Ψιθυριστά και... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2024 17:16
* ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ οι επαφές του διευθύνοντα συμβούλου της «Ε» και προέδρου του ΣΗΠΕ Γιώργου Μιχαλόπουλου στη ΔΕΘ στο περίπτερο του συνδέσμου και της εφημερίδας. Από το περίπτερο πέρασαν κορυφαίοι υπουργοί, βουλευτές και πλήθος εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίοι και ενημερώθηκαν για τη δύναμη και την προσφορά του επαρχιακού τύπου, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον είχαν οι συναντήσεις τόσο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη. * ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ οι επαφές του διευθύνοντα συμβούλου της «Ε» και προέδρου του ΣΗΠΕ Γιώργου Μιχαλόπουλου στη ΔΕΘ στο περίπτερο του συνδέσμου και της εφημερίδας. Από το περίπτερο πέρασαν κορυφαίοι υπουργοί, βουλευτές και πλήθος εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίοι και ενημερώθηκαν για τη δύναμη και την προσφορά του επαρχιακού τύπου, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον είχαν οι συναντήσεις τόσο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Μοντέλο αυτοδιοίκησης
* ΜΕΣΑ σε μία εβδομάδα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας έχει συναντηθεί με αρκετούς πολιτικούς αρχηγούς, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι είναι αυτοδιοικητικός και όχι κομματικός.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο υποδέχτηκε στο γραφείο του τον επικεφαλής της Νέας Αριστεράς Αλ. Χαρίτση, τη Δευτέρα υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη στη Νίκαια, όπου μαζί παρουσίασαν τα αντιπλημμυρικά έργα, την Τρίτη βρέθηκε στην Αθήνα για τα 50 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, προχθές το πρωί συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στεφ. Κασσελάκη και το απόγευμα της ίδιας μέρας στη Θεσσαλονίκη ξανά με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη.
Κι όπως δηλώνει ο ίδιος «η πόρτα του είναι ανοικτή σε όλους, όσοι επιθυμούν τη Θεσσαλία πρωταγωνίστρια…»

Παρέμβαση
* ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε πρόσφατα η ανοικτή επιστολή που απηύθυνε στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, κατά την έλευσή του στο Κιλελέρ, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και γραμματέας της ΚΟ Λίτσα Λιακούλη. Δεν άφησε τίποτα να πάει χαμένο, έθεσε όλα τα θέματα θωράκισης της Θεσσαλίας με λεπτομέρεια που έδειχνε άριστη γνώση και δεν παρέλειψε να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν προσκλήθηκαν στην εκδήλωση.
«Δεν μασάει ποτέ τα λόγια της και μάλιστα σε καιρούς που άλλοι κάνουν μόνο δημόσιες σχέσεις…» ήταν το σχόλιο που ακούστηκε σε παρέα παλιών πασόκων.

Αναγνώριση
* ΑΦΗΣΕ το στίγμα του στον πολιτισμό ο Πάνος Σάπκας δεν χωρεί αμφιβολία περί τούτου. Πόσο όμορφο είναι όμως άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκες ακόμη και όταν δεν βρίσκεσαι σε θέση εξουσίας να αναγνωρίζουν τη συμβολή σου, το ανοιχτό πνεύμα σου και τη διάθεσή σου να υπηρετείς τον πολιτισμό ακόμη και από τη θέση του πολίτη. Αυτά είπε εν συντομία ο εκδότης της Θράκας, ποιητής Θάνος Γώγος για τον άλλοτε συνεργάτη του Πάνο Σάπκα, ο οποίος συνεχίζει να στηρίζει με την παρουσία του τις πολιτιστικές διοργανώσεις της πόλης. Η αναγνώριση όταν δεν συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση-συνεργασία έχει άλλη αξία.
Ν.Π.

Αμπελώνας
* ΘΕΤΙΚΕΣ οι εντυπώσεις για τη φετινή διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα. Πιο προσεγμένη με μεγαλύτερη δυναμική. Αναπτέρωσε τις προσδοκίες κατοίκων και επισκεπτών για τον θεσμό που είχε «ξεθωριάσει» τα τελευταία χρόνια. Αν βγουν και οι υποσχέσεις αληθινές ακόμη καλύτερα. Μουσείο Οίνου και Τσίπουρου, προανήγγειλε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας με ορίζοντα διετίας για την ανάδειξη της τοπικότητας.
Η αλήθεια είναι ότι ο Αμπελώνας είναι μια κωμόπολη που αξίζει της προσοχής όλων. Μόνο το πράσινο και τα απέραντα πάρκα του μπορούν να δώσουν άλλη ώθησε στην περιοχή και να γίνει πόλος έλξης, όπως ήταν μια φορά και έναν καιρό…
Ν.Π.

Voucher αθλητισμού
* ΕΠΙΤΑΓΗ 300 ευρώ σε 35.000 μαθητές, από τους 100.000 περίπου που φοιτούν στην Α’ Γυμνασίου σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας για την ενίσχυση της άθλησης των παιδιών. Φυσικά και θα υπάρχουν κριτήρια οικογενειακά και εισοδηματικά. Επίσης σχεδιάζει και άλλες δράσεις όπως την επέκταση του προγράμματος κολύμβησης και σε άλλες τάξεις του δημοτικού, αφού μέχρι σήμερα το παρακολουθούν μόνο παιδιά της Γ τάξης.
Όλα ωραία φαίνονται στη θεωρία, στην πράξη όμως χάνουν. Για παράδειγμα σε πολλά σχολεία της Λάρισας το πρόγραμμα της κολύμβησης εφαρμοζόταν μια ώρα την εβδομάδα για ένα 3μηνο. Προϋπόθεση πάντα είναι να υπάρχουν οι υποδομές αλλά και η σωστή οργάνωση. Τα υπόλοιπα είναι πασαλείμματα. Ψιλά γράμματα θα πει κάποιος. Εδώ λειτουργούν ολοήμερα σχολεία χωρίς τραπεζαρίες για τους μαθητές ή χώρους μελέτης. Μερικές φορές χρειάζεται κάτι παραπάνω από καλή θέληση.
Ν.Π.

Κήπος στην Παιδιατρική
* ΕΝΑΝ μεγάλο κήπο θα αποκτήσει η Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος δεσμεύτηκε προσωπικά στη διευθύντρια της Κλινικής Ιωάννα Γριβέα ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ο χώρος έξω από την Παιδιατρική θα γίνει ένας πλήρως εξοπλισμένος κήπος που θα μπορεί να υποδεχτεί τα ασθενούντα παιδιά, κάτι που όπως λέει η Ιωάννα Γριβέα, είναι που θα βοηθήσει πολύ στην ανάρρωσή τους. (Κι όπως έδειξε το παράδειγμα της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΛ, όταν βάλει κάτι στο μυαλό της η Γριβέα είναι θέμα χρόνου να γίνει…)
ΘΑ.

Προμήθειες
* ΕΦΤΑΝΕ η ΔΕΘ για να κινητοποιηθούν οι τράπεζες και να ψαλιδίσουν τις προμήθειες για συναλλαγές των πολιτών; Μπα… Ο κόσμος είχε αρχίσει να αντιδρά αφού είχαν πλέον υπερβεί κάθε όριο. Έτσι η μια μετά την άλλη τράπεζες άρχισαν να ανακοινώνουν μειώσεις στις προμήθειές τους για επανέκδοση καρτών, πληρωμή λογαριασμών μέσω ΑΤΜ, εμβάσματα κ.α. Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης είχε προειδοποιήσει τα πιστωτικά ιδρύματα «να υιοθετήσουν πιο δίκαια συστήματα με βάση τις πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών ή επιχειρήσεων με μεγάλα δίκτυα πελατών στην Ελλάδα». Αυτά προς το παρόν, γιατί προς το μέλλον θα βρουν οι τράπεζες τον τρόπο.
Ν.Π.

Επέστρεψε;
* ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ φέτος ο Ιπποκράτης στη Λάρισα; Εντύπωση κάνει πως τόσο στο πρόγραμμα του Ιπποκράτειου Συνεδρίου όσο και στην αφίσα του, δεν αναφέρεται πουθενά η ονομασία του θεσμού «Η αέναη επιστροφή του Ιπποκράτη». Μόνο στην αφίσα της χθεσινοβραδινής συναυλίας του Γιώργου Κοντογιώργου «Χορεύοντας με τους Κενταύρους» είχε τον τίτλο του θεσμού. Μόνο η κεντρική εκδήλωση είχε τον τίτλο «Ιπποκράτης – Η Αέναη Επιστροφή». Παράβλεψη, διαφωνία των συμμετεχόντων ή κάτι άλλο;
ΘΑ.

Ελληνική Αστυνομία
* ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟ το περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας στη ΔΕΘ αν μη τι άλλο. Οι επισκέπτες μπορούν να γίνουν «Ερευνητές σκηνής εγκλήματος για μια μέρα» μέσω του ειδικά σχεδιασμένου escaperoom. Σε αυτόν τον διαδραστικό χώρο, με τη βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού του Τμήματος Εξερευνήσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να λύσουν ένα υποθετικό έγκλημα – την κλοπή ενός αρχαίου αγαλματιδίου από μουσείο. Χρησιμοποιώντας μεθόδους και εργαλεία εγκληματολογίας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά της διερεύνησης εγκλημάτων και να βιώσουν τη συναρπαστική εμπειρία της επίλυσης ενός μυστηρίου.
Επιπλέον, η Ελληνική Αστυνομία προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (VR) που έχουν αναπτυχθεί από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι επισκέπτες θα συμμετάσχουν σε παιχνίδια που αφορούν την ασφάλεια στο διαδίκτυο, ώστε να μάθουν πώς να προστατεύονται από τις σύγχρονες απειλές του κυβερνοχώρου. Εκπαίδευση και μάθηση όλα σε ένα. Επίσης και ένας τρόπος να γνωρίσει με διαφορετικό τρόπο κανείς το επάγγελμα του αστυνομικού.
Ν.Π.

Επιστροφή
* ΤΗΝ πρώτη του παράσταση με τον Ορέστη Τάτση στη διεύθυνσή του, ετοιμάζει το Θεσσαλικό Θέατρο. Πρόκειται για παιδική παράσταση που θα παρουσιάζεται στα παιδιά της πόλης -και όχι μόνο- το φθινόπωρο. Κοντά στο νέο έτος θα ανέβει και η παράσταση της Κεντρικής Σκηνής.
***
* ΒΕΒΑΙΑ πριν όλα αυτά οι Λαρισαίοι θα έχουν την τύχη να δούνε ξανά την παράσταση «Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα, μυστικές ιστορίες των γυναικών της Θεσσαλίας» στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας από τις 25 έως τις 29 Σεπτεμβρίου. Η παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου που σκηνοθέτησε ο Κωνσταντίνος Ντέλλας και αποθεώθηκε όπου κι αν ανέβηκε, γυρνάει στην πόλη για να κλείσει θριαμβευτικά τον κύκλο της.
ΘΑ.

 

SELFIE.jpg

* ΣΕΛΦΙ; Μα φυσικά ναι. Δεν θα μπορούσε να αρνηθεί μια τέτοια στιγμή ο Στέφανος παρά το γεγονός πως ήρθε να μιλήσει για καταστροφές.
Κ.Γ.

 

KOYRETAS-LIBANIOS.jpg

* ΑΡΙΣΤΗ προσωπική σχέση διατηρούν εδώ και χρόνια ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας με τον υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο τελευταίος μόλις εισήλθε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών στη ΔΕΘ έσπευσε να αγκαλιάσει και να ασπαστεί τον Θεσσαλό περιφερειάρχη.

 

SOYFLIAS-TAXIAOS.jpg

* ΜΕΓΑΛΗ διαδρομή, βίοι σχεδόν παράλληλοι και κοινοί φίλοι στην ΟΝΝΕΔ και στο κόμμα, επιτρέπουν στον υφυπουργό Νίκο Ταχιάο και τον πρόεδρο της ΝΔ Λάρισας Ηλία Σουφλιά κάθε φορά που συναντιούνται να κουβεντιάζουν, αυστηρά και χαλαρά για θέματα επικαιρότητας, όπως στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Νίκαια, παρουσία και της γ.γ. Συντονισμού στην Προεδρία της κυβέρνησης Εύης Δραμαλιώτη.

 

SPANAKHS.jpg

* ΜΕ τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα ΟΤΑ Βασίλη Σπανάκη ο απεσταλμένος της «Ε» στη ΔΕΘ Γ. Ρούστας. Οι δυο τους συζήτησαν θέματα του υπουργείου και φυσικά της Θεσσαλίας.

***

Η παρουσία των Λαρισαίων και τα νυχτοπερπατήματα

Από τη Θεσσαλονίκη ο απεσταλμένος μας Γιώργος Ρούστας «ψιθυρίζει»:
Μεγάλη και φέτος η κινητοποίηση της αστυνομίας η οποία δημιούργησε φρούριο γύρω από τους χώρους του Βελλίδειου όπου πραγματοποίησε την ομιλία του χθες βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Δυναμική και η κινητοποίηση των συνδικάτων τα οποία διοργάνωσαν μία μεγάλη συγκέντρωση η οποία εξελίχθηκε ήρεμα.
* * *
Πλήθος Λαρισαίων συνεταιριστών και αγροτών έδωσε το παρών στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο πλαίσιο της ΔΕΘ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο αγροτικός τομέας της Νέας Δημοκρατίας.
Από τις δηλώσεις του υπουργού Κώστα Τσιάρα ξεχωρίζει η αναφορά του στις  αποζημιώσεις που θα δοθούν στους πληγέντες της Θεσσαλίας, οι οποίες δεν αποδόθηκαν για κάποιους τεχνικούς λόγους, όπως δήλωσε ο Καρδιτσιώτης πολιτικός και θα αποδοθούν στους δικαιούχους το προσεχές διάστημα... Ανέφερε επίσης πως θα δοθούν χρήματα για μεγάλα αρδευτικά έργα τα οποία θα δώσουν νέα πνοή στον πρωτογενή τομέα της περιοχής...
Στο περιθώριο της εκδήλωσης αρκετοί Λαρισαίοι όπως ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Δημήτρης Ντογκούλης, ο Φαρσαλινός πρόεδρος του Ενιπέα Θανάσης Καραΐσκος και άλλοι ζήτησαν από τον υπουργό την επίσπευση των διαδικασιών καταβολής των αποζημιώσεων ενόψει του δύσκολου χειμώνα.
 * * *
Σε κεντρικό μπαρ της Θεσσαλονίκης shelter συγκεντρώθηκε σχεδόν όλη η Νέα Δημοκρατία αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο.
Ο περιβάλλων χώρος του bar γέμισε ασφυκτικά, τα φλας άστραφταν συνεχώς σε ένα κλίμα εύθυμο και χαρούμενο...
Κάποιοι κακεντρεχείς έλεγαν ότι σε αυτό βοηθούν και οι εσωκομματικές διαμάχες του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα η αναστάτωση που επικρατεί στα κόμματα της αντιπολίτευσης...
Αρκετοί νεοδημοκράτες πάντως συνέχισαν τα νυχτοπερπατήματα στα ξακουστά μπουζούκια της συμπρωτεύουσας ...με τον Νίκο Οικονομόπουλο να συγκεντρώνει τους περισσότερους.
* * *
Ασφυκτικό πρέσινγκ στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών άσκησαν οι περιφερειάρχες κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΠΕ. Οι περισσότεροι ζήτησαν από τον υπουργό Θ. Λιβάνιο περισσότερους πόρους, άμεσες προσλήψεις και περισσότερη περιφερειακή διακυβέρνηση, με τον υπουργό να συστήνει υπομονή.
Το μεσημέρι όλοι τους πήγαν για γεύμα στην Καλαμαριά. Εκεί μεταξύ τυρού και αχλαδιού συζητήθηκαν ακόμη πιο ενδιαφέροντα θέματα…

CIU-DEU.jpg

CIU-DEU2.jpg

CIU-DEU1.jpg

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass