ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2024 17:11
* ΣΥΝΗΘΩΣ στις ελληνικές παραλίες καταλήψεις κάνουν τα μπιτς μπαρ. Στην παραλία Αλεξανδρινής όμως, στον «Στρίντζο», κατάληψη έχουν κάνει οι... κάτοικοι. Έχουν στήσει... μόνιμα τις ομπρέλες τους (προφανώς για να μην μπαίνουν στον κόπο να τις... κουβαλάνε) και ο επισκέπτης ψάχνει χώρο να αποθέσει τα δικά του πράγματα, αφού το φαινόμενο έχει λάβει διαστάσεις. Ποιος θα επιληφθεί να αποκαταστήσει μια τόσο όμορφη παραλία που κάποιοι δε σέβονται; Και ποια γνώμη έχει ο Σύλλογος Οικιστών Αλεξανδρινής; * ΣΥΝΗΘΩΣ στις ελληνικές παραλίες καταλήψεις κάνουν τα μπιτς μπαρ. Στην παραλία Αλεξανδρινής όμως, στον «Στρίντζο», κατάληψη έχουν κάνει οι... κάτοικοι. Έχουν στήσει... μόνιμα τις ομπρέλες τους (προφανώς για να μην μπαίνουν στον κόπο να τις... κουβαλάνε) και ο επισκέπτης ψάχνει χώρο να αποθέσει τα δικά του πράγματα, αφού το φαινόμενο έχει λάβει διαστάσεις. Ποιος θα επιληφθεί να αποκαταστήσει μια τόσο όμορφη παραλία που κάποιοι δε σέβονται; Και ποια γνώμη έχει ο Σύλλογος Οικιστών Αλεξανδρινής;

Ψυχοθεραπεία
* ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ Αγώνες... Αν μη τι άλλο είναι και μια παρηγοριά για όσους δεν μπορούν να ξεφύγουν από το σπίτι, αλλά και για όσους την περνάνε στο εξοχικό τους. Θέαμα με το... τσουβάλι όλη την ημέρα, τελικά ο αθλητισμός στη σύγχρονη εποχή είναι κυρίως... ψυχοθεραπεία. Και καθώς έπεσε και η θερμοκρασία, μέχρι που κάθεσαι στο μπαλκόνι. Κι άμα βρεις και ανοιχτή... πιτσαρία (διότι πια στη Λάρισα θα κλείνουν και οι πιτσαρίες), το γυρίζεις το σύστημα σε... «πίτσα – μπύρα» και περνάς... όπως παλιά. Μια χαρά!

Κλειστόν
* ΠΛΕΟΝ τα Σαββατοκύριακα η Λάρισα λειτουργεί με... ποσοστά επιφυλακής. Αγορά κλειστή, ακόμη και βασικά καταστήματα, όπως οι φούρνοι, αλλά και πολλές ταβέρνες, καφέ, εστιατόρια... Προφανώς κρίνεται ασύμφορο να μείνουν εν λειτουργία πληρώνοντας ακριβό ρεύμα και προσωπικό. Δεν ήταν κάποτε έτσι. Η πόλη τα καλοκαίρια έσφυζε από ζωή, καθώς πάρα πολύς κόσμος παρέμενε εδώ. Άδειαζε τον Δεκαπενταύγουστο, αλλά τον Ιούλιο η διαφορά ήταν ανεπαίσθητη. Άλλοι καιροί και ήθη.
Ευέλπιδες τέλος
* ΝΕΑ ήθη είναι, επίσης, ότι η άλλοτε περιζήτητη Σχολή Ευελπίδων ψάχνει να βρει... σπουδαστές που θα στελεχώσουν μελλοντικά τον Στρατό Ξηράς. Από τις 300 θέσεις, όπως διαβάσαμε, καλύφτηκαν 70, δηλαδή 230 θέσεις έμειναν κενές, λόγω μη συμπλήρωσης της βαθμολογικής βάσης του «10». Σιγά-σιγά τα παιδιά και οι οικογένειές τους ξεπερνούν τη λογική της... «σιγουριάς» και της μονιμότητας. Παιδιά με δυνατότητες -όπως ψάχνει η Ευελπίδων- σπουδάζουν πιο μοντέρνα αντικείμενα που προσφέρουν εξέλιξη, και πιθανόν πολύ καλύτερες απολαβές. Να πας για πάντα στον Στρατό είναι έτσι κι αλλιώς μια βαριά απόφαση. Και αν το μόνο που σου υπόσχονται είναι μια... αξιοπρεπής δημοσιοϋπαλληλία, δεν την παίρνεις εύκολα. Χώρια που το επάγγελμα του αξιωματικού δεν έχει σε επίπεδο κοινωνίας το κύρος που είχε κάποτε. Οπότε... Οπότε βλέπουμε σύντομα την ηγεσία του ΥΕΘΑ να αλλάζει τρόπο εισαγωγής στην Ευελπίδων... Θα είναι με ανακατατάξεις από τους σημερινούς υπηρετούντες; Πολλά σενάρια εξετάζονται.
Από... «τρελό»
* ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ μιλώντας, «καλά που υπάρχει κι ο Πολάκης» με τα καμώματά του και βγαίνει κάπως μεροκάματο. Διότι πόσο «καύσωνα» να παίξεις, πόσα ελληνοτουρκικά και πόσο να πουλήσει ακόμα το μπαταρισμένο αυτί του Τραμπ (Καλά, αυτός ως τις εκλογές αποκλείεται να βγάλει τις γάζες).
Και το κακό είναι ότι το πολύ σοβαρό ζήτημα που έθεσε ο Πολάκης στην Επιτροπή, πριν γίνουν μαλλιά κουβάρια, δεν απαντήθηκε καν.
- Πώς γίνεται ρε παιδιά, ρώτησε ο Πολάκης, να εγκρίνετε 1,7 εκατομμύρια για ενεργειακή αναβάθμιση ενός Κέντρου Υγείας (στα Φιλιατρά), όταν με τα ίδια λεφτά χτίζεις και εξοπλίζεις δύο καινούρια από την αρχή; Καμιά φορά, από παιδί κι από τρελό μαθαίνεις ...
Βαθύ κράτος
* ΓΕΝΙΚΑ είναι μια μεγάλη μάστιγα αυτή για το Ελληνικό Δημόσιο και για τη χώρα γενικότερα. Ενώ θα μπορούσε να παίρνει τιμές αγοράς, συνάπτει συμβάσεις για έργα με πολύ υψηλότερο κόστος. Καμιά αίσθηση οικονομίας και αγάπης προς το δημόσιο χρήμα και φυσικά υποψίες για «μίζες» πίσω από κάθε σύμβαση. Το ίδιο και οι Δήμοι, και κάθε άλλος δημόσιος οργανισμός. Είναι το «βαθύ κράτος» που υπόσχεται να καταπολεμήσει κάθε Μητσοτάκης πριν... απορροφηθεί κι αυτός από το σύστημα...
Αν γινόταν εδώ...
* ΗΤΑΝ πράγματι... κωμική η εικόνα του Μητσοτάκη και των συναδέλφων του πρωθυπουργών που παρακολουθούσαν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων φορώντας... σακούλες για τη βροχή, απ’ αυτές που πουλούσαν παλιά (τότε που ακόμη έβρεχε) σε κάτι γήπεδα Γ’ Εθνικής με ντέρμπι του τύπου Πυρσός Γρεβενών – Απόλλων Κρύας Βρύσης.
Οι Γάλλοι οργάνωσαν μια φαραωνική τελετή κι όμως κανείς δε σκέφτηκε να τοποθετήσει ένα απλό στέγαστρο για τους ξένους ηγέτες, αφού προφανώς γνώριζαν ότι την ώρα της τελετής θα έριχνε «καρέκλες».
Αν κάτι τέτοιο γινόταν σε μας, θα ψάχναμε δέντρο στην πλατεία... Συντάγματος να κρεμάσουμε τους υπεύθυνους! Κι έπειτα; Σακούλες του κιλού ρε παιδιά; Ούτε καν ένα αδιάβροχο – δημιουργία του Οίκου Dior; Oh mon Dieu!
Τρέξιμο
* ΠΑΡΑ τις υψηλές θερμοκρασίες, στις επάλξεις πάντα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Κέλλας, που το Σαββατοκύριακο ήταν στη Λάρισα. Του «έκατσε» και η «στραβή» με την πανώλη, οπότε το τρέξιμο είναι πια ασταμάτητο.
Πάντως, είναι ευτύχημα που σε μια τέτοια περίπτωση βρέθηκε στο συγκεκριμένο πόστο ο Κέλλας και όχι κανένας ανίδεος βουλευτής... Α’ Αθηνών ας πούμε, που δε θα ‘ξερε να ξεχωρίσει τα αρνιά απ’ τα... κατσίκια.
Χωρίς έλεος
* ΣΤΑ αρχαία χρόνια οι Ολυμπιακοί Αγώνες σηματοδοτούσαν, μεταξύ άλλων, και την παύση εχθροπραξιών μεταξύ εμπολέμων. Πού να καταλάβουν από αυτά, όμως, ο φανατισμός και το μίσος που βασιλεύει στη Μέση Ανατολή.
Η νέα τραγωδία με τα 12 νεκρά παιδιά και τα ισραηλινά αντίποινα ήλθαν να μας θυμίσουν ότι ο πόλεμος είναι πάντα εδώ και πως όσο αυτός ο παραλογισμός θα συνεχίζεται, θα κλαίμε καθημερινά αθώα θύματα. Στη χώρα που γέννησε θεούς και θρησκείες, δεν υπάρχουν πια θεοί, ούτε έλεος για τους απλούς ανθρώπους.
Στάθμευση
* ΠΑΡΑΔΟΞΟ; Κι όμως. Στη Λάρισα οι κάτοικοι του κέντρου παρκάρουν ακόμη με κάρτες στάθμευσης που τους είχαν δοθεί προ... διετίας. Τις κάρτες δεν τις ανανέωσε η Δημοτική Αρχή Καλογιάννη, διότι υποτίθεται θα εφάρμοζε ένα νέο δικό της σύστημα στάθμευσης, για το οποίο «φύτευσε» και κάμποσες πινακίδες.
Μετά, ήρθε η σημερινή Δημοτική Αρχή και το σύστημα (που ήταν έτσι κι αλλιώς προβληματικό) «πάγωσε». Κι έμειναν και οι κάτοικοι με τις παλιές κάρτες. Τι μέλει γενέσθαι; Πάσα απάντηση δεκτή...
Μοντέλο Θεσσαλίας
για την πανώλη
* ΤΑ εύσημα των κοινοτικών παραγόντων που βρέθηκαν προ ημερών στη Θεσσαλία για να ενημερωθούν για την επιχείρηση αντιμετώπισης της πανώλης στα μηρυκαστικά απέσπασε η σχετική παρουσίαση του ΥΠΑΑΤ στους εκπροσώπους της Κομισιόν. Η απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, να κλείσει άμεσα τα σφαγεία, να απαγορεύσει τη μετακίνηση ζώων σε όλη τη Θεσσαλία και να υπάρξει μαζική ιχνηλάτηση σε όλες τις μονάδες κρίθηκε αποτελεσματική και πετυχημένη.
Όπως αποδεικνύεται στην πετυχημένη αυτή επιχείρηση σημαντικό ρόλο έπαιξε και η καλή χημεία και συνεργασία που έχουν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, και ιδιαίτερα τον γενικό γραμματέα, Γιώργο Στρατάκο, αλλά και η ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας που διατηρεί με τον κτηνοτροφικό κόσμο.
Ο πασαδόρος
* Η κυβέρνηση θα χάσει (σ.σ. αν χάσει) τον καλύτερο πασαδόρο της, που δεν είναι άλλος από τον θορυβώδη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Παύλο Πολάκη. Ο οποίος ενώ η συζήτηση αφορούσε ένα εξαιρετικά σοβαρό νομοσχέδιο, αυτό της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, έβγαλε από την πολύ δύσκολη θέση την κυβέρνηση, κάνοντας σχόλια για το πρόσωπο της συμβούλου του Άδωνη Γεωργιάδη. Και επειδή στην κυβέρνηση την έχουν σπουδαγμένη την επιστήμη της επικοινωνίας (σ.σ. με τη βοήθεια των ΜΜΕ), ουδείς ασχολήθηκε με το ν/σ…
Β.Κ.
Και τα αυτογκόλ
* ΓΙΑ το οποίο ν/σ θα πρέπει να διαβάσετε την κριτική, την αυστηρή κριτική των επιστημονικών φορέων και συλλόγων που διαφωνούν. Όπως, επίσης, γενεές 14 περνούν την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ιδιώτες γιατροί, και μάλιστα Νεοδημοκράτες, για το θέμα των εφημεριών στα νοσοκομεία.
Η κυβέρνηση επιμένει, οι γιατροί απέχουν της συνταγογράφησης και οι ασφαλισμένοι θα πληρώσουν τα σπασμένα. Αλλά ποιος να κάνει αντιπολίτευση; Ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ που παρασύρθηκαν από το κύμα των εσωκομματικών διεργασιών. Με αφορμή και τις μεταμεσονύκτιες αναρτήσεις του προέδρου για τον Πολάκη, άρχισε πάλι η ΝΔ τις Πολακοθεωρίες... Θα φτιάξει και δικό του κόμμα;
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass