ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΠΙΚΑ

Έρευνες από αντιτρομοκρατική αλλά και αθλητικούς εισαγγελείς

*Θα εξεταστούν δημοσιεύματα οπαδικών εφημερίδων

Δημοσίευση: 12 Νοε 2016 8:00

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σημείωσε ότι χθες πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στο Μέγαρο Μαξίμου, ευρεία σύσκεψη υπουργών, όπου συμφωνήθηκε ότι «τις έρευνες για τις πρόσφατες εγκληματικές υποθέσεις να αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ, μεταξύ άλλων μέτρων, η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει και στην ΕΠΟ την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών».

«Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι σαφές: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα οργανωμένο και εγκληματικό σύστημα να γίνει κράτος εν κράτει. Η συντεταγμένη πολιτεία θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της στην προσπάθεια αυτή και έχει δίπλα της τους διεθνείς αθλητικούς θεσμούς, τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου του αθλητισμού, αλλά και των Ελλήνων πολιτών" υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Στο μικροσκόπιο των αθλητικών Εισαγγελέων τίθενται όλα τα δημοσιεύματα που προηγήθηκαν του εμπρησμού στο σπίτι του παραιτηθέντος αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα, μετά από εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου. Ο κ. Εισαγγελέας έδωσε από χθες εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση ενδεχόμενων αδικημάτων που σχετίζονται με υποκίνηση βίας μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εισαγγελία αναφέρεται ότι οι αθλητικοί εισαγγελείς ξεκίνησαν ήδη έρευνα από χθες για "διερευνηθεί η τέλεση αδικημάτων που προβλέπονται από διατάξεις του άρθρου 41στ παρ. 5 ν.2725/99 από Έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και τα οποία σχετίζονται άμεσα με τα τελευταία γεγονότα στο χώρο του αθλητισμού".

Η έρευνα σύμφωνα με πληροφορίες θα επικεντρωθεί αρχικά σε δημοσιεύματα τα οποία εμφάνιζαν ως "έπαυλη" το εξοχικό σπίτι του αρχιδιαιτητή στη Χαλκιδική για το οποίο δημοσιεύονταν και πληροφορίες ως προς το σημείο που βρισκόταν και μάλιστα ανέφεραν το σημείο πού βρισκόταν. Υπενθυμίζεται ότι ο εμπρησμός στο σπίτι του κ. Μπίκα είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί επ' αόριστον το πρωτάθλημα.

Η «ΠΡΩΤΗ» ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Συνάντηση γνωριμίας με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου είχε χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, εν μέσω της νέας κρίσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την αναστολή διεξαγωγής των πρωταθλημάτων έπειτα από τον εμπρησμό της κατοικίας του επικεφαλής της ΚΕΔ της ΕΠΕ, Γιώργου Μπίκα.

Ο κ. Βασιλειάδης μπήκε από την αρχή στα «βαθιά» με την αναστάτωση στο ποδόσφαιρο και φυσικό ήταν η φιλική συζήτηση μαζί του να περιστραφεί γύρω από τα τεκταινόμενα στο χώρο, δηλαδή τη βία, την ΕΠΟ, τη διαιτησία, τη FIFA κλπ.

Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε και στις ευθύνες του οπαδικού Τύπου, αφού θεωρεί ότι κάποια ακραία δημοσιεύματα επηρεάζουν τους φανατικούς φιλάθλους των ομάδων και ζήτησε τη βοήθεια των δημοσιογράφων να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι. Τους τόνισε ακόμη ότι θέλει μια ειλικρινή συνεργασία, χωρίς αποκλεισμούς και ίσες αποστάσεις απέναντι σε όλους.

Για το ποδόσφαιρο τόνισε ότι είναι μια κρίσιμη περίοδος για το άθλημα: «Η κατάσταση μυρίζει άσχημα και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Θα αγωνιστούμε να την αλλάξουμε. Μπορεί και να χάσουμε, αλλά εμείς θα δώσουμε τη μάχη», τόνισε εκφράζοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το θέμα και να δώσει οριστικές λύσεις, ακόμη και αν χρειαστεί να διακοπεί για φέτος το πρωτάθλημα.

Για να λυθεί το πρόβλημα στο άθλημα είπε ότι χρειάζεται σύνεση και διαβουλεύσεις για όλα τα θέματα, και αν του ζητηθεί θα κάνει και ο ίδιος επαφές με τις μεγάλες ομάδες, ενώ επισήμανε ότι έχει καλή συνεργασία με τη FIFA και τον εκπρόσωπό της Κωστάκη Κουτσοκούμνη και την ΠΔΕ της ΕΠΟ και αναμένει τις αποφάσεις τους για τη συνέχιση ή μη του πρωταθλήματος.

Τέλος είπε ότι βρίσκεται και σε αναμονή των αναφορών που θα παραδώσουν η αστυνομία και η αντιτρομοκρατική για τις απειλές κατά παραγόντων του χώρου και τον εμπρησμό του σπιτιού του κ. Μπίκα, ώστε να καταλογιστούν ευθύνες και να ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχεια.

.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass