ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2024 17:11
* - ΝΑΤΟ το μέλλον, έρχεται… (Και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο περίπτερο του ΣΗΠΕ με τον Λαρισαίο πρόεδρό του.) Ζ. * - ΝΑΤΟ το μέλλον, έρχεται… (Και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο περίπτερο του ΣΗΠΕ με τον Λαρισαίο πρόεδρό του.) Ζ.

Ενδιάμεσος
* ΕΤΣΙ όπως είναι ο καιρός…
- Ανοίγω κλιματιστικό, κρυώνω. Κλείνω, ζεσταίνομαι.
Σε λίγες μέρες θα συμβαίνει το ακριβώς αντίστροφο, με ακριβώς τους ίδιους.
Ζ.

Πρώτη μέρα
* ΧΘΕΣΙΝΟ στιγμιότυπο κάπου στη Λάρισα.
- Σήκω, σχολείο…
- Μμμ, άσε με…
- Σήκω λέμε, σχολείο σήμερα…
- Άσε με λίγο ακόμα…
- Σήκω μαμά, θ’ αργήσω.
Ζ.
Τα ίδια
* ΤΟ μεσημεράκι έγινε η ίδια συζήτηση σε χιλιάδες σπίτια.
- Πώς πήγε το σχολείο;
- Καλά.
- Τι κάνατε σήμερα;
- Τίποτα.
***
* ΕΝΩ ο αισιόδοξος μαθητής έκανε την καταμέτρηση.
- Σε 260 μέρες κλείνουν τα σχολεία.
Ζ.
Του μήνα
* ΤΙ μήνας κι αυτός…
- Τον Σεπτέμβριο ξεκινάμε δίαιτα.
- Τον Σεπτέμβριο ξεκινάμε γυμναστήριο.
- Τον Σεπτέμβριο ξεκινάει μια ψαροπούλα…
***
* - ΠΟΤΕ να ξεκινήσω δίαιτα; Τον Σεπτέμβριο, τον Νοέμβριο, τον Ποτέμβριο;
Ζ.
Φέεεετα...
* - ΤΟΝ Δεκέμβριο ο νέος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ…
- Αμάν βρε, γιατί;
- Διότι ΣΥΡΙΖΑ ίσον φέεεετα...
***
* ΤΑ κουβέντιαζαν χθες στη Λάρισα.
- Να ωριμάσει βρε σεις, σιγά-σιγά...
- Σωστά, είχαν Πολιτική Γραμματεία, μετά θα έχουν πάλι Κεντρική Επιτροπή, ύστερα να εκλέξουν συνέδρους, να γίνει το συνέδριο κατόπιν, μετά ο α’ γύρος των εσωκομματικών κοκ.
- Και γιατί δεν κάνουν το ένα τη μια μέρα, το άλλο την επόμενη και σε μια βδομάδα να έχουν τελειώσει; Νομίζουν ότι τους περισσεύει χρόνος;
Ζ.
Τον έριξε;
* ΜΕΤΑΞΥ όλων των θεωριών συνωμοσίας, ακούστηκε επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Κασσελάκης εξοβελίστηκε επειδή τον πούλησε στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο Νίκος Παππάς, τον οποίο εκείνος μόλις είχε αναδείξει πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας. Σάμπως πόσους είχε όμως ο Ν. Παππάς στην Κ. Ε.; Από τη Λάρισα πάντως δικός του θεωρείται ο Α. Αγραφιώτης, ο οποίος στήριξε αναφανδόν Κασσελάκη και πριν και στη συνεδρίαση μίλησε υπέρ του και μετά συνέχισε να τον υποστηρίζει. Άρα;
Ζ.
Κενό εξουσίας
* «ΣΤΗΝ Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επισήμως κενό εξουσίας, αλλά παράλληλα υπάρχει», διαπιστώνει ο Χ. Δ.: Διότι όταν δεν ασκείται ουσιαστική αντιπολίτευση εντός και εκτός Βουλής από τα κόμματα που διεκδικούν την επόμενη διακυβέρνηση, τότε παγιώνεται μια ιδιότυπη ασυλία, που μόνο ως επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηριστεί.
***
* ΔΙΟΤΙ από ποιον ελέγχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Κι ως πότε θα συνεχιστεί αυτό; Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα χρειαστεί καιρός. Αλλά και να ξεκαθαρίσει, τα δύο αυτά κόμματα θα χρειαστούν έξτρα χρόνο για να ανασυνταχθούν, να βρουν τις νέες ταυτότητές τους και να συζητήσουν σοβαρά για το αν είναι διατεθειμένα να συνεργαστούν. (Διότι χωρίς…)
Ζ.
Ο γεωμέτρης
* ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ χαλαροί οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Φυσικά και κάνω όλα αυτά που κοροϊδεύω. Τι είμαι, κάνας πρωτότυπος;
***
* - ΑΠΟ γεωμετρία, έκανα πέντε κύκλους να βρω να παρκάρω, το άφησα στο παρακάτω τετράγωνο και μπαίνοντας σπίτι έφαγα ένα τρίγωνο από τα νεύρα μου.
***
* - ΚΑΝΟΝΙΚΑ τα φρούτα έπρεπε να τα πουλάνε μαζί με μια μάνα για να στα καθαρίζει.
***
* - ΤΙ κάνεις;
- Είμαι πολύ κουρασμένος, λέω να κοιμηθώ λιγάκι.
- Στη δουλειά δεν είσαι;
- Ναι, και;
Ζ.
Ζόρικα
* ΣΤΟ κλίμα της εποχής, ημερολογιακά και οικονομικά οι Λαρισαίοι.
- Δύο είναι πλέον οι εποχές του χρόνου. Η “Δεν έχουμε λεφτά για διακοπές” και η “Δεν έχουμε λεφτά για πετρέλαιο”.
***
* - ΣΥΓΓΝΩΜΗ κύριε διευθυντά, δεν έχουμε πάρει μισθό πέντε μήνες τώρα.
- Δεκτή η συγγνώμη.
Ζ.
Αυξήσεις
* ΕΞΑΛΛΑ πάρτι συνταξιούχων ξέσπασαν το βράδυ που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση η αύξηση των συντάξεων, πληροφορεί το Βατράχι. Η απόφαση, η οποία προβλέπει αύξηση έως και 2,5%, οδήγησε σε ξέφρενες καταστάσεις καθώς χιλιάδες ηλικιωμένοι ξεχύθηκαν στα μπαρ και στα κλαμπ προκειμένου να γιορτάσουν τον αναπάντεχο πλούτο τους.
«Πραγματικά είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς την ατμόσφαιρα που επικρατούσε» δήλωσε ο θαμώνας ενός μπαρ που είδε δεκάδες συνταξιούχους να κατακλύζουν το κατάστημα λίγα λεπτά μετά την είδηση. «Γιαγιάδες είχαν ανέβει πάνω στην μπάρα, τα σφηνάκια γιαγκερμάιστερ με φασκόμηλο έδιναν και έπαιρναν, είδα και έναν παππού να κάνει κατακόρυφο πάνω στο Π. Τα πιεσόμετρα είχαν χτυπήσει κόκκινο. Τρελές καταστάσεις…»
***
* ΕΠΙΣΗΣ, αυξήσεις που θα φθάνουν έως και τα 100 ευρώ τον μήνα αλλά και μπόνους 100 πίστες στο “Κάντι Κρας” θα λάβουν οι δημόσιοι υπάλληλοι από τη νέα χρονιά, στο πλαίσιο των εξαγγελιών της κυβέρνησης. Ειδικότερα, οι εκατό πίστες θα δοθούν άμεσα προκειμένου να ανακουφίσουν όσους υπαλλήλους έχουν κολλήσει και δεν μπορούν να προχωρήσουν, ενώ οι αυξήσεις θα ισχύσουν από την επόμενη χρονιά. Την ικανοποίησή της για το μέτρο εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ: «Η χρήση του Κάντι Κρας όπως και η περιήγηση στα σόσιαλ γίνονται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τους συναδέλφους, αφού είναι αναγκασμένοι να παίζουν στο θορυβώδες περιβάλλον της υπηρεσίας τους, με εκατοντάδες πολίτες να τους αποσπούν την προσοχή καθημερινά. Η απόφαση αυτή σίγουρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», αναφέρει η ανακοίνωση.
Ζ.
Κι οι φίλιες…
* ΝΑ ήταν μονάχα οι συνήθεις ύποπτοι, το Εργατικό Κέντρο, η Ομοσπονδία των αγροτών… Στις εξαγγελίες Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ αντέδρασαν όμως και οι λεγόμενες “φίλιες δυνάμεις” του κυβερνητικού στρατοπέδου. Να, οι Ενώσεις αστυνομικών των τεσσάρων θεσσαλικών νομών, εξανέστησαν με τις υποσχέσεις για αυξήσεις, που αποδεικνύονται λιγότερο κι από ψίχουλα. Με βαριές εκφράσεις η ανακοίνωσή τους: «… πάρτε πίσω αυτά τα χρήματα, δώστε τα αλλού που θα πιάσουν τόπο… ντράπηκε κι η ντροπή… θα μας βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας…»
***
* - ΞΕΡΕΤΕ γιατί μας λένε ψηφοφόρους; ρωτούσε δήθεν αθώα ο Λαρισαίος.
- Γιατί από μας θέλουν την ψήφο και τους φόρους.
Ζ.
Τ’ έχουν
τα έρμα…
* ΑΚΟΜΑ μια από τις πολλές σχετικές αναφορές: «...φοβάμαι ότι αν δεν συζητηθεί το παραγωγικό μοντέλο, τότε...» Δεν έχει σημασία ποιος το λέει κάθε φορά και σε ποια συνεδριακή ομιλία. Ο Λαρισαίος Γ. Ο. επισημαίνει το κρίσιμο: «Έχετε ακούσει κάποιον, οποιονδήποτε, πέρα από την αναφορά στο παραγωγικό μοντέλο, και μάλιστα πάντοτε για την ανάγκη να υπάρξει «ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο», να πει κάτι οτιδήποτε, αλλά συγκεκριμένη ιδέα ή πρόταση για αυτό το έρμο νέο παραγωγικό μοντέλο;» (Και κάπως έτσι πάμε ολοταχώς για αναπτυξιακή ανάπτυξη.)
Ζ.
Αφρικάνικη
* ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ στην κουβεντούλα μεταξύ ζευγαριών στη Λάρισα.
- Φτιάχνω ζεστό καφέ για να τον πιώ όταν κρυώσει. Είναι φυσιολογικό, έτσι;
***
* - ΕΙΜΑΣΤΕ με την άλλη στο αμάξι, μου πιάνει το χέρι και μου ζητάει να μην αλλάξω ποτέ.
- Και τι έγινε;
- Κάναμε τα επόμενα 40 χιλιόμετρα με δευτέρα.
***
* - ΤΟ βράδυ θα φάμε αφρικάνικη πίτσα;
- Αφρικάνικη; Πώς είναι αυτή…
- Να την ξέχασα λίγο παραπάνω στο ψήσιμο.
***
* - ΤΟΣΑ χρόνια τώρα, έχω μάθει πια τις δίαιτες απ’ έξω κι ανακατωτά.
- Και γιατί δεν αδυνατίζεις;
- Έχω μάθει είπα, δεν είπα ότι τις κάνω κιόλας.
Ζ.
Αιωρείται
* - ΚΑΙ ο Β. Κόκκαλης, τώρα τι θα κάνει;
Αιωρείται το ερώτημα για τον Λαρισαίο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
- Περιμένει τον Κασσελάκη, είναι μια πρώτη απάντηση, ο οποίος επίσης περιμένει.
***
* ΚΑΙ τα ερωτήματα πληθαίνουν κατόπιν.
- Θα τον υποστηρίξει αν ξαναβάλει για πρόεδρος; Που δείχνει πολύ χλωμό αυτό, να το αποφασίσει να ξαναμπλέξει με τον ΣΥΡΙΖΑ ο εξοβελισθείς… Θα πάει ο Λαρισαίος μαζί του, στο νέο κόμμα, αν φτιάξει; Θα ανεξαρτητοποιηθεί; Θα πάει μήπως κάπου αλλού; (Ο βουλευτής πάντως συμπεριφέρθηκε απολύτως νομοταγώς ως τώρα. Υποστήριζε τον πρόεδρο που ανέδειξε η βάση του κόμματος. Οπότε αν εκλεγεί τώρα άλλος, πού το πρόβλημα…)
Ζ.
Τέσσερις λέξεις
* ΔΕΝ μασάει, ως γνωστόν, τα λόγια της η πρόεδρος των γιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού, η Γεωργία Παπαδάμου. Και για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, χρειάστηκε μόνο τέσσερις λέξεις στην ανακοίνωση του συλλόγου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Άδωνη στο νοσοκομείο. Μίλησε για το «Υπουργείο Εμπορίου της Υγείας». (Ωωωω… Πρέπει να έτσουξε αυτό.)
Ζ.
Οι σημαδεμένες
* ΚΙ ένα στοιχείο ζόρικο, που μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει για την εξασφάλιση ομαλής ηλεκτροδότησης καθώς έρχεται και χειμώνας. Από τον παλιό συνδικαλιστή της ΔΕΗ, τον Γιάννη Λαδά, ο οποίος αποκαλύπτει ενδεικτικά ότι μόνο στην περιοχή της Νίκαιας, εκεί στην πρωτεύουσα του Δήμου Κιλελέρ, υπάρχουν σημαδεμένες ως σάπιες 250 κολώνες. Μα είναι δίκτυο αυτό; Εν γνώσει των αρμοδίων…
Ζ.
Αόρατος
* ΤΗΝ Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας κατηγορούν για τα ψόφια ψάρια στον Παγασητικό οι Βολιώτες, ο δήμαρχός τους δηλαδή ο οποίος κλασσικά εξετράπη άλλη μια φορά. Στη Λάρισα τα ρίχνουν. Όμως Πολιτική Προστασία διαθέτει κι ο Δήμος Βόλου. Ενώ υπουργός Πολιτικής Προστασίας είναι ο Βολιώτης Χρ. Τριαντόπουλος, ο αρμόδιος της κυβέρνησης, που έχει πάντα και το μαχαίρι και το πεπόνι. Κι ο οποίος ουδόλως ενεπλάκη στην υπόθεση, ούτε στην αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά και μήτε στον καταμερισμό ευθυνών. Σα να μην υπήρξε.
Ζ.
Η τυχερή
* ΕΙΧΕ πάει σε μέντιουμ ο νεαρός Λαρισαίος.
- Βλέπω στη ζωή σου δύο γυναίκες… Θα παντρευτείς τη μία…
- Και ποια θα είναι η τυχερή;
- Η Ελένη. Τη Μαρία θα παντρευτείς.
Ζ.

 

---------

 

GEFYRAaa.jpg* ΕΝΑΣ χρόνος από το πέρασμα του «Daniel» κι η Περιφέρεια Θεσσαλίας επισκεύασε τη γέφυρα του Ενιπέα ποταμού που ενώνει Μικρό με Μεγάλο Ευύδριο. Τα κάγκελα αντικαταστάθηκαν και βάφτηκαν με χρώμα. Απομένει να γίνει γνωστό αν έγινε και η μελέτη στατικής επάρκειας. Επίσης, λίγα χιλιόμετρα ανατολικότερα, στην επτά τόξων ιστορική γέφυρα του Πασιά, στα Δενδράκια, οι κορμοί παραμένουν ακόμα εκεί για να θυμίζουν τη μαύρη σελίδα του περασμένου Σεπτέμβρη. Θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα και εκεί. Και στατική μελέτη επίσης.
Γ.Γ.

 

MESORAXH.jpg* ΛΙΓΟ έξω από τη Μεσοράχη, η εικόνα απογοητευτική. «Η εναπόθεση των απορριμμάτων γίνεται μόνο εντός των κάδων», οι οποίοι όμως τελικά λειτουργούν μόνο ως σημαδούρα, για να τα πετούν τριγύρω τους. Ξεχείλισαν όμως κιόλας, ίσως θα πρέπει να περάσουν μια βόλτα απ’ τον Δήμο Κιλελέρ.
Γ. Γ.

 

 

 

KOKORAS.jpg* ΠΗΓΕ οργανωμένος από την πρώτη μέρα στο σχολείο.
Ζ.

 

 

XEIMONAS.jpg* ΑΝΕΛΑΒΑΝ δράση λέει οι χειμωνάκηδες...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass