ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2024 17:05
* ΚΑΝΕΙΣ δε λέει όχι στα παιδιά. Ειδικά όταν πρόκειται για... μελλοντικούς ψηφοφόρους. Πλησιάζουν στα 17 σε λίγα χρόνια. Ποτέ δεν ξέρεις. Κ.Γ. * ΚΑΝΕΙΣ δε λέει όχι στα παιδιά. Ειδικά όταν πρόκειται για... μελλοντικούς ψηφοφόρους. Πλησιάζουν στα 17 σε λίγα χρόνια. Ποτέ δεν ξέρεις. Κ.Γ.

Συνεχίζεται
* ΤΟ καλοκαιράκι συνεχίζεται, με τη θερμοκρασία να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, αν και αρχή φθινοπώρου.

Σήμερα ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει, στα πεδινά, στους 34 βαθμούς Κελσίου και το βράδυ να πέσει στους 19 βαθμούς. Λίγο πιο δροσερά για όσους είναι κοντά στη θάλασσα και εννοείται στα ορεινά.
Γ.Γ.

Εκπαιδευτές
Οδηγοί
* «ΓΚΑΖΙΑΡΗΔΕΣ» οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Νομού Λάρισας. Τα «έχωσαν» τόσο στην προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή όσο και στη νέα. Ειδικά στη νέα έστειλαν τα μηνύματά τους και μάλιστα ήταν σκληρά. «Από τον Μάρτιο έχουμε πάρει πολλές υποσχέσεις από την Περιφέρεια και προσπαθούμε να κλείσουμε ένα ραντεβού με τον περιφερειάρχη και δυστυχώς ακόμη περιμένουμε» είπαν χαρακτηριστικά. Θα τους… προσπεράσει ο Κουρέτας ή θα παρκάρει;
Κ.Γ.

ΔΕΘ
* ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ οι διαμαρτυρόμενοι όλης της χώρας για τη Θεσσαλονίκη. Ετοιμάζονται και οι Θεσσαλοί. Μετά τα όλα όσα έχουν γίνει και ακόμα περισσότερο μετά τα όσα δεν έχουν γίνει (και είναι πολλά) θα ανέβουν για τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Εργατικό Κέντρο Λάρισας, Συνταξιούχοι και ΑΔΕΔΥ γράφουν κόσμο για τα λεωφορεία.
Κ.Γ.

Ψάρια
* ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ τα ψάρια στον Βόλο. Μετά από μια εβδομάδα εντατικής αποκομιδής, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοίνωσε πως έχουν περισυλλεγεί στο 100% από τον Παγασητικό. Το θέμα, όμως, είναι πως η «ζημιά» που έχει υποστεί η εν λόγω περιοχή είναι τεράστια. Οι εικόνες με τα νεκρά ψάρια έχουν αποτυπωθεί στο μυαλό πολλών και δύσκολα φεύγει. Αναστενάζουν οικονομικά οι επαγγελματίες τουρισμού, εστίασης και όχι μόνο.
Κ.Γ.

Μηνύσεις
* ΘΑ έχουμε πολλά επεισόδια φαίνεται ανάμεσα σε Περιφέρεια και Δήμο Βόλου. Από την πλευρά του Κουρέτα έγινε μήνυση κατά του Μπέου, για όλα όσα του έσυρε πριν από λίγες. Το πρώτο σχόλιο του δημάρχου Βόλου είναι πως… δάκρυσε. Η συγκίνηση μάλλον περισσεύει στη Θεσσαλία. Το ίδιο και το χιούμορ, μόνο που είναι μαύρο.
Κ.Γ.
Έργα
* ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ οι τόνοι ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και την αντιπολίτευση και θα έχουμε νέο γύρο ανακοινώσεων μάλλον. Τελευταίο «τσίγκλισμα» από την πλευρά Δεληγιάννη προς τον Μαμάκο τα έργα. Αλλιώς είχαν σχεδιαστεί από τους προηγούμενους, αλλιώς καταλήγουν με τους επόμενους, λένε επί της ουσίας στη σχετική ανακοίνωση. Αποκορύφωνα η Ανθ. Γαζή. Για να δούμε σήμερα, τι θα απαντήσει η άλλη πλευρά.
Κ.Γ.

Κόσμος
* ΟΜΩΣ, οι ανακοινώσεις μπορεί να διαβάζονται από λίγους, την ταλαιπωρία των έργων την τραβάνε οι πολλοί. Ο κόσμος επέστρεψε για τα καλά και προσπαθεί να κινηθεί στο κέντρο. Κι άντε με μηχανάκι κάτι γίνεται. Αν κάποιος το επιχειρήσει με αυτοκίνητο, ειδικά σε ώρες αιχμής, θα το μετανιώσει. Όσον αφορά το πάρκινγκ, πιο πιθανό είναι να κερδίσει σε τυχερό παιχνίδι, παρά να βρει άδεια θέση.
Κ.Γ.

Ηρώων
Πολυτεχνείου
* ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ περιστατικό. Χθες το μεσημέρι ένας επισκέπτης από τα Τρίκαλα ξεκίνησε για να έρθει σε ραντεβού στο κέντρο της Λάρισας. Αφού έχασε ένα μισάωρο κάνοντας γύρες μέσα στην πόλη, προσπαθώντας να καταλάβει τι γίνεται με τους πεζόδρομους – δρόμους, πήγε και πάρκαρε στο ύψος της Ηρώων Πολυτεχνείου στην 1η Στρατιά. Περπάτησε 15 λεπτά και έφτασε στην Κεντρική πλατεία, όπου είχε το προγραμματισμένο ραντεβού του. Άργησε, βέβαια, κάνα μισάωρο, αλλά έφτασε.
* * *
* ΑΝ, όμως, το είχε κάνει εξ αρχής αυτό, θα είχε καταφέρει να φτάσει στο ραντεβού ακριβώς και να μη χάσει την ψυχραιμία του, ψάχνοντας λύση. Το θέμα, όμως, είναι πολυσύνθετο. Χρειάζονται και λύσεις από την Πολιτεία (όπως επιλογές για πάρκινγκ με λίγα χρήματα σε καλά σημεία), αλλά να εφαρμόζονται από τους πολίτες. Να καταλάβουμε όλοι πως χρειάζεται να εφαρμοστούν αυτά που θα γίνουν για να λειτουργήσει μια κατάσταση σωστά. Δεν μπορούμε να θέλουμε να βάλουμε το αυτοκίνητο αν είναι δυνατόν μέσα στο κατάστημα που θα πιούμε καφέ. Είναι και θέμα κουλτούρας. Αλλά όχι μόνο των πολιτών, αλλά και της Πολιτείας…
Κ.Γ.

Σύνδεση
* ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ η συναυλία των «Εncardia» στον Απιδανό στα Φάρσαλα. Η μπάντα με παραδοσιακούς ρυθμούς και χορούς του Ιταλικού Νότου και μουσική της Μικράς Ασίας καθήλωσε το κοινό. Πολύ καλή επιλογή, αξίζουν τα εύσημα.
Γ.Γ.

Θεσμός
* ΓΛΥΚΙΑ παράδοση με αθλητικό φινάλε. Ο Πολιτιστικός Αύγουστος 2024 μπορεί να έκλεισε ιδανικά στα Φάρσαλα, αλλά έρχεται μια πολύ σημαντική γιορτή για την πόλη, η 17η Γιορτή Χαλβά, ενώ τέλος του μήνα ο 10ος επετειακός Αχίλλειος Άθλος που δημιούργησε αρκετούς δρομείς στην πόλη με την πάροδο των ετών. Σημαντικό να δημιουργείται αθλητική παιδεία.
Γ.Γ.
Πρόστιμα
* ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ είναι τα πρόστιμα για όποιον βάζει φωτιά, ακόμη και στο οικόπεδό του, αυτήν την περίοδο. Η Πυροσβεστική μοιράζει διοικητικά πρόστιμα, που αγγίζουν και μερικές φορές ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ ανά περίπτωση. Δεν είναι λίγα! Αλλά για όποιον δε βάζει μυαλό…
Γ.Γ.

Πράξεις
* Η αποκατάσταση της εικόνας της γέφυρας του Πασιά στον Ενιπέα Ποταμό, που είναι κτισμένη στα μέσα του 18ου αιώνα, δεν είναι απλώς χρέος στην ιστορία μας, αλλά μια επένδυση στο μέλλον.
Ένα μνημείο που θα αποτελεί πηγή έμπνευσης και θα προσελκύει επισκέπτες. Η Πολιτεία οφείλει να αναλάβει άμεσα δράση για την αποκατάστασή της. Εκτός από τη στατική ενίσχυση (που ενδεχομένως να χρειάζεται), θα πρέπει να προχωρήσει σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την ανάδειξη του μνημείου.
Ο φωτισμός, η σήμανση και η δημιουργία υποδομών για τους επισκέπτες είναι μερικές από τις ενέργειες που θα μπορούσαν να μετατρέψουν τη γέφυρα σε πόλο έλξης για κάθε επισκέπτη.
Η γέφυρα του Πασιά είναι σημαντικότατη ιστορικά για την περιοχή, η μοναδική σωζόμενη με 7 αψίδες στη Δυτική Θεσσαλία.
Ας μην την αφήσουμε να χαθεί. Διότι κάποια στιγμή η φθορά του χρόνου πάνω της θα νικήσει και το μνημείο θα εξαφανιστεί.
Γ.Γ.

Παιδικός
ΔΥΠΑ
* «ΓΟΝΕΙΣ στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης ειδοποιήθηκαν ότι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης, της ΔΥΠΑ (ο οποίος πλημμύρισε στην κακοκαιρία «Ντάνιελ», πέρυσι τον Σεπτέμβριο), θα επαναλειτουργήσει το 2025, άγνωστο ποιον μήνα.
Και η λύση που προτείνουν στους γονείς και για φέτος, είναι να στείλουν τα παιδιά στον Βρεφονηπιακό Σταθμό που λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας», δηλώνει η Επιτροπή πλημμυροπαθών κατοικιών Γιάννουλης.
Ταχύτατος ο κρατικός μηχανισμός! Έναν χρόνο μετά και δεν κατάφερε να επιδιορθώσει τις ζημιές στο κτίριο του Παιδικού Σταθμού.
Οι γονείς αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες για τη μετάβαση των παιδιών τους στον Βρεφονηπιακό Σταθμό που λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και υποστηρίζουν πως «αυτός ο Βρεφονηπιακός Σταθμός είναι μακριά και η μεταφορά θα γίνεται με ένα λεωφορείο, που θα ξεκινά στις 6.30 το πρωί από τη Γιάννουλη, θα περνά από διάφορες συνοικίες της Λάρισας, για να φτάσει στις 8 π.μ. στον Βρεφονηπιακό Σταθμό, δηλαδή τα βρέφη και νήπια πρέπει να ξυπνούν από τις 5.30 μ.μ., να τα ετοιμάσουν, να τα πάνε στη στάση και τα πρώτα να ταξιδεύουν στο λεωφορείο μιάμιση ώρα!».
Ένα πράγμα μόνο: Σκεφτείτε τον εαυτό σας να ξυπνά το παιδί σας στις 5.30 το πρωί!

Από την Κολομβία
* ΤΡΕΙΣ νέες μεγάλες τοιχογραφίες θα αποκτήσει η Λάρισα. Δημιουργός ο Κολομβιανός καλλιτέχνης και εικονογράφος Sako Akso, που βρίσκεται στην πόλη μας καλεσμένος του Φεστιβάλ Κόμικς, που ξεκινά αύριο στον Μύλο του Παππά. Το πρώτο εκ των τριών mural αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα (ή το πολύ αύριο) και βρίσκεται στην οδό Γεωργιάδου, κάτω από το πρώην γήπεδο μπάσκετ που λειτουργεί ως πάρκινγκ.
* * *
* Η δεύτερη τοιχογραφία θα γίνει στην κοίτη του Πηνειού και θα σχετίζεται φυσικά με το ποτάμι, ενώ το τρίτο θα γίνει κοντά στην οδό Ανθίμου Γαζή και το θέμα θα σχετίζεται με τα κόμικς.
Βέβαια, οι αρχικές σκέψεις και η πρόθεση ήταν η πρώτη τοιχογραφία να γίνει στην πλάτη κτιρίου του Μύλου του Παππά και επί της Γεωργιάδου, αλλά επειδή όλο το σύμπλεγμα των κτιρίων του Μύλου έχουν χαρακτηριστεί ως νεότερα μνημεία, αυτό δεν κατέστη δυνατό.
* * *
* Ο Κολομβιανός καλλιτέχνης, πάντως, δηλώνει λάτρης της Ελλάδας, ενώ δε σταματά να λέει στους ανθρώπους του Φεστιβάλ Κόμικς ότι ευρισκόμενος εδώ πραγματοποιεί ένα από τα όνειρά του. Και μάλιστα ο Sako Akso είναι από τους πιο γνωστούς στον κόσμο δημιουργός mural. Έχει τοιχογραφήσει στη Νότια Αμερική, στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.
Για τη Λάρισα δε, λέει τα καλύτερα! Για τους ανθρώπους της, το φαγητό της, τους πεζοδρόμους της, το ποτάμι της… «I love it, man, I love it»… απάντησε στην ερώτηση για το αν του αρέσει η πόλη («Την αγαπάω, φίλε μου! Την αγαπάω!»). (Κι έτσι η Λάρισα βρήκε άλλον έναν φίλο και πρεσβευτή της).
ΘΑ.

Επιστροφή
* ΚΑΙ φέτος ο πατέρας της Ιατρικής θα επιστρέψει στην πόλη του, τη Λάρισα, με τις δράσεις που γίνονται στο πλαίσιο της «Αέναης επιστροφής του Ιπποκράτη». Μάλιστα, προχθές η συνέντευξη Τύπου για τις εκδηλώσεις για τον Ιπποκράτη σχεδόν συνέπεσε με τη συνέντευξη Τύπου για το Φεστιβάλ Κόμικς στον Μύλο του Παππά. Είχαν την ευκαιρία οι γιατροί της Ιατρικής Σχολής να τα πούνε με τον Sako Akso, τον Κολομβιανό καλλιτέχνη και ίσως -όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν- ο Sako Akso να μη μείνει μόνο στις τοιχογραφίες, αλλά να γίνει κι άλλη μία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο…
ΘΑ.

Μπλεκ
* Ο «Ποδοσφαιριστής γιατρός» ήταν το αγαπημένο κόμικ του δημάρχου Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκου. «Γενικά μου άρεσαν τα κόμικς, δεν μπορώ να ξεχωρίσω ένα», έλεγε ο δήμαρχος σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για το Φεστιβάλ Κόμικς. «Φυσικά Αστερίξ και Λούκυ Λουκ, αλλά και το Ταρατατά, Μπλεκ και Περιπέτεια και ένα σωρό άλλα. Γενικά θυμάμαι τα καλοκαίρια ως παιδί να διαβάζω κόμικς, να παίζουμε μπάλα και το παιχνίδι με τα καπάκια από κόκα κόλες και μπίρες» έλεγε αναστοχαζόμενος τα παλιά…
ΘΑ.

Απορίες
* ΝΕΟΙ Λαρισαίοι, αγόρια και κορίτσια, με απορίες.
- Τι πάνε και βρίσκουν καλέ και παντρεύονται καλοκαιριάτικα;
- Γαμπρό. Αλλά πού να ξέρεις εσύ…
* * *
* - Μ’ αγαπάς;
- Ναι.
- Εγώ πιο πολύ.
- Ισχύει.
* * *
* - ΔΕ θυμάμαι ρε σεις… Πίνω γιατί με χώρισε ή με χώρισε γιατί πίνω;
Ζ.

 

 

UEMISTOKLEOYS.jpg

* ΔΗΜΑΡΧΕ, είναι αστραπιαία η ταχύτητα που κινείται ο υφυπουργός Θεμιστοκλέους. Για τη ΜΕΘ Παίδων του ζητούσαμε κάτι το απόγευμα και την άλλη μέρα το πρωί το είχαμε, λέει η διευθύντρια της Παιδιατρικής του ΠΓΝΛ Ιωάννα Γριβέα στον δήμαρχο Θανάση Μαμάκο. Γι’ αυτό και τα αμήχανα γέλια του υφυπουργού Υγείας.
ΘΑ.

 

 

ANOXORI.jpg

* ΑΓΝΩΣΤΟΙ πετούν σκουπίδια στην περιοχή που βρίσκεται ανατολικά του χωριού Ανωχώρι Φαρσάλων. Βρίσκονται εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα...
Οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να μεριμνήσουν, διότι δεν είναι μόνο η εικόνα που παρουσιάζουν, αλλά και η ρύπανση που προκαλούν.
Γ.Γ.

 

 

NERO.jpg

* Ε, ΜΑ...
Με τόση ζέστη και τόση κουβέντα για το νερό όλη μέρα, τι να κάνει ο άνθρωπος; «Μπαΐλντησε» που λέμε και στα μέρη μας...
Κ.Γ.

 

 

SKOKAS.jpg

* ΓΙΑΝΝΗΣ Σκόκας και Ρίζος Μαρούδας δεν έλαβαν πρόσκληση για τη «φιέστα» της κυβέρνησης.
Το θέμα, όμως, είναι πως έχασαν και τη... σιέστα. Μα, είναι ώρες αυτές που έρχεται ο πρωθυπουργός; Μεσημεριάτικα και με ζέστη;
Κ.Γ.

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass