Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΒΙΩΣΑΝΤΑ ΑΘΛΗΤΗ

Θωμάς Χαρισούλης: Μια μορφή της ΕΑΛ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2016 13:20

Μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές μορφές του λαρισινού αθλητισμού και της ΕΑΛ άφησε αιφνίδια προχθές την τελευταία του πνοή. Πρόκειται για τον παλαίμαχο αθλητή του βόλεϊ (κυρίως) και του μπάσκετ Θωμά Χαρισούλη που έγραψε τη δική του ιστορία που ήταν ταυτόσημη με την ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΕΑΛ την δεκαετία του 1970 που μεγαλούργησε στο ελληνικό βόλεϊ.

Ο πρόεδρος της ΕΑΛ Σπύρος Μπαρμπούτης γράφει για τον Θωμά Χαρισούλη:

«Στη μνήμη του Θωμά Χαρισούλη, ενός αθλητού με μεγάλη προσφορά στα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας είναι αφιερωμένο το σημείωμα αυτό όπως και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Ο Θ. Χαρισούλης έγραψε τη δική του αθλητική ιστορία σαν αθλητής του μπάσκετ και του βόλεϊ. Από μικρός αθλητής (το 1968) υπηρέτησε και για πολλά χρόνια την ΕΑΛ, σημειώνοντας με τους συναθλητές του, πολλές επιτυχίες και νίκες σε πανελλήνιο επίπεδο.

Στην αθλητική του πορεία, ο Θ. Χαρισούλης, κατόρθωσε να εκπροσωπεί πάντοτε επάξια την ΕΑΛ και γενικότερα τον λαρισινό αθλητισμό και δεν έλειψε ποτέ από τα προσκλητήρια της ομάδας του.

Επίσης, μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής του πορείας – σε μπάσκετ και βόλεϊ – ο Θ. Χαρισούλης προσέφερε τις υπηρεσίες του και σαν προπονητής στο τμήμα βόλεϊ ανδρών της ΕΑΛ. Στήριζε, ενθάρρυνε και καθοδηγούσε τους νεότερους αθλητές της ΕΑΛ, με την εμπειρία και την αγάπη του για τον αθλητισμό.

Σταχυολογώντας δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου μπορούμε να αναφερθούμε στην αθλητική του πορεία του Θ. Χαρισούλη, η οποία συνέπεσε ουσιαστικά και με την ίδρυση της ΕΑΛ (1968) και την αρχική της πορεία. Μια πορεία, δύσκολων χρόνων αλλά και ενθουσιασμού να στηθεί και να έχει ανοδική πορεία ο σύλλογος. Και σ’ αυτή την πορεία καθοριστική ήταν η συμβολή του αθλητή Θ. Χαρισούλη.

Χρόνων και με πολλές επιτυχίες. Άνοδος το 1969 και αγωνιστική δράση στην Α’ Εθνική Κατηγορία βόλεϊ ανδρών και επιτυχίες του τμήματος μπάσκετ ανδρών και εφήβων σε πανθεσσαλικό και πανελλήνιο επίπεδο. (1971 ΕΑΛ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 53 -55 για την άνοδο στην Α’ Εθνική κατηγορία!)

Μερικά από τα δημοσιεύματα του Τύπου:

* Ιούλιος 1968 : ΕΑΛ – 485 Τ.Μ. 63 – 48

(…η απουσία του φερέλπιδος Χαρισούλη έγινεν αισθητή ως προς τας διεκδικήσεις των ριμπάουντ…)

* Ιούλιος 1968 : ΕΑΛ – 110 Π.Μ. 47 – 59

(…από την ηττηθείσαν διεκρίθησαν οι Τσουγένης (17π) και Χαρισούλης(18π)…)

* Ιούλιος 1968:

Εκπλήξεις για τους φιλάθλους υπήρξε η νεοσυσταθείσα ομάς της ΕΑΛ. Το δίδυμο των φορ Χαρισούλη – Τσουγένη άφησε τους πάντες έκπληκτους. Η καταπληκτική τους ευστοχία, η υπέροχη προσποίησις των και η διεκδίκηση των ριμπαούντ, απέδειξαν ότι αποτελούν ότι καλύτερον έχει να παρουσιάσει το λαρισινό μπάσκετ.

* Ιούλιος 1968 : ΕΑΛ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 54 – 37

(…Εξέχουσα μορφή της νικητήριας ο Χαρισούλης (17π). Επέτυχε δύσκολα καλάθια σε δύσκολες στιγμές. Υπήρξε και η αιφνιδιαστική αιχμή της ομάδας…)

* Νοέμβριος 1968 : Ερυθροί – Ερυθρόλευκοι 84 – 61

(Σε αγώνα επίδειξης της ΕΑΛ στη Φαρκαδώνα. Διεκρίθησαν Χαρισούλης(31π) και Τσουγένης(15π).

* Αύγουστος 1969 :

Η ΕΑΛ πρωταθλήτρια βόλεϊ Θεσσαλίας (ΕΑΛ – Γ.Σ. Βόλου 3-1) (Χονδροδήμος, Χαρισούλης, Κολοβός, Τσουγένης, Δαφνόπουλος, Κίττας).

* Οκτώβριος 1969:

Η ΕΑΛ στην Α' Εθνική βόλεϊ (ΕΑΛ : Χονδροδήμος, Δαφνόπουλος, Χαρισούλης, Τσουγένης, Κολοβός, Νικολάου, Αγαπίου, Σιμογιάννης).

* Ιούνιος 1970 : ΕΑΛ – ΓΣΛ 77 – 71:

(…Συγκλονιστικό ντέρμπυ ενώπιον 2500 θεατών. Φυσιογνωμία του αγώνος ο Τσουγένης (38π), ενώ ο Χαρισούλης αν και τραυματισμένος ήταν ικανός να σκορπίσει τον τρόμο στον αντίπαλο…)

* Ιούλιος 1971 :

(…οι αθληταί του βόλεϊ κατόρθωσαν πανηγυρικά να μείνουν για τρίτο έτος στην Α’ Εθνική κατηγορία, ενώ ουδεμία άλλη ομάς επαρχιακή έχει μείνει εις αυτήν πλέον ενός έτους!…)

* Ιούνιος 1970 :

Από τα συγκροτήματα της Εθνικής κατηγορίας, μεγαλύτερες προοπτικές ανόδου παρουσιάζουν ο Παναθηναϊκός, ο Ιωνικός και η ΕΑΛ…)

* Ιούνιος 1973 : ΕΑΛ – ΓΣΛ 70 – 68

(Στο Κλειστό Γυμναστήριο ενώπιον 3000 θεατών η ΕΑΛ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Κ. Δ. Θεσσαλίας για τέταρτη συνεχή χρονιά! (ΕΑΛ : Αμερικάνος 27, Χαρισούλης 7, Τσουγένης 8, Παπαζήσης 3, Καραποστόλου 2, Κρύος, Ναούμ, Αγαπίου 9, Μητρολιός 4, Χατζής, Καρακώστογλου 10. Κοούτς οι κ.κ. Κουτσονίκος, Σδρόλιας)

* Ιούλιος 1976 : Καβάλα – ΕΑΛ 0-3 και ΠΑΟΚ – ΕΑΛ 2-3.

(Μετά από ένα χρόνο απουσίας από την Α' Εθνική, η ΕΑΛ επανέρχεται θριαμβευτικά στη μεγάλη κατηγορία, όπου με επιτυχία σταδιοδρόμησε επί 6ετία.

Συγχαρητήρια λοιπόν στους ακούραστους αθλητές της ΕΑΛ Χαρισούλη, Τσουγένη, Μπάλλα, Μυλωνά, Μιχαλόπουλο, Τσικαρδώνη, Αγαπίου, Ταμπάρα, Γεωργάκη, Μακρή, Ροδίτη, Μπαμπαλή.

Αναφέρθηκαν μερικές στιγμές από την πλούσια αθλητική πορεία του αθλητού μας Θ. Χαρισούλη. Εκ μέρους όλης της οικογένειας της ΕΑΛ εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του, τον γιο του και όλους τους δικούς του ανθρώπους.

Ευχόμαστε όλοι από καρδιάς, αιωνία του η μνήμη.»

Φωτογραφίες

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 1968, ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ.

Όρθιοι από αριστερά: Γ. Ναούμ, Γ. Ρεμπάκης, Απ. Μπρουζιώτης, Αρ. Παπουτσής, Δ. Τσουγένης, Θ. Χαρισούλης, Μ. Παπαϊωάννου, Β. Χονδροδήμος.

Καθήμενοι από αριστερά: Ορ. Μηλιώνης, Σ. Γρηγορίου, Αν. Τσουγένης, Δ. Μηλιώνης, Κ. Ψύλλας.

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ, ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΕ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ.

Ναούμ, Ιωάννου, Καρακώστογλου, Τσουγένης, Χαρισούλης, Κρύος, Σδρόλιας, Καραναστάσης, Παπουτσής, Γρηγορίου, Μητρολιός, Παπαζήσης, Αγαπίου, Ζιώγας, Δημάκης, Καραπαλίσης.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1982 -83.

Ν. Παππάς, Θ. Μυλωνάς, Σ. Μιχαλόπουλος, Θ. Χαρισούλης, Δ. Μπάλλας, Δ. Τσουγένης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ.

Άνω σειρά: Ι. Τσικαρδώνης, Μ. Ταμπάρας, Θ. Χαρισούλης, Δ. Τσουγένης, Α. Χονδροδήμος.

Κάτω σειρά: Σ. Μπαρμπούτης (Γεν. Γραμματέας), Θ. Μυλωνάς, Θ. Ματίκας (Πρόεδρος), Σ. Μιχαλόπουλος, Δ. Μπάλλας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.

Θ. Χαρισούλης, Ι. Τσικαρδώνης, Δ. Μπάλλας, Σ. Μπαρμπούτης (Γεν. Γραμματέας), Δ. Τσουγένης, Μ. Ταμπάρας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΛ

Από την ΕΑΛ για τον θάνατο του Θωμά Χαρισούλη εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Σαν κεραυνός έπεσε στον αθλητικό κόσμο της Λάρισας, η είδηση ότι απεβίωσε ο Θωμάς Χαρισούλης.

Εντελώς ξαφνικά, σε ηλικίας μόλις 66 ετών, χάθηκε ο συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος και παλαίμαχος παίκτης της ΕΑΛ.

Ήταν από τους παίκτες που στελέχωσε, συμμετείχε και ανέδειξε τη μεγάλη ομάδα βόλεϊ της δεκαετίας του '70 στην Α' Εθνική κατηγορία. Δόξασε το σύλλογο φορώντας τον Πήγασο στο στήθος για πολλά χρόνια και στη συνέχεια εργάστηκε και ως προπονητής μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις του στους νεότερους. Για πολλά χρόνια υπήρξε προπονητής στον Ερμή Αγιάς.

Η οικογένεια της ΕΑΛ εκφράζει τη βαθύτατη λύπη της στους οικείους του.

Δανειζόμενοι μια φράση από πρώην συμπαίκτη του,

"ο ΘΩΜΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΛΗΣ.... σήμερα ''πήδηξε'' για μπλοκ ...ως το Θεό".

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΘΩΜΑ!!!»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass