ΖΗΤΑ Η FIFA Η ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΟΡΙΣΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗΣ»

Εκλογές στην ΕΠΟ ως τις 31 Μαΐου 2017

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2016 7:18

Έως τις 31 Μαΐου 2017 θα πρέπει να διενεργηθούν οι εκλογές στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημέρωσε, μέσω επιστολής, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA την ΕΠΟ.

Σε αυτό το διάστημα τα θέματα θα τρέξει η προσωρινή «επιτροπή εξομάλυνσης ή ομαλοποίησης», όπως αναφέρεται, που θα διορίσει η ίδια και θα είναι μεικτή, αποτελούμενη από μέλη της FIFA και UEFA.

Έως τότε παραμένει στη θέση της η υπάρχουσα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, με τη σύνθεση που είχε πριν την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, η οποία ακυρώθηκε στην πράξη. Τα μέλη της μεικτής Επιτροπής θα γίνουν γνωστά τις προσεχείς ημέρες. Μεταξύ των υπόλοιπων θεμάτων που θα πρέπει να επιλύσει η Επιτροπή, η οποία θα λειτουργεί ως κανονική διοίκηση, είναι η εναρμόνιση των κανονισμών της Ομοσπονδίας με αυτούς της FIFA, όπου και εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Η επιστολή, με παραλήπτη τον εκτελούντα χρέη προέδρου Μιχάλη Τζανόπουλο, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Υπολογίζοντας το άρθρο 8, παράγραφος 2 του καταστατικού της FIFA, το Συμβούλιο αποφάσισε να ορίσει μια Επιτροπή Εξομάλυνσης, τα καθήκοντα της οποίας θα είναι:

- Να διαχειριστεί τα καθημερινά ζητήματα της ΕΠΟ,

- Να διορθώσει τους υπάρχοντες κανονισμούς προκειμένου να εναρμονιστούν με τους τρέχοντες της FIFA, εάν κριθεί απαραίτητο,

- Να συνεχίσει τις συζητήσεις με τις αθλητικές αρχές σχετικά με την τροποποίηση των νόμων του κράτους, σε στενή συνεργασία με την FIFA και την UEFA,

- Να ορίσει τις εκλογές της Ομοσπονδίας το αργότερο ως τις 31 Μαΐου 2017.

Ο αριθμός των μελών και η σύνθεση της Επιτροπής Εξομάλυνσης θα αποφασιστεί από μια μικτή επιτροπή της FIFA και της UEFA, με επικεφαλής τον κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, η οποία θα οργανωθεί το συντομότερο δυνατό. Στο μεταξύ, η υπάρχουσα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, όπως είχε οριστεί πριν την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, θα παραμείνει στη θέση της μέχρι να στελεχωθεί η Επιτροπή Εξομάλυνσης.

Τέλος, η Επιτροπή Εξομάλυνσης θα λειτουργεί ως Εκλογική Επιτροπή, οι αποφάσεις της οποίας θα είναι τελικές και δεσμευτικές και τα μέλη της δεν θα είναι διαθέσιμα για κάποια από τις διεκδικούμενες θέσεις, εκτός κι αν έχει συσταθεί δεόντως κάποια άλλη Εκλογική Επιτροπή ως την ημερομηνία των εκλογών».

ΚΟΝΤΟΝΗΣ: «ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΑΠΟ ΤΗ FIFA»

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της FIFA να ορίσει διοικούσα επιτροπή «εξομάλυνσης» στην ΕΠΟ με στόχο να εναρμονίσει το καταστατικό της, να βρει εκλογικό σύστημα και γενικά να προβεί σε αλλαγές θεσμών, εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής. Ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε «θετική» αυτή την εξέλιξη, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση από την πλευρά της θα βοηθήσει σε όποια κατεύθυνση της ζητηθεί με στόχο «την Άνοιξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, την οποία επιθυμούν όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ

ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ «ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ»

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση της FIFA να «ορίσει επιτροπή εξομάλυνσης στην ΕΠΟ» από την πλευρά των Ενώσεων της «αντιπολίτευσης» εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων που πρόσκεινται στην παράταξη που έχει υποψήφιο Πρόεδρο της Ε.Π.Ο. τον Βαγγέλη Γραμμένο, συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα, για να εξετάσουν τις εξελίξεις μετά την τελευταία απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που ανέβαλε τις εκλογές και διέταξε να γίνουν με εκλογικό σύστημα διαφορετικό από αυτό που προβλέπει το Καταστατικό της Ομοσπονδίας.

Αποφασίστηκε να αποσταλεί υπόμνημα με τις θέσεις της παράταξης σε όλους τους αρμόδιους φορείς, με κύριες θέσεις:

- Είναι απαραίτητο οι εκλογές να γίνουν σε εύλογο χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δύο μήνες, με το ισχύον εκλογικό σύστημα, που άλλωστε είναι συμφωνημένο με την αντιπροσωπεία της FIFA και το Υπουργείο Αθλητισμού.

- Η παρέμβαση της FIFA είναι αναγκαίο να διαρκέσει το ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα και να διορισθούν πρόσωπα κοινής αποδοχής και αυξημένου κύρους, που να μπορούν να ενώσουν και όχι να διχάσουν περαιτέρω το ποδόσφαιρο. Είναι απαραίτητο να διορισθούν και εκπρόσωποι των Ενώσεών μας, που αποτελούν την ισχυρή πλειοψηφία των μελών της Ε.Π.Ο.

- Να οριοθετηθεί νομοθετικά με ευδιάκριτες γραμμές, ώστε να μην υπάρχει περιθώριο παρερμηνειών, το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, καθώς και η έκταση της ρυθμιστικής παρέμβασης της πολιτείας σε αυτό».

ΠΑΡΟΥΣΙΑ 31 ΕΝΩΣΕΩΝ

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ «ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ»

Παρουσία 31 Ενώσεων πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η συγκέντρωση της «αντιπολίτευσης» που υποστηρίζει την υποψηφιότητα Γραμμένου για την προεδρία της ΕΠΟ. Μεταξύ των 31 Ενώσεων το «παρών» έδωσε και η ΕΠΣΛ διά του προέδρου της κ. Γρηγορίου. Όλες Ενώσεις εκπροσωπήθηκαν από τους προέδρους τους εκτός από τέσσερις, ενώ εκπροσωπήθηκε και η ΕΠΣ Ηρακλείου.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΔΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟ

Με καθυστέρηση μίας ημέρας τοποθετήθηκε για το προχθεσινό συμβάν στα γραφεία της ΕΠΟ η ΟΔΠΕ. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Διαιτητών, ισχυρίζεται ότι λόγος της παρουσίας των τριών μελών του Δ.Σ. της (Καραμάνης, Σπανέας, Καρκοβύρης) ήταν να βοηθήσει στους ορισμούς των διαιτητών.

Απάντηση πάντως στις καταγγελίες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τις «σκηνοθετημένες» -όπως χαρακτηρίστηκαν- ενέργειές τους και τους διαλόγους που διημείφθησαν δεν δόθηκε, ενώ και η απειλή της ΕΠΟ περί προσφυγής στη δικαιοσύνη έμεινε αναπάντητη.

Η ανακοίνωση:

«Χθες (σ.σ. προχθές), 14 Οκτωβρίου 2016, το προεδρείο της ΟΔΠΕ επισκέφθηκε τα γραφεία της ΕΠΟ, προκειμένου να συναντηθεί με τον υπεύθυνο ορισμού διαιτητών της Σούπερ Λίγκας, κ. Σαραϊδάρη (μετά τη λήξη της θητείας του στο Δ.Σ. της ΕΠΟ και τον διορισμό προσωρινής Διοίκησης έχει λήξει ταυτόχρονα και η θητεία των μελών της ΚΕΔ).

Πρόθεσή μας ήταν να γνωστοποιήσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας και να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια και συνδρομή, την δύσκολη αυτή περίοδο, ώστε το Ελληνικό ποδόσφαιρο να αρχίσει επιτέλους να λειτουργεί με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς.

Ο τρόπος που αντιμετωπιστήκαμε στην ΕΠΟ, διέρρευσε (όχι από εμάς) στα ΜΜΕ και δεν τιμά τους υπεύθυνους της ΕΠΟ. Κάποιοι αξιωματούχοι-θυρωροί της ΕΠΟ θέλουν την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να λειτουργεί ως Πραιτόριο, για να επιβεβαιώνουν την παρουσία τους επιτρέποντας κατά το δοκούν την είσοδο μόνο σε όσους κρίνουν ακίνδυνους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass