Διεθνές Συνέδριο για τo κάστανο

*ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ *ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2024 13:41

Με συνέλευση των μελών του Ευρωπαϊκού Δικτύου «Eurocastanea» ξεκίνησε χθες στην Αγιά, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, το 14ο Συνέδριο «European Chestnut Days», τη διοργάνωσή του οποίου έχουν αναλάβει το Δίκτυο, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μελιβοίας, ο Δήμος Αγιάς και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

To συνέδριο αφορά σε τρόπους και καλές πρακτικές παραγωγής και μεταποίησης στον τομέα του κάστανου και σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα», στην Αγιά, με το εξής πρόγραμμα: 8.30-9.30: Εγγραφή των συμμετεχόντων/-ουσών. 9.30-10.00: Καλωσόρισμα και χαιρετισμοί επισήμων (Περιφερειάρχης Περιφέρειας Θεσσαλίας, δήμαρχος Αγιάς, τοπικοί βουλευτές, εκπρόσωπος Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων). 10.10-10.20: Εισαγωγική ομιλία για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κάστανου Eurocastanea, με ομιλητή τον πρόεδρο του Δ.Σ. Eurocastanea.
Ακολουθούν εισηγήσεις για το κάστανο, με την τελευταία να παρουσιάζεται στις 18.30-18:50.
Αύριο, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, το συνέδριο συνεχίζεται στο Δημοτικό Σχολείο Μελιβοίας, όπου θα αναπτυχθεί η θεματική ενότητα «Η επιρροή της καλλιέργειας κάστανου στις τοπικές κοινωνίες».
Μεθαύριο, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στη Μελιβοία, ακολουθεί στις 9 π.μ. η ανάπτυξη της θεματικής ενότητας «Τεχνικές επισκέψεις σε καστανεώνες, υποδομές και εξοπλισμό που αφορούν στην καλλιέργεια κάστανου στην περιοχή της Μελιβοίας».
Το συνέδριο κλείνει με γεύμα των συμμετεχόντων/-ουσών στην πλατεία Μελιβοίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass