Ιταλία: Η γηραιότερη 11αδα στην ιστορία των Euro, που τρέχει περισσότερο από όλες στην Γαλλία

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2016 12:53 | Τελευταία ενημέρωση: 15 Ιουν 2016 13:00

Η Ιταλία εμφανίστηκε στο Εuro 2016 με την γηραιότερη ενδεκάδα στην ιστορία της διοργάνωσης: 31 χρόνια και 169 ημέρες είναι ο μέσος όρος της ομάδας που παρουσίασε ο Αντόνιο Κόντε στην πρεμιέρα της στο τουρνουά, όπου κατάφερε, παρά τα αντίθετα προγνωστικά, να πανηγυρίσει (2-0) απέναντι στους Βέλγους.

Κι όμως είναι η ομάδα που έτρεξε τα περισσότερα χιλιόμετρα από κάθε άλλη ομάδα σε αυτή την πρώτη αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης: 119,7 χιλιόμετρα συνολικά, περισσότερα 4,6 από την Ουκρανία, που όμως δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα (2-0) από την Γερμανία. Στα 24 του, ο Μάρκο Παρόλο αγωνιζόταν στην Serie C. Τότε ακόμα και η σκέψη ότι μετά τα 30 θα μπορούσε να αγωνίζεται στην εθνική, θα μπορούσε να προκαλέσει γέλια. Κι όμως ο άσος της Λάτσιο, 31 ετών και 149 ημερών που κατάγεται από οικογένεια ποδηλατών, στο ματς με το Βέλγιο έκανε (και τον μαραθωνοδρόμο , τρέχοντας 12,570 χιλιόμετρα. Περισσότερα από κάθε άλλο. Ομάδα χωρίς μεγάλο ταλέντο και με τραυματισμούς (Μαρκίζιο και Βεράτι) , ο Κόντε κατάφερε να δημιουργήσει μία ομάδα… εργασίας με την επίθεση να είναι σημείο αναφοράς. στο δυνατό της σημείο.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass