ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2024 17:10
* ΤΑ λέει ο υπουργός Γεωργίας Κ. Τσιάρας, όμως αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν πάρει τον απόθαρρό τους. Θα χρειαστεί προσπάθεια για να επανέλθουν. Ζ. * ΤΑ λέει ο υπουργός Γεωργίας Κ. Τσιάρας, όμως αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν πάρει τον απόθαρρό τους. Θα χρειαστεί προσπάθεια για να επανέλθουν. Ζ.

Τσουχτερό κρύο;
* ΘΑ έπεφτε από χθες είπαν η θερμοκρασία, κι ότι έρχεται τσουχτερό κρύο από σήμερα Πέμπτη, με 22 και 25 βαθμούς Κελσίου, τόσο χαμηλά. Κάτι πρέπει να πουν κι αυτοί, να μη μένουν χωρίς δουλειά...

***
* ΚΙ έτσι όπως αλλάζει ο καιρός, σιγά-σιγά...
- Το πρωί κορίτσια στον ήλιο,
το βράδυ κορίτσια για τίλιο.
Ζ.

Πολύ αλμυρά
* - ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΩ usb στικάκι 4GB με μαγνητικό τομογράφο...
Κορόιδευε ο Λαρισαίος χθες με το που μαθεύτηκε για τα πανάκριβα usb stick, με την ειδική χάρτινη θήκη με εκτύπωση πάνω τους όμως, το ίδιο έγινε και τα προηγούμενα τελευταία χρόνια είπαν μετά, με το κόστος πάντα στα 7.500 ευρώ περίπου, με τα οποία στικάκια το υπουργείο δίνει στους βουλευτές τα στοιχεία του Προϋπολογισμού.
- Το περιτύλιγμα κοιτάτε βρε κορόιδα... Το περιεχόμενο είναι το τσουχτερό...
***
* - ΓΕΙΑ σας, πώς μπορώ να σας βοηθήσω;
- Είμαι από το Υπουργείο Οικονομικών και θέλω 300 στικάκια.
- Χωρητικότητα;
- Ε, 4 GB. Πείτε μου πόσο κάνει το τεμάχιο.
- Στην αγορά 2 ευρώ, για εσάς μόνο 26 ευρώ έκαστο.
- Καταπληκτική προσφορά, θα τα πάρω...
Ζ.

Ποιος αγοράζει;
* ΜΙΛΗΣΕ ο υπουργός Εμπορίου της Υγείας, το οποίο εμπόριο εξελίσσεται ποικιλοτρόπως σε όλα τα επίπεδα, κατήγγειλε την υπερσυνταγογράφηση κάποιων γιατρών.
Και στην ερώτηση γιατί το κάνουν αυτό οι γιατροί, ο υπουργός απάντησε πως «το κάνουν για να παίρνουν τα φάρμακα και να τα πωλούν.» Μα δεν είναι δωρεάν τα φάρμακα για όλο τον κόσμο; Ή έστω με πολύ φτηνή συμμετοχή για τους ασφαλισμένους; Και τότε ποιος αγοράζει; Εκτός κι αν τελικά δεν είναι, οπότε το θέμα είναι σοβαρότερο...
Ζ.

Καθυστερεί...
* ΤΟΥΣ χρειάζεται όλους το ΠΑΣΟΚ, ημέτερους και αντιπάλους του προέδρου, λογικά θα πρέπει να αξιοποιήσει τους πάντες ο Ν. Ανδρουλάκης, αν θέλει να ξεκολλήσει το πράσινο κάρο. Ωστόσο, πέντε μέρες μετά κι ακόμα να προχωρήσει, σε επαφές έστω. Κάτι ψιλά, τα τυπικά μόνο, με Διαμαντοπούλου και Γερουλάνο, με τον κύριο αντίπαλό του, τον Χ. Δούκα, θα τα πουν άραγε στον επικείμενο γάμο του; (Πάλι αργόσυρτα και με όσους εμπιστεύεται απολύτως, θα το πάει;)
Ζ.
Γραπατσωμένος
* - ΔΕΝ με αφήνουν γιατί με φοβούνται, λέει τώρα ο Στ. Κασσελάκης.
- Μόνο τον φοβούνται; συναινούσε χθες ο Λαρισαίος στην παρέα. Τρέμει το φυλλοκάρδι τους με όσα είδαν, μην και τους διαλύσει το κόμμα εντελώς...
Κι αναρωτιόταν γιατί ο εκπεσών πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολούθησε, μετά τις ευρωεκλογές και την αμφισβήτησή του, την τακτική που εφάρμοσε ο Ν. Ανδρουλάκης στο ΠΑΣΟΚ.
- Ποιος τελικά φοβήθηκε;
***
* - ΦΥΣΙΚΑ και δεν ήθελε να ρισκάρει την καρέκλα. Γραπατσώθηκε σ’ αυτήν και τσίκι- τσίκι, με σύστημα, τους τρέλανε. Και συνεχίζει να τους τρελαίνει, λέγοντας κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό...
- Βρε εγώ σας τάλεγα, αυτός στάλθηκε να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ... Και σεις μου λέγατε ότι είμαι δεξιός και πως αυτά είναι θεωρίες συνωμοσίας...
Ζ.

Άψογο ρεφλέξ
* ΤΗ μια μέρα γράφτηκε στην εφημερίδα για τις σχάρες απέναντι από «Θύρα 1» Αλκαζάρ, που ήταν βουλωμένες με χώματα, την επομένη λαμπίκος. Κι αμέσως στάλθηκε και η διαβεβαίωση μετά αποδεικτικής φωτογραφίας.
Έχουν το νου τους από την ηγεσία της ΔΕΥΑΛ, ακούστηκε πως ενδιαφέρθηκε και ο δήμαρχος, δεν είναι να παίζεις μ’ αυτά ενόψει περιόδου βροχών.
(Κάνουν εκείνοι τη δουλειά τους, κάνει κι η εφημερίδα τη δικιά της, ενημερώνοντας, δεν γίνεται να αντιλαμβάνονται τα πάντα οι υπηρεσίες...)
Ζ.

Τον ήθελαν;
* ΠΑΝΤΑ χαμένοι στο «μαν του γούμαν» οι Λαρισαίοι.
- Τι ώρα θα βγούμε;
- Θες να βγεις εσύ πρώτα και να μην έρθω εγώ μετά;
- Ε;
***
* - ΞΥΠΝΑΩ, καλέ, με τη σκέψη σου στις τρεις το πρωί και μετά δεν με παίρνει ο ύπνος. Τι να κάνω;
- Ν’ ανοίξεις φούρνο.
***
* - ΘΥΜΑΜΑΙ όταν ήμουν νέος, με ήθελαν δύο κοπέλες με μεγάλη περιουσία, αλλά εγώ το έπαιζα υπεράνω χρημάτων και αυτό δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα μου.
- Το πόσο έντιμος είσαι;
- Όχι, το πόσο ηλίθιος.
Ζ.
Και τώρα;
*«ΤΟ τέλος των κατσαπλιάδων», βλέπει ο Χρ. Ξ. σχολιάζοντας με το γλαφυρό του ύφος: Νταξ, πάμε πάλι απ’ την αρχή το μάθημα ιστορίας, το έχω διδάξει εκατό φορές, αλλά γιατί να μην το επαναλάβω; Ήζυ μάνεϋ που λένε και στην πραγματική πατρίδα του Κασσελάκη...
Κινηματικές διαδικασίες στη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, είχαμε μόνο τέσσερις φορές τα τελευταία ογδόντα χρόνια. Πραγματικές κινηματικές διαδικασίες, όχι παραμυθάκια του τύπου κατέβηκαν στον δρόμο δύο χιλιάδες άτομα και πλακώθηκαν με τα ΜΑΤ και το βαφτίσαμε εμείς εξέγερση. Πραγματικές και ξεκάθαρες και μαζικές, μόνο τέσσερις φορές.
- Μία το σαράντα και κάτι με το ΕΑΜ.
- Δεύτερη το εξήντα και κάτι με το 1-1-4.
- Τρίτη το ογδόντα με την Αλλαγή.
- Τέταρτη και πιο πρόσφατη το δέκα και κάτι, με τους Αγανακτισμένους.
***
* ΑΥΤΑ είναι κοκόνες μου και άλλα δεν έχει, οπότε μην παραξενεύεστε που ξεκαρδίζομαι όταν ακούω και διαβάζω κάθε τρεις και λίγο τις προτροπές του τύπου «να ξεσηκωθούμε», «να ορμήξουμε», «να καταλάβουμε τα θερινά ανάκτορα» και βάλε και πάρε και δώσε. Διακηρύξεις και παντιέρες από πολεμιστές του καναπέ και δράκους του πληκτρολογίου, που μέχρι να σηκώσουν το ένα πόδι βρωμάει το άλλο. Τους είδαμε που υπέγραψαν ενάμιση εκατομμύριο φορές το κείμενο για το έγκλημα των Τεμπών, αλλά στις ευρωεκλογές δεν μπήκαν στον κόπο να επισκεφθούν το παραβάν γιατί «όλοι ίδιοι είναι».
***
* ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ πολύς χρόνος, πολύ χρήμα και, ενίοτε, πολύ αίμα για να εξουδετερωθούν κινηματικές διαδικασίες. Να για την τελευταία: Για να ξεμπερδέψουνε με τους Αγανακτισμένους και τις πολιτικές εκφράσεις τους, στηθήκανε ένα σωρό μέτωπα, μορφώματα και κόμματα, παρεάκι με πατριδοκαπηλία και ορυμαγδό fake news... Χώρια ο ερασιτεχνισμός και η αφέλεια των ανωτέρω πολιτικών εκφράσεων, που μια χαρά τα καταφέρνανε άνευ κυβερνησιμότητας, αλλά όταν μπλέξανε με τις καρέκλες χάσανε την μπάλα πιο άδοξα κι από τον Παναθηναϊκό του Φατίχ Τερίμ...
***
* ΚΑΙ τώρα; Τι θα απογίνουμε χωρίς κατσαπλιάδες, τι θα μας ξημερώσει δίχως άπλυτους; Ξέρω, ξέρω, βροχή πέφτουν τα σενάρια, για συνενώσεις, συγκολλήσεις και ρευστοποιήσεις, βράζει ο τόπος στην ΚεντροΑριστερά, πάει κι έρχεται κόσμος στα πονηρά ραντεβού, όπου να ‘ναι θα βγει κουπόνι για τη «Μεγάλη Επιστροφή» και μόνο ο Ανδρουλάκης κοιμάται ήσυχος γιατί νομίζει ότι εξασφάλισε το μέλλον του. Τουρλουμπούκι ξεκάθαρα, λίθοι, πλίνθοι, κέραμοι, σάρα κακιά... Στην υγεία των κορόιδων παιδιά, στην υγεία των κορόιδων...
Ζ.

Αποστασιοποίηση
* ΕΞΑΡΧΗΣ ήταν κάργα με τον Στ. Κασσελάκη, αργότερα ο Β. Κόκκαλης άρχισε να παίρνει κάποιες αποστάσεις, εντάξει δεν πήγε και απέναντί του, λάου-λάου το πήγαινε. Τώρα, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κάνει κάποια βήματα παραπάνω, δηλώνοντας: «Ήμουν από τους πρώτους ο οποίος είπε μετά τις ευρωεκλογές ότι ο Κασσελάκης έκανε λάθη. Και ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Και ότι είχε τελειώσει η περίοδος χάριτος για όλους...». Προσθέτοντας όμως, «δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν έγιναν λάθη, αλλά το μεγαλύτερό του λάθος είναι ότι πίστεψε πως υπήρχαν ειλικρινείς προθέσεις και ότι όλοι λειτουργούν καλή τη πίστει...» (Υπάρχει δρόμος ακόμη. Και χρόνος.)
Ζ.

Επιστήμονες
* ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ και ανά ειδικότητα το συζητούσαν τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.
Ο φιλόλογος: Δεν είναι τυχαία η λέξη αδυνατίζω. Από το αδύνατον βγαίνει.
***
* Ο μαθηματικός: Αν φάω 2 τριγωνάκια θα ναι σα να έχω φάει ένα τετράγωνο λογικά.
***
* Ο δικηγόρος: Ό,τι φας μπορεί να χρησιμοποιηθεί εις βάρος σου. Κυριολεκτικά .
Ζ.

Τι ‘χες Γιάννη...
* ΓΙΑ καλό υποτίθεται ότι το κάνουν, να τιθασεύσουν το στεγαστικό πρόβλημα, πήραν λέει σπίτι 10.000 νέα ζευγάρια και τώρα ευελπιστούν να γίνει το ίδιο με άλλες 30.000.
Προκύπτουν όμως και παρενέργειες. Το «Σπίτι μου 2», που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2025 πιθανόν να φέρει νέο ράλι τιμών στα ακίνητα, με αυξήσεις έως 15%, εντείνοντας τη στεγαστική κρίση.
***
* ΕΝ αναμονή της έναρξης του προγράμματος, φουντώνουν οι ανησυχίες για νέο ράλι των τιμών, λόγω της αυξημένης ζήτησης, χωρίς αντίστοιχη αύξηση της προσφοράς. Αφού το πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής δεν αυξάνει τη διαθεσιμότητα ακινήτων, αντιθέτως εντείνει τη ζήτηση εντός μικρού χρονικού διαστήματος. Από τους ειδικούς της κτηματαγοράς εκτιμάται πως θα έχει μεν ως αποτέλεσμα να αποκτήσουν κατοικία όσοι θα μπορούσαν ούτως ή άλλως να το κάνουν με δανεισμό και ίδια κεφάλαια, καθώς χρειάζεται να έχει κάποιος και να τσοντάρει και δικά του λεφτά, αλλά με φτηνό δανεισμό θα αγοράζει «ακριβό» ακίνητο». Καθώς οι αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων, που πληρούν τις προδιαγραφές του προγράμματος, θα εξανεμίσουν το όποιο όφελος θα έχουν οι δικαιούχοι από την επιδότηση του επιτοκίου στο δάνειό τους. (Είναι άραγε τόσο δύσκολο να ανακαλύψουν ξανά κάτι ανάλογο με εκείνα τα προγράμματα της Εργατικής Εστίας, που επί δεκαετίες βοηθούσαν τον κόσμο στ’ αλήθεια να βάλει το κεφάλι κάτω από το δικό του κεραμίδι;)
Ζ.

Της εποχής
* ΕΙΝΑΙ τρία μήλα πάνω σ’ ένα δέντρο. Το ένα πέφτει στο έδαφος και τα άλλα δύο αρχίζουν να γελάνε. Τότε, αυτό που έπεσε γυρίζει και τους λέει:
- Τι γελάτε ρε ανώριμα;
Ζ.

 

 

LAKOUVA.jpg

* ΜΠΟΡΕΙ να την μπάλωσαν, η λακκούβα παραμένει όμως επικίνδυνη, για ποδήλατα και μηχανάκια, πρέπει να επανέλθει το δημοτικό συνεργείο. Εκεί στην παραπήνεια οδό, πριν το «Εν Λαρίση»...
Ζ.

 

 

KKE-POREIA.jpg

* ΣΤΟΝ δρόμο οι Λαρισαίοι διαδηλωτές του ΚΚΕ, όμως οι υπόλοιποι σαν να πρόκειται για κούκλες σε βιτρίνες.
Ζ.

 

 

 

KRANNONOS_new.jpg

* ΤΟ πάρκο της Κραννώνος στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου έχει γίνει πάρκινγκ. Συμφωνεί η δημοτική αρχή;

 

 

PROSOXI.jpg

* ΚΑΤΑ πώς βλέπει συντάσσεται κι αυτός, στον στρατιωτικό θάλαμο.
Ζ.

 

 

MARIANNA.jpg

* ΦΥΣΙΚΑ και κερδήθηκε, εκτός από το ματς και η μάχη της κερκίδας στην αναμέτρηση της Εθνικής με την Ιρλανδία στο Καραϊσκάκη. Κερδήθηκε όμως σε όλα τα επίπεδα; «Μαριάννα γύρνα πίσω», έλεγε το πανό που κρέμασε απελπισμένος φίλαθλος, που μάλλον είχε εξαντλήσει όλους τους τρόπους για να πείσει την πρώην. Το έδειξαν οι τηλεοράσεις πανευρωπαϊκά, θα συγκινήθηκε άραγε εκείνη;
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass