ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2024 17:11
* Ο Κρητικός, ο Γερμανός κι η Λαρισαία, πανηγυρίζουν για το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά στη Λάρισα. * Ο Κρητικός, ο Γερμανός κι η Λαρισαία, πανηγυρίζουν για το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά στη Λάρισα.

Εκκρεμές
* ΕΡΧΕΤΑΙ στα ίσα του ο καιρός, με πιο φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες αλλά κομμάτι δύσκολο να τα καταφέρει να ισορροπήσει αμέσως.
Μετά από τέτοιες πρόωρες ζέστες, φτάνουν τώρα μέρες με κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την αστάθεια, με μπόρες δηλαδή και τοπικές καταιγίδες. Καιρικό εκκρεμές.
-Μα τόσο νερό που εξατμίστηκε με τον καυσωνάκο, έλεγε ο Λαρισαίος, δεν πρέπει να ξαναπέσει;

***
* ΕΙΧΕ ανέβει αρκετά η θερμοκρασία χθες το απόγευμα. Παραξενεμένος ο Λαρισαίος.
- Προχθές κουβέρτα, σήμερα αιρκοντίσιον;
Οι ενδείξεις
* ΔΕΝ είναι μόνο οι Βαλκάνιοι γείτονες, τα φτωχά κράτη, όπου η βενζίνη είναι φθηνότερη απ’ ότι στην Ελλάδα. Η χώρα κατατάσσεται στην τιμή της βενζίνης 3η μεταξύ των 27 στην Ευρώπη, στο βάθρο των πρωταθλητών. Τελικά έγινε «Δανία του Νότου», αφού βρίσκεται ακριβώς πίσω από την πλούσια χώρα του Βορρά.
Έχει ανάγκες το κράτος, χρειάζεται αυξημένους φόρους για να μπορεί να προσφέρει στους πολίτες δωρεάν Υγεία, Παιδεία κλπ.
Μαζί με τη φαιδρά πορτοκαλέα...
***
* ΤΑ πράγματα παρασοβαρεύουν καθώς η βενζίνη στην Ελλάδα, χωρίς τους φόρους, είναι η 7η ακριβότερη στην Ευρώπη, ναι χωρίς τους φόρους.
Άρα πωλούν ακριβά και τα διυλιστήρια. «Υπάρχουν ενδείξεις για υψηλό βαθμό συγκέντρωσης στην αγορά διύλισης», λέει η αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Ε.Ε. Άντε... Η ίδια συμπληρώνει με ενδείξεις πάλι για «ασθενή ανταγωνισμό μεταξύ των 2 εταιρειών διύλισης». (Χωρίς να εντοπίσει ποιες είναι αυτές οι εταιρείες και τι άλλο ελέγχουν οι ιδιοκτήτες τους στη χώρα. Εκτός από την κυβέρνηση.)
Άλλο τότε;
* Η αποχή των πολιτών από τις ευρωεκλογές δημιουργεί αποσταθεροποίηση μέχρι και κίνδυνο για τη Δημοκρατία, είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης προχθές.
Και χθες τον περίλαβαν αθηναϊκές εφημερίδες. Θυμίζοντας τι είχε πει ο Κυρ. Μητσοτάκης προσφάτως για τους βουλευτές της ΝΔ στην ψηφοφορία της Βουλής για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών: «Η αποχή είναι μια αξιοπρεπής στάση για να εκφράσει κάποιος τη διαφωνία του...».
(Άλλο οι βουλευτές άλλο οι πολίτες;)
Μαρμαρένια
αλώνια
* «ΝΑ μην περιμένει τηλέφωνο ο Ανδρουλάκης το βράδυ των ευρωεκλογών», ξεκαθάρισε τα περί συνεργασιών ο Στ. Κασσελάκης.
Κι ύστερα ήρθε ο «Κάλχας» να περιγράψει: «Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη είμαι εγώ», είπε πάνω κάτω χθες βράδυ ο Στέφανος Κασσελάκης και έχει προκαλέσει κάτι μικρά εγκεφαλικά και στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Είπε κι άλλα.
Ότι θα απευθύνει προσκλητήριο στον κόσμο της κεντροαριστεράς, ότι επί της ουσίας είναι η συνέχεια της παράταξης του Ανδρέα Παπανδρέου και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.
Ολοκληρώνεται η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τον χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Συζητήσεις κορυφής δεν θα κάνει, διευκρινίζει, ήτοι δεν θα επιχειρήσει διάλογο με τον Νίκο Ανδρουλάκη.
***
* ΚΑΙ συνεχίζει: Έτσι όπως εξελίσσεται το πράγμα, οι κάλπες της 9ης Ιουνίου μπορεί να είναι κάτι σαν τα μαρμαρένια αλώνια για Κασσελάκη και Ανδρουλάκη.
Ναι μεν αντίπαλος είναι ο Μητσοτάκης, αλλά σε αυτή τη φάση έχει μεγάλη σημασία να ξεκαθαρίσει ποιος θα πάρει το χρίσμα για να πάει αντίπαλος της Δεξιάς, με αξιώσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας.
(Κάπως σαν να λέμε προκριματικά ή ημιτελικός, μιας και είμαστε ένα 48ωρο πριν το Final 4 της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο...)
***
* ΚΑΙ μια επιπλέον επισήμανση: Μία ατάκα που του ξέφυγε, ή μήπως όχι, του Νίκου Ανδρουλάκη στην εκδήλωση στη Λάρισα, πάει να βάλει φωτιά στα τόπια πριν την ώρα της. Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα παρουσία του Νίκου Παπανδρέου; Δεσμεύτηκε ότι «η δημοκρατική παράταξη δεν θα ξαναπροδώσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού».
Και το εύλογο, για να είμαστε σωστοί, ερώτημα είναι «πότε πρόδωσε το ΠΑΣΟΚ την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού;».
(Ο Ανδρέας όχι φυσικά, ο Σημίτης όχι, τι κάνει νιάου-νιάου στα πασοκικά κεραμίδια;)
Της κούρασης
* ΕΛΕΓΑΝ τα δικά τους στην τριγωνοπλατειακή παρέα των μεσηλίκων.
- Η καλύτερη ανάμνηση από την παιδική μου ηλικία είναι εκείνη που δεν πήγαινα για δουλειά.
***
* - ΣΤΗΝ επόμενη ζωή θέλω να είμαι ζύμη να ξεκουραστώ.
***
* - ΚΑΙ δηλαδή γιατρέ, πόσος χρόνος μου απομένει;
- Δέκα...
- Τι δέκα;
- ...εννιά, οχτώ...
Αποκατάσταση
* ΠΟΥ φτάσαμε, να εξετάζονται παρουσίες και απουσίες από εκκλησίες...
Όχι ότι δεν το είχε ξανακάνει κι άλλες χρονιές αλλά αμέσως πήγε να σχολιαστεί που ο Χρ. Κέλλας, πήγε του Αγίου Κωνσταντίνου στη Φαλάνη, όπου γιόρταζε μεν ο πολιούχος της, αλλά χοροστατούσε ο επίσκοπος Μαγνησίας και βοηθός Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας.
Ο Λαρίσης λειτούργησε στον Αγιο Κωνσταντίνο της πόλης. Αμέσως κάποιοι σκέφτηκαν ότι δεν θα μπορούσε να συμπέσουν οι δυο τους μετά τη φοβερή κατηγορία που είχε εκτοξεύσει προσφάτως ο μητροπολίτης εναντίον του βουλευτή, ότι του είπε ψέματα και πως «στέκεται στον ναό σαν τους χιλιαστές...» κλπ κλπ.
***
*ΒΕΒΑΙΑ δεν υπήρχε κάτι προσχεδιασμένο. Αν αναλογιστεί κάποιος ότι στη Φαλάνη βρέθηκε και ο Μ. Χαρακόπουλος, που τα έχει καλά με τον δεσπότη και ο οποίος παραπονείται κιόλας πως παρεξηγείται η στάση του: «...όποιος πολιτικός υπερασπίστηκε τις χριστιανικές αξίες εκτός από τον χαρακτηρισμό οπισθοδρομικός, δέχθηκε και τη μομφή ότι η στάση του εκπορεύεται από την επιθυμία του να έχει τη στήριξη της Εκκλησίας ή του «ποιμνίου». Του αμφισβητήθηκε, δηλαδή, το δικαίωμα να πιστεύει πραγματικά τα όσα πρεσβεύει δημόσια», έγραφε προχθές στο «Βήμα».
(Α, ο Χρ. Καπετάνος προτίμησε τη δική του περιοχή, τον Αγ. Κωνσταντίνο στα Φάρσαλα.)
***
* ΦΑΙΝΕΤΑΙ πάντως να έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις του Χρ. Κέλλα με τον μητροπολίτη.
Καθώς εκείνος ήταν που ευλόγησε προχθές τον γάμο του γιου του βουλευτή, του αντιδημάρχου Αχιλλέα Κέλλα.
Και μάλιστα εκτός της επικράτειάς του, στο Στεφανοβίκειο της μητρόπολης Δημητριάδος, που είναι το χωριό της νύφης. Βέβαια εκεί ήταν και υπουργοί και δήμαρχοι και γενικώς όλη η ΝΔ της Λάρισας, οπότε...

Τους διαλέγει
* «ΤΡΕΛΕΣ» ο Κομπότης δεν κάνει. Οικονομικές υπερβάσεις αλόγιστα δεν παίζουν στον Λεβαδειακό, ενημερώνει το «Sportime»:
Αρκετοί θα φύγουν, εξίσου μπόλικοι οι παίκτες που θα αποκτηθούν, οι περισσότεροι με εμπειρία ανάλογη του επιπέδου της Super League, αλλά παράλληλα θα αποκτηθούν ή τουλάχιστον θα γίνει προσπάθεια να έρθουν στην ομάδα και κάποιοι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν φέτος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και έκαναν κλικ.
***
* ΚΑΙ συνεχίζει με κάτι που άφηνε να εννοηθεί η εφημερίδα, γράφοντας χθες ότι «ομάδες της Super League ενδιαφέρονται για παίκτες της ΑΕΛ και συγκεριμένα...»: Ο Λεβαδειακός έχει βάλει στο μάτι δύο παίκτες της ΑΕΛ απέναντι στην οποία διεκδίκησε την άνοδο. Ο ένας είναι ο αμυντικός μέσος Κώστας Πλέγας και ο άλλος ο Αργεντίνος αριστερός εξτρέμ και πρώτος σκόρερ των «βυσσινί» με έξι γκολ, Φαμπρίτσιο Πεντρόσο. Αμφότεροι μένουν ελεύθεροι τον Ιούνιο και ο Λεβαδειακός έχει ήδη προσεγγίσει τους δύο ποδοσφαιριστές για να τους εντάξει στο δυναμικό του.
Εμπλοκές
* ΟΧΙ και τόσο εύκολη η συνεννόηση σε νεαρά ζευγάρια Λαρισαίων.
- Μην ανησυχείς, θα τις κατεβάσω εγώ τις κούτες απ’ το πατάρι...
- Ποιος εσύ; Που χθες κατέβασες ένα τραγούδι απ’ το YouTube κι ακόμα είσαι πιασμένος;
***
* - ΕΑΝ με ξαναπείς ζώον θα σκοτωθούμε.
- Εντάξει αγάπη μου...
- Ωραία, πάω να ξεκουραστώ τώρα, πόνεσαν τα πόδια μου...
- Ποια, τα μπροστινά ή τα πίσω;
***
* - ΜΗΝ ανησυχείς που χωρίσαμε. Ό,τι χρειαστείς εγώ θα είμαι δίπλα σου.
- Αχ, αλήθεια;
- Βεβαίως, τα φτιάξαμε με τη γειτόνισσά σου.
Καινοτομίες
* ΜΙΑ ακόμα καινοτομία στον χώρο της Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα ο Κυριάκος Πιερρακάκης, δηλώνοντας ότι από την επόμενη χρονιά είναι πιθανό να επιτραπεί στους μαθητές να δίνουν Πανελλήνιες μέσω TikTok, πληροφορεί το Βατράχι. «Ξέρουμε ότι, εκτός από τους πολιτικούς στις εκλογές, το TikTok είναι πολύ δημοφιλές και στους νέους. Οπότε εξετάζουμε το ενδεχόμενο να μπορούν να ερμηνεύσουν χορευτικά την απάντησή τους στο ερώτημα της εξέτασης, το οποίο στη συνέχεια θα βαθμολογήσει η Ιωάννα Τούνη και άλλοι ινφλουένσερς. Ίσως και η βαθμολογία να βασιστεί σε ποιο βίντεο έγινε πιο βάιραλ, θα το δούμε» είπε ο υπουργός.
***
* Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε και άλλες καινοτόμες πρωτοβουλίες, όπως τη δυνατότητα καταλήψεων από το σπίτι μέσω υπολογιστή, αλλά και το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν και memes στην ύλη από την επόμενη χρονιά. «Όλοι ξέρουμε αυτά τα αρχαία memes που βλέπουμε παντού στα σόσιαλ, οπότε γιατί να μη μαθαίνουν ιστορία από εκεί», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
Υπενθυμίζεται ότι είναι γνωστή η αγάπη του πρώην υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την τεχνολογία, καθώς μάλιστα εντοπίστηκε να δίνει κρυφά το μάθημα της Πληροφορικής στις περυσινές εξετάσεις. Παράλληλα, με την ιδιότητα του υπουργού Θρησκευμάτων, πρόσφατα ανακοίνωσε την αντικατάσταση των εικόνων στους ναούς με τάμπλετ ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι πιστοί να επιλέγουν ποιον άγιο θέλουν να προσκυνήσουν.
Με πάθος
* Ο Ανδρέας Ζαμπούκας γεννήθηκε στον κάμπο της Θεσσαλίας από αγροτική οικογένεια στην περιοχή που επλήγη από τις πλημμύρες ξανά και ξανά. Πήγε Γυμνάσιο στον Παλαμά και στην Καρδίτσα, πριν τριάντα χρόνια σπούδασε φιλόλογος στην Αθήνα, τον κέρδισε όμως η δημοσιογραφία στην πρωτεύουσα, ενώ διετέλεσε συνεργάτης πολλών υπουργών. Τώρα υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ. Οπότε με προεκλογική παρέμβασή του, μέσω αρθρογραφίας χθες στην εφημερίδα, υπερασπίζεται με πάθος το περίφημο Masterplan των Ολλανδών για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας και τον αμφιλεγόμενο Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας-ΟΔΥΘ, που συνέστησε η κυβέρνηση αμέσως μετά. Κανένας άλλος Θεσσαλός με τόση αυταπάρνηση υπέρ... Κι η κυβέρνηση προφανώς εκτιμά αυτή τη στάση. Όπως και η εταιρεία. (Στην κάλπη θα φανεί αν τον δικαιώνει κι ο κόσμος της περιοχής.)
Πού αλλού...
* - ΑΣΕ ρε φίλε, έχω πιεί, λιώμα είμαι...
Ο Λαρισαίος είχε πάει να βοηθήσει ένα μεθυσμένο στη γειτονιά του.
- Και τι ψάχνεις εδώ κάτω από την κολώνα της ΔΕΗ;
- Τα κλειδιά μου.
- Εδώ σου έπεσαν;
-Όχι αλλά εδώ έχει φως.

 

-------------------------------------

 

MYLOS.jpg* ΜΥΛΟΣ η Λάρισα και στον Μύλο ο καθένας όπου βρει, ακόμα κι οι εντεταλμένοι για την τάξη.

 

 

GOLF.jpg* ΕΙΝΑΙ βέβαιο ότι το συγκεκριμένο έχει ιδιοκτήτη κάποιον Τάσο.

 

 

KARAGIORGA.jpg* ΝΑ καθαριστεί το πρανές από τη βλάστηση, ζητούν από τον Δήμο περίοικοι της οδού Σάκη Καράγιωργα, εκεί στο παλιό ανάχωμα.

 

 

VENZINI.jpg* ΕΤΣΙ συγκρατούνται οι τιμές της βενζίνης. Αντί να βάλεις καύσιμο, βάζεις μια οδοντογλυφίδα και συγκρατείς ψηλά τον δείκτη του ρεζερβουάρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass