Ενημερωτική εκδήλωση για την πανώλη

* ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ * ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2024 9:00

Ενημερωτική εκδήλωση για την πανώλη και συγκεκριμένα με θέμα «Πανώλη μικρών μυρηκαστικών: Εξελίξεις και σχέδια βιοασφάλειας» θα πραγματοποιήσει σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου, στις 20:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Ελασσόνας, η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων.

Σε ανακοίνωσή της, που υπογράφει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μπαλούκας Δημήτρης, αναφέρει τα εξής: «Τις τελευταίες μέρες με την εμφάνιση κρουσμάτων πανώλης η αιγοπροβατοτροφία της Θεσσαλίας περνάει δύσκολες στιγμές. Η ασθένεια μεταδίδεται μόνο στα αιγοπρόβατα και για αυτόν τον λόγο πρέπει από τη μεριά μας να λάβουμε μέτρα προφύλαξης για να μην εξαπλωθεί περαιτέρω. Έτσι, πρέπει oι κτηνοτρόφοι να μη βγάζουν τα αιγοπρόβατα έξω για βοσκή. Να απολυμαίνουν τα οχήματα και τον χώρο κατά την παραλαβή του γάλακτος και των ζωοτροφών. Να μην επισκέπτονται κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις άλλων κτηνοτρόφων και να μην ανταλλάσσουν ζωοτροφές. Όταν παρατηρήσουν κάποια ζώα να μην είναι καλά να ενημερώσουν άμεσα την Κτηνιατρική Υπηρεσία. Να ακολουθούν τις υποδείξεις της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας. Για ακόμα μία φορά να τονίσουμε ότι η εν λόγω ασθένεια δε μεταδίδεται στον άνθρωπο ούτε μέσω του γάλακτος ούτε του κρέατος. Σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή που περνάμε προέχει το σταμάτημα της εξάπλωσης της ασθένειας και η εξαφάνισή της. Οι μόνοι που δε φταίνε για την εμφάνιση της ασθένειας είναι οι κτηνοτρόφοι και σας υποσχόμαστε ότι δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για να αποδοθούν ευθύνες σε όσους μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass