ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΙΣ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τρέχοντας με τη σκυτάλη στον δρόμο

*Τι είναι τα Street Relays Gr και η πρώτη γνωριμία με τη Λάρισα

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2016 8:26

Μια πρωτοποριακή διοργάνωση με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων θα γίνει στη Λάρισα στις 16 Οκτωβρίου(11.00-13.00 με εκκίνηση την Κεντρική πλατεία) και αυτή είναι τα Street Relays Gr, μια σειρά αγώνων

σκυταλοδρομιών δρόμου, που απευθύνονται σε όλο τον κόσμο ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης και για πρώτη φορά ταυτίζονται και συνυπάρχουν αρμονικά ο αγωνιστικός και ο μαζικός αθλητισμός.

Ξεχωρίζουν από όλους τους άλλους αγώνες ως ο μοναδικός που τα έσοδά του από τις εγγραφές συμμετεχόντων διατίθενται για την ενίσχυση κοινωφελών ιδρυμάτων, ενώ η φιλοσοφία να διεξάγονται σε κεντρικά σημεία και σε κυκλικές διαδρομές, δίνει τη δυνατότητα για τη δημιουργία εορταστικής-ψυχαγωγικής ατμόσφαιρας υπό τη συνοδεία της μουσικής.

Το μυστικό αυτών των αγώνων είναι η σκυτάλη και συμβολίζει ότι χρειάζεται ο ένας τον άλλον για να γίνει κάτι καλό. Η συνεργασία είναι το σύνθημα και η σύνδεση της δυναμικής περισσότερων για το κοινό καλό. Με τεράστιο συμβολισμό η σκυτάλη “τρέχει” από πόλη σε πόλη και μεταφέρει το μήνυμα του αθλητισμού, της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας και της ομαδικής συνεργασίας.

Με τις ανάγκες για ανάδειξη αρχών και αξιών που έχουν χαθεί στη διαδρομή οισκυταλοδρομίες είναι πολλά περισσότερα από ένας αγώνας τρεξίματος.

Τα Street Relays ξεκίνησαν το 2014 σε έξι πόλεις σε όλη την Ελλάδα (Ραφήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Ιωάννινα, Βόλος, Πειραιάς) και είχαν μεγάλη επιτυχία με συμμετοχή παιδιών, μεγάλων και ατόμων με αναπηρία σε μία κυκλική διαδρομή και με μία μοναδική αίσθηση ενός αθλητικού πάρτι. Τη σκυτάλη πήρε το 2015 με ορμή και οι αγώνες ξεκίνησαν από την Καλαμάτα στη 1 Μαρτίου. Ακολούθησαν άλλες έξι πόλεις της Ελλάδας (Μαρούσι, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Πειραιάς) με τους συμμετέχοντες να παίρνουν τη σκυτάλη και να συνεχίζουν τη διαδρομή για μία άλλη κουλτούρα στον αθλητισμό και στη ζωή.

Για να φτάσουμε στο 2016 όπου τα Street Relays καθιερώθηκαν ως η μεγαλύτερη πανελλαδική σειρά αγώνων δρόμου στην Ελλάδα με οκτώ αγώνες σε Καλαμάτα, Γλυφάδα, Καβάλα, Κοζάνη, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πειραιά.

Το ατομικό αγώνισμα του τρεξίματος μετατρέπεται σε ομαδικό και οι παρέες παίρνουν τη σκυτάλη.

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν είναι :

Kids Relays 4×50μ. (3-5 ετών)

Kids Relays 4×100μ (6-11 ετών)

Street Relays 4×2.500μ (12 ετών και άνω)

Street Relays 2×5.000μ (14 ετών και άνω)

Street Run 10 χιλιόμετρα (16 ετών και άνω)

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

* Στους αγώνες των σκυταλοδρομιών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές, αθλούμενοι και απλοί πολίτες ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης.

* Απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκριθεί η συμμετοχή στον ομαδικό αγώνα 4x2.500μ., οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2004 και πριν, ενώ για να εγκριθεί η συμμετοχή στον ομαδικό αγώνα 2x5.000μ., οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2002 και πριν και στον ατομικό αγώνα 10 χιλιομέτρων, οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2000 και πριν.

* Στους ομαδικούς αγώνες σκυταλοδρομιών υπάρχουν τρεις κατηγορίες για τις οποίες θα βγει ξεχωριστή κατάταξη και είναι:

α) Ομάδες Ανδρών (στα 4×2500μ. η κάθε ομάδα πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον 3 άτομα και όποιος θα τρέξει διπλή διαδρομή θα πρέπει να το κάνει εναλλάξ).

β) Ομάδες Γυναικών (στα 4×2500μ. η κάθε ομάδα πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον 3 άτομα και όποιος θα τρέξει διπλή διαδρομή θα πρέπει να το κάνει εναλλάξ).

γ) Μικτές Ομάδες (τουλάχιστον 1 άτομο διαφορετικού φύλου στην κάθε ομάδα).

*Στον ατομικό αγώνα δρόμου τρεξίματος 10 χιλιομέτρων θα βγει ξεχωριστή κατάταξη ανά φύλλο (άνδρες και γυναίκες).

* Στον αγώνα των παιδικών σκυταλοδρομιών Kids Relays 4x50μ. υπάρχει μία κατηγορία και μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά γεννημένα τα έτη 2011-2012-2013.

* Στον αγώνα των παιδικών σκυταλοδρομιών Kids Relays 4x100μ. μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά γεννημένα τα έτη 2005 έως 2010. Παιδιά γεννημένα το 2004 θα γίνονται δεκτά αν είναι ακόμη μαθητές του δημοτικού.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

Βραβεύσεις θα γίνουν για τις πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας για τη Λάρισα Street Relays στα 4×2.500μ. και στα 2×5.000μ. και αυτές θα είναι:

Η πρώτη ανδρική ομάδα, η πρώτη γυναικεία ομάδα, η πρώτη μικτή ομάδα.

Βραβεύσεις θα γίνουν και στον ατομικό αγώνα τρεξίματος 10χλμ, στον πρώτο άνδρα και στην πρώτη γυναίκα.

Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στη Λάρισα Street Relays, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα, καθώς και αναμνηστικό μπλουζάκι του θα αγώνα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τα 4×2.500μ. και τα 2×5.000μ. και για τα 10 χιλιομέτρων, γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα hermes-events.org από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο-αρχηγό κάθε ομάδας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τις παιδικές σκυταλοδρομίες Kids Relays 4×50μ. και 4×100μ., γίνονται είτε ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής στα Kids Relays που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα hermes-events.org, είτε με έντυπες φόρμες στη γραμματεία των αγώνων από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο (γονέα, κηδεμόνα, γυμναστή, δάσκαλο, κ.ά.) της κάθε ομάδας, είτε με αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@relays.gr.

Η προθεσμία των ηλεκτρονικών δηλώσεων συμμετοχής για όλες τις ομάδες λήγει τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου (12 τα μεσάνυχτα).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass