ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2024 17:11
* ΕΙΝΑΙ να ερωτηθεί ο Γ. Μιχαλόπουλος από τους φίλους του στη Λάρισα, τι τόσο ευχάριστο έλεγαν με τον Κυρ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Ζ. * ΕΙΝΑΙ να ερωτηθεί ο Γ. Μιχαλόπουλος από τους φίλους του στη Λάρισα, τι τόσο ευχάριστο έλεγαν με τον Κυρ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Ζ.

Πάλι καλά...
* ΨΙΧΑΛΙΣΕ τελικά για λίγο χθες.
- Ευτυχώς που μας ειδοποίησε το 112, είπε ανακουφισμένη η Λαρισαία. Στο τσακ τον πρόλαβα τον τραχανά...
* * *
* ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ κι η γειτόνισσα.
- Πάλι καλά που ειδοποίησε το 112 και δε χάλασε κάνα μαλλί...
(Από μεθαύριο πάλι, θα δοκιμάσει ξανά, μπας και πετύχει η κακοκαιρία).
Ζ.
Της ημέρας
* ΕΝΑΣ μικρός Σεπτέμβρης βάζει τα κλάματα
Που στο σχολειό τον πάνε να μάθει γράμματα...
Τα συνδύασε μια χαρά ο ποιητής και σιγοτραγουδά μελωδικά ο Παντελής Θαλασσινός.
Θέλει να παίξει ακόμα με τ’ άστρα τ’ ουρανού
Πριν έρθουν πρωτοβρόχια και συννεφιές στο νου
Πρωτάκι, σχολιαρούδι, του κλέβουν το τραγούδι...
Ζ.
3 φορές το 3
* ΤΩΡΑ που ανοίγουν τα σχολεία, ευκαιρία να κάνουν ένα ξεσκόνισμα κι οι μεγαλύτεροι. Άλλωστε, κυκλοφορούν πολλές ασκήσεις διαρκώς στο ίντερνετ.
Επί παραδείγματι, πόσο κάνει 3+3×3-3+3;
Ευκολάκι, το μυστικό είναι στον πολλαπλασιασμό που εκ του μαθηματικού νόμου προηγείται: 3+3 φορές το 3-3+3.
Αυτό το 3 φορές το 3, το 3×3 δηλαδή, είναι η παγίδα.
Μετά, 3+9-3+3, οι προσθαφαιρέσεις από αριστερά προς τα δεξιά και τελικό αποτέλεσμα ίσον 12.
Ζ.
Επίτευγμα
* ΠΕΤΡΑΔΙ του στέμματος για την Ιατρική της Λάρισας το αγγλόφωνο τμήμα που λειτουργεί από φέτος, με 40 ξένους φοιτητές. Ο σχεδιασμός της τελευταίας διετίας τηρήθηκε απαρέγκλιτα. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην προετοιμασία της πρότασης είχε ο πρόεδρος της Σχολής, καθηγητής Ορθοπεδικής, Θεόφιλος Καραχάλιος, ως πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας, με τον ίδιο μιλά για συλλογική εργασία με άριστο αποτέλεσμα. Το πρώτο ξενόγλωσσο τμήμα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Ζ.
Και Λαρισαίοι
* ΜΕ 62.000 υπογραφές μελών συνολικά συνόδευσαν την κατάθεση των υποψηφιοτήτων τους οι μνηστήρες της θέσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Χρειάζονταν τουλάχιστον 5.000 υπογραφές, ο Ν. Ανδρουλάκης έκανε επίδειξη ισχύος με 24.810, ακολούθησε ο Μιχ. Κατρίνης κάνοντας την έκπληξη με 14.001 υπογραφές κι ακολούθησαν οι υπόλοιποι, με τον Χάρη Δούκα να καταθέτει απλώς 100 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής, με σκοπό να δημοσιοποιήσει και χιλιάδες υπογραφές μελών αργότερα, για επικοινωνιακούς λόγους.
* * *
* Ο Ν. Ανδρουλάκης κατέθεσε και 171 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Ανάμεσά τους και τέσσερις Λαρισαίοι: Ο Κώστας Σάββας φυσικά, η Ελένη Μπουζιάνα, η Κική Παναγιωτοπούλου, υποψήφια δήμαρχος Φαρσάλων, και η Σταυρούλα Μπαγιώτα από Ελασσόνα, υποψήφια βουλευτής.
* * *
* ΤΡΕΙΣ Λαρισαίοι μεταξύ των 100 του Χάρη Δούκα: Ο Γιώργος Βαλάρης, ο Μιχάλης Τολίκας και ο Βαγγέλης Γιαννούλας, ο τελευταίος πιθανότατα με τη συγκατάθεση της Ευαγγ. Λιακούλη, ακολουθώντας σίγουρα τις επιλογές του Πελοποννήσιου κουμπάρου του Οδυσσ. Κωνσταντινόπουλου. Κι ένας τουλάχιστον Τρικαλινός στις υπογραφές υπέρ Δούκα, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ηλιάδης, με στενές σχέσεις στη Λάρισα.
* * *
* ΣΤΟ παιχνίδι μπήκαν κλασικά και οι στοιχηματικές. Δίνοντας απόδοση 1.85 στον Ν. Ανδρουλάκη και 2.40 στον Χ. Δούκα, ενώ για τους υπόλοιπους υποψήφιους από 1 προς 7 ή 10 κι ακόμα περισσότερο.
Σημειωτέον ότι οι εταιρείες στοιχήματος δεν κινούνται με βάση δημοσκοπήσεις κ.λπ., αλλά με τον αλγόριθμό τους, ήτοι όσο περισσότεροι ποντάρουν τα λεφτά τους υπέρ κάποιου, τόσο χαμηλώνει η προσφερόμενη αναλογία κέρδους.
Ζ.
Δεν μπορεί
* ΟΧΙ, δε γίνεται... Όπως διευκρινίστηκε αρμοδίως, δεν μπορεί να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εσωκομματικές ο Στ. Κασσελάκης, τώρα που είναι εύκαιρος.
Διότι το καταστατικό του προβλέπει τουλάχιστον παρέλευση τριμήνου από την εγγραφή κάποιου στο κόμμα μέχρι να δικαιούται να θέσει υποψηφιότητα για αξίωμα.
* * *
* ΓΙΑ τον οποίο έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Λαρισαίος ανέφερε παράδειγμα της προχειρότητας, με την οποία αντιμετώπιζε τα πράγματα.
«Αλλάζοντάς τα όλα» στο κόμμα, λοιπόν, ως πρόεδρος είχε εισηγηθεί, μεταξύ άλλων, την κατάργηση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία τελικά κατάργησε εκείνον, αντικαθιστώντας τη με ένα νέο όργανο.
Την Εθνική Επιτροπή Μελών, όπου θα εκλέγονταν στελέχη του κόμματος και 10 από τη Νεολαία, και θα μετείχαν και οι βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εν συνόλω 151 μέλη.
- Άρα, ο Κασσελάκης δεν πίστευε ότι θα είχε ποτέ 151 βουλευτές; (Ασήμαντο πια, αλλά ενδεικτικό).
Ζ.
Φαντασίωση
* ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ και ερωτήματα νεαρών Λαρισαίων.
- Διπλώνεις γυναικείο ρούχο και δεν ξέρεις πού μπαίνει το κεφάλι, πού τα χέρια, ποιο πάει μπρος, ποιο πίσω, πού φοριέται, ποιος είσαι, τι είναι η ζωή...
* * *
* - Η μεγαλύτερη φαντασίωση μιας γυναίκας είναι με δύο άντρες ταυτόχρονα. Ο ένας να μαγειρεύει κι ο άλλος να σιδερώνει.
* * *
* - ΜΑΡΙΑ με κάνεις και ξεχνάω τα πάντα.
- Ελένη με λένε...
- Βλέπεις που σου λέω;
Ζ.
Με τον «ελέφαντα»
* Η αλήθεια είναι ότι του «Daniel» προηγήθηκε, τον Σεπτέμβριο του 2020, ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός».
Τότε ειπώθηκε ότι τέτοιοι κυκλώνες εμφανίζονται μία φορά κάθε εκατό χρόνια. Κι όμως, 3 χρόνια αργότερα είχαμε τον «Daniel» και τότε ειπώθηκε πως τέτοιο ακραίο καιρικό φαινόμενο εμφανίζεται κάθε χίλια χρόνια. Και λίγες μέρες μετά είχαμε τον «Elias»...
Μπορούσε να περιοριστεί η καταστροφή; Έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν μετά τον «Ιανό»; Καθαρίστηκαν, όπως έπρεπε, ποτάμια και ρέματα ή παραμελήθηκαν γιατί τέτοια έργα δεν «πουλάνε», δεν προσφέρονται για εγκαίνια και κορδέλες.
«Στη Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή...» με Γρηγόρη Μπιθικώτση και «Τα καλοκαίρια μας μικρά κι ατέλειωτοι χειμώνες» με Σωτηρία Μπέλλου κατάφερε να συνδυάσει ο Μ. Χαρακόπουλος: Το ερώτημα που τώρα πλανάται, παραφράζοντας το γνωστό τραγούδι, είναι αν έχουμε ζωή στη Δραπετσώνα της Θεσσαλίας ή είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε πλημμύρες τον χειμώνα και ξηρασίες το καλοκαίρι, σε έναν κάμπο που η ερημοποίηση...
* * *
* ΓΛΑΦΥΡΗ και με νόημα η περιγραφή του σε άρθρο του στην εφημερίδα: Η αλήθεια είναι ότι του «Daniel» προηγήθηκε, τον Σεπτέμβριο του 2020, ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός». Τότε ειπώθηκε ότι τέτοιοι κυκλώνες εμφανίζονται μία φορά κάθε εκατό χρόνια.
Κι όμως, 3 χρόνια αργότερα είχαμε τον «Daniel» και τότε ειπώθηκε πως τέτοιο ακραίο καιρικό φαινόμενο εμφανίζεται κάθε χίλια χρόνια. Και λίγες μέρες μετά είχαμε τον «Elias»... Μπορούσε να περιοριστεί η καταστροφή;
* * *
* ΜΕ πολύ νόημα ο βουλευτής της ΝΔ, όχι κάνας αντιπολιτευόμενος:
Η παρουσία του πρωθυπουργού στην επέτειο του ενός χρόνου από τον «Daniel» και η παρουσίαση στο Δημαρχείο Κιλελέρ του σχεδίου ανάταξης που εκπόνησε η γνωστή ολλανδική εταιρεία, πιστεύω ότι είναι η καλύτερη απάντηση. Ξέρω, ο καχύποπτος αναγνώστης αυτών των γραμμών, που έχει καεί στον χυλό και φυσάει και το γιαούρτι, θα αναρωτηθεί αν τα σχέδια αυτά θα υλοποιηθούν ή θα έχουν την τύχη του... Αχελώου, που έτσι κι αλλιώς πλανιόταν ως ο ελέφαντας στο δωμάτιο, στην αποπνικτική αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλελέρ.
Ζ.
Κλειστές πόρτες
* ΒΡΕΘΗΚΑΝ οι Λαρισαίοι στον δρόμο μετά από 3 χρόνια.
- Πώς περνάς;
- Καλά, παντρεύτηκα, έκανα γιο και πάω για το δεύτερο, εσύ;
- Εγώ, πάω σούπερ μάρκετ.
* * *
* - ΝΟΥΣ υγιής εν σώματι υγιεί, φίλε μου...
- Ναι, αλλά δεν έχεις.
- Σώματι, εννοείς;
- Όχι, νου.
* * *
* - ΑΚΟΥ με λιγάκι... Δεν είναι κάθε κλειστή πόρτα κλειδωμένη. Σπρώξε κιόλας λίγο...
Ζ.
Που δε δίδασκες
* ΣΗΚΩΣΕ το γάντι η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Καίτη Καραγιώργου, απαντώντας στους συνδικαλιστές και προκαλώντας τους:
«Η αλήθεια είναι ότι διερωτώμαι πώς υποστηρίζετε αυτό το αίτημα ενώπιόν μου, ενώ και εγώ και ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας γνωρίζει ότι όλα τα μέλη και στελέχη του Συλλόγου «Κων. Κούμας» και του νυν και του απερχόμενου, εκτός όσων έχουν απαλλαγεί από τα διδακτικά τους καθήκοντα, οι οποίοι εξαιρούνται, συμμετέχουν πλήρως από την έναρξή της στη διαδικασία της αξιολόγησης.
Πιθανόν, κάποια μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να παραπληροφορούνται και να παραπλανώνται, καθώς συμμετέχετε όλοι σας στις συνεχείς παραστάσεις διαμαρτυρίες και στις κατ’ επανάληψη επισκέψεις σε σχολικές μονάδες, ασκώντας πιέσεις, ενώ τα ίδια τα μέλη του συλλόγου αξιολογούν κανονικά και δεν παίρνουν μέρος στην απεργία - αποχή.
Μήπως είναι σκόπιμο και αναγκαίο να ενημερωθούν με ειλικρίνεια οι ελάχιστοι /μεμονωμένοι εκπαιδευτικοί της Διεύθυνσής μας, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή στην απεργία-αποχή του κλάδου;».
(Δάσκαλε που δίδασκες, στην κυριολεξία, που δε δίδασκες...).
* * *
* ΓΙΑ στοχοποίηση συνδικαλιστικών στελεχών κάνει λόγο ο πρόεδρος του «Κ. Κούμα», αντιδρώντας στα περί απαλλαγής «απαλλαγής διδακτικών καθηκόντων». Και δραττόμενος της ευκαιρίας, ο Δημ. Παπαποστόλου, αποκαλύπτει:
«Στα 40 χρόνια υπηρεσίας που συμπληρώνω, θα έχω και 2,5 χρόνια απαλλαγή των καθηκόντων μου ως γενικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ. Θα έχω 37,5 ολόκληρα χρόνια μάχιμος δάσκαλος. Θα μπορούσα να ήμουν άλλα 13 χρόνια εκτός διδακτικών καθηκόντων, τα 10 χρόνια ως πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ και μία ακόμα τριετία στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, αλλά δεν έκανα χρήση του δικαιώματος.
Και φυσικά έχω προσφέρει στο Ταμείο του κράτους πάνω από 23.000 ευρώ από τις απεργίες...
Δεν ήμουν ποτέ αποσπασμένος σε κάποιο γραφείο και προκαλώ όποιο στέλεχος Εκπαίδευσης τολμάει, να δώσει στη δημοσιότητα το Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών, να δούμε πού εργάστηκε, αν εργάστηκε ο καθένας, η καθεμιά ως δάσκαλος ή δασκάλα».
(Τον πνίγει το δίκιο του...).
Ζ.
Ήξερε, αλλά...
* ΕΙΠΑ στην κόρη μου, διηγείται η Λαρισαία, να μιλήσουμε αγγλικά για να κάνει εξάσκηση, ότι θα κάνω τον τουρίστα που θα της ζητήσει κάποιες πληροφορίες της είπα, εντάξει μου λέει...
- Hello, do you speak English...
- No. (Και συνέχισε να βλέπει το κινητό της).
Ζ.

 

--------

 

KOURETAS.jpg* ΚΑΙ να που ο περιφερειάρχης είναι Αρβαντόβλαχος, από την πλευρά του πατέρα του όπως δήλωσε ο ίδιος, δίνοντας το «παρών» στο ιστορικό 1ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Αρβαντοβλάχων στο Αργυροπούλι. «Αναζητώντας τις ρίζες μου έψαξα και βρήκα τους πρώτους συγγενείς μου οι οποίοι ζουν στην Αλβανία και έμαθα πολλά για τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δικοί μου», είπε ο Δημ. Κουρέτας. Διαβεβαιώνοντας ότι θα ενισχύει «όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που έχουν ταυτοτικά στοιχεία, γιατί χωρίς αυτά χάνεται κάθε προσπάθεια να κρατήσει κανείς τις ρίζες του.»

 

 PERIPTERO.jpg* ΑΜΑ λέμε η εφημερίδα σε περίοπτη θέση, δεν παίζουμε... Για ενημέρωση, αλλά και για προστασία την έβαλε ο άνθρωπος, αλλά σίγουρα η καλύτερη διαφήμιση.
Ν.Π.

 

GEFYRA.jpg* ΜΠΑΙΝΕΙΣ από τη μία πόρτα και βγαίνεις απέναντι από την άλλη. Η ευφυέστερη, λέει, εγκατάσταση γεφυριού παγκοσμίως.
Ζ.

 

 

TRAKTER.jpg* ΕΒΓΑΛΑΝ τα τρακτέρ τους κάποιοι χθες στην Υπέρεια Φαρσάλων. Όχι, δεν ετοιμάζουν μπλόκο. Φοβήθηκαν οι άνθρωποι μετά το 112 κι ύστερα από την πικρή περσινή εμπειρία. Και έβαλαν τα μηχανήματά τους στο ψήλωμα, για σιγουριά...
Γ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass