Ψιθυριστά και... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2024 17:40
* ΥΠΟΜΟΝΗ γενικώς συστήνει ο δήμαρχος Θαν. Μαμάκος στους δικούς του. Όπως ακριβώς και στο παιχνίδι που παρακολουθούν απ’ την κερκίδα. Ζ. * ΥΠΟΜΟΝΗ γενικώς συστήνει ο δήμαρχος Θαν. Μαμάκος στους δικούς του. Όπως ακριβώς και στο παιχνίδι που παρακολουθούν απ’ την κερκίδα. Ζ.

Διαψεύσεις
* ΚΙ είπαν πως έρχεται η «Κασσάνδρα», άσχημα τα μαντάτα. Θα διαψευστούν; Υπόψη ότι η Κασσάνδρα της Τροίας, η μάντισσα κακών, ποτέ δεν είχε διαψευστεί...
Ωστόσο, είπαν ότι ο κάμπος θα έμενε απ’ έξω στην προβλεπόμενη κακοκαιρία, που σιγά την κακοκαιρία δηλαδή Οκτώβρη μήνα...


* * *
* ΚΙ ύστερα ήρθε η ΕΜΥ κι έκανε το απίστευτο. Εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων, όπου αναφέρει ότι δε θα υπάρχει τίποτε έκτακτο. Έκτακτα;
Ζ.

Κοντσέρτο λουλουδιών
* ΒΡΕΘΗΚΕ φθινοπωριάτικα σε δασάκι και χάθηκε η Λαρισαία Μ.Α., χάθηκε μέσα στην ομορφιά: Κι είδα μέσα από τα ξερά πεσμένα φύλλα κυκλάμινα να χορεύουν, να αγγίζονται μέσα στην ηρεμία του δάσους.
Για λίγο νόμιζα ότι ήταν άνοιξη κι έψαξα να βρω ανεμώνες ή άγριες μαργαρίτες, σαν τρελή έψαχνα κι ο καλπασμός του φθινοπώρου γελούσε μαζί μου.
Γελούσε και το αεράκι που έκανε τα κυκλάμινα να χορεύουν καθώς έπαιζε μια συγκεκριμένη μουσική που λέγεται ερωτικό κοντσέρτο μόνο για λουλούδια. Γελούσε και ήταν σαν να μου έλεγε: «Κοντσέρτο για έναν άνθρωπο μόνο», δεν παίζεται εδώ.
Ζ.

Αντικλεπτικά;
* ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ λέει μακρυχέρης σε σούπερ μάρκετ της Λάρισας. Που έκλεβε συστηματικά μπουκάλια με ουίσκι και μπουκάλια με λάδι. Ε; Ναι, αφού πλέον ανταγωνίζονται σε τιμή. Πώς και δε βάζουν άραγε προστατευτικά αντικλεπτικά βραχιολάκια και στις φιάλες λαδιού;
Ζ.

Οι μεν και οι δε
* ΕΧΕΙ ενδιαφέρον η καταγραφή των νεοδημοκρατών βουλευτών που καταθέτουν πιεστικές ερωτήσεις σε υπουργούς. Μετά τους 11, να και οι 8, διαφορετική εντελώς η σύνθεση των δύο ομάδων. Οι μεν πρώτοι θεωρούνται καραμανλικής προέλευσης, οι δε επόμενοι σαμαρικής απόκλισης.
Η πρώτη ρουκέτα στόχευσε τον Κ. Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια, η δε δεύτερη χτύπησε Νίκη Κεραμέως και Άδ. Γεωργιάδη για τη φαρμακευτική κάλυψη των αδύναμων χαμηλοσυνταξιούχων. «Τον σκληρό πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου. Τους υπουργούς, που αν και αλλάζουν Υπουργεία σαν πουκάμισα, είναι μόνιμοι στο κυβερνητικό σχήμα», άρα έμπιστοι Μητσοτάκη. (Μόνο που οι Αθηναίοι σχολιαστές εξακολουθούν να χάνονται στο ποιοι ποιον, η ουσία των σοβαρών προβλημάτων που θίγονται περνάει σε δεύτερη μοίρα. Άρα, και η πιθανότητα επίλυσής τους).
Ζ.

Λίγο χοντρό, ε;
* ΜΕ 3 ευρώ επιπλέον και τα δύο συνδρομητικά κανάλια πλέον, γέμισαν τα βράδια στα σπίτια με μπάλα. Όλες τις μέρες της εβδομάδας πια κάτι έχει. Μόνο με 3 ευρουλάκια παραπάνω στη συνδρομή που είχαν για το ένα από τα δύο.
Ναι, όσοι, όμως, είχαν ήδη και τα δύο, πληρώνοντας δύο συνδρομές; Απλό, βρε χαζά... Κόβεις τη μία συνδρομή, όποια θες, και με συν 3 γιούρο έχεις πάλι διπλή. Ναι;
* * *
* ΟΧΙ βέβαια... Χαζές δεν είναι οι εταιρείες. Ο Λαρισαίος Α.Π. αναφέρει: 101 ευρώ «πρόστιμο» επειδή κόψαμε την Cosmote tv, αφού έχουμε και Nova, γιατί εντάξει μας είπαν ότι μας συμφέρει η συνεργασία, αλλά όχι και ότι θα μπορούμε να κόψουμε και το ένα απ’ τα δύο τζάμπα. Μια μέριμνα βρε για όσους σας τιμούσαν...
Κι ο Δ.Λ. συμπληρώνει επιβεβαιώνοντας: Έχω κι εγώ και τα δύο κι εάν κόψω τη NOVA, μου λένε 120 ευρώ «πέναλτι». Δηλαδή εμείς που δεν είχαμε πειρατικά, είμαστε τα κορόιδα της υπόθεσης; (Ρητορικό το ερώτημα. Κι ο Συνήγορος του Καταναλωτή;).
Ζ.

Καταγγέλλων
* Η σύγκριση για να γίνει κατανοητό το μέγεθος. Στα 2,5 δισ. ευρώ είναι ο ΕΝΦΙΑ που πληρώνει ο κόσμος συνολικά. Και περίπου 2 δισ. βγάζουν οι τράπεζες από τις προμήθειες στις συναλλαγές. Από αυτές τις υψηλές χρεώσεις που τους επιτρέπεται να επιβάλουν και να εισπράττουν. Κι ο κόσμος πληρώνει χωρίς να το καταλαβαίνει, αλλά και δίχως να μπορεί να κάνει κάτι για να το αποφύγει. Ο Χάρης Δούκας είναι που το είπε, καταγγέλλοντας, επίσης, ληστρικά επιτόκια, υπερκέρδη, υπερμισθούς ανώτερων στελεχών, αρπαγή περιουσιών μέσω των funds, αδιαφορία της κυβέρνησης, μέχρι συνενοχής. Τα βάζει με τις τράπεζες. Και θέλει να βγει πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ; Χμ...
Ζ.

Σωστό πρωινό
* ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας σε νέες περιπέτειες.
- Ναι ρε, έχω κι εγώ personal trainer, αλλά είναι ταβερνιάρης.
* * *
* - ΤΟ σωστό το πρωινό είναι κράνμπερι, γκοτζιμπέρι και βρώμη, που δίνουν την απαιτούμενη ενέργεια. Για να πας στον φούρνο να πάρεις ζαμπονοτυρόπιτα και πεϊνιρλί.
* * *
* - ΣΟΥ έφερα μπάμιες αγόρι μου...
- Περίμενε ρε μάνα να τις πετάξω, να πάρεις και το τάπερ σου.
* * *
* - ΤΙ θα τον ταΐσεις σήμερα κορίτσι μου;
- Μπριάμ έφτιαξα ρε μάνα...
- Α... Γι’ αυτό είσαι ακόμη ανύπαντρη.
Ζ.

Ας το λένε
* ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ έχουν αποτύχει στις μετρήσεις τους οι δημοσκοπικές εταιρείες στην Ελλάδα, η αξιοπιστία τους στο ναδίρ. Ωστόσο, επιμένουν, επί πολλών και ποικίλων.
Πάντως, θα ήταν σκόπιμο να αναφέρουν για λογαριασμό τίνος διεξάγουν κάθε φορά το γκάλοπ, ποιος είναι που πληρώνει. Οι εταιρείες δε δουλεύουν για την ψυχή της μάνας τους ή επειδή θέλουν να περνάει η ώρα τους. Άλλωστε, όσο αναξιόπιστα και να είναι, τον ρόλο τους τον παίζουν τα γκάλοπ, τουλάχιστον ως αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Επομένως, λογικά, ο πληρώνων είναι και ο ωφελούμενος.
Ζ.

Πάει...
* ΜΕΤΑ από σύντομη θητεία παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΟΣΕ, ο Λαρισαίος Γιάννος Γραμματίδης, της γνωστής οικογενείας. Τα δέντρα ήταν που τον έφαγαν...
Όπως αναφέρουν τα «Σιδηροδρομικά Νέα», αφορμή της παραίτησης ήταν η υπόθεση του δέντρου που καρφώθηκε προσφάτως σε αμαξοστοιχία του ΟΣΕ. Η θέση του τέως προέδρου του ΟΣΕ ήταν ότι για να καθαριστούν τα δέντρα εκατέρωθεν των σιδηροδρομικών γραμμών χρειάζονται αποφάσεις των Δασαρχείων. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, όμως, το χαρακτήρισε λάθος, επισημαίνοντας ότι στα 10 μέτρα από τη γραμμή είναι υποχρέωση του ΟΣΕ να αποψιλώνει την υπάρχουσα βλάστηση. Μετά το άδειασμα, ήταν ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, που «τον έστειλε», δηλώνοντας «αν ο πρόεδρος του ΟΣΕ δε γνωρίζει τη νομοθεσία, καλό θα είναι να παραιτηθεί». Οπότε κατόπιν τούτου... (Το πρόβλημα είναι του ΟΣΕ που μένει ακέφαλος αδυνατώντας να διαχειριστεί και τα τρέχοντα...).
Ζ.

Αλλιώς
* ΣΤΟΥΣ δικούς τους ρυθμούς οι Λαρισαίοι φοιτητές.
 - Ξεκίνησα να κάνω δουλειές στο σπίτι και πήρε ο άλλος για καφέ. Ε, όταν συνωμοτεί το σύμπαν...
* * *
* - ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ είναι να περιμένεις να καθαριστεί το σπίτι από μόνο του.
* * *
* - «ΝΑ κάνουμε καθαριότητα στο σπίτι, τα πάνω-πάνω, μη φανταστείς», της είπε η μάνα της. Και τώρα τρίβει με μπατονέτα τον πίνακα με τις ασφάλειες.
* * *
* - ΑΧ πότε να γίνω 70, να μην έχω να κάνω δουλειές, να κάθομαι στην αυλή και να καθαρίζω φασολάκια, να περνάνε οι άλλες γριές να με χαιρετάνε, να ρωτάνε «τι κάνει η νύφη σου» και να μην απαντάω, απλά να αναστενάζω...
Ζ.

Έρευνα
* ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της έρευνας της GPO για τις απόψεις των πολιτών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που διενεργήθηκε για λογαριασμό των Παραπολιτικών. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου σε σχεδιασμένο δείγμα 800 ατόμων. Στο πλαίσιο της αξιολόγησης της διαχείρισης των ζητημάτων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η ερευνητική διαδικασία στόχευσε στην αποτύπωση της γνώμης των κατοίκων της Θεσσαλίας για μια σειρά από παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Περιφέρεια.
* * *
* ΤΑ ευρήματα έδειξαν εμπιστοσύνη των πολιτών στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, ενώ θετικό είναι το πρόσημο για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναφορικά με διαχείριση των κρίσεων, που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες.
Ωστόσο, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων θεωρεί λανθασμένη την απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας να αφήσει ανοιχτό το θυρόφραγμα της λίμνης Κάρλα, προκειμένου να αποφευχθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά θεωρεί αποτελεσματική τη διαχείριση του προβλήματος της πανώλης στα αιγοπρόβατα.
Όσον αφορά τώρα τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, οι περισσότεροι πολίτες ανέφεραν την ακρίβεια (77,5%) ως το σημαντικότερο ζήτημα που καλούνται να διαχειριστούν σήμερα, ενώ το 63,6% θεωρεί την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες ως εξίσου σημαντικό πρόβλημα.

Και Καλό Πάσχα
* ΟΠΩΣ περίπου συνέβη και με το Πανεπιστημιακό, όπου, όμως, η θητεία της διοίκησης είχε λήξει και οι αρμόδιοι κυβερνητικοί ξέχασαν να ορίσουν νέα. Τώρα πανηγυρίζουν που επιτέλους τα κατάφεραν. Πρόεδρος παραμένει ο Δημ. Κατσικονούρης, εξ οφίτσιο ως διοικητής του νοσοκομείου, προσωρινός διοικητής όμως, καθώς εδώ και κάνα δυο χρόνια που το παλεύουν ακόμη δεν κατάφεραν να αποφασίσουν ποιοι θα είναι οι νέοι ηγούμενοι των ιδρυμάτων. Ως μέλη ορίστηκαν διάφορα στελέχη της ΝΔ, τι άλλο, με προέλευση κυρίως απ’ την Εκπαίδευση, οι υπόλοιποι, όπως ο νόμος ορίζει, εκπρόσωποι φορέων, δηλαδή των γιατρών, του προσωπικού, της Περιφέρειας, του Ιατρικού Συλλόγου. Κι έτσι το νοσοκομείο θα μπορεί πια να αγοράζει γάζες, που πήγαινε σβηστό τόσο καιρό...
* * *
* ΚΙ έτσι τώρα η ορισθείσα διοίκηση έχει 650 θέματα με εκκρεμείς υποθέσεις στην ημερήσια διάταξη. Ας ξεκινήσουν τη συνεδρίαση κι άντε και Καλό Πάσχα. Κυβέρνηση αρίστων και αποτελεσματική, σου λέει μετά. Γιατί καθυστερούσε ο Άδωνις; Ή για να κάνει οικονομία μπλοκάροντας τις προμήθειες ή επειδή δεν έβρισκαν τις εσωκομματικές ισορροπίες, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. (Όπως συμβαίνει και με τους διοικητές των νοσοκομείων).
Ζ.

Κανονιοβολισμοί
* «ΜΟΝΟ μία ημέρα κράτησε η εκεχειρία. Οι βομβαρδισμοί ξανάρχισαν σφοδρότεροι». Όχι στη Βηρυτό, αλλά στη Νεάπολη της Λάρισας. Όταν έγραψε πριν λίγες μέρες η εφημερίδα για το κανονάκι που βαράει στο γήπεδο του Πηλαδάκη για να διώχνει τα καλιακούδια και να μην κουτσουλάνε τα καθίσματα προφανώς, οι κανονιοβολισμοί σταμάτησαν. Και τώρα που ξανάρχισαν, οι περίοικοι που ενοχλούνται ρωτούν ξανά αν αυτό είναι νόμιμο σε κατοικημένη περιοχή. Στον Δήμο θα ξέρουν, ας τους εξηγήσουν.
Ζ.

Η διάγνωση
* ΔΕΝ ένιωθε πολύ καλά ο Λαρισαίος και έτσι πήγε με τη γυναίκα του στον γιατρό να τον εξετάσει.
Αφού τον εξετάζει ο γιατρός, τον στέλνει στον προθάλαμο και φωνάζει τη γυναίκα μέσα στο γραφείο του.
- Δυστυχώς, κυρία μου, ο άντρας σας έχει πολύ ευαίσθητη καρδιά και μπορεί να πάθει έμφραγμα και να πεθάνει εάν δεν τον φροντίζετε. Γι’ αυτό από δω και στο εξής πρέπει να τον έχετε σαν βασιλιά. Να είστε διαθέσιμη για αυτόν 24 ώρες το 24ωρο και να φροντίσετε να μην κουράζεται καθόλου, όλες του οι επιθυμίες θα είναι για σας διαταγή.
Αφού το αντρόγυνο έφυγε από το ιατρείο, ρωτάει ο σύζυγος.
- Λοιπόν, αγάπη μου, τι σου είπε ο γιατρός;
- Δυστυχώς, αγάπη μου, ο γιατρός είπε πως δεν έχεις να ζήσεις και πολύ ακόμη...
Ζ.

MPARGIOT_EXARX.jpg

* ΔΥΟ πρώην βουλευτές, Κ. Μπαργιώτας και Β. Έξαρχος, συζητούν για το τωρινό ΠΑΣΟΚ. Και το μελλοντικό... (Αυτοί ξέρουν...).
Ζ.

SUDOKU.jpg

* ΒΟΗΘΑΕΙ ποικιλοτρόπως η εφημερίδα. Ακόμη και στην αναμονή σε εκδηλώσεις, με τα τεστ κρατάει το μυαλό σε εγρήγορση.
Ζ.

GKIOLBAS.jpg

* ΩΡΑ... Γκιόλβα. Δεν έβλεπε την ώρα να ετοιμάσει το δικό του ρολόι ο λαϊκός καλλιτέχνης Κώστας Γκιόλβας. Τελικά τα κατάφερε και έφερε και τη σχετική φωτογραφία στα γραφεία της «Ε».

KAFES.jpg

* ΣΠΕΣΙΑΛ καφές, σερβιρισμένος ειδικά για μοναχικά άτομα...
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass