ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΑΓΟΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟ 3ο ΓΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Πρωταθλητής και στο βόλεϊ το 4ο Λύκειο!

* Μέσα σε τρεις ώρες κέρδισαν ημιτελικό και τελικό!

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2016 7:55

Του Σωτ. Κέλλα

Αυτό το σχολείο δεν παράγει μόνο γνώση αλλά γίνεται και συλλέκτης τροπαίων... Ο λόγος για το 4ο Λύκειο Λάρισας που μετά το χρυσό μετάλλιο που πήρε στους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες κολύμβησης με την Ευαγγελίνα Καταραχιά στα 800 μέτρα ελεύθερο, την ομάδα μπάσκετ αγοριών που έγινε πρωταθλήτρια Θεσσαλίας, χθες ήταν η σειρά της ομάδας βόλεϊ αγοριών να γυρίσει από τα Τρίκαλα (οι αγώνες έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας) στη Λάρισα με μια ακόμα... κούπα. Θεωρητικά βέβαια γιατί οι διοργανωτές δεν πρόβλεψαν σε κανένα τελικό να υπάρχουν κύπελλα και μετάλλια. Μήπως θέλουν να υποβαθμίσουν το σχολικό αθλητισμό; Κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για τη νεολαία.

Η ομάδα βόλεϊ αγοριών του 4ου Λυκείου μέσα σε διάστημα τριών ωρών (άλλη μια πρωτοτυπία διοργάνωσης...) κατάφερε να πάρει τον ημιτελικό και τον τελικό απέναντι σε ομάδες που ήταν άξιες αλλά και είχαν λίγες περισσότερες ώρες ξεκούρασης.

Μερίδιο στη νίκη είχε η γυμνάστρια του σχολείου Δήμητρα Τριανταφύλου (επί χρόνια μάνατζερ της ΕΑΛ) που κατάφερε με αθλητές που δεν παίζουν βόλεϊ σε ομάδες (όπως ο Λέανδρος Μισδραχής που είναι τενίστας διεθνών προδιαγραφών ή ο Αντώνης Τσιπλακούλης που διακρίνεται στους παραδοσιακούς χορούς και στο μπάσκετ ή ο Δημήτρης Στεργίου που είναι πολίστας) να πάρει αυτό το πρωτάθλημα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς έχοντας και τη συμπαράσταση δυο ακόμα γυμναστών του σχολείου του Γιάννη Τζουβίλη και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Μιλώντας η Δήμητρα Τριανταφύλλου τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν καλύτερες διοργανώσεις γιατί μοναδικά κίνητρα για τα παιδιά είναι τα μετάλλια ενώ τόνισε ότι το 4ο Λύκειο αυτή τη στιγμή αποκτά φήμη ως αθλητικό σχολείο χάρη στη δουλειά των γυμναστών και την παιδεία των παιδιών που συνδυάζουν τη μόρφωση με τον αθλητισμό.

Η ομάδα του 4ου Λυκείου στον ημιτελικό κέρδισε το Μουσικό Λύκειο Βόλου (γυμνάστρια είναι η Λαρισαία Λιάνα Τσουκνικά, κόρη της αείμνηστης αντιδημάρχου, Καίτης), με 2-0 σετ (25-14, 25-21) και αντιμετώπισε μετά από 45 λεπτά στον τελικό την ομάδα του 3ου ΓΕΛ Καρδίτσας που στον άλλο ημιτελικό κέρδισε το 2ο ΓΕΛ Τρικάλων με 2-0 σετ.

Στον τελικό, όπου οι Λαρισαίοι μαθητές δεν είχαν και... συμπαραστάτες, κόντρα στην ομάδα της Καρδίτσας που είχε και... οπαδούς κατάφεραν να δείξουν μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Αυτά φάνηκαν κυρίως στο πρώτο σετ όπου οι Ζμπήτας, Γαλάνης και Γκουτζαμάνης ήταν καταλυτικοί και κέρδισε το λαρισινό λύκειο με 25-19.

Το 2ο σετ χάρη στα τελειώματα των Ζορμπά και Γκέκα το Λύκειο της Καρδίτσας κέρδισε με 25-21 για να οδηγηθεί ο αγώνας στο τάι-μπρέικ.

Εκεί οι Καρδιτσιώτες μπήκαν δυναμικά και είχαν σταθερό προβάδισμα μέχρι τα μισά του σετ (2-4, 3-5, 4-6). Στο σημείο αυτό τα παιδιά από το λαρισινό Λύκειο με ασίγαστο πάθος «γύρισαν» το παιχνίδι και κέρδισαν με 15-9 παίρνοντας και τον τίτλο μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς όπου τον πρώτο λόγο είχαν οι selfies για να απαθανατίσουν τις ιστορικές τους αθλητικές στιγμές.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ο Λυκείου αποφάσισε να κάνει ειδική εκδήλωση για τις δύο πρωταθλήτριες ομάδες και την Ευαγγελίνα Καταραχιά καθώς θεωρεί ότι μέσα από αυτή την προσπάθεια θα αναγεννηθεί ο λαρισινός σχολικός αθλητισμός.

Τα σετ: 25-19, 21-25, 15-9

4ο ΓΕΛ Λάρισας (Δ. Τριανταφύλλου): Ζμπήτας, Γκουτζαμάνης, Νιακόπουλος, Γενιτσεφτσής, Γαλάνης, Γκανάτσιος, Νούσιας, Μπούσιας, Μισδραχής, Τσιπλακούλης, Γκουγκουλιάς, Στεργίου, Σουφλιάς.

2ο ΓΕΛ Καρδίτσας (Γ. Γιαλτρινός): Γκέκας, Μαργιολάς, Παδιώτης, Ζορμπάς, Κωστάμης, Κωτούλας, Μαντζιάρας, Μπρούτσος, Σελλούντος, Τσιμπούκας, Φάκας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass