ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2024 17:00
* ΜΕ όλους στο ΠΑΣΟΚ η Λίτσα Λιακούλη. Και με το γνωστό χαμόγελο πάντα… Ζ. * ΜΕ όλους στο ΠΑΣΟΚ η Λίτσα Λιακούλη. Και με το γνωστό χαμόγελο πάντα… Ζ.

Πέφτει λίγο
* ΜΕΧΡΙ χθες λοιπόν, κι όποιος πρόλαβε να χαρεί τα 30άρια Οκτωβρίου, ακόμη και με μπάνια όψιμα. Πέφτει λέει η θερμοκρασία από τούτο το Σαββατοκύριακο, θα πάει είπαν και στους 27, ίσως και στους 26 βαθμούς. Πάλι με κοντομάνικα, πάντως, θα είναι τα μεσημέρια οι Λαρισαίοι.
Ζ.

Προετοιμασίες
* ΤΗ γιαγιά της παλιότερα στο χωριό τέτοιον καιρό θυμόταν η Κ.Ψ.: Τι μι θέλτς μαρή κι χουηάιζ δεν αδειάζου για μασλάτ’ι, δε μι γλέψρόζιασι η κώλους μ’ απτουν αργαλειό, έχου να φκιάσου τα βιλέντζια μι πήρι η χειμώνας...
Ζ.

Ένα Euro
επιπλέον
* ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ, θριαμβευτική και δίκαιη νίκη επί της Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ. Και πάντα η Ελλάδα με ένα κύπελλο Euro παραπάνω από τους διαχρονικά διάσημους Άγγλους. Νίκη προσφορά στον συμπαίκτη τους, που τόσο σοκαριστικά έφυγε από τη ζωή.
***
* ΚΙ άρχισαν οι αναλυτές τους διθυράμβους: Ο Βαγγέλης Παυλίδης έπαιξε ωσάν Χάρι Κέιν μπροστά. Ο Μπακασέτας ήταν ο παλιός, καλός Μπακασέτας, λες και στον Παναθηναϊκό παίζει ο ξάδερφός του. Κορυφαίος του ματς ο Κουρμπέλης, οριακά ο MVP, διότι και ο Σιώπης δίπλα του ήταν τρομερός.
***
* «ΕΝΑ τεράστιο μπράβο στον Αλαφούζο για την απίστευτη νίκη της Εθνικής μας μέσα στο Λονδίνο», αιφνιδίασε ο Λαρισαίος Κ.Κ.: Εάν δεν ήταν τόσο ανίκανος και άσχετος ώστε να διώξει τον Γιοβάνοβιτς από τον Παναθηναϊκό και να τον πάρει η Εθνική, δε θα είχαμε αυτήν την ιστορική νίκη.
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξε πάλι τις ικανότητες και το επίπεδό του, μέσα κι έξω από το γήπεδο, η «γριά» που τον λέγαν οι βάζελοι, ο σοφός Σέρβος, που δηλώνει εξίσου και Έλληνας.
Ζ.

Τότε αλλιώς
* ΜΕΤΑ τη νίκη, κάποιοι παλιότεροι θυμήθηκαν μία ακόμα θριαμβευτική, αλλά τόσο διαφορετική εμφάνιση της Εθνικής στο Γουέμπλεϊ, εκείνο το 0-0 για τα προκριματικά του Euro του 1984. Τότε που η Εθνική, στα τρία προηγούμενα παιχνίδια της κόντρα στους Άγγλους, είχε υποστεί ισάριθμες ήττες με συνολική διαφορά τερμάτων 0-8.
Το ματς έμεινε αλησμόνητο, κυρίως για τη συμπεριφορά του προπονητή της ομάδας, του αείμνηστου Χρήστου Αρχοντίδη. Ο οποίος είχε πανηγυρίσει έξαλλα, με ένα εκπληκτικό σπριντ προς το κέντρο του γηπέδου, μετά το σφύριγμα της λήξης, για να επιδοθεί εκεί σε ντελίριο ενθουσιασμού. Μπορεί να διηγηθεί για τις τρελαμάρες του κι ο Γιάννης Γκαλίτσιος της ΑΕΛ που έπαιξε σέντερ μπακ, με γκολκίπερ τον Νίκο Σαργκάνη.
***
* Ο Σερραίος προπονητής, λοιπόν, είχε στήσει την Εθνική με το σύστημα «όλοι πίσω» και «διώχνουμε την μπάλα όταν τη δούμε». Έπαιξαν κάτι παραπάνω από αμυντικά και σε όλο το ματς η ομάδα δε δημιούργησε ούτε υποψία ευκαιρίας. Όχι σαν τώρα που η Εθνική έστειλε 5 φορές την μπάλα στα αγγλικά δίχτυα, για να μετρήσουν τελικά μόνο τα δύο γκολ.
Ο στόχος, όμως, επιτεύχθηκε και ο προπονητής δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του. Μπέρδεψε ακόμη και τον ψύχραιμο σπίκερ Γιάννη Διακογιάννη, ενώ οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί του, για το 0-0, προκάλεσαν τα μειδιάματα ακόμη και των ποδοσφαιριστών του. Ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα φιλούσε στο γήπεδο όποιον έβρισκε μπροστά του, ακόμη και Άγγλους παίκτες που τους μπέρδευε με Έλληνες, αφού είχαν ανταλλάξει φανέλες.
Ζ.
Πρωτοβουλία
* ΓΕΜΙΣΕ με επαινετικά σχόλια ο αθηναϊκός Τύπος για τη γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη και την πρωτοβουλία της να εισηγηθεί αλλαγή στον κανονισμό της Βουλής, ώστε μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, υπουργών και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων να παρεμβάλλονται με ομιλίες τους δύο βουλευτές.
Η Λαρισαία βουλευτής στόχευσε να σταματήσει η «δημιουργία δύο ταχυτήτων βουλευτών, από τη μια των «αξιωματούχων» και από την άλλη των απλών βουλευτών» και να αποτραπεί «ο ευτελισμός του κοινοβουλευτικού έργου που επέβαλε στους βουλευτές να περιμένουν ακόμη και 7 ώρες για να μιλήσουν» . Ομόφωνα το σώμα της Βουλής αποδέχθηκε την πρόταση, για να λάβει τα συγχαρητήρια όλων των παρατάξεων, με ειδική μνεία, μάλιστα, του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, στο πρόσωπό της.

Γιάννος
* ΜΟΝΟ που δε μας μάλωσε για το γεγονός πώς καλύφθηκε δημοσιογραφικά το δυστύχημα που έγινε στα Τέμπη. Ποιος; Ο πρόεδρος του ΟΣΕ, ο Γιάννος Γραμματίδης χθες από τη Λάρισα έδωσε ρεσιτάλ μιλώντας στους δημοσιογράφους. Είπε πως όλα βαίνουν καλώς στον σιδηρόδρομο και πως αυτοί που φταίνε είναι τα ΜΜΕ που δεν τα γράφουν καλά. Κι όλα αυτά λίγες ημέρες πριν φύγει από τη θέση του.
***
* «ΚΑΜΙΑ πιθανότητα ατυχήματος», λέει, δεν υπάρχει πλέον στον σιδηρόδρομο. Δυστυχήματος όμως; Δε μας είπε αν υπάρχει. Γιατί αρκεί να ανατρέξει στα βίντεο που εμφανίζει τον Καραμανλή στη Βουλή να κουνάει το δάχτυλο μιλώντας για την ασφάλεια στα τρένα και λίγο μετά να μετράμε 57 νεκρούς.
***
* ΤΑ βαγόνια των τρένων πάνε κι έρχονται άδεια και λέει ακόμη και γι’ αυτό φταίει το γεγονός πως ο σιδηρόδρομος βάλλεται από παντού. Μα δεν ξέρει ο κ. Γραμματίδης πως ο κόσμος πριν ανέβει στο τρένο κάνει τον σταυρό του πλέον και κάθεται στα πίσω βαγόνια; Όχι γιατί διαβάζει τα όσα γράφονται στα ΜΜΕ, αλλά γιατί θυμάται τα όσα έγιναν το βράδυ της 28ης του Φλεβάρη του ‘23.
***
* ΑΑΑ και το άλλο. Ξέχασα να σας πω, λέει. Η γραμμή Λάρισας-Βόλου δε θα την τελειώσουμε το 2026, αλλά το 2027. Α ένας χρόνος. Τόσο απλά. Στα ψιλά μωρέ. Ένας χρόνος, όμως, γεμάτος ταλαιπωρία για τους εργαζόμενους που μένουν Βόλο και έρχονται Λάρισα κάθε μέρα και αντίστροφα. Χιλιάδες κόσμου περιμένει υπομονετικά τη λύση. Ααα θα αργήσει έναν χρόνο. Γράψτε 2027. Δεν πειράζει κ. Γραμματίδη. Τι είναι ένας χρόνος μπροστά στην αιωνιότητα; Ή αλλιώς τι χες Γιάννο μου; Τι χα πάντα...
Κ.Γ.

Δημιουργικότητα
* ΕΒΡΙΣΚΑΝ εξηγήσεις σε όσα τους συμβαίνουν οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Εννοείται ότι μου μιλάω και μου απαντάω κιόλας. Με διαφορετική φωνή όμως, δεν είμαι κάνας τρελός...
***
* - ΤΙ είναι υπερκαταναλωτισμός; Να θες να πάρεις διάδρομο γυμναστικής, ενώ έχεις ήδη το στατικό ποδήλατο για να κρεμάς τα ρούχα.
***
* - ΗΜΟΥΝ άρρωστος και ήπια μισό μπουκάλι «Πέρδικα» famousgrouse. Περδίκι έγινα.
***
* - ΕΓΩ δεν είμαι δημιουργικός; Εγώ, που δημιουργώ προβλήματα απ’ το πουθενά;
Ζ.

Γιατί όχι;
* - ΣΤΗ Λάρισα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, διάβαζε χθες ο Λαρισαίος στην εφημερίδα.
- Τι βάζει και αυτός για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Πετάχτηκε ο άλλος στην παρέα.
- Τι ΠΑΣΟΚ βρε, υπουργός του Μητσοτάκη στην κυβέρνηση της ΝΔ είναι.
- Λέω επειδή θυμάμαι πως πριν μια ντουζίνα χρόνια, μετά την παραίτηση του Γ. Παπανδρέου, ο Χρυσοχοΐδης είχε εκδηλώσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος πρόεδρος.
Ζ.

Μποτιλιάρισμα
* ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ πανδαιμόνιο χθες το απόγευμα στην οδό Ηπείρου, στο ύψος του Αγίου Νικολάου. Αυτοκίνητο παρουσίασε πρόβλημα και ακινητοποιήθηκε, με αποτέλεσμα το μποτιλιάρισμα.
Η αλυσίδα που ήταν τοποθετημένη στην είσοδο της εκκλησίας προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς δεν υπήρχε χώρος για να μετακινηθεί το όχημα. Κάποια λύση θα πρέπει να υπάρχει γι’ αυτές τις περιπτώσεις, δεν μπορεί...

Επιθυμίες
* ΠΟΙΟΝ θέλουν για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντηση από τον Τ.Π.: Και στα δύο κόμματα υπήρξε ενδιαφέρον και μάλιστα μεγάλο, για την έκβαση της εσωκομματικής αναμέτρησης... Δεν τους άρεσε η μαζική προσέλευση, που η αντιπαράθεση δεν ξεπέρασε τα όρια της ευπρέπειας, που την Κυριακή όλα τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με το ΠΑΣΟΚ, με ένα κόμμα μικρομεσαίου μεγέθους, και θα συνεχίσουν να ρίχνουν τα φώτα τους και το επόμενο διάστημα, κι αυτό μπορεί να καλλιεργήσει προσδοκίες για επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη γραμμή της πολιτικής μάχης. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, που λένε...
***
* ΣΤΗΝ κυβέρνηση, τον Νίκο Ανδρουλάκη τον ξέρουν. Έχει ζυγιστεί, έχει μετρηθεί και έχουν βρει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του. Πιστεύουν ότι μπορούν να τον αντιμετωπίσουν. Με τον Χάρη Δούκα έχουν πρόβλημα. Είναι ο άγνωστος Χ. Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι εύκολο να χαράξεις ένα σχέδιο για να τον αποκρούσεις, πρέπει να περάσει χρόνος. Έκανε την έκπληξη στον Δήμο της Αθήνας, προπύργιο της Δεξιάς για πολλά χρόνια. Ωστόσο, αυτό που φοβούνται στο Μέγαρο Μαξίμου είναι η αντίληψη του κ. Δούκα για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Αυτός και ο Μιχάλης Κατρίνης είχαν την πιο προωθημένη άποψη στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αν εκλεγεί και ανοίξει τη συζήτηση με τα συγγενή σχήματα δεν αποκλείεται να υπάρξει συμφωνία, εξέλιξη που τρομάζει τη Δεξιά...
***
* ΤΙ θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ; Πρώτα-πρώτα να υπάρχουν. Να έχουν ένα υπολογίσιμο εκτόπισμα, ώστε να μην είναι κομπάρσοι. Για να συμβεί αυτό πρέπει να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους... Αυτοί που θέλουν τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ενδεχομένως και με τη Νέα Αριστερά, προτιμούν τον Χάρη Δούκα. Σ’ αυτόν βρίσκουν τις προϋποθέσεις για να ευδοκιμήσει η προσπάθεια. Εκτιμούν ότι ο κ. Ανδρουλάκης ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα παίξει το χαρτί του μεγαλύτερου κόμματος, που σημαίνει ότι αυτός θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αυτός θα βάλει τους όρους και αυτός θα έχει το πάνω χέρι και πως κάτι τέτοιο παραπέμπει στην παλιά λογική «ΠΑΣΟΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις». (Οι πασοκτζήδες είναι, όμως, που θα επιλέξουν).
Ζ.
Νευράκια
* ΘΕΜΑΤΑ του νευρικού συστήματος απασχολούσαν τις νεαρές Λαρισαίες στη συζήτησή τους.
- Σπαστό ωράριο ονομάστηκε γιατί σ’ αυτές τις δουλειές σπάνε τα νεύρα μας.
***
* - ΜΑΛΩΝΑΝ για το ποια από τις δυο τους είναι λιγότερο εγωίστρια και καμιά τους δεν έκανε πίσω.
***
* - ΑΝ δεν είχαμε πάρει τον λάθος δρόμο, τώρα θα κοντεύαμε να φτάσουμε.
***
* - ΠΑΙΡΝΩ «ω3» που βελτιώνουν τη μνήμη και δε θυμάμαι αν τα έχω πάρει σήμερα.
Ζ.

Μητέρα
* ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ και χαρές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Σε πελάγη ευτυχίας πλέει η αντιπεριφερειάρχης Ανδριάνα Κομήτσα, καθώς προχθές έγινε για δεύτερη φορά μητέρα, γεννώντας στο Πανεπιστημιακό ένα υγιέστατο αγοράκι κι από τότε, με τον σύζυγό της, Παναγιώτη Μπανταλό, δεν έχουν πάψει να δέχονται ευχές για το μωράκι τους. Να το χαίρονται, μαζί με το μεγαλύτερο αδερφάκι του, τον Ρίζο.
Ζ.

Γενναία μέτρα
* ΔΥΟ ολόκληρες φορές κατάφερε να φορτίσει ένας πολίτης το κινητό του με την επιδότηση που εμφανίστηκε στον μηνιαίο του λογαριασμό ρεύματος, πανηγυρίζει το «Βατράχι» για το γεγονός: Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το σπίτι του, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε την κυβέρνηση για την τεράστια αυτή βοήθεια. «Ευχαριστώ την κυβέρνηση γιατί η επιδότηση των 1,87 ευρώ στον λογαριασμό μου των 187 ευρώ έφτασε να φορτίσω δύο φορές το κινητό μου, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, μού περισσεύουν και λίγα χρήματα να φορτίσω και το powerbank», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια.
Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την επιδότηση του ρεύματος, η κυβέρνηση μελετά και επιδότηση για την αγορά διαδρόμου τρεξίματος, ώστε να παράγουν οι πολίτες μόνοι τους ρεύμα, καθώς και επιδότηση για την αγορά φρέντο, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή της στον κόσμο απέναντι στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει τη χώρα.
Ζ.

 

TSIARAS_KOURET.jpg

 

* ΠΩΣ τα πήγαιναν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τον αποπεμφθέντα πρώην υπουργό Λευτ. Αυγενάκη; Πολύ χάλια εξαρχής. Ε καμία σχέση τώρα με τον διάδοχό του, τον Καρδιτσιώτη Κ. Τσιάρα…
Ζ.

 

 GKOYNTAR.jpg

* ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ για τον Π. Γερουλάνο, τά ‘δωσε όλα ο Αντ. Γκουντάρας, δεν τα κατάφεραν όμως...
Ζ.

 

GOAL.jpg

* ΚΑΙ η Λάρισα σαν να βρισκόταν στο Γουέμπλεϊ. Να ήταν το πρώτο ή το δεύτερο; Τι σημασία έχει, ισάξια, ο Παυλίδης τά ‘βαλε και τα δύο.
Ζ.

 

ZINDROS.jpg

* «ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗ Γιώργο μου;».
«Όχι Γιάννο μου. Τα ξεκαθαρίσαμε αυτά εδώ και πολλούς μήνες. Αλλού έγινε η τηλεδιοίκηση και έγινε όπως θα έπρεπε να ήταν πριν το δυστύχημα».
Ο Γιώργος Ζήνδρος ξεναγεί τον Γιάννο Γραμματίδη, του οποίου η θητεία ως πρόεδρος του ΟΣΕ τελειώνει σε λίγες ημέρες. Ο διάλογος θα μπορούσε να ήταν και αληθινός με τόσα που έχουν γίνει σ’ αυτόν τον τόπο…
Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass