ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗ ΓΕΛ

Πανελλήνια ημερίδα αισθητικής γυμναστικής

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2016 8:54

 

Πανελλήνια ημερίδα με θέμα η πορεία της Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής στην Ελλάδα διοργάνωσε στον Πειραιά Η Γυμναστική Ένωση Λάρισας(ο σύλλογος που έφερε το άθλημα στην Ελλάδα) με ομιλητή τον πρόεδρο του λαρισινού συλλόγου Γιώργο Βαϊόπουλο.

Στη ημερίδα πήραν μέρος ενδιαφερόμενοι απ’ όλη τη Ελλάδα που θέλουν να αναπτύξουν το άθλημα και αποφάσισαν τα εξής:

1. Αποσαφηνίστηκαν όλα τα ζητήματα που είχαν δημιουργήσει, η εμπαθής και ιδιοτελής συμπεριφορά, διαφόρων ατόμων

2.Έγινε ενημέρωση σχετικά με την ίδρυση του νέου συλλόγου κριτών και προπονητών.

3.Δόθηκε η έγκριση των παρευρισκομένων σωματείων για τη δρομολόγηση της δημιουργίας της Ομοσπονδίας Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής.

4. Εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος της ΓΕΛ κ Βαϊόπουλος Γεώργιος, να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την νομική αναγνώριση της Ομοσπονδίας.

5.Συμφωνήθηκαν καταρχήν, τα ζητήματα της οργάνωσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος του 2016, που θα γίνουν τον Δεκέμβριο, καθώς και για τις διεθνείς συμμετοχές το 2017

6. Συμφωνήθηκαν, τα ζητήματα των σεμιναρίων που είχαν γίνει με την κ. Δέσποινα Τσοπάνη, το πώς θα ενταχθούν κάτω από το μέλος Α’ για την Ελλάδα, Γ.Ε.Λ., και κατ επέκταση κάτω από την IFAGG.

7. Άνοιγμα του αθλήματος για όλους.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

 Η Αισθητική Ομαδική Γυμναστική αποτελεί σχετικά νέο άθλημα στην Ελλάδα και από το 2014 εκπροσωπείται από την Γυμναστική Ένωση Λάρισας (Γ.Ε.Λ.) που είναι μέλος Α΄ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας IFAGG.

 Η Αισθητική Ομαδική Γυμναστική συνίσταται στην εκτέλεση ασκήσεων γυμναστικής με φυσική και συνεχή κίνηση του σώματος. Περιλαμβάνει αρμονικές, ρυθμικές και δυναμικές κινήσεις που εκτελούνται με φυσιολογική χρήση της δύναμης.

 Κατά την εκτέλεση των προγραμμάτων υπάρχει μια φυσιολογική ροή από τη μια άσκηση στην επόμενη, ώστε η κάθε άσκηση να αποτελεί φυσική συνέχεια της προηγούμενης. Όλες οι κινήσεις πρέπει να εκτελούνται πλήρεις, επιδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την ευρύτητα και την ποικιλία των ασκήσεων σε δυναμική και ταχύτητα.

Η σύνθεση των προγραμμάτων πρέπει να περιλαμβάνει ασκήσεις που εμπεριέχουν κυματισμούς, ισορροπίες, περιστροφές, άλματα, χορευτικά βήματα και άρσεις. Σωματικές ικανότητες όπως η ευλυγισία, η ταχύτητα, η δύναμη, η νευρομυϊκή συναρμογή και η αέναη κίνηση θεωρούνται θεμελιώδεις.

 Η ομάδα αποτελείται από 6 έως 10 αθλήτριες. Όπως είναι ευνόητο απαιτείται ομαδικότητα και ενότητα για την επίτευξη των στόχων της ομάδας. Η Αισθητική Ομαδική Γυμναστική είναι Τέχνη, Έκφραση και Συναίσθημα προσαρμοσμένα για ένα υψηλού επιπέδου άθλημα.

 ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass