ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΕΔΩΣΕ ΧΘΕΣ Η «ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Α.Ε.» ΓΙΑ ΤΟ AEL FC ARENA

Πηλαδάκης: Ναι, με προαπαιτούμενα...

* Το φιλικό με την Κέρκυρα στη συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση * Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της La Farm για τα Δένδρα

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2016 11:30

Του Σωτ. Κέλλα

Η μείωση του μπόνους παραμονής στο μισό (το υπόλοιπο θα καλυφθεί με χορηγία μιας από τις εταιρίες του μεγαλομετόχου της «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.». Κωστή Πηλαδάκη) έφερε προφορική συμφωνία για το Ael Fc Arena αφού ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Κούγιας συμφώνησε σε όλους τους όρους.

Βέβαια για να γίνει από προφορική γραπτή η συμφωνία η "Γήπεδο Λάρισας Α.Ε." που εκφράζεται από τον κ. Πηλαδάκη έθεσε τα εξής προαπαιτούμενα σύμφωνα με την ανακοίνωσή της: «Η οριστικοποίηση της συμφωνίας με υπογραφή της σύμβασης, η οποία αφορά και τα γραφεία, την μπουτίκ, το εστιατόριο και τα κυλικεία με σύνολο 400.000 ευρώ θα ολοκληρωθεί με την εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων, δηλαδή εκκρεμότητες περσινές, επιδιόρθωση ζημιών, νέες παροχές ΔΕΚΟ προς ΠΑΕ και Ανίκητο Άλογο όπως και την παροχή όλων των εγγυήσεων οι οποίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα».

Ο κ. Πηλαδάκης χθες μιλώντας στην «Ε» είπε τα εξής: «Θα δοθεί άδεια να γίνει το φιλικό παιχνίδι με την Κέρκυρα στο Ael Fc Arena γιατί δεν θέλω να λειτουργώ εκβιαστικά, άλλωστε όλοι θέλουμε το καλό της ΑΕΛ. Για να οριστικοποιηθεί γραπτά η συμφωνία περιμένουμε την τήρηση όλων των προαπαιτούμενων. Πάντως υπάρχει πολύ καλή διάθεση...».

Σύμφωνα με πληροφορίες το μείζον θέμα της ολοκλήρωσης της συμφωνίας αποτελεί το γεγονός ότι δεν έχει υπογραφεί τηλεοπτικό συμβόλαιο της Nova με τη Σούπερ Λίγκα που τα χρήματα αυτού θα αποτελέσουν εγγύηση για τη χρήση του Ael Fc Arena τη νέα αγωνιστική περίοδο. Επίσης ο κ.Πηλαδάκης διευκόλυνε στην καταβολή των περσινών οφειλών τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Κούγια που θα δώσει ένα ποσό και στη συνέχεια το υπόλοιπο θα ρυθμιστεί σε δόσεις, ενώ ο κ. Πηλαδάκης ζήτησε άμεση επιδιόρθωση ζημιών που έχουν γίνει στην αθλητική εγκατάσταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» αναφέρει τα εξής: "Η διαφορετική προσέγγιση του κ. Πηλαδάκη για καταρχήν προφορική συμφωνία, αναδεικνύει την έμπρακτη στήριξη στην ομάδα με όσες δυνάμεις μπορεί.

Η οριστικοποίηση της συμφωνίας με υπογραφή της σύμβασης, η οποία αφορά και τα γραφεία, την μπουτίκ, το εστιατόριο και τα κυλικεία με σύνολο 400.000 ευρώ θα ολοκληρωθεί με την εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων δηλαδή εκκρεμότητες περσινές, επιδιόρθωση ζημιών, νέες παροχές ΔΕΚΟ προς ΠΑΕ και Ανίκητο Άλογο όπως και την παροχή όλων των εγγυήσεων οι οποίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Διευκρινίστηκε ότι ποτέ δεν υπήρξε απαίτηση 850.000 ευρώ για τη συνολική χρήση του γηπέδου και στο πλαίσιο καλής συνεργασίας θα δοθεί από τον κ. Πηλαδάκη το μισό μπόνους παραμονής ως χορηγία προς την ομάδα με πρόθεση ακόμα μεγαλύτερης χορηγίας υπό προϋποθέσεις, από τα φιλικά θα εισπράττονται μόνο μέρος των εξόδων της Γήπεδο συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο στην προσπάθεια συσπείρωσης που γίνεται από όλους για να οδηγηθεί η ομάδα στη θέση που της αξίζει.

Θα βρισκόμαστε στο πλευρό της ομάδας όπου και όποτε χρειαστεί –όπως έγινε και κατά την περσινή χρονιά – και ευχόμαστε καλή αρχή στην ομάδα και στον κ. Κούγια με δύναμη και επιτυχίες".

Ο κ. Κούγιας μετά την προφορική συμφωνία έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πηλαδάκη γιατί απέδειξε ότι θέλει να βοηθήσει την ΠΑΕ ΑΕΛ σε αυτήν τη δύσκολη μεταβατική περίοδο όπου προσπαθούμε να χτίσουμε μια αξιοπρεπή ποδοσφαιρική ομάδα για αυτόν τον λόγο άλλωστε τον προσκάλεσα να δώσει το "παρών" στο AEL FC ARENA είτε στις 2 Αυγούστου στο φιλικό παιχνίδι που θα δώσουμε με τον Ατρόμητο είτε στις 10 του μηνός όπου θα είναι το δεύτερο φιλικό παιχνίδι με την Ξάνθη όπου είναι προγραμματισμένη η απονομή του Κυπέλλου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην ΠΑΕ ΑΕΛ και των μεταλλίων προς τους ποδοσφαιριστές. Απομένει να τελειώσουμε οποιαδήποτε τριβή με τον κ.Πλεξίδα ο οποίος πιστεύω ότι αγαπάει την ΠΑΕ ΑΕΛ, ώστε διά παντός να πάψει να αποτελεί για οτιδήποτε άλλο θέμα συζήτησης εκτός από τις επιδόσεις της ποδοσφαιρικής μας ομάδας.

Ελπίζω τις επόμενες ημέρες να τελειώσουν τα προβλήματα με μια μερίδα οργανωμένων οπαδών μας ώστε στις 2 του μηνός στο πρώτο φιλικό ματς που θα δώσουμε να διοργανώσουμε μια ακόμα ποδοσφαιρική γιορτή».

ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Χθες εκδικάστηκαν και τα ασφαλιστικά μέτρα της «LA FARM» κατά της «Ανίκητο Άλογο «ΙΚΕ» που ζητάει πίσω το προπονητήριο Δένδρων για τη μη τήρηση οικονομικής συμφωνίας.

Την πλευρά της Ανίκητο Άλογο εκπροσώπησε με τη νομική του ιδιότητα ο μεγαλομέτοχος της συγκεκριμένης ΙΚΕ Αλέξης Κούγιας με συνεργάτη τον κ. Δασκαλόπουλο ενώ τη «LA FARM» οι δύο δικηγόροι κ. Νίκος Αλεξίου και Νίκος Μίστρας. Ο κ. Κούγιας παρουσίασε έγγραφα και στοιχεία όπως αυτά που είχε δώσει στη δημοσιότητα στη συνέντευξη Τύπου της 27ης Ιουνίου και ισχυρίστηκε πως έχει πληρώσει το ποσό των 213.500 ευρώ για χρέη που έμειναν από την εποχή Πλεξίδα, ενώ εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις με το ποσό ενδεχομένως να γίνει υψηλότερο (Τουάμα, Σέγγος, Μπαλατσούκας κ.ά.). Επίσης, έκανε την πρόταση πως σε περίπτωση που προκύψει οικονομική διαφορά από την καταμέτρηση των τραπεζικών αποδείξεων για την καταβολή των χρημάτων που έχει δώσει η Ανίκητο Αλογο τότε το ποσό θα κατατεθεί μετρητοίς ή σε τραπεζικό λογαριασμό αυθημερόν προς τη LA FARM. Τέλος, πρότεινε στον πρόεδρο του δικαστηρίου να κατατεθούν υπομνήματα μέχρι την επόμενη Τετάρτη ενώ δεν απέκλεισε την εύρεση λύσης και εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ των δύο πλευρών.

Από την άλλη πλευρά η LA FARM τόνισε ότι υπάρχουν οφειλές τόσο από την πώληση των μετοχών όσο και από τη μεταβίβαση των Δένδρων για τα οποία οφείλονται οι δόσεις του συμβολαίου αλλά και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αμφισβήτησε τις οφειλές ενώ κάποιες τόνισε ότι δεν ήταν της εποχής Πλεξίδα (Τουάμα).

Η διαδικασία κράτησε αρκετή ώρα ενώ η απόφαση αναμένεται να βγει σε ένα δίμηνο.

ΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ

Για δηλώσεις με την κατηγορία της δυσφήμησης ασκήθηκε δίωξη τόσο στον Αλέξη Κούγια όσο και στην ΠΑΕ ΑΕΛ ως συνυπεύθυνη.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής:

«Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων Στέφανος Μπαξεβάνης άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος:

1) Των ΠΑΕ ΑΕΛ, νομίμως εκπροσωπουμένης και Αλέξιου Κούγια, Προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΕ ΑΕΛ για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, 2, 3 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

2) Της ΠΑΕ ΑΕΛ, νομίμως εκπροσωπούμενης για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 14 και 15 παρ. 2 εδ. α΄, β΄, 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass