ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2024 17:14
* ΜΕΓΑΛΗ στιγμή για τη Λάρισα τα εγκαίνια της ΜΕΘ Παίδων. Μεγάλη στιγμή και για την οικογένεια Καντώνια. ΘΑ. * ΜΕΓΑΛΗ στιγμή για τη Λάρισα τα εγκαίνια της ΜΕΘ Παίδων. Μεγάλη στιγμή και για την οικογένεια Καντώνια. ΘΑ.

Κολυμβητήριο
* ΕΝΤΟΝΗ είναι η δυσαρέσκεια που εκφράζουν πολίτες, για την καθυστέρηση λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου της Νέας Πολιτείας στη Λάρισα, για τον Σεπτέμβριο.

Κυρίως διαμαρτύρονται για την ελλιπή ενημέρωση, τόσο όσον αφορά την καθυστέρηση λειτουργίας του, όσο και για το πότε θα ανοίξει τις πύλες του, για χρήση του από το κοινό.
Αναλυτικότερα αναγνώστρια της «Ε», καταθέτει τα εξής: «Από τότε που λειτουργεί το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, μετά τη διακοπή λειτουργίας του τον μήνα Αύγουστο, άνοιγε πάντα για το κοινό την 1η Σεπτεμβρίου.
Φέτος παραμένει κλειστό χωρίς προφανή δικαιολογία τουλάχιστον προς εμάς, τους κολυμβητές.
Το τηλέφωνο του κολυμβητηρίου είναι συνεχώς απασχολημένο, ενώ σε επίσκεψή μου στις εγκαταστάσεις αυτές ήταν κλειδωμένες και κάποιος από μέσα με επιφύλαξη μας ζήτησε να επικοινωνήσουμε πάλι (πώς;) μετά τις 10 Σεπτεμβρίου.
Στην ερώτησή μου, τι ακριβώς συμβαίνει, δήλωσε παντελή άγνοια. Μίλησα τηλεφωνικά με υπάλληλο του Δήμου, ο οποίος αν και δήλωσε υπεύθυνος για το κολυμβητήριο, δεν έδωσε καμία εξήγηση στην απορία μας, ενώ μάλιστα μας ζήτησε να επικοινωνήσουμε ξανά, μετά τις 15 Σεπτεμβρίου.
Αν δεν γνωρίζουν τον λόγο διακοπής της λειτουργίας του κολυμβητηρίου, δεν είναι υπεύθυνοι, αν τον γνωρίζουν και δεν τον επικοινωνούν είναι προπετείς. Ο Δήμος Λαρισαίων οφείλει μια απάντηση».

Βιαστικοί
* «ΑΥΤΑΠΑΤΑΤΑΙ όποιος νομίζει ότι το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, μπορεί να το εφαρμόσει η κυβέρνηση με ένα «μαγικό ραβδί», από τη μια στιγμή στην άλλη…» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, και με λίγα λόγια είπε «μην είστε βιαστικοί».
Δηλαδή από τον περασμένο Σεπτέμβριο, μέχρι και σήμερα, είναι λίγο το χρονικό διάστημα για να θέλουν οι Θεσσαλοί να δουν έργα; Ή μήπως βιάζονται;
Και ούτε λίγο, ούτε πολύ, «φταίει η Ευρώπη»! Διότι είπε ο υπουργός πως «ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, πρέπει να ακολουθηθούν οι ευρωπαϊκοί κανόνες, προσδιορίζοντας ότι ο προγραμματισμός της κυβέρνησης προβλέπει μια πενταετία για την ολοκλήρωση των έργων».
Μα… και αυτή η Ευρώπη! Όταν θεσμοθετούσε τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, έπρεπε να τις κάνει τόσο χρονοβόρες;
Απ’ την άλλη, είναι και οι μελέτες. Άλλο χρονοβόρο στοιχείο.
Και όταν ολοκληρωθεί μία μελέτη, πρέπει να περάσει από δέκα κόσκινα… για να εγκριθεί.
Αναμφίβολα οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την κατασκευή έργων, είναι «εχθροί» της ταχύτητας.

Ιπποκράτης
* Η επίδραση της Τέχνης -και δη της Μουσικής- στον άνθρωπο και τη νόσο είναι ο κεντρικός άξονας της θεματολογίας των φετινών εκδηλώσεων «Ιπποκράτης: Η αέναη επιστροφή», που ξεκινούν αύριο, με την έναρξη του 3ου Ιπποκράτειου Ιατρικού Συνεδρίου, και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, με εκδηλώσεις τόσο στο πλαίσιο του Ιατρικού Συνεδρίου όσο και με θεματική εσπερίδα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Κ.Γ.

Σταρ
* ΚΑΤΑ το «Σωκράτη εσύ σούπερ σταρ», η Λάρισα τραγουδάει το «Ιπποκράτη εσύ σούπερ σταρ». Χρόνο με τον χρόνο η αντίληψη του μεγέθους του ονόματος που σχετίζεται με την πόλη γίνεται ολοένα και με πιο σωστό τρόπο. Το όνομα Ιπποκράτης είναι παγκοσμίως γνωστό και αυτό ίσως θα πρέπει να αξιοποιηθεί με τέτοιο τρόπο που μπορεί να απογειώσει την πόλη. Το τρίγωνο «Ιπποκράτης – Αρχαίο Θέατρο – Πανεπιστήμιο Ιατρικής» σε συνδυασμό με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, τη γεωγραφική θέση της Λάρισας, το αρχαίο θέατρο που είναι στην καρδιά της πόλης μπορούν να αποτελέσουν στοιχεία που θα δώσουν ώθηση σε πολλούς τομείς. Οικονομικούς, ιατρικούς, καλλιτεχνικούς κυρίως.
Κ.Γ.

Μητσοτάκης
* ΖΕΣΤΗ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ. Πού να καταφέρει να κάνει δουλειά το κλιματιστικό; Πολύς κόσμος στην παρουσίαση του σχεδίου ανασυγκρότησης για τη Θεσσαλία από τον πρωθυπουργό. Τεράστιο το ενδιαφέρον για όλα όσα ειπώθηκαν και όλοι ήθελαν να βρίσκονται κοντά στις εξελίξεις. Για να τα μάθουν πρώτοι δηλαδή και να σχηματίσουν μια πρώτη εικόνα.
Κ.Γ.

Φωτογραφία
* ΑΛΛΟΙ πάλι δεν είχαν σκοπό να ακούσουν. Βρέθηκαν εκεί για να σφίξουν το χέρι στον πρωθυπουργό και να βγάλουν τις απαραίτητες φωτογραφίες για το Facebook, το Instagram και τα λοιπά κοινωνικά δίκτυα. Είναι κι αυτό το κακό της εποχής μας, δεν μπορεί να το αποφύγουμε. Κάποιοι που πρόλαβαν έβγαλαν και φωτογραφία με τον Κυριάκο. Και φυσικά πήραν τα likes που στόχευαν.
Κ.Γ.

Παιδιά
* ΠΑΝΤΩΣ ο πρωθυπουργός εκεί που δεν αρνήθηκε τις φωτογραφίες είναι με τα μικρά παιδιά τα οποία φορούσαν και τις ποδοσφαιρικές τους μπλούζες. Αμέσως η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από την μπάλα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εύχεται τα καλύτερα στην ΑΕΛ για την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κάποιοι βέβαια δεν το θεώρησαν και γούρι και γι’ αυτό έκαναν πως δεν το άκουσαν…
Κ.Γ.

Υποδοχή
* ΖΕΣΤΗ όμως και έξω από το Δημαρχείο Κιλελέρ. Κόσμος αρκετός βρέθηκε στην πλατεία της Νίκαιας για να διαμαρτυρηθεί. Αγρότες από Λάρισα και Βόλο, εκπρόσωποι των σωματείων από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, εκπαιδευτικοί, πλημμυροπαθείς από διάφορες συνοικίες της Λάρισας κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα για αρκετή ώρα. Έστειλαν το μήνυμά τους έχοντας μπροστά τους αστυνομικές δυνάμεις. Φώναζαν πως δεν είναι καιρός για φιέστες όταν ένα χρόνο μετά τις τεράστιες καταστροφές δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα.
Κ.Γ.

Διαμαρτυρίες
* ΜΑ δεν ήταν μόνο στη Λάρισα οι διαμαρτυρίες. Τέτοιες καταγράφηκαν σε Παλαμά και μάλιστα με αρκετό κόσμο. Ζητούσαν να τους ακούσει και να μην κυκλοφορεί σε αποστειρωμένο περιβάλλον με παλαμάκια και μπράβο. Θέλουν να καταθέσουν τις δικές τους εμπειρίες και αλήθειες. Δεν τους επετράπη ωστόσο.
Κ.Γ.

Παραολυμπιάδα
* Ο ΑΝΤΩΝΗΣ Τσαπατάκης, το παιδί με το χαρακτηριστικό μουστάκι και το μεγάλο χαμόγελο, κατάφερε να μας συγκινήσει για μια ακόμα φορά. Ο συγκλονιστικός Έλληνας κολυμβητής έφερε στη χώρα μας το 7ο μετάλλιό της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, τερματίζοντας στη 2η θέση του τελικού των 100 μέτρων πρόσθιο στην κατηγορία SB4, αποδεικνύοντας πως είναι σπουδαίο πράμα η προσπάθεια.
* * *
* «ΕΙΝΑΙ η πρώτη μέρα που θα παραδεχθώ κάτι που δεν μπορώ να κάνω. Δεν μπορώ να τα παρατάω! Μετά από 15 χρόνια δεν τα έχω παρατήσει ούτε μία μέρα. Δεν τα παράτησα ούτε σήμερα» είπε εμφανώς συγκινημένος μετά το τέλος του αγώνα και το μετάλλιο που κατέκτησε κάνοντας πολύ κόσμο να δακρύσει στην Ελλάδα.
Κ.Γ.

Με βουλιμία
* ΥΠΑΡΧΟΥΝ και βουλιμικές περιπτώσεις στη Λάρισα.
- Μου έδωσε ο γιατρός το κινητό του να τον πάρω άμα χρειαστώ κάτι, είπε. Και του τηλεφώνησα την άλλη μέρα να μου φέρει δύο πιτόγυρα.
* * *
* - ΔΕΝ ξεχνάω ποτέ όσους με έχουν βοηθήσει μα κι όταν έχω παγωτό στο ψυγείο.
* * *
* - ΓΙΑΤΡΕ, κάθε φορά που καπνίζω θέλω να κάνω έρωτα.
-Εντάξει κυρία μου, θα σας εξετάσω. Εν τω μεταξύ ανάψτε ένα τσιγάρο.
Ζ.

Αδιέξοδα
* ΕΒΡΙΣΚΑΝ συχνά τοίχο μπροστά τους οι νεαρές Λαρισαίες.
- Εμένα, αγαπούλα μου, πότε θα με αποκαταστήσεις;
- Θες να σε πάω σε κέντρο αποκατάστασης;
* * *
* - ΠΕΣ μου κάτι μέσα από την καρδιά σου.
-Ε; Μητροειδής βαλβίδα.
* * *
* - ΘΕΛΩ να με πάρει κάποιος αγκαλιά, να με κοιτάξει τρυφερά στα μάτια και να μου πει «Άστα, θα τα σιδερώσω εγώ τα υπόλοιπα»…
Ζ.

Πιασάρικα
* ΤΩΡΑ που τελειώνει το καλοκαίρι, η ενδεικνυόμενη εποχή για διάβασμα, ο Λαρισαίος της φιλαναγνωσίας αποκαλύπτει σειρά ελκυστικών βιβλίων, τουλάχιστον με τίτλο πολύ πιασάρικο.
«Η τελευταία καμήλα πέθανε το μεσημέρι»
«Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του»
«Η Γη, ο Πισινός μου και άλλα μεγάλα στρογγυλά πράγματα»
«Φάε τον βάτραχό σου»
«Δεν είμαι είκοσι τεσσάρων. Είμαι δεκαεννιά εδώ και πέντε χρόνια»
«Θα βαφτίζατε έναν Αρειανό;»
«Ο Νοστράδαμος έφαγε το χάμστερ μου»
«Πιστέψτε με, λέω ψέματα» (Διαλέγετε και παίρνετε…)
Ζ.

 

KOYRETAS.jpg

*ΑΛΛΗΛΟΕΚΤΙΜΗΣΗ χωρίς... φραγμούς πλέον, για το καλό του τόπου.
Κ.Γ.

 

* ΕΥΤΥΧΩΣ που έρχεστε κι εσείς, υπουργέ, και επισκέπτομαι κι εγώ αραιά και πού το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, θα μπορούσε να λέει ο ΥΠΕάρχης Φώτης Σερέτης, που η αλήθεια είναι ότι δεν επισκέπτεται και… συχνά την πόλη.
ΘΑ.

 

XAMOGELO.jpg

* ΤΟ χαμόγελο αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση του μήλου στην Αγιά. Εγγυημένο αποτέλεσμα...
Κ.Γ.

 

KATSIKONOYRHS.jpg

* ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΟΣ ο Αδωνις. Εγκαινίασε τη ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, τα Κέντρα Υγείας σε Παλαμά και Μουζάκι, έταξε πως θα βοηθήσει να δημιουργηθεί η Παιδοχειρουργική στο ΠΓΝΛ, και έφυγε σφαίρα για Αθήνα. Ε, είπε να τον βοηθήσει ο διοικητής του ΠΓΝΛ Δημήτρης Κατσικονούρης να ρίξει ρυθμούς…
ΘΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass