ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Καταδίκη για τα όσα συνέβησαν με τη Βοσνία

*Νίκος Φλέκκας: «Με τη Βοσνία έγινε η ξεφτίλα της Ελλάδας»

Δημοσίευση: 15 Νοε 2016 1:29 | Τελευταία ενημέρωση: 15 Νοε 2016 2:10

Την απερίφραστη καταδίκη και τον αποτροπιασμό του, για όσα συνέβησαν προχθές κατά την διάρκεια του αγώνα της εθνικής ποδοσφαίρου με τη Βοσνία, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης εκ μέρους του συνόλου της Ελληνικής Κυβέρνησης εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη και αποτροπιασμό του για τα όσα έλαβαν χώρα χθες στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας–Βοσνίας.

Ο κ. Βασιλειάδης χαρακτηρίζει την ανάρτηση του φασιστικού πανό εναντίον των Βοσνίων, που αφορούσε τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, από ελάχιστο αριθμό θεατών, απαράδεκτο περιστατικό, το οποίο δεν συνάδει με τις Αρχές και τις Αξίες της Ελληνικής Δημοκρατίας και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τον Ελληνικό Λαό.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού υπογραμμίζει ότι τέτοιου είδους ανθρωπόμορφα φασιστοειδή δεν έχουν καμία θέση στα ελληνικά γήπεδα, ιδίως στους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας και βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία για να εντοπιστούν οι δράστες και να τιμωρηθούν, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την πρόθεση να τους απαγορευθεί, διά βίου, η είσοδος στα γήπεδα».

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για τα απίστευτα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μετά το τέλος του φιλικού αγώνα με τη Λευκορωσία, την περασμένη Τετάρτη, αλλά και τα όσα απαράδεκτα έγιναν στο Κυριακάτικο παιχνίδι με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, μίλησε στο "Πρακτορείο FM 104,9" και την εκπομπή «Παίζουμε Μπάλα», ο πρόεδρος του "Γαλανόλευκου Φάρου" Νίκος Φλέκκας, γνώριμος στο Λαρισινό κοινό, καθώς υπήρξε παίκτης του ΓΣΛ.

«Στο φιλικό με τη Λευκορωσία την Τετάρτη, όταν τελείωσε το παιχνίδι, καθίσαμε να μαζέψουμε τη σημαία. Όταν τελειώσαμε, έξω από τη Θύρα 8 του Καραϊσκάκης, 15 άτομα μας περικύκλωσαν και με απειλή μαχαιριών ζήτησαν την τρομπέτα, αλλιώς θα μας έσφαζαν», θυμήθηκε με τρόμο ο κύριος Φλέκκας και συμπλήρωσε: «Ήταν παιδιά 20-25 χρονών με καλυμμένα τα πρόσωπα, άλλοι με κουκούλες άλλοι με κράνη. Δεν ξέρω τι την ήθελαν την τρομπέτα. Νόμιζα πως ήταν αυτή της Εθνικής από το 2004 ως σήμερα, αλλά τελικά ήταν αυτή της Εθνικής από το 2007 μέχρι και... την Τετάρτη. Με το που πήραν την τρομπέτα, έφυγαν τρέχοντας. Έλεγαν "δεν θέλουμε να χτυπήσουμε τον Τάσο (σ.σ. ο τρομπετίστας του ΠΑΟΚ και από το 2004 και της Εθνικής), δώστε μας την τρομπέτα".

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του μοναδικού αναγνωρισμένου συνδέσμου φίλων της Εθνική Ελλάδος αναφέρθηκε στις κινήσεις που έκαναν απευθυνόμενοι στην ΕΠΟ και την ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Για να μη ρίξουμε λάδι στη φωτιά, επειδή όλοι βλέπουμε τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είπαμε να μη βγάλουμε ανακοίνωση εκείνη τη στιγμή, αλλά μετά το ματς με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Μετά από το γεγονός της Τετάρτης, δεν θέλαμε να πάμε σαν πρόβατα σε σφαγή. Ενημερώσαμε την ΕΠΟ και τον Ολυμπιακό αλλά δεν μπόρεσαν να βρούνε την τρομπέτα. Τουλάχιστον χθες και με τη συνδρομή της Θύρας 7 ως ασφάλεια, πήγαμε στις θέσεις που πηγαίνει ο "Γαλανόλευκος Φάρος" για να βοηθήσουμε την Εθνική».

Η συζήτηση πήγε στο παιχνίδι της Κυριακής και, κυρίως στο πανό που σήκωσαν κάποιοι ανεγκέφαλοι και το οποίο αναφερόταν στη σφαγή των Βόσνιων στη Σρεμπρένιτσα. «Με τη Βοσνία έγινε η ξεφτίλα της Ελλάδας. Παρακαλώ την Ελληνική Πολιτεία να δουν τις κάμερες από το Καραϊσκάκης, να βρουν ποιοι είναι αυτοί που σήκωσαν το εμετικό πανό» τόνισε ο Νίκος Φλέκκας και προέβλεψε: «Γι’ αυτό το πανό, το παιχνίδι με την Εσθονία (σ.σ. 31 Αυγούστου 2017), θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Θέλαμε να δείξουμε πως είμαστε πολιτισμένοι, αλλά αυτά τα πράγματα είναι απίστευτα».

Ο πρόεδρος του "Γαλανόλευκου Φάρου" έκανε έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου: «Παρακαλώ τους πρόεδρους όλων των ομάδων να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να τα βρουν. Γίνεται ζημιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα φτάσουμε σε σημείο να φύγουν όλοι οι παίκτες και να παίζουν οι ομάδες με ερασιτέχνες» είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για τη συνέχεια και την παρουσία του συνδέσμου στα παιχνίδια της Εθνικής; «Είχαμε πάει στη Γεωργία και τρία άτομα κάναμε κερκίδα και μας χειροκροτούσαν. Μας έχουν αγκαλιάσει παντού. Δυο επεισόδια έχουν γίνει όλα κι όλα. Μια φορά με την Κροατία και μια χθες το απαράδεκτο με τη Βοσνία. Δεν έχει σημασία που αυτοί είναι μουσουλμάνοι κι εμείς ορθόδοξοι. Εδώ μιλάμε για πολιτισμό, ποδοσφαιρικό πολιτισμό. Εγώ από εδώ και πέρα φοβάμαι. Δεν ξέρω αν θα πάω ξανά χωρίς συνοδεία. Φυσικά, τώρα αν πάμε στη Ζένιτσα, κινδυνεύουμε. Δεν ξέρουμε αν θα πάμε. Άλλο η κόλαση που λένε οι παίκτες κι άλλο να οπλίσεις τα χέρια φανατικών. Αυτό που έγινε χθες με τον Βόσνιο φίλαθλο, που τον πλάκωσαν στις σφαλιάρες, θα γυρίσει μπούμερανγκ σε εμάς».

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

O πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ, Γιάννης Δρόσος, απέστειλε χθες επιστολή προς τον ομόλογό του της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, Ελβεντίν Μπέγκιτς, για τα όσα έλαβαν χώρα στο χθεσινό αγώνα της Εθνικής ομάδας με τη Βοσνία.

Όπως συνέβη νωρίτερα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ, ο κ. Δρόσος εκφράζει τη λύπη του για την ανάρτηση του απαράδεκτου πανό στη διάρκεια της αναμέτρησης, καταδικάζει κατηγορηματικά την ενέργεια και ζητάει «συγγνώμη από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και τον φίλο λαό της χώρας γι΄ αυτήν την μισαλλόδοξη ενέργεια».

Η επιστολή:

«Με την ιδιότητα του Προέδρου της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αλλά και προσωπικώς, επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τη μεγάλη μου λύπη για την απαράδεκτη ανάρτηση πανό με αηδιαστικό και φασιστικό περιεχόμενο κατά τη διάρκεια του χτεσινού αγώνα των Εθνικών Ομάδων Ανδρών Ελλάδα-Βοσνία /Ερζεγοβίνη. Καταδικάζουμε την ενέργεια αυτή με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο.

Πρόκειται για ενέργεια που προσβάλλει το ευ αγωνίζεσθαι, το αθλητικό πνεύμα του ποδοσφαίρου και την ελληνική φιλοξενία και όλοι μας θα πράξουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτές οι ενέργειες περιθωριακών μειονοτήτων δεν εκφράζουν με κανέναν τρόπο τη συντριπτική πλειονότητα των υγιών Ελλήνων φιλάθλων.

Εκ μέρους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αισθάνομαι την υποχρέωση να ζητήσω συγνώμη από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και τον φίλο λαό της χώρας σας γι΄ αυτήν τη μισαλλόδοξη ενέργεια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass