ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2024 17:11
* ΣΤΗΝ έδρα της, στον Πλατύκαμπο, η Λίτσα καμαρώνει  και για τα «προικιά» του. * ΣΤΗΝ έδρα της, στον Πλατύκαμπο, η Λίτσα καμαρώνει και για τα «προικιά» του.

Διάρκεια
* ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ένα μικρό έστω διάλειμμα στον καύσωνα... Πάνω που ελπίζεις στα αυγουστιάτικα μελτέμια, η άγρια φυλή των μετεωρολόγων σε διαψεύδει. Μην ξανοίγεστε, και τον Αύγουστο τα ίδια.

- Αγάπη μου, βρήκα μια πολύ καλή προσφορά. Επταήμερο στο Ντουμπάι...
- Ρε μωρό, δεν κοιτάς κάτι σε... Λαπωνία καλύτερα; Και δροσιά, και πιο φτηνά από ελληνικό νησί!
Πάντως, πρωτοφανείς δεν είναι οι θερμοκρασίες. Έχουμε δει και 48άρια στη Λάρισα. Αυτό που προβληματίζει είναι η διάρκεια.
Θέαμα
* ΠΑΛΙ καλά που τουλάχιστον έχει αθλητικό θέαμα. Μετά το Euro οι παριζιάνικοι «Ολυμπιακοί Αγώνες» μπαίνουν οσονούπω στη ζωή μας για να μας κάνουν να ξεχαστούμε. Απίθανο θέαμα και καθώς οι περισσότεροι πια διαθέτουμε τηλεοράσεις 50 ιντσών και άνω, θα καθηλωθούμε και θα απολαύσουμε.
Στο μεταξύ, νέα δεδομένα φαίνεται πως φέρνει η συμφωνία Nova – Cosmote για κοινές πλατφόρμες αναμετάδοσης αθλητικού θεάματος. Οι δύο αυτοί «κολοσσοί» προχωρούν σε μια συνένωση που θυμίζει... καρτέλ, αλλά και οι ΠΑΕ δηλώνουν πως δε θα δεχθούν εκβιασμούς και μείωση συμβολαίων. Μια ζωή η ίδια συζήτηση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα που στην Ευρώπη είναι βασική πηγή εσόδων για τις ομάδες.
Στο μεταξύ, οι... δαιμόνιοι Έλληνες έχουν ανακαλύψει ένα σωρό «παράνομες» και παράπλευρες πλατφόρμες για να βλέπουν... πειρατικά τους αγώνες. Πόλεμος συμφερόντων κυριολεκτικά!
Τι άλλαξε;
* ΠΕΝΗΝΤΑ χρόνια ελληνικής δημοκρατίας... Πολλά τα απολογιστικά κείμενα στον ελληνικό Τύπο. Πράγματι, η Ελλάδα έζησε την πιο ομαλή περίοδό της. Ήταν σπάνιο πράγμα γι’ αυτόν τον τόπο να μην αντιμετωπίζει κάθε τόσο πολέμους, πραξικοπήματα, πολιτικές κρίσεις, κρίση πολιτεύματος, εξορίες, φυλακίσεις, στερήσεις ατομικών ελευθεριών.
Πράγματι, η Ελλάδα προόδευσε... Αλλά δεν έγινε μια ανεπτυγμένη χώρα. ...Παραμένει μια καθυστερημένη οικονομία που δεν εξασφάλισε την ευημερία των πολιτών. Ακόμη και σήμερα οι πολίτες της στο «αχ» και «βαχ» να βγάλουν τον μήνα. Ακόμη και σήμερα τον πλούτο νέμονται λίγοι και το κράτος δεν έχει εκσυγχρονιστεί παρά μονάχα επιφανειακά. Όχι σε βάθος. Και οι προοπτικές παραμένουν δυσοίωνες.
Για κλάματα
* ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ (ναι, περί κατορθώματος πρόκειται!) να στρώσουν άσφαλτο στον παραλιακό χωματόδρομο των... 70 μέτρων στα παράλια της Λάρισας. Ήταν μια υπόθεση δικαστικής διαμάχης ιδώτη – Δημοσίου που ταλαιπωρούσε για χρόνια μια ολόκληρη παραλιακή ζώνη.
Πόσο πήρε αυτή η υπόθεση, που ήταν μια απλή αναγκαστική απαλλοτρίωση; Σχεδόν... τέσσερα χρόνια.
Αλήθεια, είναι να... γιορτάζουμε 50χρονα δημοκρατίας ή να... κλαίμε όλοι μαζί για την ανικανότητά μας;
Εικόνα νικητή
* ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ οι Δημοκρατικοί των ΗΠΑ αναζητούν το λαμπερό εκείνο πρόσωπο που θα μπορέσει να αντικαταστήσει τον Μπάιντεν και να σταθεί απέναντι στον Τραμπ.
Κι αν δε δούμε κάτι πολύ θεαματικό, όλα θα αποδειχθούν ματαιοπονία. Δεν ανατρέπονται τόσο εύκολα εμπεδωμένες εικόνες. Και η εικόνα του Τραμπ – νικητή έχει πια περάσει παντού. Σε σημείο που οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να κάνουν ήδη σχεδιασμούς και... επαφές στο επιτελείο του Ντόναλντ.
Αποσυμπίεση
* ΓΙΑΤΙ να ανησυχήσουμε για παγκόσμιο ψηφιακό μπλακ άουτ και να μη δούμε το πράγμα θετικά;
Ότι δηλαδή μπορεί σε μια τέτοια περίπτωση να περάσουμε μερικές ημέρες ηρεμίας και με καθαρό μυαλό όπως παλιά;
Κανονικά, για λόγους αποσυμπίεσης και μόνο του σύγχρονου ανθρώπου, τέτοιου είδους «διακοπές» θα πρέπει να προγραμματίζονται... επί τούτου! Για λόγους δημοόσιας υγείας και μόνο.
Ανεξήγητο
* ΠΛΕΟΝ δεν είναι ασύνηθες φαινόμενο να δεις στην Εθνική Οδό τριαξονικές νταλίκες να κουβαλάνε τεράστια φτερά ανεμογεννητριών προς εγκατάσταση σε κάποιο βουνό. Όπου και να ταξιδέψεις στην Ελλάδα, η επέκταση της αιολικής ενέργειας είναι φανερή. Αντιστοίχως, όλο και περισσότερα στρέμματα φωτοβολταϊκών «σπέρνονται» στον κάμπο.
Μετά απ’ αυτό πώς στην ευχή γίνεται και το ηλεκτρικό ρεύμα ανεβαίνει συνεχώς για τους πολίτες;
Αυτά τα απλά σκέφτεται ο απλός καταναλωτής και σου στέλνει τα... μηνύματα κ. πρωθυπουργέ. (Κοίτα μη στείλει και... χαιρετίσματα).
Καλλιστεία
* ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ τα... καλλιστεία στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς να ακούσουμε τίποτε διαφορετικό από τους υποψηφίους. Όλοι τους... ονειρεύονται την αναγέννηση ενός μεγάλου κόμματος, ικανού να κυβερνήσει κ.λπ., κ.λπ.
Μόνο που δεν έχουν αντιληφθεί ότι δε γίνεται να κάνεις πολιτική με όρους... παρελθόντος. Το παλιό ΠΑΣΟΚ έπαιξε τον ιστορικό του ρόλο, πλέον μιλάμε για ένα νέο κόμμα του 10-12% που αγωνίζεται να επιβιώσει. Αν το κόμμα αυτό σηκώσει κεφάλι, θα εξαρτηθεί από τον ηγέτη. Με Ανδρουλάκη, Γερουλάνο, Δούκα και λοιπούς είναι φανερό ότι ο κόσμος «δεν ψήνεται».
Η Διαμαντοπούλου έχει φανατικούς φίλους, αλλά και φανατικούς εχθρούς μέσα στο κόμμα, που την κατηγορούν ότι... φλέρταρε με τον Μητσοτάκη. Έχει σημασία, πάντως, ποιος θα αναλάβει το τιμόνι, καθώς το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές θα κληθεί να συνεργαστεί ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση.
Νέα σενάρια
* ΝΕΑ σενάρια στον αέρα για Μητσοτάκη... Είναι και καλοκαίρι, δεν έχει και ειδήσεις...
Αφού... απέτυχε, λένε, να καταλάβει τη θέση της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, έβαλε ήδη στο... μάτι τη θέση της κεντρικής τραπεζίτου Κριστίν Λαγκάρντ που αδειάζει σε τρία χρόνια.
Αγάντα παιδιά, έτσι όπως το πάτε, σε λίγο ο Μητσοτάκης θα... «παίζει» και για αντικαταστάτης του... Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ!
Πυρκαγιές
* ΜΗΝ το ματιάσουμε, αλλά καλά πάει μέχρι τώρα με τις φωτιές. Για τον καύσωνα διαρκείας που αντιμετωπίζει η χώρα, σχεδόν ανεπαίσθητες είναι οι ζημιές.
Δε θέλει φυσικά εφησυχασμό. Στατιστικά και μόνο οι μεγαλύτερες πυρκαγιές σημειώνονται τον Αύγουστο, οπότε τα δύσκολα είναι μπροστά. Διαφαίνεται, πάντως, ότι κάποια καλύτερη οργάνωση έχει επιτευχθεί από πλευράς κράτους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass