ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΤΩ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Ο αγώνας της ζωής τους...

* Παλαίμαχοι ΑΕΛ, Άρη, ΕΠΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας και κόσμος έδειξαν την αγάπη τους στα δύο κορίτσια

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2016 11:07
Οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ Οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Δυο κορίτσια που έπεσαν θύματα κακοποίησης και είναι καθηλωμένα σε αναπηρικό αμαξίδιο η Μυρτώ και η Ασπασία, ένιωσαν προχθές το απόγευμα τη «ζεστασιά» συνανθρώπων τους που βρέθηκαν στο στάδιο Αλκαζάρ.

Εκεί οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ και του Άρη, η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων, η ΕΠΣΛ, ο Σύνδεσμος Διαιτητών και ο Σύνδεσμος Προπονητών Λάρισας, το σωματείο SAVE M.O.ΡΑΣ, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και ο απλός κόσμος, έδειξαν την αγάπη τους στα δύο κορίτσια και πως θα είναι δίπλα τους στη μεγάλη μάχη που δίνουν.

Μια μάχη με αξιοπρέπεια και στην οποία όλοι ευχόμαστε να βγούνε νικήτριες και να βρούνε τον δρόμο τους.

Έστειλαν δε μήνυμα ελπίδας, στον αγώνα της ζωής τους, με την παρουσία τους.

Μετά το φιλικό παιχνίδι οι πρωταγωνιστές, έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:

Κώστας Αγοραστός (περιφερειάρχης Θεσσαλίας): «Ο αθλητισμός για καλό σκοπό. Οι αθλητές, οι ποδοσφαιριστές οι άνθρωποι που μας δώσανε τόσες συγκινήσεις, τόσες χαρές, μας δίνουνε ακόμη μια χαρά.

Παρόλο που έχουνε αποσυρθεί από την ενεργό δράση, οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ και του Άρη Θεσσαλονίκης, συναντήθηκαν εδώ, στο Αλκαζάρ, θυμήθηκαν τα παλιά.

Αναμνήσεις, συνεχίζονται να δένονται περισσότερο οι φιλίες αλλά ταυτόχρονα όλα γίνονται, για ένα καλό σκοπό.

Να συνεισφέρουν, να κινητοποιήσουν και να ενεργοποιήσουν την κοινωνία, για να σταθεί ο ένας δίπλα στον άλλον, στις δύσκολες αυτές στιγμές.

Αξίζουν συγχαρητήρια και εύχομαι να βρούνε και άλλες μιμητές, στην πραγματική διάσταση.

Εμείς είμαστε εδώ και συνεχίζουμε με τους παλαίμαχους της ΑΕΛ, σε κοινωνικούς σκοπούς όπως και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας».

Παναγιώτης Κατσιαρός(Παλαίμαχος Άρη): «Έγινε ένα παιχνίδι για σοβαρό σκοπό. Εμείς οι ποδοσφαιριστές το διασκεδάσαμε και το διασκεδάζουμε, διότι είναι μεγάλη τιμή ακόμη και τώρα να φοράμε τη φανέλα του Άρη και της Λάρισας.

Και πιο μεγάλη τιμή για εμένα, γιατί είμαι ουσιαστικά στις δύο ομάδες που έπαιξα τα περισσότερα χρόνια της καριέρας μου. Ομάδες που έχω και θα τις έχω για πάντα στην καρδιά μου. Πέρασα καταπληκτικά χρόνια στη Λάρισα, νιώθω μέλος αυτής της ομάδας και είμαι πραγματικά τυχερός που αγωνίσθηκα στη Λάρισα.

Ήτανε σοβαρός ο σκοπός για τον οποίο ήρθαμε, τα καταφέραμε, συγκεντρωθήκανε κάποια χρήματα για καλό σκοπό, οπότε και είμαστε όλοι ικανοποιημένοι που συνεισφέρουμε για να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας».

Λεωνίδας Μπακούρας (αναπληρωτής διευθυντής ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας): «Κάναμε έναν ωραίο αγώνα, ένα φιλανθρωπικό παιχνίδι, με τη συμμετοχή ωραίων ανθρώπων των παλαιμάχων της ΑΕΛ και του Άρη Θεσσαλονίκης. Θέλουμε να βοηθήσουμε τις δύο αυτές οικογένειες, όπως φαίνονται τα πράγματα θα τις βοηθήσουμε πολύ καλά για να ξαναβρούνε τον δρόμο τους».

Ντίνος Κούης(Παλαίμαχος Άρη): «Πάνω από όλα σε ένα τέτοιο γήπεδο, θυμηθήκαμε λίγο τα παλιά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους παλιούς συμπαίκτες-αντιπάλους από τη Λάρισα που μας φιλοξένησαν.

Βέβαια ήρθαμε για ένα ιερό σκοπό, για τα δύο αυτά κορίτσια, τα οποία γνωρίζουμε το πρόβλημά τους και η ευαισθησία που διακατέχει εμάς όλους τους παλιούς αθλητές, από οποιοδήποτε σύλλογο και εάν προερχόμαστε, θα είμαστε πάντα κοντά σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Πιστεύω ότι δίνουμε δύναμη σε αυτά τα παιδιά να ξεπεράσουνε το προβλημά τους και το ευχόμαστε ολόψυχα».

Νίκος Βλαχούλης(Παλαίμαχος ΑΕΛ): «Όπως γνωρίζεται τα τελευταία χρόνια κάνουμε πάντα αυτά τα παιχνίδια, για ανθρώπους που πραγματικά έχουνε ανάγκη και μπορούμε να στηρίξουμε με οποιονδήποτε τρόπο.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι έγινε για τα κορίτσια, θέλω να πω κουράγιο και πολύ δύναμη στους γονείς και στις ίδιες τις κοπέλες. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά και με πολύ θέληση και αγάπη εμείς θα είμαστε πάντα κοντά τους, οτιδήποτε χρειασθούνε, οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε. Πάντα θα είμαστε εκεί.

Αυτό που κάναμε δείχνει το μεγαλείο των παιδιών των δικών μας και του των παιδιών του Άρη Θεσσαλονίκης.

Και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό το πράγμα».

Κώστας Σταματίου(Παλαίμαχος ΑΕΛ): «Ο σκοπός ήτανε ιερός αλλά παράλληλα είναι και μεγάλη χαρά για εμένα, υποστηρίζοντας τέτοιους σκοπούς, να βρισκόμαστε με τα παιδιά με τα οποία έχουμε ζήσει ανεπανάληπτες στιγμές. Σε μια δεδομένη στιγμή που η ΑΕΛ επιστρέφει και γίνεται η βασίλισσα του κάμπου.

Εύχομαι καλή συνέχεια στα νέα παιδιά της ΑΕΛ, να βαδίσουν στην ιστορία πάνω και σε τελική ανάλυση στους φιλάθλους της ομάδας που δικαιούνται, να δούνε τη Λάρισα ακόμη και στην Ευρώπη».

Γιάννης Αλεξούλης(Παλαίμαχος ΑΕΛ): «Πάντα σε τέτοια παιχνίδια αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι η βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε, σε συνανθρώπους μας. Οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ και του Άρη έπαιξαν για δύο κορίτσια τη Μυρτώ και την Ασπασία, που δίνουν μια μεγάλη μάχη και στεκόμαστε δίπλα τους. Ευχόμαστε να ξεπεράσουνε το πρόβλημά τους και να αντλήσουν τη δύναμη που χρειάζεται με τη στήριξη των οικογενειών τους, ώστε το αύριο να είναι καλύτερο στη ζωή τους».

*Στο προχθεσινό φιλικό να σημειώσουμε ότι από τους παλαιμάχους της ΑΕΛ στο γήπεδο ήταν και οι Νίνος Καρέλιας, Γιάννης Αλεξούλης, Θανάσης Ντελόπουλος, Τριαντάφυλλος Μάγγος, από την ΠΑΕ ΑΕΛ οι κ.Ζήσης Ντελόπουλος, Γιάννης Καλογιάννης, Κώστας Κατσάρας, Ζήσης Ζιάγκας, ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΛ Αντώνης Τσαγκάλης, από το δ.σ. της ΕΠΣΛ οι Γιάννης Βλάγκας, Βασίλης Μητροδήμος, Λευτέρης Γρηγοριάδης, από τον Σύνδεσμο διαιτητών οι Σπύρος Τσιλίκης, Τρύφωνας Φαρμάκης, ο εκ της τεχνικής ηγεσίας των μικτών της ΕΠΣΛ Γιώργος Καμάκας, ενώ από την ΕΠΑ Θεσσαλίας εκτός των κ.Ρέγκολα, Μπακούρα παρευρέθηκε και η υπεύθυνη Επικοινωνίας και Νέων Συνδέσεων, κ. Καλογήρου Ευθυμία.

*Η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας παρέθεσε δείπνο στην ταβέρνα τα «Βλάχικα» στους παίκτες των δύο ομάδων, όπως επίσης και στις οικογένειες των κοριτσιών που εξέφρασαν για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες τους σε όλους που βοήθησαν ηθικά και οικονομικά, αποδεικνύοντας ότι η ανθρωπιά και η ευαισθησία δεν λείπει παρότι τις πολύ δύσκολες καταστάσεις που υφίστανται, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass