ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΕΛ ΚΑΙ ΜΕ ΝΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Ανάσταση από… Μεγάλη Τετάρτη

*Ένα μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης ο Πoλ Ουρτάδο

Δημοσίευση: 27 Απρ 2016 10:28

Του Σωτ. Κέλλα

Η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αμαρτωλής γυναίκας, που μετανόησε, πίστεψε στον Χριστό και άλειψε τα πόδια του με μύρο, αλλά και η ΑΕΛ φέτος πίστεψε στην άνοδο και όλα δείχνουν ότι μπορεί να την πετύχει από σήμερα με μια νίκη στα Τρίκαλα(5.30 μ.μ., ΟΤΕ t.v.) επί της φερώνυμης ομάδας στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής κατηγορίας.

Οι φίλαθλοι της ΑΕΛ με μια νίκη θα κάνουν σήμερα πρώιμα Πάσχα, ενώ με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα παραταθεί η αγωνία τους για λίγες ακόμα αγωνιστικές αφού δύσκολα θα χαθεί η άνοδος έστω και αν οι αντίπαλοί τους για την άνοδο(Τρίκαλα) έχουν να παίξουν λιγότερα παιχνίδια αφού θα κερδίσουν στα χαρτιά Εργοτέλη και Ολυμπιακό Βόλου.

 Η ουσία είναι ότι η νίκη της ΑΕΛ επί της Αναγέννησης Καρδίτσας με 3-0 και κυρίως η καλή εμφάνιση έχει φέρει ενθουσιασμό στις τάξεις των Λαρισαίων φιλάθλων που κάτω από τις οδηγίες του τεχνικού Σάκη Τσιώλη βρέθηκε από εκτός γραμμής ανόδου στην κορυφή της βαθμολογίας (καθοριστικό το εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης) και στη θέση του ακλόνητου φαβορί για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

Μάλιστα  ο τεχνικός της ομάδας Σάκης Τσιώλης έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την πολύ σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας που βασίστηκε στην ταχύτητα των ποδοσφαιριστών, στο γεγονός ότι η ομάδα γρήγορα τελείωσε τις φάσεις και πέτυχε γκολ, ενώ και ο κόσμος έσπρωξε τους παίκτες από το πρώτο λεπτό.

Εγκωμίασε την αμυντική λειτουργία της ομάδας που για ένα ακόμα παιχνίδι δεν δέχθηκε τέρμα και ανέφερε χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου άμυνας τον Βασίλη Κουτσιανικούλη.

Στη συνέχεια μίλησε για τον σημερινό αγώνα με Τρίκαλα (5.30 μ.μ.) τον οποίο τον θεωρεί δύσκολο και καθοριστικό. Και αυτό το λέει με δεδομένο ότι τα Τρίκαλα από δω και πέρα θα έχουν μόνο νίκες αφού παίζουν με αδιάφορους αντιπάλους ή θα κερδίζουν στα χαρτιά. Παράλληλα με μια καλή εμφάνιση η ΑΕΛ θα πιστοποιήσει την αγωνιστική της άνοδο και ίσως εξασφαλίσει την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα που αποτελεί με βάση τα όσα είπε ο Ουρτάδο στη συνέντευξη Τύπου και στόχο των «βυσσινί».

Πάντως ο Τσιώλης αναφερόμενος στα Τρίκαλα μίλησε για μια ποιοτική ομάδα που είναι άχαστη το τελευταίο διάστημα.

ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ενόψει του σημερινού αγώνα η ομάδα της ΑΕΛ έχει προβλήματα καθώς θα απουσιάσουν ο τιμωρημένος Γιοβάνοβιτς(επιλέχθηκε να απουσιάσει λόγω τραυματισμού στον συγκεκριμένο αγώνα και στην αναμέτρηση με τα Χανιά) και οι τραυματίες Βαρέλα, Ουρτάδο. Μάλιστα ο τελευταίος ουσιαστικά χάνει όλο το υπόλοιπο της αγωνιστικής χρονιάς αφού υπέστη για τρίτη φορά μέσα σε μια αγωνιστική περίοδο θλάση. Και το οξύμωρο είναι ότι στο παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας το πρώτο ημίωρο ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας.

Σχετικά με την ενδεκάδα που θα παραταχθεί από τον Σάκη Τσιώλη στο γήπεδο των Τρικάλων δεν προβλέπονται  μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ξενοδόχοφ, στην άμυνα οι: Ρέντζας(δεξιά), Κομεσίδης, Βέρτζος(σέντερ μπακ), Μονιάκης(αριστερά), αμυντικά χαφ ο Μπανούσης με τον Ναγιά, πιο μπροστά στα πλάγια οι: Κουτσιανικούλης, Ροβίθης και σέντερ φορ ο Μαρουκάκης. Μια θέση παίζεται μεταξύ του Λαμπρόπουλου και του Μπόγιοβιτς.

Οι είκοσι ποδοσφαιριστές που επέλεξε για την αποστολή ο Σάκης Τσιώλης είναι οι: Ξενοδόχοφ, Καβουσάκης, Bέρτζος, Κομεσίδης, Σουλιώτης, Κοντοχρήστος, Μασούρας, Μονιάκης, Ρέντζας, Ζέρης, Μπανούσης, Πάτο, Ναγιάρ, Λαμπρόπουλος, Ροβίθης, Χοτζάλι, Κουτσιανικούλης, Μπόγιοβιτς, Μαρουκάκης, Καπός.

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έγινε χθες η γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΛ με απαρτία 100% και αφού έγινε διοικητικός απολογισμός ακολούθησε η εκλογική διαδικασία για τη συμπλήρωση και την εκλογή νέων μελών του Δ.Σ.

Παμψηφεί εξελέγησαν ως νέα μέλη οι κ.κ.

1. Ηλίας Παλαιοχωρλίδης (Ορθοπαιδικός Χειρουργός - Διδάκτωρ Ορθοπαιδικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)

2. Ζήσης Ντελόπουλος (Επιχειρηματίας)

3. Γιώργος Τάκας (Επιχειρηματίας)

Συγχρόνως έγινε γνωστοποίηση προς τους μετόχους ότι η Ερασιτεχνική ΑΕΛ, λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων του κ. Νίκου Χατζούλη, υποδεικνύει ως μέλος του Δ.Σ. τον κ. Γιώργο Βαλιάκο (Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - Κτηνίατρο).

Μετά από την εκλογική διαδικασία το νέο Δ.Σ. συνεδρίασε και συνήλθε σε σώμα και διεμορφώθη ως εξής: Πρόεδρος: Ανδρέας Λιόντος, Διευθύνων Σύμβουλος: Σωτήρης Μάρκου, Α' Αντιπρόεδρος: Ηλίας Παλαιοχωρλίδης, Β' Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Κιούσης, Γ' Αντιπρόεδρος: Ζήσης Ντελόπουλος ,Μέλη: Γιώργος Τάκας, Γιώργος Βαλιάκος

Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. εστάλη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για γνωστοποίηση, στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως για δημοσίευση, στη Β΄ Εθνική κατηγορία για νόμιμη εκπροσώπηση και όπως επιβάλλει ο νόμος στην ΕΠΟ και στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Έντεκα φορές έχουν συναντηθεί συνολικά στο παρελθόν σε επίσημα παιχνίδια, τα Τρίκαλα και η ΑΕΛ με γηπεδούχο την ομάδα των Τρικάλων. Την ΑΕΛ ευνοεί ελαφρώς η προϊστορία στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τα Τρίκαλα, αν και τα περισσότερα παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Οι «βυσσινί» μετρούν τρεις νίκες, οι «κυανέρυθροι» δύο, ενώ έξι παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Στα συνολικά γκολ υπερτερεί η ομάδα της ΑΕΛ με 10-9.

Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων Τρίκαλα-ΑΕΛ

24/03/1968 Τρίκαλα-ΑΕΛ 0-0 Β' Εθνική

27/12/1970 Τρίκαλα-ΑΕΛ 0-0 Β' Εθνική

16/11/1975 Τρίκαλα-ΑΕΛ 2-2 Β' Εθνική

24/04/1977 Τρίκαλα-ΑΕΛ 0-2 Β' Εθνική

12/03/1978 Τρίκαλα-ΑΕΛ 0-1 Β' Εθνική

12/05/1997 Τρίκαλα-ΑΕΛ 0-1 Β' Εθνική

31/01/1998 Τρίκαλα-ΑΕΛ 1-0 Β' Εθνική

04/10/1998 Τρίκαλα-ΑΕΛ 3-3 Β' Εθνική

16/09/2000 Τρίκαλα-ΑΕΛ 2-0 Β' Εθνική

04/11/2001 Τρίκαλα-ΑΕΛ 0-0 Γ' Εθνική

16/02/2003 Τρίκαλα-ΑΕΛ 1-1 Γ' Εθνική

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΦΩΤΙΑΔΗΣ

Ο Φώτης Φωτιάδης, από το Σύνδεσμο Καστοριάς, θα διαιτητεύσει την εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τα Τρίκαλα στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε σφυρίξει την ΑΕΛ στη νικηφόρα αναμέτρηση με τη Λαμία 3-0, στο AEL FC ARENA, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Β΄ Εθνικής κατηγορίας και επίσης στην εντός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Βοηθοί του ο Γιώργος Θεοδώρου από τον σύνδεσμο Πιερίας  και ο Δημήτρης Τίκας από τον σύνδεσμο Καρδίτσας. Τέταρτος θα είναι ο Παναγιώτης Συμεωνίδης από την Πιερία και τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Τσιλογιάννης από την Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

Με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία έφυγε νικήτρια από τις Σέρρες (2-0) επί του Πανσερραϊκού στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η «αυλαία» της 30ής αγωνιστικής της Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Ο Πίντο στο 57΄ άνοιξε το σκορ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιαλούσης με πέναλτι «σφράγισε» το «τρίποντο» για το συγκρότημα της Φθιώτιδας.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

14:00 Κισσαμικός-Αγροτικός Αστέρας

15:00 Ζάκυνθος-Αχαρναϊκός                

16:00 Χανιά-Πανελευσινιακός

16:00 Απόλλων Σμύρνης-Παναχαϊκή

16:00 Αναγέννηση Καρδίτσας-Παναιγιάλειος

17:30 Τρίκαλα-Λάρισα                     

Εργοτέλης-Κέρκυρα      0-3 (α.α.)

Ολυμπιακός Βόλου-Καλλιθέα     0-3 (α.α.)

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 29 αγώνες)

 1. ΑΕΛ 66

 2. Κέρκυρα       66 -30αγ.

 3. Απόλλων Σμύρνης    59

 4. Τρίκαλα        56

 5. Λαμία           48

 6. Κισσαμικός   45

 7. Καλλιθέα     43 -30αγ.

 8. Παναιγιάλειος            37

 9 . Πανσερραϊκός          37 -30αγ.

10. Αχαρναϊκός  37

11. Αγροτικός Αστέρας  34

12. Αναγέννηση Καρδίτσας        33

13. Χανιά           32

14. Ζάκυνθος     30

15. Πανελευσινιακός      25

16. Παναχαϊκή   24 -27αγ.

17. Ολυμπιακός Βόλου  10

18. Εργοτέλης   7

* Ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Εργοτέλης, έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και έχουν τιμωρηθεί με αφαίρεση εννέα βαθμών και δώδεκα βαθμών, αντίστοιχα. Από τις Καλλιθέα, Ζάκυνθο και Παναχαϊκή έχουν αφαιρεθεί από τρεις βαθμοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass