ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2024 17:11
*ΑΛΛΗ φινέτσα στην ημερίδα της «Ε» με τις διακεκριμένες κυρίες της Επιχειρηματικότητας, του Πολιτισμού και του Τύπου *ΑΛΛΗ φινέτσα στην ημερίδα της «Ε» με τις διακεκριμένες κυρίες της Επιχειρηματικότητας, του Πολιτισμού και του Τύπου

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Δεν ψήνομαι...

* ΚΑΙ ο υδράργυρος, για πρώτη ημέρα χτες έδειξε τα δόντια του. Τριανταπεντάρι κατραμπινάτο, με το που έσκασε μύτη ημερολογιακά το καλοκαίρι. Κόσμος στις παραλίες που θα ήταν πολύ περισσότερος αν δεν «έτρεχαν» οι εξετάσεις που κρατούν τους γονείς στο σπίτι. Έτσι θα πάει πάνω – κάτω και μέχρι τις ευρωεκλογές, απειλώντας τη συμμετοχή.

Δικαιολογίες βέβαια, αφού και πέρυσι καλοκαιράκι με ζέστη βγάλαμε Κυβέρνηση. Η αλήθεια είναι πως ο πολύς κόσμος δεν «ψήνεται» μ’ αυτόν τον χυλό που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση. Ναι μεν αναγνωρίζουμε σχεδόν όλοι πως είναι θετικό που μετέχουμε σ’ αυτήν, αλλά ...εντάξει, δεν παίζει και μεγάλο ρόλο η ψήφος μας. Αν διακυβεύονταν πράγματι καμιά ...παραλία δεν θα μας εμπόδιζε...

Διεργασίες δεξιά

* ΒΕΒΑΙΟ είναι πως οι ευρωεκλογές – που στην Ελλάδα και όχι μόνο γίνονται με όρους εθνικών εκλογών- θα δρομολογήσουν διεργασίες. Περίπτωση πρώτη: ο Μητσοτάκης δεν πιάνει το 30άρι και πάνω που τού δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Με το «2» μπροστά θα πέσει κλάμα. Θα θεωρηθεί μήνυμα δυσαρέσκειας, θα προκαλέσει εσωστρέφεια και θα είναι το πρώτο βήμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας Μητσοτάκη. Τυχαία άραγε αυτή η παλιά «γάτα» ο Μεϊμαράκης πήγε να προλάβει καταστάσεις δηλώνοντας πρόσφατα επί λέξει:
«Θα κερδίσουμε μεν, αλλά θα πρέπει να κυβερνήσουμε σα να έχουμε χάσει και να έχουμε πάρει ένα τέτοιο μήνυμα».
(Βαγγέλας σπίκινγκ).
Και ...αριστερά

* ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεύτερη (που συζητιέται πολύ τις τελευταίες μέρες): Κασσελάκης και Ανδρουλάκης μαζί δεν φτάνουν καν το ποσοστό του Μητσοτάκη. Όλοι θα λένε τότε ότι η Κεντροαριστερά δεν έχει ηγέτη. «Παρών» θα φωνάξει τότε ο Τσίπρας, (το rebranding που λένε και στα ...Τζουμέρκα) με συνέταιρο τον Γιωργάκη Παπανδρέου, ο οποίος όπου δει ...τραπέζι κάθεται να φάει. Θα εμφανιστούν ως οι μόνοι σοβαροί αντίπαλοι του Μητσοτάκη, έχοντας προσυμφωνήσει: Τσίπρας πρωθυπουργός, ΓΑΠ για President of Greek Republic. Και προσδοκούν ότι στο νέο φορέα θα σπεύσουν όλοι να ενταχτούν. Αν το δούμε κι αυτό...
Επιβίωση

* ΑΠΟ τα παραπάνω συνάγεται ότι για τον Κασσελάκη οι εκλογές αυτές ενέχουν και το στοιχείο της πολιτικής επιβίωσης. Το ίδιο και για τον κραταιό Νικόλα που ...δεν λέει να ρίξει (πολιτικό) μπόι και φαίνεται πιο εύκολο να φαγωθεί. Γιατί ο «Στεφ» με όλες τις παραδοξότητές του φαίνεται να έχει κοινό. Τι πιστεύουμε εμείς εδώ; Ότι ξαναζεσταμένη σούπα με Τσιπρογιωργάκηδες (που θα ’γραφε κάποτε και μια ιστορική εφημερίδα) δύσκολα θα φάει ο κόσμος. Ο Κασσελάκης θα λάβει κάποιο αξιοπρεπές ποσοστό, θα καθαρίσει εντελώς το κόμμα από τα βαρίδια και θα απευθύνει κάλεσμα σε ΠΑΣΟΚους και λοιπούς να προσχωρήσουν σε ενιαίο «μέτωπο» με πρώτο βήμα την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.
(Ήδη έχει γραφτεί ότι θα προτείνει για τη θέση προβεβλημένο πρόσωπο από τους συγγενείς των ...Τεμπών). Κυριακή κοντή γιορτή, κατά κυριολεξίαν !
Οι ...γνήσιοι

* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ απόγευμα, στη Λάρισα ο γνωστός χαμός. Στην πλατεία Ταχυδρομείου ο συνωστισμός θυμίζει το παζάρι της Λάρισας και το μόνο άνετο σημείο είναι η ...«γούβα» μπροστά στη Ιατρική. Εκεί μιλάει ο Αλέξης Χαρίτσης της «Νέας Αριστεράς» ενώπιον 80-100 ηρωικών ακροατών. Ο παλιός καλός ...ΣΥΡΙΖΑ του 3%. Αν μη τι άλλο είναι όλοι τους ...γνήσιοι. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη δεν είναι παρά ένα ...άθροισμα των ...«είδα φως και μπήκα»... Όποιος να ναι, κι ό,τι να ναι, αρκεί να βγούμε δεύτεροι και μετά βλέπουμε.
Προχειρότητες

* ΠΟΣΟ πρόχειρα γίνονται όλα...
Έτσι, ξαφνικά, χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση, βγήκε στον αέρα πως όσοι έχουν οικόπεδα κοντά σε δάσος ή και αστικά οικόπεδα με πλούσια βλάστηση πρέπει να τα καθαρίσουν (σωστό) και μετά να τα δηλώσουν σε μια πλατφόρμα. Αλλιώς χίλια ευρώ πρόστιμο. Άλλοι λένε ότι χρειάζεται και πιστοποίηση από μηχανικό (άρα κι άλλα έξοδα). Κάπως έτσι άρχισε να τρέχει η ...μισή Ελλάδα που έχει εξοχικά σπίτια ή απλώς σπίτια σε προάστια. Ο κόσμος δεν ξέρει πού να ρωτήσει, οι Δήμοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά διότι δεν ενημερώθηκαν και ούτε και έχουν προσωπικό και μηχανισμούς να ελέγξουν, και γενικώς ένας μύλος. Κι όλα αυτά, επειδή κάποιος άσχετος από διοίκηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος τράβηξε στα ξεκούδουνα μια απόφαση χωρίς να έχει ιδέα πώς αυτή θα εφαρμοστεί.
Το τι βρισίδι πέφτει ήδη για την ταλαιπωρία και τα νέα χαράτσια, τι να σας πω... Εύχομαι απλά στον κ. Μητσοτάκη να μην το βρει ...στην κάλπη.
Ιδού τοπ βήμα

* ΑΛΛΑ έχει την ευκαιρία να δώσει μια λύση ο πρωθυπουργός αναστέλλοντας για φέτος το μέτρο με την πλατφόρμα πυροπροστασίας όπως ζητούν ήδη οι δήμαρχοι της ΚΕΔ.
Αύριο ο κ. Μητσοτάκης έρχεται στη Λάρισα να εγκαινιάσει το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας. Τι πιο κατάλληλο βήμα για να εξαγγείλει την αναβολή που όλοι θεωρούν επιβεβλημένη;
Σοβαρότης (1)

* ΑΛΛΟ μνημείο προχειρότητας... Ίδρυσαν, λέει, Πρότυπο Σχολείο (Γυμνάσιο – Λύκειο) στη Λάρισα. Πήραν και καμιά εκατοστή μαθητές, κατόπιν εξετάσεων. Τι δεν έχουν;
Πρώτον ...αίθουσες για να τους βάλουν. Δεύτερον ...καθηγητές. Τρίτον διευθυντή, γραφεία, εξοπλισμό, γραμματεία κλπ. Τέταρτον ...απόφαση Ίδρυσης από τον Δήμο Λαρισαίων. Αυτά τα ...ολίγα ...
(Το Σχολείο, υποτίθεται, θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο. Καλή τύχη αδέλφια...).
Σοβαρότης (2)

* ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ μηδέν εν ολίγοις. Και όταν πήγαν να συζητήσουν βραδάκι Παρασκευής στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του Πρότυπου Σχολείου, έγινε το μάλε βράσε. Διάφοροι σύμβουλοι λάμβαναν τον λόγο και έθεταν ένα σωρό άσχετα ζητήματα!
Ή, όπως λέει και η γνωστή εκκλησιαστική ρήση: «Ών έκαστος κατά διάνοιαν έχει»...
(Κάπου εκεί παύεις να ασχολείσαι και πας για μπάνια και ...μπίρες στον Πλαταμώνα !).
Γλώσσα

* ΓΙΑ το ταξίδι η φετινή Έκθεση των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Θεωρήθηκε εύκολο, πλην όμως πληροφορίες από φιλολόγους που έπιασαν να διορθώσουν τα πρώτα γραπτά αναφέρουν ότι η γενική εικόνα δεν είναι καλή. Γενικά όλο και πιο δύσκολη θα γίνεται η γραφή. Πρέπει να δεχτούμε μάλλον ότι αυτές οι γενιές δεν θα έχουν ποτέ ξανά τον «καλό λόγο» με το πλούσιο λεξιλόγιο και τα εκλεπτυσμένα εκφραστικά μέσα των παλαιότερων. Γενιές του πληκτρολογίου και των SMS, γενιές ενός λόγου συνθηματικού παρά αναλυτικού, οι σημερινοί θα ζήσουν σε ένα κόσμο που θα αναπτύξει τους δικούς του κώδικες επικοινωνίας. Ότι οι παλαιότεροι δεν μπορούν εύκολα να το δεχθούν είναι μάλλον πρόβλημα των ...παλαιότερων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass