Συνάντηση Κ. Τσιάρα με Λαρισαίους αγρότες

*ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ * ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ ΚΑΙ ΦΑΡΣΑΛΑ

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2024 11:45

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα του υπουργού Κ. Τσιάρα, με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5.15 το απόγευμα στο δημαρχείο Καρδίτσας και όχι αύριο Παρασκευή, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, στο Υπουργείο στην Αθήνα.

Από το αποτέλεσμα της συνάντησης θα εξαρτηθούν πολλά, σχετικά με το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, που για πρώτη φορά λαμβάνουν χώρα μέσα στο καλοκαίρι, στην ταλαιπωρημένη θεσσαλική ύπαιθρο. Όπως είναι γνωστό, αφορμή για τον αγροτικό ξεσηκωμό αποτέλεσαν οι κουτσουρεμένες αποζημιώσεις που κατέβαλε ο ΕΛΓΑ στους πλημμυρόπληκτους του daniel. Μία πρώτη γεύση των κινητοποιήσεων από το θεσσαλικό αγροτικό κίνημα είχαμε το πρωί της περασμένης Τρίτης, από τους αγρότες της Καρδίτσας, οι οποίοι έβγαλαν τα τρακτέρ τους στον Ε65.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Αγωνιστικό μήνυμα ενόψει της σημερινής συνάντησης θα στείλει νωρίτερα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων. Σήμερα το πρωί στις 11:00 στον κόμβο Πλατυκάμπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αγροτικά μηχανήματα, ενώ την ίδια ώρα στα Φάρσαλα θα γίνει ανάλογη κινητοποίηση. Να σημειωθεί ότι πρόθεση της διοίκησης της Ομοσπονδίας είναι τα αγροτικά μηχανήματα να παραμείνουν στους δρόμους, μέχρι και τη συνάντηση με τον υπουργό κ. Τσιάρα. Από το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί αν θα επιστρέψουν στα χωριά ή θα παραμείνουν στους δρόμους. Η ΕΟΑΣΝΛ σε ανακοίνωσή της καλεί τους αγρότες του Νομού Λάρισας «να δώσουν βροντερό παρών με τα αγροτικά τους μηχανήματα στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σήμερα Πέμπτη 1η Αυγούστου μετά από αποφάσεις των μαζικών συσκέψεων που έγιναν σε Πλατύκαμπο και Φάρσαλα. Όλοι 11 το πρωί με τα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον Κόμβο Πλατυκάμπου και στην πλατεία Φαρσάλων.
Στέλνουμε μήνυμα αποφασιστικότητας ότι δεν θα ανεχτούμε την αδικία που έχει συντελεστεί με τις πρόσφατες πληρωμές του ΕΛΓΑ για τις πλημμύρες».

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
Στην κινητοποίηση του Πλατυκάμπου θα συμμετάσχει και ο Αγροτικός Σύλλογος Αμπελώνα, η διοίκηση του οποίου προγραμματίζει προσυγκέντρωση των τρακτέρ στον Βρυότοπο με προορισμό τη διασταύρωση της Γυρτώνης.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: Στην πρόσφατη επίσκεψη που είχαμε στον ΕΛΓΑ στη Λάρισα ο προϊστάμενος δεν θα έδωσε πειστικές απαντήσεις. Μας απάντησε ότι θα αποζημιωθούμε σε χρόνο επ’ αόριστον. Στις ανακοινώσεις του ΕΛΓΑ για τις ζημίες από τον καύσωνα εξαιρέθηκε ο Αμπελώνας, διότι σύμφωνα με τα λεγόμενα η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 40 βαθμούς. Ποιος φωστήρας έβγαλε αυτό το συμπέρασμα και έκανε την παρούσα αναγγελία. Απαιτούμε να συμπεριληφθεί και ο Αμπελώνας και όλα τα χωριά που επλήγησαν από τον καύσωνα στις εκτιμήσεις, διότι αυτή η αναγγελία αποτελεί αδικία. Αυτή η διαμαρτυρία αφορά όλους τους αγρότες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το μεγάλο κόστος και τις χαμηλές τιμές του ξεπουλήματος των προϊόντων μας καθώς και την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνει στο 100% τις ζημίες από όλα τα αίτια» καταλήγει η ανακοίνωση.

Βόλος
Σε αγωνιστικούς ρυθμούς και οι αγρότες της Μαγνησίας, οι οποίοι χθες το απόγευμα πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στον Βόλο και κατέληξαν έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, όπου και διανυκτέρευσαν ενόψει της συνάντησης της Καρδίτσας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass