«Φωτοβολταϊκά σε βάρος της αγροτικής παραγωγής»

* ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2024 14:31

Θέμα σχετικά με την εγκατάσταση ιδιωτικών ΑΠΕ σε κάθε Π.Ε. της Θεσσαλίας θα θέσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στη συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας, που θα γίνει στις 20/6/2024.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «στη Θεσσαλία εξαπλώνονται πολλές επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά πάρκα, ακόμη και σε περιοχές «natura», σε βοσκότοπους, σε γη υψηλής παραγωγικότητας και άλλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, σε βάρος της αγροτικής παραγωγής, αξιοποιώντας το απαράδεκτο νομικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής τις πληρώνει ήδη και θα συνεχίσει να τις πληρώνει ο ελληνικός λαός, με την πανάκριβη τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, με την επέκταση της ενεργειακής φτώχειας, την καταστροφή μεγάλων εκτάσεων φυσικού κάλους και προστατευόμενων περιοχών «natura» και τη μείωση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, που αντικαθίσταται από φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα.
Η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, με τη στήριξη κατά κανόνα και των άλλων παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης», προωθεί ενεργά αυτήν την καταστροφική για τον λαό πολιτική της Ε.Ε., της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, με συνεχείς εγκρίσεις ΜΠΕ, αλλά και με οικονομική επιδότηση σε μια σειρά τέτοιους επενδυτές ΑΠΕ, μέσω αναπτυξιακών νόμων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass