ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2024 17:11
* ΣΤΟ μυαλό του Δημήτρη Κουρέτα θέλει να μπει ο Στέφανος Κασσελάκης. Όχι για να μάθει τα μυστικά του, αλλά για να μάθει πώς κέρδισε τον Αγοραστό. Μήπως και κερδίσει κι εκείνος τον Μητσοτάκη.  Κ.Γ. * ΣΤΟ μυαλό του Δημήτρη Κουρέτα θέλει να μπει ο Στέφανος Κασσελάκης. Όχι για να μάθει τα μυστικά του, αλλά για να μάθει πώς κέρδισε τον Αγοραστό. Μήπως και κερδίσει κι εκείνος τον Μητσοτάκη. Κ.Γ.

Επιμονή
* ΜΠΟΡΕΙ να μπήκε ο Σεπτέμβρης για τα καλά και οι υποχρεώσεις όλων των οικογενειών να δρομολογούνται ενόψει του χειμώνα, όμως ο καιρός ακόμη παραμένει καλοκαιρινός. Γι’ αυτό και πολλοί είναι αυτοί που βρίσκουν την ευκαιρία για κάποια τελευταία μπάνια στις γειτονικές παραλίες. Έτσι, για να έχουν λίγη δροσιά ακόμα. Ένα μακροβούτι δηλαδή, για να βγει η δύσκολη περίοδος των υποχρεώσεων και των πληρωμών. Και δεν είναι και λίγες...
Κ.Γ.

Κασσελάκης
* ΕΙΔΕ κόσμο από παντού ο Στέφανος Κασελλάκης κατά την παραμονή του στη Λάρισα. Αν και για λίγες ώρες, συνάντησε αρκετούς. Αρχικά ξεκίνησε από το ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ», όπου και είχε την ευκαιρία να ακούσει τις κινήσεις που έγιναν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διά στόματος Δημήτρη Κουρέτα.
***
* ΕΝ συνεχεία, στον ίδιο χώρο, είδε τους εκπροσώπους φορέων και συλλόγων από τον πρωτογενή τομέα. Κυρίως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως, άκουγε και δε μιλούσε. Και λέμε σύμφωνα με τις πληροφορίες, διότι η σύσκεψη ήταν κλειστού Τύπου. Δηλαδή δεν επιτρεπόταν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, κάμερες και μικρόφωνα.
Ήθελε πρώτα να μάθει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
***
* ΑΡΓΟΤΕΡΑ κατέβηκε προς τις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης. Εκεί, όπου έναν χρόνο πριν, είχε περάσει ένας ολόκληρος ποταμός. Μίλησε με μια κάτοικο, η οποία του περιέγραψε το δράμα που έζησε όλη η οικογένειά της.
Του είπε για τις αποζημιώσεις και του ανέλυσε πως με τις ίδιες τους τις δυνάμεις μπόρεσαν να κάνουν τις πρώτες κινήσεις για να συνέλθουν.
«Μας άφησαν λες και είμαστε τα σκουπίδια τους» του υπογράμμισε.
***
* ΕΝΑΣ άλλος κάτοικος τού εξηγούσε την κατάσταση με τον Παιδικό Σταθμό της ΔΥΠΑ στις Εργατικές Κατοικίες, που είναι ακόμη κλειστός από την εποχή των πλημμύρων, και τα παιδιά τους πηγαίνουν σε άλλους Παιδικούς Σταθμούς.
«Παντελής έλλειψη, μας έχουν αφήσει στην τύχη μας» του φώναξε κάποιος άλλος και πρόσθεσε πως: «Δε δέχεται ο κ. Τριαντόπουλος την Επιτροπή αγώνα», για να σχολιάσει μετά ο Κασσελάκης πως του λείπει «στοιχειώδης αξιοπρέπεια».
Άλλη μια κάτοικος του ζήτησε να απευθυνθεί στη ΔΥΠΑ για να ενισχύσει την προσπάθεια ανάπτυξης του μικρού συνόλου καταστημάτων στην περιοχή.
***
* ΜΙΑ ειδικευόμενη γιατρός στο ΓΝΛ του εξήγησε πως άλλαξε ειδικότητα και ο νόμος λέει πως πρέπει να εργαστεί για 20 μήνες ανασφάλιστη και χωρίς μισθό.
«Δεν ξέρω πώς να φροντίσω τα δύο μου παιδιά. Είμαστε αρκετοί γιατροί που αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε δωρεάν» του είπε.
Το σύγκρινε, μάλιστα, με τον ιδιωτικό τομέα, όπου κάθε εργοδότης απειλείται με 10.000 ευρώ πρόστιμο αν δεν έχει ασφαλισμένο κάποιον εργαζόμενό του, ενώ, όπως είπε, το Δημόσιο «είναι άλλος κόσμος».
Κ.Γ.
Μουσείο
* ΤΗ δημιουργία Μουσείου Οίνου και Τσίπουρου ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας κατά την εναρκτήρια ημέρα της φετινής Γιορτής Κρασιού στον Αμπελώνα, μοιράζοντας χαμόγελα, καθώς ήταν κάτι που χρειάζεται ο τόπος.
Να πιστοποιήσει, δηλαδή, και επίσημα πως αυτή η σχέση του τόπου με το κρασί και το τσίπουρο έχει ιστορικό χαρακτήρα και έφτασε η στιγμή να πάρει σάρκα και οστά για να μπούνε οι βάσεις του μέλλοντος. Για να μάθουν οι επόμενες γενιές αυτήν την κοινή πορεία. Το ίδιο και στα Φάρσαλα με τον χαλβά.
Κ.Γ.
Φωνή
* ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ σήμερα το μεσημέρι για τη Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από τη Λάρισα, για να συμμετέχουν στη μεγάλη διαμαρτυρία, που θα γίνει σήμερα το απόγευμα, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, με αφορμή την επίσκεψη και ομιλία του πρωθυπουργού.
Κάνουν κι αυτοί ό,τι μπορούν για να ακουστεί η φωνή της αντίδρασης στα μέτρα που τους «πνίγουν». Ανεβαίνουν για να φωνάξουν πως δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο πια αυτή η κατάσταση με την ακρίβεια.
Οι μισθοί να μένουν καρφωμένοι στα χαμηλότερα επίπεδα της Ευρώπης και οι τιμές στα βασικά αγαθά να είναι από τις υψηλότερες στην Ε.Ε.
Κ.Γ.
Υποσχέσεις
* ΕΧΟΥΝ διαρρεύσει και οι τομείς πάνω στους οποίους θα αναφερθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Θα μιλήσει, λένε, για τη βελτίωση της καθημερινότητας, την αντιμετώπιση του στεγαστικού και του δημογραφικού προβλήματος, την περαιτέρω μείωση των φόρων, την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος, με στόχο στο τέλος της τετραετίας ο μέσος και ο κατώτατος μισθός να ανέβουν, αλλά και για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας. Για να δούμε. Όχι αν πει αυτά, αλλά αν τα κάνει όσα πει, που είναι και το σημαντικότερο δηλαδή.
Κ.Γ.
Καστρί Λουτρό
* ΜΕΣΑ από μια μικρή ιστορία της καθημερινότητας, που διαδραματίζεται στην παραλία στο Καστρί Λουτρό, ένας αναγνώστης της «Ε» παρουσιάζει την έλλειψη βασικών υποδομών και παράλληλα αναδεικνύει ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει σε πολλές παραλίες και αφορά στον αποκλεισμό των ατόμων με αναπηρία από μια αυτονόητη ψυχαγωγία για άλλους.
Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής: «Μια από τις εικόνες που με συγκλόνισε φέτος το καλοκαίρι στις διακοπές μου στο Καστρί Λουτρό είναι η εικόνα ενός πατέρα, που καθημερινά, ακούραστος και χαμογελαστός, αναγκάζεται να μεταφέρει με το ειδικό καροτσάκι το κοριτσάκι του ΑμεΑ μέσα από έναν χωματόδρομο της οδού Σεφέρη, από το σπίτι του στην παραλία, και μόλις φθάνει εκεί, να το παίρνει αγκαλιά για να το μεταφέρει στην ακρογιαλιά.
Τι κι αν έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την αίτηση που έκανε για ασφαλτόστρωση της οδού Σεφέρη και την κατασκευή ειδικής πρόσβασης για ΑμεΑ στην παραλία. Δε φτάνει αυτό. Υπάρχουν μάλλον άλλες προτεραιότητες, σε άλλους δρόμους και υποχρεώσεις σε άλλους πολίτες. Ο πατέρας αυτός σίγουρα δε θα διαμαρτυρηθεί σε κανέναν, θα συνεχίσει να χαμογελά, να κάνει το χρέος του και εμείς θα συνεχίσουμε να τον θαυμάζουμε και να αναρωτιόμαστε τι έχει πάει στραβά σε αυτόν τον τόπο και μείναμε χωρίς ανθρωπιά και αξιοπρέπεια... Γιατί σίγουρα αυτός έχει πολύ και από τα δύο».
Έκκληση
* «ΕΧΟΥΜΕ χάσει τον ύπνο μας από τα γαυγίσματα ενός αδέσποτου σκύλου», καταγγέλλουν κάτοικοι του χωριού Δήμητρα του Δήμου Αγιάς και κάνουν έκκληση βοήθειας προς κάθε αρμόδιο να τον μαζέψει.
Σε επιστολή τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Παράκληση – έκκληση προς όλους τους αρμόδιους, ζητάμε τη βοήθειά σας!
Ένα αδέσποτο σκυλάκι, άρρωστο, βρέθηκε έναν χρόνο πριν στο χωριό μας.
Η φιλοζωική ανέλαβε να το φροντίσει και δύο μήνες περίπου πριν το έφεραν και το άφησαν έξω από το σπίτι μας και κάποιοι άνθρωποι φροντίζουν την τροφή και τη θεραπεία του.
Πρόκειται για ένα ήσυχο ζώο, που όμως από τις 7:00 το απόγευμα ως το άλλο πρωί γαυγίζει συνεχώς.
Όλοι οι γύρω κάτοικοι του χωριού είναι αγανακτισμένοι και υπερήλικες. Εγώ και ο σύζυγός μου έχουμε πολλά προβλήματα υγείας. Ο βραδινός ύπνος έγινε πια εφιάλτης για όλους.
Απευθυνθήκαμε στον Δήμο Αγιάς, στη Φιλοζωική, στην Αστυνομία, αλλά όλοι αδυνατούν να βοηθήσουν. Παρακαλούμε, λοιπόν, όλους τους υπεύθυνους φορείς να φροντίσουν το ζώο, γιατί δεν αντέχουμε άλλο. Είμαστε όλοι φιλόζωοι, ας είμαστε και λίγο φιλάνθρωποι.
Αν κάποιος έχει τη δυνατότητα και την τόση αγάπη, ας το φιλοξενήσει στην αυλή του.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει και θα ξεφύγει πιο πολύ και η ευθύνη δεν είναι δική μας, ούτε η επιλογή αυτού του συμβάντος. Είμαστε σε αναμονή της βοήθειας όλων αυτών που εμείς στηρίξαμε. Ευχαριστούμε πολύ».
2%..., αλλά
όχι για όλους
* Η απόφαση, η οποία θα ρυθμίζει ειδικό ποσοστό 2%, με το οποίο θα γίνει η εισαγωγή στα ΑΕΙ μαθητών καιμαθητριών από τη Θεσσαλία, θα εκδοθεί κατά πάσα πιθανότητα μετά τις 15 Σεπτεμβρίου. Βέβαια, δε θα αφορά το σύνολο των Λυκείων της Θεσσαλίας, αλλά τις περιοχές που είχαν πραγματικό πρόβλημα από τις πλημμύρες.
Στην απόφαση αυτήν του Υπουργείου Παιδείας καθορίζονται οι δικαιούχοι του ειδικού ποσοστού και πρέπει, βεβαίως, οι υποψήφιοι να έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής, να θέλουν, δηλαδή, να κάνουν χρήση αυτού του προνομίου.
Το ειδικό ποσοστό των εισακτέων αποδίδεται βάσει του αριθμού των πληγέντων σε σχέση με τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες στις Πανελλαδικές εξετάσεις ανά κατηγορία Λυκείου και δεν υπερβαίνει το 2%.
Τώρα εδώ υπάρχει ένα ζήτημα όσον αφορά τον καθορισμό των περιοχών που είχαν πραγματικό πρόβλημα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά βλέπουμε να συμβαίνουν διάφορα. Άμα καείς στον χυλό, φυσάς και το γιαούρτι.
Ν.Π.

Κυκλοφοριακό
* ΓΙΑ να είμαστε και δίκαιοι, δεν έχει άδικο η Δημοτική Αρχή που λέει ότι η Ανθίμου Γαζή μπορεί να έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας στο κομμάτι Αθανασίου Διάκου με Κουμουνδούρου, αλλά στην ουσία η κίνηση γίνεται μόνο σε μία. Η μοναδική περίπτωση να μη βρει κάποιος παρκαρισμένα, αλλά και διπλοπαρκαρισμένα είναι ο Δεκαπενταύγουστος. Τώρα σίγουρα άλλοι είναι πιο ειδικοί, αλλά οι πολίτες κρίνουν από αυτό που βλέπουν.
Ν.Π.
Μάστιγα
* ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ διαστάσεις έχουν πάρει τα ηλεκτρικά πατίνια στην πόλη, που πολλαπλασιάζονται ραγδαία και με αναβάτες κατά κύριο λόγο ανήλικους, που πολλές φορές μεταφέρουν και φίλους τους, φυσικά παραβλέποντας τον Κ.Ο.Κ. Αντίθετα στο ρεύμα, με μεγάλες ταχύτητες, προκαλούν πονοκέφαλο σε οδηγούς και πεζούς.
Ν.Π.
Προτάσεις
* ΜΕ αφορμή το άνοιγμα των σχολείων την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ένας παλιός και έμπειρος εκπαιδευτικός, ο κ. Κ. Ζιάκης, καταθέτει ορισμένες ενδιαφέρουσες προτάσεις.
Το άνοιγμα των σχολείων γίνεται παραδοσιακά στις 11 Σεπτεμβρίου, όποια μέρα κι αν τύχει, και εκείνος προτείνει να ανοίγουν την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου. Επίσης προτείνει τα βιβλία να μη διανέμονται όλα μαζί την ημέρα του αγιασμού και οι μαθητές επιβαρύνονται, αλλά με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα. Κάποια βιβλία να παραμένουν στο σχολεία και τα άλλα να διανεμηθούν ανά ώρα και μάθημα. Τέλος, οι ημέρες που θα εξοικονομηθούν, να ακολουθούν μεγάλες γιορτές, ώστε να υπάρχουν τετραήμερα για ξεκούραση και εκδρομές. Π.χ. όταν η 28η Οκτωβρίου είναι Πέμπτη, να γίνεται και η Παρασκευή σχολική αργία. «Οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που μπορούν να συζητήσουν και να προτείνουν αυτά τα θέμα, με πρώτο και κύριο μέλημα την πρόοδο και την προοπτική των παιδιών» αναφέρει στο σχετικό κείμενό του.
Αν μη τι άλλο, έχουν ένα ενδιαφέρον, τώρα το κατά πόσο μπορούν να εφαρμοστούν, είναι άλλο ζήτημα και σίγουρα κάποιες θα προβληματίσουν κιόλας.
Ν.Π.
Άλλοι ρυθμοί
* ΕΝΤΕΛΩΣ εκτός πραγματικότητας, στον δικό τους ρυθμό, οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Πρόστιμο λέει για κατανάλωση καφέ εν ώρα οδήγησης. Κάτσε να δεις ρε συ, που στο τέλος θα μας κόψουν και το σεξ στο αυτοκίνητο.
***
* - ΠΑΜΕ για μπύρες;
- Ναι, βέβαια.
- Γύρω στις 10;
- Πολλές δεν είναι βρε φίλε;
***
* - ΝΑΙ, με γάλα ο καφές μου, παρακαλώ...
- Τι γάλα θέλετε; Έχουμε γάλα καρύδας, αμυγδάλου, σόγιας, μακαντέμια, βρώμης, λιναρόσπορου, ρυζιού...
- Βρε σεις, σταματήστε να αρμέγετε άσχετα πράγματα...
Ζ.

 

--------

 

KOUKOU.jpg* ΝΑ χαμηλώσω λίγο ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ. Να τον διασπάσω λίγο ακόμα. Να περάσουμε από κάτω. Να ενωθούμε με τους άλλους και να γίνουμε κυβέρνηση... Ξεκάθαρο σχέδιο επιτυχίας.
Κ.Γ.

 

 

FARMAKA.jpg* ΠΑΕΙ για τα χάπια. Όχι για τον ίδιο, αλλά για την πίεση των υπολοίπων, εκεί στο κόμμα, με όσα ακούνε κάθε μέρα.
Κ.Γ.

 

 

XARITSHS.jpg* ΟΥΤΕ ικετεύει, ούτε παρακαλά, ούτε ευγνωμονεί... Από απελπισία σταυρώνει τα χέρια ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, που συναντήθηκε πρόσφατα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημ. Κουρέτα. Πώς να νιώσει ακούγοντας όλα όσα έχουν συμβεί στην πολύπαθη Θεσσαλία, αλλά και όλα όσα χρειάζονται για να ανασυγκροτηθεί; Είναι να μην απελπίζεται κανείς;
Ν.Π.

 

 

TSIKRITSHS-GALLIOY.jpg* ΠΡΩΤΟΣ σέρνει τον χορό ο δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής. Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση είχε και εξαιρετική παρτενέρ, την αντιπεριφερειάρχη Μαρία Γαλλιού. Αετός και περιστέρα...
Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass