Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΣΥΝΑΔΙΝΟ

Γραφείο ΕΣΠΑ για τον αθλητισμό!

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2016 7:52

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τον 34ο διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής επιβεβαίωσε πλήρως τα όσα δήλωσε στην «Ελευθερία της Δευτέρας» ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Τζούλιος Συναδινός

όσον αφορά το γραφείο ΕΣΠΑ για τον αθλητισμό. Είπε τα εξής; «Σας ανακοινώνω σήμερα επίσης ότι μετά από εργώδη προσπάθεια καταφέραμε και συστήσαμε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το γραφείο ΕΣΠΑ για τον αθλητισμό, κάτι το οποίο κανείς δεν έχει φροντίσει να δημιουργήσει. Στόχος μας είναι να απορροφώνται αποτελεσματικά τα κονδύλια, τα οποία υπάρχουν και υπήρχαν, αλλά δυστυχώς έμεναν στο ράφι. Την επόμενη 5ετία είναι στο χέρι μας να απορροφηθούν 16 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για τον αθλητισμό αποκλειστικά. Θεωρούμε ότι αυτή είναι ουσιαστική πολιτική παρέμβαση και αυτό είναι που τιμά τις Κυβερνήσεις να δημιουργούν έργα υποδομής, φροντίδας και αποκατάστασης».

Ο κ. Κοντονής μίλησε και για το νέο αθλητικό νόμο και τα κριτήρια επιχορήγησης των αθλητικών ομοσπονδιών που αποκάλυψε ο ΓΓΑ κ. Συναδινός στην ίδια συνέντευξη.

Είπε τα εξής: «Θέλω τέλος να αναφέρω ότι εντός των επομένων ημερών και μετά τη διαβούλευση με τις ελληνικές ομοσπονδίες θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και εδώ θέλω ιδιαιτέρα να ευχαριστήσω, την ΕΟΕ και τον ΣΕΓΑΣ για τις εποικοδομητικές τους προτάσεις. Εντός ενός περίπου μηνός θα δοθεί στη δημόσια διαβούλευση για να οριστεί η τελική μορφή του.

Μέσα σε αυτόν τον αθλητικό νόμο θα περιγράφονται και τα αντικειμενικά κριτήρια χρηματοδότησης των επιχορηγήσεων, ώστε να φύγουμε εντελώς από ένα καθεστώς ευνοιοκρατίας, που συντηρήθηκε επί χρόνια, και ορισμένες φορές έπαιρνε και διαστάσεις ρουσφετολογίας. Τα κριτήρια θα είναι αντικειμενικά δίκαια και θα ανταποκρίνονται στον αριθμό των αθλουμένων, στον αριθμό των εργαζομένων και στον αριθμό των διακρίσεων. Αυτά για εμάς είναι ισονομία, είναι διαφάνεια και εκδημοκρατισμός και θα ολοκληρωθούν μέχρι κεραίας στην τετραετία αυτή που διανύουμε και που ο ελληνικός λαός έδωσε στην Κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass