να κερδίσει όπως είπε ο Τσιώλης και από την άλλη ο Ουζουνίδης με την ειλικρίνεια που τον διακρίνει είπε ότι η ομάδα του, ο Παναθηναϊκός δεν άξιζε κάτι παραπάνω.

Η ΑΕΛ μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό μπορεί να κάνει ήρεμες γιορτές ενώ ο Παναθηναϊκός σίγουρα παραμένει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα αλλά χωρίς βλέψεις πρωταθλητισμού. Η αθηναϊκή ομάδα είχε πολλά και αδικαιολόγητα νεύρα σε ένα γήπεδο που οι φίλαθλοι δίδαξαν πολιτισμό.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1 χωρίς κάποια εντυπωσιακή αλλαγή έχοντας τον Ξενοδόχοφ κάτω από τα δοκάρια στην άμυνα τους: Ρέντζα(δεξιά) , Γκόλια, Φάρκας και Μονιάκη(αριστερά). Στα αμυντικά χαφ ήταν οι Φατιόν, Αναστασόπουλος και πιο μπροστά οι: Ντοντό(δεξιά), Ναζλίδης, Ντέλετιτς(αριστερα) ενώ προωθημένος αγωνίσθηκε ο Καπός.

Από την άλλη, ο πρώην τεχνικός της ΑΕΛ (και πιο πετυχημένος βαθμολογικά των τελευταίων ετών ) Μαρίνος Ουζουνίδης που τελευταία έχασε τον Ρόμπιν Λουντ λόγω γαστρεντερίτιδας αγωνίσθηκε με 4-4-1-1(τακτική που χρησιμοποιούσε και στην ΑΕΛ) έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, στην άμυνα τους Κουλιμπαλί(δεξιά), Κουτρουμπή, Μολέντο και Χουλτ(αριστερά). Αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Ζέκα, Μαρινάκης και στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής ο Μπουμάλ και αριστερά ο Βιγιαφάνιες. Πιο μπροστά ο Εμποκού και στην κορυφή ο Μπέργκ.

Το πρώτο μέρος ήταν τραγικό και για τις δυο ομάδες και έπρεπε να φθάσουμε μετά το πρώτο ημίωρο να δούμε δυο σουτ μακρινά από πλευράς ΑΕΛ. Δεν έγινε ούτε μια φάση μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαρισινή ομάδα ξεκίνησε δυνατά και έφθασε κοντά στο γκολ με Ντέλετιτς και Ντοντό. Κάπου εκεί ο Ουζουνίδης βάζει τους Παναγιώτη Βλαχοδήμο και Λέτο, με τον Παναθηναικό να γίνεται απειλητικός κυρίως με τον Μπεργκ.

Ο Τσιώλης ενίσχυσε τα μετόπισθεν με τον Γιοβάνοβιτς.

Στο 81’ έρχεται η αποβολή του Ζέκα και μετά ο Τσιώλης ρίχνει Ποτουρίδη και Λαμπρόπουλο. Ο Φάρκας απείλησε την εστία του Βλαχοδήμου αλλά απέκρουσε στη γραμμή ο Χούλτ.

Για να φθάσουμε στην υπέροχη απόκρουση του Ξενοδόχοφ στο 90’ σε σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή του Λέτο.

Το τελικό 0-0 κρίνεται μάλλον δίκαια με την ΑΕΛ να έχει σαφώς καλύτερη εικόνα από τον Παναθηναικό που σίγουρα δεν δείχνει ομάδα πρωταθλητισμού.

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ

35’: Μακρινό σουτ του Ναζλίδη η μπάλα καταλήγει άουτ.

38’: Σουτ του Φατιόν από μακριά η μπάλα στην αγκαλιά του Στηλ.

46’: Μακρινό σουτ του Αναστασόπουλου η μπάλα καταλήγει άουτ.

51’: Μετά από σύγχυση στην άμυνα του Παναθηναϊκού ο Ντέλετιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

53’: Σέντρα από δεξιά του Ναζλίδη, ο Ντοντό πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

62’: Πάσα του Βλαχοδήμου στον Μπεργκ που σουτάρει μέσα από την μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

75’: Σέντρα από αριστερά του Βλαχοδήμου ο Μπεργκ πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

89’: Ο Φάρκας πιάνει κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά αποκρούει ο Χουλτ στη γραμμή του τέρματος.

90’+1’: Σουτ του Λέτο μέσα από την μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Ξενοδόχοφ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Ναζλίδης και ακολούθησε ο Ντοντό. Ο Ξενοδόχοφ έκανε σούπερ απόκρουση στο 90’ ενώ ο Μονιάκης πήγε περίφημα. Ο Ρέντζας ταλαιπωρήθηκε όταν μπήκε ο Βλαχοδήμος. Φάρκας και Γκόλιας καλοί αν και σε δύο φάσεις χάσανε τον Μπεργκ. Ο Αναστασόπουλος έκανε σπουδαίο παιχνίδι όπως και ο Φατιόν. Ο Ντέλετιτς δεν φάνηκε πολύ, ενώ ο Καπός πήρε σημαντικές εμπειρίες.

Από τον Παναθηναϊκό κορυφαίος ο Μολέντο, ο Μπεργκ δημιουργεί φάσεις από το πουθενά ενώ ο Βλαχοδήμος όταν μπήκε έκανε πιο επιθετική την ομάδα. Καλός στις τοποθετήσεις του ο Κουτρουμπής.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Ιωάννης Παπαδόπουλος(Μακεδονίας) πήγε πολύ καλά και τον αιφνιδίασε το σκληρό παιχνίδι γιατί στην αρχή φάνηκε ότι δεν ήθελε πολλές κάρτες. Σωστά απέβαλε τον Ζέκα. Σωστοί οι δύο βοηθοί Ακρίβος(Αθηνών), Σίπκας(Πέλλας) και ένα οριακό οφσάιντ δεν αλλοιώνουν την καλή τους εικόνα.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γκόλιας (87' Λαμπρόπουλος), Φάρκας, Μονιάκης, Αναστασόπουλος (83' Ποτουρίδης), Φατιόν, Ντοντό, Καπός (74' Γιοβάνοβιτς), Ναζλίδης, Ντέλετιτς.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Ζέκα, Μαρινάκης, Βιγιαφάνιες(84 Μέστο), Μπουμάλ (58' Βλαχοδήμος), Εμποκού (65' Λέτο), Μπεργκ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass