Αρωμα αγροτικών κινητοποιήσεων

ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «DANIEL»

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2024 14:01

Οργισμένες είναι οι αντιδράσεις αγροτών και κτηνοτρόφων μετά τις κουτσουρεμένες αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που προκάλεσε ο «Daniel», καθώς καταγράφηκαν περιπτώσεις συνολικής εξαίρεσης κλάδων, όπως οι κτηνοτρόφοι, οι αγελαδοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι, αλλά και περιοχών όπως οι Δήμοι Κιλελέρ και Τεμπών, όπου ολόκληρες περιοχές δεν έλαβαν ούτε ευρώ. Σε Πλατύκαμπο, Γιάννουλη, Φαλάνη, Γλαύκη και Ομορφοχώρι αρκετοί δεν πληρώθηκαν ούτε ευρώ.

Τα τηλέφωνα των παραγωγών έχουν πάρει «φωτιά». Το αγροτικό κίνημα οργανώνεται και οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων πραγματοποιούν διαδοχικές συσκέψεις, προκειμένου να απαντήσουν με κινητοποιήσεις, ακόμη και μέσα στον Αύγουστο. Η οργή έχει ξεχειλίσει, καθώς σε πολλούς παραγωγούς τίθεται θέμα επιβίωσης και η έλλειψη ρευστότητας τους έχει καταστήσει «ομήρους» των εμπόρων.
Όλοι μιλούν για εμπαιγμό, καθώς όχι μόνο δεν επαληθεύτηκαν οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν για αυξημένες αποζημιώσεις, αλλά δεν πήραν καθόλου χρήματα.
Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Αγελαδοτρόφωνων Νομού Λάρισας Απόστολος Μωραΐτης, ο οποίος επικοινώνησε χθες διαδοχικά με τον υφυπουργό, Χρήστο Κέλλα, και την τοπική διεύθυνση του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, δηλώνει στην «Ε» εξοργισμένος, καθώς δεν έλαβε καμία πειστική απάντηση για το πού οφείλεται ο αποκλεισμός των αγελαδοτρόφων από τις αποζημιώσεις. «Δεν έχουμε χρήματα να πάρουμε ζωοτροφές, ούτε να παραγγείλουμε νέα ζώα για να ορθοποδήσουμε. Το Μέτρο 5.2, όπως είναι γνωστό, είναι πρόχειρο, αποσπασματικό, κυρίως επενδυτικό και σε καμία περίπτωση δε μας βοηθά να προμηθευτούμε νέα ζώα. Δε φτάνει που καθυστέρησαν οι αποζημιώσεις, μας έχουν εξαιρέσει χωρίς να γνωρίζουμε την αιτία από το πακέτο πληρωμών. Νιώθουμε ότι μας εμπαίζουν και σκοπεύουμε να αντιδράσουμε».
Στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα βρέθηκαν χθες 4 αντιδήμαρχοι του Δήμου Κιλελέρ για να ενημερωθούν για το φιάσκο, όπως οι ίδιοι το αποκαλούν, των αποζημιώσεων, χωρίς, όμως, να λάβουν κάποια απάντηση.
Μεθαύριο Δευτέρα, στις 9 μ.μ., στον Πλατύκαμπο διοργανώνει σύσκεψη η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας για να συζητήσει το θέμα με τις αποζημιώσεις, τις καθυστερήσεις στα αντιπλημμυρικά έργα, τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα και το υψηλό κόστος παραγωγής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass