ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2024 17:11
*OI αντιδήμαρχοι Παπαλέξης-Ρετσιάνης-Τερζούδης, οι τρεις καμπαλέρος στο ίδιο το μέρος... Ζ. *OI αντιδήμαρχοι Παπαλέξης-Ρετσιάνης-Τερζούδης, οι τρεις καμπαλέρος στο ίδιο το μέρος... Ζ.

Ενοχλήσεις
* ΖΕΣΤΗ έξω, πιο ζέστη όμως μέσα. Και να πως γεμίζουν τα σπίτια μύγες απ’ τα ανοιχτά παράθυρα. Με την ευκαιρία πάντως, τα κουνούπια λιγοστά φέτος. Και σαλούφες καθόλου, σε καμιά θάλασσα. (Το χρηματιστήριο των ενοχλήσεων ανεβοκατεβαίνει).
Ζ.

Αυτός τα είχε πει
* «ΧΩΡΙΣ απρόοπτα η συνάντηση με Ερντογάν» και η ελληνική πλευρά πανηγυρίζει. No news Good news... Βέβαια εκείνος τα είχε πει πριν, επισήμως στη Συνέλευση του ΟΗΕ, για τους Τουρκοκυπρίους. Μάλλον δεν θα ζήτησε αναγνώριση και στη συνάντηση με τον Μητσοτάκη. Ο οποίος υπ’ αυτούς τους όρους έπρεπε να ακυρώσει τη συνάντηση, δεν μπορεί κύριε να λες αυτά κι εμείς χα χα χου και χα χα χα...
Ζ.
Τυχαία εντελώς
* ΕΙΧΕ επιτυχίες πάντως ο Έλληνας πρωθυπουργός στην Αμερική. Αν έχεις τύχη διάβαινε και στους ‘’42 Δρόμους’’... Πρόπερσι λοιπόν είχε συναντήσει τυχαία τον ηλικιωμένο καουμπόι καβαλάρη κτηνοτρόφο, με το παρατσούκλι Ντάλτον, στα χωράφια έξω από το Δαμάσι, εντελώς τυχαία λοιπόν, και τα είπαν μια χαρά με τον υποστηρικτή του. Τώρα συνάντησε και σουβλατζή από την ορεινή Ναυπακτία, απ’ τα Κράβαρα που έγραφε κι ο Καρκαβίτσας, εντελώς τυχαία πάλι σε κοτζάμ Ν. Υόρκη. Λογικά βέβαια θα έπρεπε να φροντίσουν να συναντήσει καουμπόι στην Αμερική και σουβλατζή στον κάμπο. Ε, μάλλον δεν είναι και τόσο πολύ τυχερός...
Ζ.
Μαθηματικά
* ΕΠΕΤΕΙΟΣ γέννησης του Έκτορα Κακναβάτου κι ο Λαρισαίος μαθηματικός Αθ. Τρ. θύμισε δημιουργία του επίσης μαθηματικού αείμνηστου υπερρεαλιστή ποιητή.
Καὶ βέβαια ναί...δὲ λέω!
Οἱ ὀμιχλώδεις ἐσοχὲς τοῦ ἐλαχίστου, ναί!
Καὶ ποὺ μοιχεύεται ἀνευλαβῶς
ἡ Ἀπολλώνεια συνάρτηση
Θὲς κι ἡ ἀνεπίδοτη θηλύτητα τοῦ χρόνου;
Βεβαίως ναί!
* * *
* ΚΙ ὁ πόνος τοῦ τοκετοῦ τῆς ἀνεμώνας
Ναί, ὅλα ἐτοῦτα ναί!
Ὡραῖα ποὺ εἶναι!
Μὰ ἐκεῖνο τὸ Χαρμίδειο
τὸ ἀνοιχτὸ μπλουζάκι της
τί ὁλοκλήρωμα σαρωτικὸ
τί τανυστής, τί ρίγος
Ζ.
Θα βγουν;
* ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ δήλωση στήριξης του Χάρη Δούκα από 160 ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ στην αυτοδιοίκηση από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και παραλίγο να πάει εγκεφαλικό ο συνάδελφός του δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης, εκτίμησαν οι Αθηναίοι. Διότι στη λίστα βρισκόταν περίπου η μισή δημοτική ομάδα του, ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Παύλου Γερουλάνου.
* * *
* ΣΤΗ Λάρισα θα γίνει άραγε κάτι ανάλογο; Οι πρώην δήμαρχοι Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος και Τεμπών Κ. Κολλάτος ήταν από πάντα με τον Ν. Ανδρουλάκη. Θα πουν άραγε κάτι οι δήμαρχοι Αγιάς Αντ. Γκουντάρας και Ελασσόνας Ν. Γιάτσας; Η αντιπεριφερειάρχης Μ. Γαλλιού, που την προηγούμενη φορά ήταν μαχητικά με Α. Λοβέρδο; Ο περιφερειάρχης Δημ. Κουρέτας, δεν είναι μεν ΠΑΣΟΚ αλλά είχε υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ του Ν. Ανδρουλάκη. Τότε θα πρέπει να υποστηρίξει αναλόγως και τον Στ. Κασσελάκη στις αντίστοιχες εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ...
* * *
* Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ε. Λιακούλη αποφεύγει και τούτη τη φορά, να δημοσιοποιήσει την προτίμησή της, όπως πάντα. Οι συνεργάτες της όμως δεν κρύβονται...
* * *
* ΠΑΡΟΜΟΙΩΣ λένε πως θα κινηθεί μάλλον και ο Β. Κόκκαλης στον ΣΥΡΙΖΑ, παρότι ήταν με Κασσελάκη ως το τέλος, μέχρι την έκπτωσή του. Μετά, δεν μίλησε ακόμη. Και κατά τα φαινόμενα δύσκολα θα τοποθετηθεί.
Ζ.
Κέρδισαν κι οι 6...
* ΕΙΧΕ ενδιαφέρον το ντιμπέιτ των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ. Και συγκρούσεις είχε φυσικά αλλά και πολιτισμό, δεν ξέφυγαν. Πολύ μακριά από την ανεξέλεγκτη σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά εκεί μάλλον συνίσταται στο ότι υπήρξε ο Κασσελάκης. Και οι 6 μετέχοντες κέρδισαν, ο καθένας ανάλογα με τα κυβικά του. Το ΠΑΣΟΚ σίγουρα περισσότερο απ’ όλους τους. (Μετά και το χθεσινό ντιμπέιτ, το μόνο που απομένει, είπε ο Λαρισαίος, είναι να ερωτηθεί η Τέιλορ Σουίφτ ποιον υποστηρίζει. Όπως Αμερική...)
* * *
* ΠΕΡΑ από τις διαρκείς αλλά κόσμιες επιθέσεις της Νάντιας Γιαννακοπούλου στον τωρινό πρόεδρο, μονίμως πρόβαλλε το ‘’Εγώ είμαι που έριξα τον Ανδρουλάκη’’, ο Παύλος Γερουλάνος θύμισε το παλιό συμπαθητικό ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Μιχ. Κατρίνης επέμενε «ΠΑΣΟΚ, εγώ ΠΑΣΟΚ». Την Άννα Διαμαντοπούλου, προσπάθησαν να την απαξιώσουν όλοι οι υπόλοιποι, ως αποσυνάγωγη, «που 12 χρόνια είναι μακριά από το κόμμα και τόσες φορές στάθηκε στο πλευρό του Μητσοτάκη». Μπορεί εκείνη να συγκαταλέγεται στα τρία φαβορί για τον β’ γύρο αλλά ο Ν. Ανδρουλάκης ξέρει καλά ότι εκεί θα την κερδίσει άνετα. Γι’ αυτό και συγκέντρωσε τα πυρά του κατά του Χάρη Δούκα. (Α και κάτι καινούργιο. Ο Ν. Ανδρουλάκης χαμογελούσε κιόλας. Όχι πολύ πότε-πότε...)
Ζ.
Πειστικοί
* ΣΑΦΕΙΣ αλλά μπερδεμένοι ταυτόχρονα οι νεαροί Λαρισαίοι. Πάντως απολύτως πειστικοί.
-Μάθε να απαντάς με επιχειρήματα.
-Γιατί;
-Γιατί έτσι.
* * *
* - ΚΛΕΙΝΩ μια βδομάδα που δεν έχω βρίσει...
- Μια βδομάδα; Κι από πού πίνεις νερό;
* * *
* - Παρακαλώ, ένα δίκλινο θα θέλαμε...
- Μα είστε τέσσερα άτομα...
- Οι δύο κοιμούνται όρθιοι.
Ζ.
Τον αφόρισε...
* ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, παρότι κρατιέται αυστηρά μακριά απ’ αυτές, έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Στ. Κασσελάκη αν και δεν τον κατονόμασε. Στην εκδήλωση όπου βραβεύτηκε για το ειρηνικό επίτευγμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και όπου πριν από αυτή αντάλλαξε θερμή χειραψία και αγκαλιά με παριστάμενο τον Σωκρ. Φάμελλο, βρήκε τον τρόπο να αφορίσει τον έκπτωτο διάδοχό του. «Ναι λοιπόν, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε κάτι πάνω και πέρα από τον εαυτό τους. Που αγωνίζονται για αυτό που πιστεύουν και αφότου κλείσουν οι κάμερες και τα κινητά...», είπε.
* * *
* ΚΑΙ συνέχισε: «Διότι υπάρχουν χιλιάδες νέοι και νέες, που συναντάμε κάθε μέρα όλοι μας, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά τον κόσμο των ανισοτήτων, της ανασφάλειας και των πολλαπλών κρίσεων. Και μέσω των ψηφιακών τεχνολογιών, των social media, της Τεχνητής Νοημοσύνης αναζητούν την ενημέρωση, την αλληλεγγύη, την επικοινωνία, την οικονομική πρόοδο. Αλλά αρνούνται- το τονίζω, αρνούνται- να ακολουθήσουν το κυρίαρχο αφήγημα, που τους καλεί να διαλέξουν τις αρχές και τις αξίες τους σκρολάροντας. Εναλλάσσοντάς τες ανάλογα με τη μέρα και τη μόδα. Όπως αρνούνται να εμπιστευθούν κάθε κήρυκα που θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί ανέξοδα και βροντερά την οργή τους, βυθίζοντας το δημόσιο διάλογο βαθύτερα στην τοξικότητα και το βούρκο. Αναζητούν όραμα, αλλά και ρεαλισμό, σοβαρότητα, επιμονή, ειλικρίνεια, αποτελεσματικότητα. Ουσία και όχι εικόνα...» (Χρειαζόταν να πει κάτι παραπάνω;)
Ζ.
Τι ‘ν’ αυτά...
* ΜΕ μεγάλη απογοήτευση έκλεισε αργά το βράδυ την τηλεόρασή του 45χρονος ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού είχε παρακολουθήσει το ντιμπέιτ των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ, πληροφορεί το Κουλούρι. Ο άνδρας, έμεινε υπομονετικά μπροστά στην οθόνη σχεδόν για τρεις ώρες, περιμένοντας τουλάχιστον έναν μεγάλο τσακωμό ίσως κάποια αποχώρηση, με το τελικό αποτέλεσμα να τον αφήνει νυσταγμένο και στεναχωρημένο.
* * *
* «ΤΙ είδους κόμμα είναι αυτό; Ούτε μια βρισιά, ούτε μια αποχώρηση, μια διάσπαση, μόνο μερικές ειρωνείες και κάποιες μικρές αντιδικίες; Τι είδους τηλεοπτική μάχη ήταν αυτή; Ελπίζω να γίνει και στο ΣΥΡΙΖΑ ντιμπέιτ και να τους βάλουμε τα γυαλιά. Αν θέλαμε τέτοια πολιτική θα μεταναστεύαμε στη Σουηδία», σχολίαζε εμφανώς νευριασμένος ο συριζαίος, παίρνοντας τηλέφωνο φίλους του για να τσακωθεί, μπας και ηρεμήσει και κοιμηθεί.
Ζ.
Φευγάτα όνειρα
* ΕΙΧΑΝ όρεξη για όλα οι νεαρές Λαρισαίες, σωματικά και εγκεφαλικά.
- Να δεις που τα όνειρα που δεν πραγματοποιούνται, από μια ηλικία και μετά, φεύγουν απ’ το μυαλό και πηγαίνουν και κάθονται στην κοιλιά.
* * *
* - ΕΓΩ θέλω έναν ψηλό μελαχρινό με θεληματικό πηγούνι, να τσακίσουμε μια ποικιλία για τέσσερις.
* * *
* - ΕΧΟΥΜΕ μια ωραία σαλάτα, με κρίθινο παξιμάδι και οξύμελι, κρέμα φέτας με σχοινόπρασο, φρέσκο δυόσμο και βαλεριάνα.
- Πιάσε ένα τοστ ζαμπόν κασέρι, που δεν θέλει και διερμηνέα.
Ζ.
Δημοφιλείς
εποχής
* ΤΗΝ περίοδο του Παζαριού κυρίως συνήθιζαν να φτάνουν στη Λάρισα από την Αθήνα και τα θηρία οι παλαιστές του κατς, δίνοντας στην πόλη δημοφιλείς αγώνες «μέχρι θανάτου» που εξιτάριζαν το κοινό. Παραστάσεις μάλλον παρά αγώνες, οι περισσότεροι θεατές το πιθανότερο ήξεραν ότι δεν επρόκειτο για πραγματικό άγριο ξύλο ωστόσο υπήρχε συναρπαστικό θέαμα.
* * *
* ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ του 1964 ανασύρει ο φωτοθηκάριος Γ. Γρ. Πρόκειται για διαφήμιση στην εφημερίδα, με φωτογραφία τερατώδους σωματικής διάπλασης παλαιστή, με στολή, μια ολόσωμη φόρμα και κουκούλα ώστε να επιτείνεται η αγριότητά του και το μυστήριο του απόκοσμου.
Εθνικόν Στάδιον Αλκαζάρ
Σάββατον 19 Σεπτεμβρίου
Ώρα 8.30 βραδυνή
* * *
* Ο Τζάλαντζερ του Ευρωπαϊκού Τίτλου Κ. Παπαλαζάρου κιλά 109
Ο Έλλην Αττίλας Δ. Καρυστινός κιλά 110
Ο άνθρωπος βουνό Τέρας (Monster) ο δολοφόνος των παλαιστών κιλά 173
Οι εξοντωτικοί αγώνες ελευθέρας πάλης «Κατς» μέχρι θανάτου με το αμερικανικόν σύστημα
Καρπόζηλος εναντίον Τιμονιάδη
Παπαλαζάρου εναντίον Ασημάκη
Μόνστερ εναντίον Καρυστινού.
Ζ.
Όποιος είδε...
* ΜΠΑΙΝΕΙ ο ληστής με το όπλο στην τράπεζα και λέει στον ταμία να του δώσει όλα τα λεφτά. Εκείνος τα δίνει αλλά ο αδίστακτος ληστής τον πυροβολεί. Φεύγοντας λέει στον πρώτο πελάτη μπροστά του.
- Είδες τίποτα;
- Ε, κάτι είδα...
Τον πυροβολεί και μετά λέει στον δεύτερο πελάτη.
- Εσύ είδες τίποτα;
- Ε, κάτι λίγο είδα...
Τον πυροβολεί κι αυτόν και στη συνέχεια γυρνάει σε έναν τρίτο πελάτη.
- Εσύ είδες τίποτα;
- Εγώ δεν είδα τίποτα αλλά... Να εδώ η πεθερά μου, τα είδε όλα.
Ζ.

-------

 

MAMAK-KALOGIANN.jpg*ΕΜΦΑΝΗΣ η προσπάθεια του πρώην δημάρχου να συμμαζέψει τον διάδοχό του. Η γλώσσα του σώματος αψευδής μάρτυρας.
Ζ.

 

KLIMATISTIKO.jpg*Ο μάστορας τελείωσε με το αιρκοντίσιον, αλλά ήθελε ν’ αφήσει μήνυμα στη γειτόνισσα ότι τη γουστάρει. Μάστορας μιλάμε...
Ζ.

 

 

AVEROF.jpg* ΠΑΝΩ στην πλατεία Αβέρωφ είναι συχνή η εικόνα των σταθμευμένων οχημάτων. Πολίτες διαμαρτύρονται για την αδιαφορία που δείχνουν οι οδηγοί εισερχόμενοι και σταθμεύοντας πάνω στον πεζόδρομο της πλατείας, όπου καθημερινά παίζουν μικρά παιδιά και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. «Είναι πλατεία και όχι χώρος στάθμευσης…» τονίζουν και συμπληρώνουν «δεν μπορούμε να αφήσουμε να παίξουν τα παιδιά μας ελεύθερα ούτε στις πλατείες;».

 

 

PROSKOPOS.jpg*O παλιός δημοσιογράφος Βαγγέλης Ρηγόπουλος στη λιακάδα, ο παλαιός πρόσκοπος, μια ζωή πρόσκοπος παντού και πάντα, με διαρκή προσφορά και φιλότιμο ακραίας μορφής, ο αρχειοφύλαξ της εφημερίδας αλλά και φωτοθηκάριος, συγγραφέας του βιβλίου «Σαν πήγα στα λυκάκια...» που αποτυπώνει την ιστορία 110 ετών του Προσκοπισμού στη Λάρισα, χαμογελαστός το δίχως άλλο στη γιορτή ονοματοθεσίας της Πλατείας Προσκόπων από τον Δήμο.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass