ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 6ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BEACH RACKET

Αρχίζουν οι μάχες στην καυτή άμμο

*Υψηλές και οι φετινές προσδοκίες του ΑΟΞ Λάρισας *Τρεις αγωνιστικές θα διεξαχθούν σε Πλαταμώνα-Ν. Πόρους

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2016 15:27

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Έτοιμοι για δράση οι ξυλορακετάδες της Λάρισας, ενόψει μάλιστα και του 6ου Πανελληνίου πρωταθλήματος beach racket που θα ξεκινήσει στις 26 Ιουνίου. Οι προσδοκίες και φέτος για τους αθλητές του Α.Ο. Ξυλορακέτας Λάρισας θα είναι υψηλές μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία και την κατάκτηση του τίτλου στην 4άδα ανδρών.

Το φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 4 αγωνιστικές ανά όμιλο (Νότιος Όμιλος Πελοποννήσου, Κεντρικός Όμιλος Αττικής και Βόρειος Όμιλος Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας). Στο Βόρειο Όμιλο συμμετέχουν οι σύλλογοι Α.Ο. Ξυλορακέτας Λάρισας και ο Α.Ο. Ξυλορακέτας Καβάλας. Μετά τη διεξαγωγή των 4 αγωνιστικών οι καλύτερες ομάδες κάθε ομίλου θα παίξουν στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η 1η αγωνιστική του Βορείου Ομίλου έχει ορισθεί για τις 26 Ιουνίου στην Καβάλα, η 2η για τις 10 Ιουλίου στον Πλαταμώνα, η 3η για τις 31 Ιουλίου στους Ν. Πόρους και η 4η για τις 14 Αυγούστου ξανά στον Πλαταμώνα.

Ο Α.Ο. Ξυλορακέτας Λάρισας συμμετέχει φέτος στις εξής κατηγορίες: 4άδες ανδρών με τέσσερις ομάδες, και 2άδες ανδρών με 10 ομάδες. Η προετοιμασία των ομάδων ολοκληρώνεται το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος στα παράλια του Πλαταμώνα.

Για τους φετινούς στόχους αλλά και τις εξελίξεις στον Α.Ο. Ξυλορακέτας Λάρισας μίλησε στην «Ε» ο πρόεδρος του συλλόγου Ιωσήφ Τουρμούσογλου.

«Στόχος μας φέτος είναι να πραγματοποιήσουμε μία αξιοπρεπή παρουσία το οποίο συνεπάγεται ότι θέλουμε να πλασαριστούμε σε υψηλές θέσεις. Πέρσι κατακτήσαμε τον τίτλο του πρωταθλητή στη μεγάλη κατηγορία της 4άδας ανδρών με τους Αποστολάκη, Μαραγκό, Βούλγαρη και Μανώλα και σίγουρα αυτή η επιτυχία έδειξε ότι ο σύλλογος έχει τις βάσεις για να συνεχίσει μία ανάλογη πορεία. Επιπλέον δε μας υποχρεώνει να είμαστε και φέτος εξίσου ανταγωνιστικοί».

Μέσα στους γενικότερους στόχους του λαρισινού συλλόγου είναι η προσέγγιση νέων παικτών με στόχο τη δημιουργία και γυναικείων ομάδων.

«Θέλουμε να προσεγγίσουμε νέους παίκτες. Ο σύλλογός μας λειτουργεί τα τελευταία τρία χρόνια και μας ενδιαφέρει να έχουμε νέο αίμα ιδιαίτερα δε στην κατηγορία των γυναικών όπου θα μπορούσα να πω ότι είναι το αδύνατο σημείο του συλλόγου μας. Αν και υπάρχουν αρκετές αθλήτριες, δεν δηλώνουν όμως συμμετοχή στους επίσημους αγώνες.

Ο σύλλογός μας θέλει να επενδύσει στα νέα παιδιά και αυτό αποδεικνύεται από την αγορά του mobicks eyes (κάμερες υψηλής ανάλυσης), ενός μηχανήματος που θα βοηθήσει τα νέα παιδιά να βελτιώσουν την τεχνική τους και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στο άθλημα της ξυλορακέτας. Θα πρέπει να τονισθεί ότι υπάρχουν μόνο τρία τέτοια μηχανήματα σε όλη την Ελλάδα και φυσικά είναι το επίσημο μηχάνημα του πρωταθλήματος καθώς μετράει ταχύτητα της μπάλας, χτυπήματα, πτώσεις κ.λπ.» κατέληξε ο κ. Τουρμούσογλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άθλημα της ξυλορακέτας τελεί υπό την αιγίδα της Α’ Ε.Σ.Α.Ξ. και υπό την εποπτεία της ΕΦΟΑ. Ανήκει στα υπό καλλιέργεια αθλήματα της ΕΦΟΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass