ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΟ «Π. ΜΑΓΟΥΛΑΣ» ΤΗ ΝΙΚΗ Β. ΜΕ 2-1

Ανατροπή με Θαν. Παλάσκα

* Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 13’ όμως ο δαιμόνιος στράικερ της λαρισινής ομάδας «χτύπησε» στο 56’ και στο 76’

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2016 7:31

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Θανάση Παλάσκα, ο Απόλλωνας Λάρισας ξεπέρασε στο «Π. Μαγουλάς», μετά από ανατροπή, το εμπόδιο της κατά μία κατηγορίας μεγαλύτερης Νίκης Βόλου με 2-1 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΟ. Μία μεγάλη νίκη για τους «κυανόλευκους», η οποία, όπως ήταν φυσικό, πανηγυρίστηκε έντονα από τους παίκτες, το τεχνικό τιμ, αλλά και τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν χθες στο «Π. Μαγουλάς». Η χθεσινή ημέρα ήταν μία σημαντική ημέρα για τη λαρισινή ομάδα, με τον τεχνικό Μιχάλη Ζιώγα να διατηρεί την παράδοση απέναντι στη Νίκη Βόλου, που τον θέλει αήττητο ως προπονητή σε πέντε συνολικά παιχνίδια με Τύρναβο, ΑΕΛ και χθες με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Στη συνέχεια της διοργάνωσης (στον 4ο όμιλο) ο Απόλλωνας Λάρισας θα φιλοξενήσει τον Οπούντιο Μαρτίνου (που κέρδισε χθες 3-1 τη Δόξα Μητρόπολης), την Τετάρτη 16/3 -πιθανότατα στο στάδιο Αλκαζάρ- και ώρα 15.30.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Αν και το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη λαρισινή ομάδα, η οποία βρέθηκε στο πρώτο μέρος πίσω στο σκορ, η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική για τους παίκτες του Μιχάλη Ζιώξα έδειξαν ότι είχαν μεγάλα αποθέματα δυνάμεων και υπερβάλλοντας εαυτούς κατάφεραν να κυριαρχήσουν στο παιχνίδι και να φτάσουν στην ανατροπή.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά και χρειάστηκε να περάσουν δέκα λεπτά για να γίνει το πρώτο σουτ. Αυτό ήταν από τη μεριά του Απόλλωνα με «δράστη» τον Νάστα και τον Παπουρτζή να μπλοκάρει σταθερά.

Η αντίδραση της Νίκης ήταν άμεση. Στο 10’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Κόλα, ο Κανελλόπουλος έπιασε κεφαλιά, την οποία απέκρουσε ο Τ. Κουρδής.

Όμως τρία λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους, όταν μετά από σέντρα του Κοτίτσα, ο Αντωνόπουλος δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα και ο Σκοπελίτης με ψηλοκρεμαστό σουτ στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Τ. Κουρδή έκανε το 1-0.

Στο 29’ ο Τ. Κουρδής ενήργησε σαν λίμπερο βγαίνοντας από την εστία του και απομάκρυνε με το κεφάλι προ του Κανελλόπουλου, ενώ στο 31’ ο αδελφός του, Γ. Κουρδής έκλεψε την μπάλα από τον Μπιτσάκο, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Στο 42’ οι παίκτες του Μιχάλη Ζιώγα απώλεσαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν με πρωταγωνιστές δύο πρώην παίκτες της Νίκης. Ο Χατζής με υπέροχη πάσα έβγαλε τον Παλάσκα τετ-α-τετ με τον Παπουρτζή, ωστόσο ο νεαρός τερματοφύλακας απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του επιθετικού του Απόλλωνα. Το κόρνερ εκτελέστηκε πλασαριστά με τον Νάστα να σουτάρει και τον Παπουρτζή να παραχωρεί νέο κόρνερ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια καλή ενέργεια του Κόλα, ο οποίος απέφυγε δύο αντιπάλους και σούταρε. Όμως ο Τ. Κουρδής σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε την μπάλα.

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο, δηλαδή με μια ωραία προσπάθεια και σουτ του Κόλα (47’). Ωστόσο και πάλι ο Τ. Κουρδής, αν και η μπάλα αναπήδησε μπροστά του, απέκρουσε σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Κόλα εκτέλεσε με πολύ φάλτσο ένα κόρνερ, ο Μπιτσάκος κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι, αλλά πριν προλάβει να πιάσει την κεφαλιά, ο Τ. Κουρδής κατάφερε να του «πάρει την μπουκιά από το στόμα» διώχνοντας με γροθιές.

Πολύ καλή ατομική προσπάθεια του Σκοπελίτη στο 51’, με τον επιθετικό της Νίκης να κάνει το γύρισμα, η μπάλα να περνά κάτω από το σώμα του Τ. Κουρδή και ο Αντωνόπουλος να διώχνει προ του Μέτσε. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα σε σέντρα του Κόλα, ο Γεωργούλης παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ, αλλά για καλή του τύχη η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Τ. Κουρδή.

Στη συνέχεια, ο Απόλλωνας άρχισε να ανεβάζει στροφές και να γίνεται απειλητικός. Στο 52’ σουτ του Κολοβού δεν βρήκε στόχο, ενώ στο επόμενο λεπτό έπειτα από φάουλ του Χατζή, ο Νάστας έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Παπουρτζής πετάχτηκε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε εντυπωσιακά.

Οι δύο αυτές φάσεις αποτέλεσαν προειδοποιητική βολή για το γκολ που ήρθε στο 56’. Ο Νάστας εκτέλεσε φάουλ και ο Παλάσκας με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Μάλιστα ο υψηλόσωμος σέντερ φορ δεν πανηγύρισε το τέρμα σε ένδειξη σεβασμού απέναντι στη Νίκη, στην οποία έχει αγωνιστεί παλιότερα.

Ο θρίαμβος του Απόλλωνα σφραγίστηκε στο 76’. Ο Παλάσκας βρήκε τεράστια «τρύπα» στο αριστερό άκρο των γηπεδούχων, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με συρτό σουτ νίκησε τον Παπουρτζή παγώνοντας για δεύτερη φορά το «Π. Μαγουλάς» (1-2).

Ουσιαστική αντίδραση δεν υπήρξε από τους γηπεδούχους, που έδειχναν να μην έχουν τα ψυχικά αποθέματα να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό πως η Νίκη δεν απείλησε καθόλου τον Τ. Κουρδή. Μοναδική ενέργεια άξια αναφοράς ήταν ένα βολέ του Ιορδανίδη στο 87’ που έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Καρατέρπος με βοηθούς τους κ. Παπαδόπουλο και Μπαλιάγκα (Κοζάνης). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Κοτίτσας (33’), Μέτσε (53’), Παπαδόπουλος (67’), Μπιτσάκος (69’), Κόλα (83’) - Λιλολάρι (57’), Κουβελάς (59’), Κολιός (87’).

ΝΙΚΗ (Βελιτζέλος): Παπουρτζής, Αλεξανδρής (81’ Ιβανίδης), Παπαδόπουλος, Κοτίτσας, Αναστασίου (74’ λ.τρ. Ελευθεριάδης), Μπιτσάκος, Μέτσε (61’ Νοριέγα), Ιορδανίδης, Κόλα, Σκοπελίτης, Κανελλόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Ζιώγας): Τ. Κουρδής, Αντωνόπουλος, Λιλολάρι, Γεωργούλης, Κολιός, Γ. Κουρδής, Χατζής, Κουβελάς (77’ λ.τ. Σκούπρας), Κολοβός (68’ Μπόντε), Νάστας (65’ Κούρο), Παλάσκας.

ΤΙΜΗΣΑΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗ

Οι Τάσος Κυριάκος και Κώστας Χατζής αγωνίστηκαν στη Νίκη την περίοδο 2012-2013 στο πρωτάθλημα της Football League και φαίνεται ότι οι οργανωμένοι φίλαθλοι της ομάδας δεν το ξέχασαν. Έτσι τους πρόσφεραν ανθοδέσμες πριν την έναρξη της χθεσινής αναμέτρησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass