ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ

Η Ρωσία ξεκινά ποινική διερεύνηση

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2016 7:08

 

Ρώσοι ομοσπονδιακοί ερευνητές δήλωσαν ότι έχει ξεκινήσει ποινική διερεύνηση για τον πρώην επικεφαλής του οργανισμού αντιντόπινγκ της χώρας, με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.

Οι Ρώσοι δεν εκπλήρωσαν τα προαπαιτούμενα της IAAF και η παγκόσμια ομοσπονδία αποφάσισε να μην άρει τον αποκλεισμό της ομοσπονδίας στίβου, θέτοντάς την εκτός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και Ολυμπιακών Αγώνων, για «συστηματικό ντόπινγκ».

Ο Γκριγκόρι Ροντσένκοφ, πρώην επικεφαλής στο εργαστήριο αντι-ντόπινγκ της Μόσχας, ο οποίος αργότερα διέφυγε στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει μιλήσει πολύ για το πώς η Ρωσία προσπάθησε να συγκαλύψει δεκάδες αθλητές της που έλαβαν μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, το 2014.

Η ερευνητική επιτροπή της χώρας, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή ερευνών σχετικά με τις τοπικές αρχές και τους ομοσπονδιακούς κυβερνητικούς οργανισμούς, δήλωσε ο Ροντσένκοφ, διέταξε τους υφισταμένους της το 2014 να ανακυκλώνουν τα δείγματα, παρά τη δέσμευση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) να τα αποθηκεύουν μέχρι νεωτέρας.

Οι ερευνητές είπαν ότι πιστεύουν πως ο Ροντσένκοφ χρησιμοποίησε την εξουσία αντίθετα με τα νόμιμα συμφέροντα του εργαστηρίου αντι-ντόπινγκ, προκειμένου να εξαγάγει προσωπικά οφέλη, ενώ νωρίτερα αυτό το μήνα, η εξεταστική επιτροπή άσκησε ποινική δίωξη κατά υπαλλήλων της Ομοσπονδίας Αθλητισμού της Ρωσίας για παρόμοια περιστατικά που σχετίζονται με την περίοδο 2009-2013.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι θα ζητήσει την παρέμβαση της WADA και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass