ΦΙΕΣΤΑ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΑΠΟΝΟΜΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΥΣ» ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΕΛΙΔΑ

Πανηγυρικός επίλογος για τον Απόλλωνα Λάρισας

*Ενώ τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην ομάδα της Φιλιππούπολης Αγοραστός, Σαμαράς, Μπασδέκης *Π. Ματζανάς: «Υπόσχομαι να προσπαθήσω για το καλύτερο προκειμένου η ομάδα να πρωταγωνιστήσει και στη Γ’ Εθνική» *Πρώτη και αήττητη η ομάδα του Μ. Ζιώγα μετά το χθεσινό 2-1 επί του Διαγόρα Σεβαστής

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2016 12:00

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Με πανηγυρικό τρόπο έπεσε η αυλαία της φετινής σεζόν για τον Απόλλωνα Λάρισας, που επιστρέφει μετά από 11 χρόνια στη Γ’ Εθνική. Οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν χθες, στο τελευταίο παιχνίδι των αγώνων μπαράζ για άνοδο στη Γ’ Εθνική, του Διαγόρα Σεβαστής με 2-1 και ολοκλήρωσαν πρώτοι και αήττητοι τις υποχρεώσεις τους στον 6ο όμιλο της διοργάνωσης. Μετά το παιχνίδι στο γήπεδο Φιλιππούπολης ακολούθησε η φιέστα της ανόδου με την απονομή του βαρύτιμου τροπαίου αλλά και μία σειρά βραβεύσεων.

Η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται άκρως επιτυχημένη για τον Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος αρχικά πανηγύρισε το κύπελλο ΕΠΣΛ, στη συνέχεια κατέκτησε το πρωτάθλημα και ολοκλήρωσε το θρίαμβο με την άνοδο στη Γ’ Εθνική, την οποία εξασφάλισε δύο αγωνιστικές πριν τελειώσει η διαδικασία των αγώνων μπαράζ των πρωταθλητριών ομάδων των Ενώσεων. Εκείνο που θα πρέπει να τονισθεί ιδιαίτερα είναι ότι η ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα ολοκλήρωσε τη σεζόν έχοντας ένα εντυπωσιακό ρεκόρ: Αήττητη στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής, αήττητη στο κύπελλο ΕΠΣΛ αλλά και στους αγώνες μπαράζ για άνοδο στη Γ’ Εθνική. Η μόνη ήττα καταγράφηκε στο κύπελλο Ερασιτεχνών της ΕΠΟ από την Πύδνα Κίτρους η οποία ήταν η φετινή νικήτρια του θεσμού.

Συγκεκριμένα στα 48 συνολικά επίσημα παιχνίδια που έδωσε σε πρωτάθλημα και κύπελλο εντός και εκτός νομού, ο Απόλλωνας Λάρισας πέτυχε 42 νίκες, ενώ είχε πέντε ισοπαλίες και μόνο μία ήττα. Μία εντυπωσιακή συγκομιδή, η οποία αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογισθεί κανείς, ότι για διάστημα οκτώ μηνών οι «κυανόλευκοι» αγωνίζονταν εκτός έδρας λόγω των εργασιών στον χλοοτάπητα του γηπέδου Φιλιππούπολης.

Η ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ

Ημέρα γιορτής η χθεσινή για τον Απόλλωνα Λάρισας, η οποία ξεκίνησε με τη νίκη με 2-1 επί του Διαγόρα Σεβαστής και ολοκληρώθηκε με τη φιέστα για την απονομή του βαρύτιμου τροπαίου, ενώ από την πλευρά της η διοίκηση του συλλόγου τίμησε ανθρώπους που στήριξαν την προσπάθειά της.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Απόλλωνα Λάρισας Παναγιώτης Ματζανάς απένειμε τιμητική πλακέτα στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό για την έμπρακτη στήριξή του προς την ομάδα και την ουσιαστική συμβολή στο να αλλάξει εικόνα το γήπεδο Φιλιππούπολης και να γίνει πιο λειτουργικό καθώς στα μέσα Ιουνίου θα ξεκινήσουν έργα με στόχο τον εκσυγχρονισμό του.

«Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα Λάρισας για την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο, τους ποδοσφαιριστές, την τεχνική ηγεσία και στον κόσμο που πρέπει να γίνει περισσότερος. Εύχομαι ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και τη νέα χρονιά. Εμείς θα είμαστε πάντα κοντά» τόνισε ο κ. Αγοραστός, ενώ από την πλευρά του ο κ. Ματζανάς επισήμανε:

«Ένα μεγάλο μπράβο και πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που αν και αγωνίστηκαν σχεδόν ολόκληρη τη χρονιά εκτός έδρας ήταν αήττητοι σε πρωτάθλημα και κύπελλο ΕΠΣΛ, αλλά και στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Συγχαρητήρια και στα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, τους προπονητές, τους χορηγούς, τον κόσμο και σε όλους όσοι μας στήριξαν σ’ αυτήν την προσπάθεια γιατί ήταν μία δύσκολη χρονιά. Στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο προσπαθούμε από το υστέρημά μας να διατηρούμε ζωντανές τις ομάδες και να βάζουμε στόχους. Είμαι υπερήφανος και τυχερός που είμαι πρόεδρος σ’ αυτήν την ομάδα που έχει μεγάλο παρελθόν αλλά και μέλλον. Υπόσχομαι ότι και στη Γ’ Εθνική θα προσπαθήσω για το καλύτερο προκειμένου ο Απόλλωνας να πρωταγωνιστήσει».

Στη συνέχεια τιμήθηκε ο χειρουργός ορθοπαιδικός Γιώργος Μπασδέκης που παρέλαβε την πλακέτα από τον βουλευτή Λάρισας κ. Χρ. Κέλλα.

«Μαζί με τη συνοικία της Φιλιππούπολης και η υπόλοιπη πόλη της Λάρισας γιορτάζει την άνοδο του Απόλλωνα Λάρισας στη Γ’ Εθνική. Και μάλιστα λίγες ημέρες μετά την άνοδο της ΑΕΛ. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας. Όταν είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Εύχομαι καλή πορεία και στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής» είπε ο κ. Κέλλας, ενώ ο κ. Μπασδέκης υπογράμμισε:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα για την άνοδο αλλά και στους παίκτες για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε. Θα ήθελα να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα όσο μπορώ».

Ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας στον χορηγό Σαμαρά (την πλακέτα παρέλαβε η γυναίκα του) από τον βουλευτή Λάρισας κ. Κόκκαλη ο οποίος δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στη διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές. Ο Απόλλωνας αποδεικνύει ότι η Λάρισα είναι ποδοσφαιρομάνα. Η συνοικία της Φιλιππούπολης έχει πολλά να κερδίσει από τον Απόλλωνα».

Πλακέτα στην ομάδα του Απόλλωνα για την επιστροφή της στη Γ’ Εθνική απένειμαν οι παλαίμαχοι του συλλόγου τους οποίους εκπροσώπησαν οι Μάκης Αλεξούδης, Στέλιος Κουκούλης και Γιάννης Σδούγκας.

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μας και πάνω απ’ όλα στον πρόεδρο Παναγιώτη Ματζανά. Ευελπιστούμε τα παιδιά αυτά να πετύχουν αυτό που δεν κάναμε εμείς. Την άνοδο στη Β’ Εθνική» είπε χαρακτηριστικά από την πλευρά των παλαιμάχων ο κ. Κουκούλης.

Το τρόπαιο για την κατάκτηση του κυπέλλου ΕΠΣΛ απένειμε στον Τάσο Κυριάκο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Δημήτρης Τάχος, ενώ το κύπελλο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τα μετάλλια απένειμαν οι διοικητικοί της ΕΠΣΛ κ. Σκάρλος και Μητροδήμος. Το βαρύτιμο τρόπαιο παρέλαβε ο Πάρις Μπόντε, για να αρχίσει έτσι το μεγάλο πανηγύρι.

«ΕΓΡΑΨΕ» Ο ΝΑΣΤΑΣ

Σε ό,τι αφορά στο χθεσινό παιχνίδι στη Φιλιππούπολη, ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα (με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά του β’ ημιχρόνου) και πήρε δίκαια τη νίκη, αποδεικνύοντας ότι πράγματι ήταν η καλύτερη ομάδα του 6ου ομίλου.

Οι παίκτες του Μιχάλη Ζιώγα, είχαν άψογη αγωνιστική συμπεριφορά με επιθετικό προσανατολισμό, καλή κυκλοφορία της μπάλας και δημιούργησαν πολλές επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή, με τον Αποστόλη Νάστα να αναδεικνύεται στον πολυτιμότερο παίκτη.

Το παιχνίδι δεν είχε ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού και οι δύο ομάδες είχαν εξασφαλίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική, ωστόσο υπήρχε θέμα γοήτρου για τους «κυανόλευκους» που ήθελαν να διατηρήσουν το αήττητο.

Έτσι έκαναν φανερές τις προθέσεις τους από την αρχή της αναμέτρησης με τον Παλάσκα να φτάνει μόλις στο 1ο λεπτό κοντά στο γκολ. Στο 25’ ένα κοντινό ανάποδο ψαλιδάκι του Σκούπρα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 32’ μετά από ασίστ του Σκούπρα, ο Παλάσκας βγήκε μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, από πλάγια δεξιά όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά το γκολ δεν άργησε να έρθει για τον Απόλλωνα και δύο λεπτά αργότερα ο Παλάσκας «έσπασε» την μπάλα στον Νάστα, αυτός μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με άψογο πλασέ έκανε το 1-0.

Στο 43’ ο Γιαννακόπουλος τροφοδότησε τον Κολοβό, αυτός μπήκε από τα αριστερά στη μεγάλη περιοχή, έβγαλε τη σέντρα στον Παλάσκα αλλά την τελευταία στιγμή απομάκρυναν οι αμυνόμενοι.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος για να ξεκινήσει η επανάληψη με τον Απόλλωνα να ξεκινάει εξίσου δυναμικά.

Στο 53’ ένα δυνατό σουτ του Κυριάκου από τα αριστερά πέρασε άουτ, για να φτάσουμε στο 55’ όταν ο Νάστας ελίχθηκε πολύ ωραία έξω από τη μεγάλη περιοχή και με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 70’ χάθηκε μία ακόμα καλή ευκαιρία για τον Απόλλωνα, όταν ο Νάστας μπήκε από τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή, δεν θέλησε να τελειώσει τη φάση ο ίδιος αλλά προσπάθησε να βρει τον Παλάσκα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ευτυχή κατάληξη.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η απόδοση των γηπεδούχων έπεσε αισθητά με τον Διγόρα να γίνεται επικίνδυνος.

Στο 74’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ ακριβός έξω από τη μεγάλη περιοχή σε χέρι του Γεωργούλη (οι άνθρωποι του Διαγόρα ζήτησαν πέναλτι στη συγκεκριμένη φάση). Το φάουλ εκτέλεσε ο Αποστολίδης μειώνοντας σε 2-1.

Τρία λεπτά αργότερα ο Σαμανίδης έκανε μία κούρσα στον χώρο της μεσαίας γραμμής και σούταρε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή για να μπλοκάρει ο Κουρδής, ενώ στο 84’ ο Παπαδόπουλος επιχείρησε δυνατό σουτ μέσα στη μεγάλη περιοχή και προς τα δεξιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού με το 2-1 να διατηρείται για τον Απόλλωνα Λάρισας.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Στ. Λεωνίδας (Τρικάλων) με βοηθούς τους κ. Χρ. Δόσκορη και Β. Καλύβα (Φθιώτιδας). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Σαμανίδης (64’), Κυριάκος (89’) και Καλουσίδης (90’).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ζιώγας): Κουρδής, Αντωνόπουλος (68’ Ιωαννίδης), Γιαννακόπουλος, Γεωργούλης, Φλώρος, Χατζής, Παλάσκας, Νάστας (83’ Κουβελάς), Κολοβός (48’ Κούρο), Κυριάκος, Σκούπρας.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ (Τοκατλίδης): Ρωμανίδης, Σαμανίδης, Λαγδάρης, Κολαξίδης, Αποστολίδης, Εφραιμίδης (55’ Καλουσίδης), Καθάριος (82’ λ.τ. Συμεωνίδης), Τσιώμης, Ταρασίδης, Σαββίδης (46’ Παπαδόπουλος), Μαυριδης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Απόλλων Λάρ. – Διαγόρας Σεβαστής        2-1

Ηρακλής Βόλου – Α.Ο. Σελλάνων  1-3

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Απόλλων Λάρισας           12-3    16

2. Διαγόρας Σεβαστής          11-5    11

------------------------------------------

3. Σέλλανα     6-10    7

4. Ηρακλής Βόλου    4-15    0

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass