ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΣΟΙ ΤΩΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Και ξανά προς τη δόξα τραβά…

*Κέρδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο η παρουσία της ΑΕΛ στη Σούπερ Λιγκ * Σημαντική η συμβολή του κόσμου στην άνοδο

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2016 12:00

 

Η ΑΕΛ πανηγυρίζει την επιστροφή της στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου και μαζί της η πόλη της Λάρισας γιορτάζει. Ένας ολόκληρος λαός, η καθημερινότητα του οποίου είναι συνυφασμένη με την ΑΕΛ, ζει ένα μεγάλο πανηγύρι, προσδοκώντας νέες στιγμές δόξας όπως αρμόζει στη μεγαλειώδη ιστορία και τη βαριά φανέλα αυτής της ομάδας. Άλλωστε η παρουσία της ΑΕΛ διαχρονικά στο κορυφαίο Εθνικό πρωτάθλημα, είναι άρρηκτα δεμένη με τις επιτυχίες όπως το 1985, το 1988 και το 2007 και γεννά πάντα νέες προσδοκίες. Με παρακαταθήκη το ένδοξο παρελθόν ατενίζει το μέλλον και πορεύεται ξανά στο δρόμο των επιτυχιών. Αυτό άλλωστε είναι και το μήνυμα των παλαιμάχων της ΑΕΛ , των ανθρώπων που έγραψαν τις χρυσές σελίδες στην ιστορία της ομάδας και οι οποίοι, μαζί με όλο το φίλαθλο κόσμο της Λάρισας, ανυπομονούν να ζήσουν στιγμές ανάλογες του ένδοξου παρελθόντος. Ας δούμε πώς σχολίασαν την επιστροφή της «Βασίλισσας του κάμπου» στη Σούπερ Λιγκ ορισμένοι εκ των παλαιμάχων της ΑΕΛ:

Κώστας Κολομητρούσης

«Μετά από πέντε χρόνια σε Γ’ και Β’ Εθνική ερχόμαστε στα σαλόνια Σούπερ Λίγκ. Μια μεγάλη ικανοποίηση πρώτα για τους ποδοσφαιριστές που ανέβασαν την ομάδα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο προπονητής Σάκης Τσιώλης. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στον κ. Κούγια που την πήρε την ομάδα και την έβγαλε κατηγορία καθώς επίσης και στον φίλαθλο κόσμο, που συμπαραστάθηκε και στα εντός και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Άλλωστε ξέρουμε ότι ο κόσμος της Λάρισας με τη δυναμική που έχει είναι ο 12ος παίκτης της ομάδας. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο θεωρώ ότι η ΑΕΛ ανήκει στη Σούπερ Λίγκ. Είναι η ομάδα που πρόσφερε πολλά στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Έτσι λοιπόν πανάξια επέστρεψε στη Σούπερ Λιγκ και πρέπει να μείνει γιατί ο κόσμος που έχει, το γήπεδο που διαθέτει και το ποδόσφαιρο που δίδαξε είναι στοιχεία που επιβάλλουν την παρουσία της στη Σούπερ Λίγκ προς όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εμείς σαν παλαίμαχοι που κατακτήσαμε και πρωτάθλημα και κύπελλο αισθανόμαστε υπερήφανοι για την ομάδα μας. Πόσον μάλλον οι φίλαθλοι που είναι κάτι το ξεχωριστό, όχι μόνο σ’ αυτήν την πόλη αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα. Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της ανόδου στην Σούπερ Λίγκ».

Γιώργος Πλίτσης

«Νομίζω ότι μετά από μία αποχή πέντε ετών, η ΑΕΛ επέστρεψε στη θέση στην οποία ανήκει δικαιωματικά και είναι η Σούπερ Λιγκ. Το τι σημαίνει αυτό γι΄ αυτήν την πόλη το γνωρίζουμε όλοι και νομίζω ότι δεν θέλουμε απλά και μόνο να βρίσκεται στη Σούπερ Λιγκ, αλλά και να διεκδικεί τίτλους. Αυτό είναι πολύ καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί η ΑΕΛ και πρωτάθλημα, που είναι πάρα πολύ δύσκολο, έχει πάρει και τέσσερις συμμετοχές σε τελικούς κυπέλλου, εκ των οποίων οι δύο ήταν επιτυχείς, έχει στο ενεργητικό της, αλλά και πολύ όμορφο ποδόσφαιρο έχει παίξει, κάνοντας φίλους ακόμα και φιλάθλους αντιπάλων ομάδων, που χειροκροτούσαν βλέποντας αυτό το επιθετικό ποδόσφαιρο που αρμόζει στην ΑΕΛ και έτσι πρέπει να συνεχίσει.

Τα συναισθήματα χαράς είναι έντονα. Όλοι οιώθουμε δικαίωση γιατί η ΑΕΛ επιστρέφει εκεί που έπρεπε να είναι, και μάλιστα επιστρέφει πολύ δυνατή και με καλύτερους όρους στο νέο πρωτάθλημα, το οποίο βέβαια θα είναι δύσκολο. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει και θα είναι προετοιμασμένη όχι μόνο για τη συμμετοχή της αλλά για να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και να διεκδικήσει νέους τίτλους».

Ηλίας Σελιώνης

«Ήταν μία στιγμή που την περιμέναμε πολύ καιρό. Η ομάδα από την αρχή της χρονιάς τέθηκε επικεφαλής και έδειξε ότι όδευε προς την άνοδο. Παρόλο που δεν έπαιξε ποδόσφαιρο αξιώσεων, έπαιρνε τα αποτελέσματα που χρειάζονταν και όπως έχω πει όταν θέλεις να πετύχει στόχους εκείνο που μετρά είναι η ουσία. Βέβαια το καλύτερο είναι να συνδυάζεις και τα δύο, αλλά αυτή η κατηγορία είναι πολύ δύσκολη και δυστυχώς βλέπουμε τι γίνεται μέσα σε ένα σύστημα αρρωστημένο και περίεργο.

Τώρα πρέπει να γίνουν προγραμματισμένες κινήσεις για να συνεχίσει αξιοπρεπώς η ομάδα στην Σούπερ Λιγκ και να ξαναγράψει νέες σελίδες ιστορίας, όπως στο παρελθόν, με πολλές επιτυχίες, με μεγάλες διακρίσεις, μέσα από σωστή οργάνωση και να στραφεί στα δικά της παιδιά σιγά-σιγά.

Η ΑΕΛ αλλάζει επίπεδο. Ανεβαίνει η κλάση, θα έρθουν καλύτεροι παίκτες, ο κόσμος θα δει καλύτερους αντιπάλους, η ομάδα θα κυνηγήσει άλλους στόχους, η πόλη θα αποκτήσει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Εμείς είμαστε μία πόλη και μία ομάδα που έχει ποδοσφαιρικό πολιτισμό, αλλά δυστυχώς δεν είναι όλοι σ’ αυτό το επίπεδο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της ανόδου».

Γιάννης Αλεξούλης:

«Καταρχήν αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους παράγοντες της ανόδου ποδοσφαιριστές, προπονητές, φιλάθλους, διοίκηση κ.λπ. Η αλήθεια είναι ότι ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη χρονιά για πολλούς και διαφόρους λόγους και κυρίως για το ότι η Λάρισα τα τελευταία χρόνια ταλανίστηκε από πολλές περίεργες καταστάσεις.

Στο σημαντικότερο κομμάτι, το διοικητικό, μπήκε μία σταθερότητα που πιστεύω ότι αποτέλεσε τη βασική αρχή για τη σταθερή πορεία της ομάδας. Μπορεί η ομάδα να μην έπαιξε ποδόσφαιρο αξιώσεων, αλλά από την αρχή μέχρι το τέλος έδειξε μία σταθερότητα όσον αφορά στην πορεία της και παρ’ όλα τα παιχνίδια που γίνονταν εις βάρος κατάφερε να κόψει το νήμα. Η Λάρισα είναι η ομάδα και η πόλη που ανήκει στη Σούπερ Λίγκα, ειδάλλως για μένα το ποδόσφαιρο είναι πιο φτωχό όταν λείπει η Λάρισα, η οποία έχει τη δύναμη και τη δυναμική μακροπρόθεσμα, εάν χτίσει ένα καλό σύνολο και δουλέψει σε βάθος με φιλοσοφία, να κάνει πάρα πολλά πράγμα. Νομίζω είναι αναγκαιότητα και όπως είπα και στον κ. Κούγια, η Λάρισα ανέκαθεν προσπαθούσε να διδάξει ποδοσφαιρικό πολιτισμό. Γι΄ αυτό όταν κερδίσαμε ένα πέναλτι αμφισβητούμενο ο κόσμος έλεγε να το βγάλουν έξω.

Σημαντικός παράγοντας η παρουσία του προπονητή Σάκη Τσιώλη. Έδωσε μεγάλο αβαντάζ, πιο μεγάλη εμπειρία και σταθερότητα και νομίζω ότι πρόσθεσε ένα ακόμα μαξιλαράκι για να αντεπεξέλθει η ομάδα στο στόχο της.

Το μήνυμα είναι ότι επανερχόμαστε για να διδάξουμε ποδόσφαιρο, ποδοσφαιρικό πολιτισμό, για να παίξουμε όμορφο και καθαρό ποδόσφαιρο. Γι΄ αυτό έχει αυτή την υπερηφάνεια η Λάρισα. Αυτό εμπνέει η επιστροφή. Να σας δείξουμε ποιοι είμαστε, τι μπορούμε να κάνουμε, πώς παίζεται το καθαρό και όμορφο ποδόσφαιρο. Γι΄ αυτό οι Λαρισαίοι έχουν συνηθίσει στο καλό ποδόσφαιρο και δεν θέλουν να παίρνουν μόνο αποτελέσματα αλλά νίκες που να τις αξίζουν».

Γιάννης Βαλαώρας:

«Μετά από πέντε χρόνια και τόσα εμπόδια, μπορώ να πω μεγάλα εμπόδια, η ομάδα μας επιτέλους βρήκε το δρόμο της και επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια. Είναι ένας μεγάλος άθλος γιατί το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι μεγάλο και επίπονο και μπορώ να πω, ότι η ομάδα μας φάνηκε από τον α’ γύρο ότι δεν θα φοβηθεί κανένα και θα παλέψει για την άνοδο και γι΄ αυτό τα κατάφερε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Εμείς οι παλαίμαχοι θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Κούγια, αλλά και οι πιο πολλοί από μας που ήμασταν μαζί του κατά το παρελθόν, τον Σάκη Τσιώλη γιατί και σ’ αυτόν οφείλονται πολλά. Είμαστε ευτυχισμένοι, αλλά θα σταθώ σε ένα σημείο. Στις δικές μας εποχές όταν πήραμε πρωτάθλημα και κύπελλο δώσαμε συγχαρητήρια στους φιλάθλους. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Πρέπει να συγχαρούμε, γιατί πραγματικά το αξίζουν, αυτού, τους φιλάθλους που μέσα-έξω ακολουθούσαν την ομάδα. Σε καμία άλλη ομάδα δεν γίνεται αυτό, γι΄ αυτό κι η ΑΕΛ ανέβηκε στην Α’ Εθνική. Εύχομαι στον Σάκη Τσιώλη να μείνει στη Λάρισα, να βγάλει τα πλάνα του, γιατί αξίζει να δουλεύει σαν προπονητής στην Α’ Εθνική.

Εγώ νομίζω ότι η Λάρισα, όπως και άλλες ομάδες που έχουν κόσμο, δεν πρέπει να λείπουν από Α’ Εθνική. Δεν μπορεί η Λάρισα με 10.000 κόσμο να λείπει και να υπάρχουν άλλες ομάδες με 300. Για να γεμίσουν τα γήπεδα γιατί ο κόσμος έχει φεύγει.

Για την πόλη σημαίνει πολλά, ότι θα δούμε πάλι τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες να περνάνε πάλι από ένα γνωστό γήπεδο, από το παλάτι της Λάρισας και οι φίλαθλοι θα ανταποκριθούν στο να φτιάξουμε μία ΑΕΛ αντάξια της ιστορίας της ικανή να πετύχει νέους τίτλους».

Τάκης Παραφέστας

«Καταρχήν θα πρέπει να δώσουμε, γιατί πραγματικά το αξίζουν, συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας. Πιστεύω ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά γιατί έγιναν όλα από την αρχή. Νέος ιδιοκτήτης, νέος προπονητής, νέοι παίκτες οι οποίοι κλήθηκαν να παρουσιάσουν έναν αξιόλογο σύνολο ικανό να πρωταγωνιστήσει και να πετύχει την άνοδο. Νομίζω η προσπάθεια ήταν μεγάλη απ’ όλους. Φυσικά αυτή η προσπάθεια έγινε πιο δύσκολη γιατί υπήρχε η απαίτηση όχι μόνο κόσμου αλλά και της διοίκησης και των παικτών, ότι έπρεπε η ομάδα να αλλάξει κατηγορία. Αυτό προσθέτει ένα ακόμα βάρος, το βάρος της νίκης. Δεν έχουμε άλλο αποτέλεσμα, πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε. Πιστεύω ότι τα παιδιά το κατάφεραν και προσπάθησαν να κερδίζουν τα παιχνίδια αν και δεν παρουσίασαν το ανάλογο καλό θέαμα. Όμως εμείς οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου ξέρουμε ότι όταν θέλεις τη νίκη θυσιάζεις το θέαμα. Κάποια στιγμή η πίεση έγινε ακόμα πιο μεγάλη όταν ήρθαν ορισμένα άσχημα αποτελέσματα. Εκεί έγινε η αλλαγή του προπονητή και ήρθε ένας νέος προπονητής ο Σάκης Τσιώλης, που σήκωσε όλο το βάρος της πίεσης και λειτούργησε σαν κυματοθραύστης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ανεβεί ξανά η αισιοδοξία των φιλάθλων, η συμβολή των οποίων ήταν σημαντικότατη στην επίτευξη της ανόδου. Αν ανατρέξουμε στην ιστορία θα δούμε ότι σε όλες τις δύσκολες στιγμές, όταν ο κόσμος γύρω από την ομάδα λειτούργησε ενωτικά και όχι με στείρα αντιπαράθεση η ομάδα προχώρησε. Αυτό είναι ένα μήνυμα: Ισχύς εν τη ενώσει. Να είμαστε όλοι ενωμένοι. Γιατί η νέα χρονιά δεν θα είναι εύκολη. Θέλει δουλειά, διοικητική σταθερότητα -που υπήρχε φέτος- και συνέπεια.

Πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές. Η αξιολόγηση ναι μεν να είναι πιο αυστηρή και ο πήχης να ανέβει πιο ψηλά σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό μέρος, αλλά να έρθουν λίγοι και αξιόλογοι παίκτες. Να μην ανοίξει πάρα πολύ η οικονομική ψαλίδα γιατί η ομοιογένεια είναι από τους βασικότερους παράγοντες σε μία ομάδα.

Νιώθουμε μεγάλη χαρά να βλέπουμε την ΑΕΛ να διακρίνεται στη Σούπερ Λίγκα, αλλά τίποτα δεν έρχεται μόνο με την ιστορία και τα λόγια. Πρέπει όσοι είναι στην ομάδα να γράψουν ο καθένας ιστορία μέσα από τη δουλειά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass