ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΕΖΟΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Γ΄ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μοναδικός εκπρόσωπος ο Απόλλωνας

*Με ποιες ομάδες πιθανότατα θα αγωνιστεί στην κατηγορία

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2016 8:02

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Πριν από λίγες ημέρες ο Απόλλων Λάρισας πανηγύρισε την άνοδό του στη Γ΄Εθνική κατηγορία όπου επέστρεψε μετά από έντεκα χρόνια και πλέον σχεδιάζει το πλάνο της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα της Φιλιππούπολης θα είναι μάλιστα ο μοναδικός εκπρόσωπος από τον νομό, καθώς υποβιβάσθηκαν στο τοπικό πρωτάθλημα ο Τύρναβος 2005, ο Οικονόμος Τσαριτσάνης και ο Δωτιέας Αγιάς.

Ομάδες επαρχιακές με ιστορία στο λαρισινό ποδόσφαιρο και τη στιγμή που η ΑΕΛ ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα θα ήταν ιδανικότερο και εκείνες, να αγωνίζονται στη Γ΄Εθνική.

Ο  Απόλλωνας που πήρε το εισιτήριο μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ της ανόδου, θα εκπροσωπήσει τον νομό με στόχο να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία και να σταθεί αντάξιος των αυξημένων  υποχρεώσεών του.

Η διοίκηση  με επικεφαλής τον πρόεδρο  Παναγιώτη Μαντζανά θα προσπαθήσει να ενισχύσει την ομάδα στον βαθμό που χρειάζεται και να είναι ανταγωνιστική, σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα.

Σημειώνεται πως ο Απόλλωνας με τη Νίκη Βόλου, τον Ρήγα Φεραίο και τον Ολυμπιακό Βόλου, θα είναι από τη Θεσσαλία στη Γ΄Εθνική, καθώς Τρίκαλα και Καρδίτσα(για μια ακόμη χρονιά), δεν θα έχουν εκπρόσωπο στην κατηγορία.

Η Α.Ε.Φαρκαδόνας υποβιβάσθηκε, ενώ στη διαδικασία των μπαράζ η Δόξα Γαρδικίου  δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο της ανόδου.

Από την Καρδίτσα, ο Α.Ο.Σελλάνων στα μπαράζ ανόδου τερμάτισε τρίτος, πίσω από τον Απόλλωνα και τον Διαγόρα Σεβαστής, με αποτέλεσμα για μια ακόμη σεζόν το καρδιτσιώτικο ποδόσφαιρο δεν θα έχει εκπρόσωπο στη Γ΄Εθνική. Και από τον Βόλο υποβιβάσθηκε ως γνωστόν ο Πύρασος Νέας Αγχιάλου.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Όσον αφορά τώρα στις ομάδες που πιθανότατα θα είναι στον όμιλο με τον Απόλλωνα, είναι οι εξής: Νίκη Βόλου, Ολυμπιακός Βόλου, Ρήγας Φεραίος, Καραϊσκάκης, Θεσπρωτός, Πιερικός, Πύδνα Κίτρους, Αχιλλέας Νεοκαισάρειας, Εθνικός Φιλιππιάδας, Διαγόρας Σεβαστής,  Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου,  Αστέρας Πετρίτη.

Επίσης, ο Τηλυκράτης από την Ένωση Πρέβεζας Λευκάδας, η Αμβρακία Κωστακίων από την Ένωση Άρτας  και πιθανόν η πρωταθλήτρια Εύβοιας η Ένωση Απολλώνιου Ιστιαίας, που βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα της Εύβοιας και διευκολύνονται οι μετακινήσεις από το πορθμείο Γλύφας- Αγιοκάμπου.

Ο όμιλος θα συγκροτηθεί στις αρχές Αυγούστου με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων, ενώ δεν αποκλείεται οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, από την πλευρά της ΕΠΟ.

Άλλωστε  το 2012 εκτός από τις δυο πρώτες ομάδες η νεοεκλεγείσα διοίκηση της ΕΠΟ αποφάσισε να ανέβουν και οι χαμένοι των μπαράζ(σ.σ.τότε ανέβηκε και ο Δωτιέας από τη Λάρισα).

Πάντως ο σχεδιασμός βρίσκεται προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά θα εξαρτηθεί και από τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων.

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΝΤΖΑΝΑ-ΖΙΩΓΑ

Την Τετάρτη ή Πέμπτη πιθανότατα θα γίνει το ραντεβού ανάμεσα στον πρόεδρο του Απόλλωνα Παναγιώτη Μαντζανά και στον τεχνικό Μιχάλη Ζιώγα, για το θέμα συνέχισης της συνεργασίας. 

Οι δύο πλευρές είναι ικανοποιημένες από την πολύ καλή δουλειά που έγινε  και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η λαρισινή ομάδα να κατακτήσει  πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ αναδείχθηκε και πρωταθλήτρια στα μπαράζ ανόδου, ανεβαίνοντας στη Γ΄Εθνική κατηγορία.

Αν υπάρχει ταύτιση απόψεων και για τη νέα σεζόν, τότε η συνεργασία θα συνεχισθεί, ενώ σε διαφορετική περίπτωση προφανώς θα σημειωθούν εξελίξεις.

Όσον αφορά για μεταγραφές, το βέβαιο είναι πως θα αποκτηθούν αρκετοί ποδοσφαιριστές και μάλιστα νεαροί σε ηλικία.

        

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass