ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2024 17:00
* ΤΑ σκαλιά της εκκλησίας ανέβηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων Αχιλλέας Κέλλας, ο οποίος παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Μαρίνα Πανταζή. Το μυστήριο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Στεφανοβίκειο το απόγευμα του Σαββάτου. Ήταν όλοι τους εκεί, στην πιο χαρούμενη ημέρα του ζευγαριού. Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και υποψήφιος ευρωβουλευτής Βασίλης Κοντοζαμάνης, πολλοί αυτοδιοικητικοί, φίλοι του ζευγαριού και συγγενείς. * ΤΑ σκαλιά της εκκλησίας ανέβηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων Αχιλλέας Κέλλας, ο οποίος παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Μαρίνα Πανταζή. Το μυστήριο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Στεφανοβίκειο το απόγευμα του Σαββάτου. Ήταν όλοι τους εκεί, στην πιο χαρούμενη ημέρα του ζευγαριού. Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και υποψήφιος ευρωβουλευτής Βασίλης Κοντοζαμάνης, πολλοί αυτοδιοικητικοί, φίλοι του ζευγαριού και συγγενείς.

Στρώνει
* ΑΚΟΜΗ αύριο οι ζέστες, αν και στον κάμπο δεν είχε και κανέναν καύσωνα δα.

Από μεθαύριο, λέει, θα έχουμε «άνοιξη όπως τη θέλουμε», κανονική κι όμορφη. Με τον υδράργυρο στους 27 με 28 βαθμούς, θα καθαρίσει κι η ατμόσφαιρα...
* * *
* ΚΙ αναρωτήθηκε ο Λαρισαίος.
- Έχει μείνει, άραγε, καθόλου αφρικανική σκόνη πλέον στην Αφρική;

Το κερασάκι
* ΜΠΟΡΕΙ να είναι ο καιρός τους, αλλά άντε τράβα κι αγόρασε με τόσες ζημιές στα περιβόλια και μειωμένη την παραγωγή και φέτος.
- Πήγα και πήρα δύο κιλά κεράσια και ο μανάβης μού λέει δώσε μου το τηλέφωνό σου να το δώσω σε κάτι ξαδέρφες μου που ψάχνουν γαμπρό.
* * *
* - ΤΕΛΙΚΑ το κερασάκι στην τούρτα είναι πιο ακριβό απ’ την τούρτα.
* * *
* - ΠΗΓΑ κι αγόρασα κεράσια...
- Α, εσύ έχεις λεφτά...
- Δύο πήρα βρε.

Τα ε.τ.
* ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ η τυπική απόφαση της αντιπεριφερειάρχη για τη «Σύσταση εκλογικών τμημάτων και καθορισμός καταστημάτων ψηφοφορίας για τη διενέργεια των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024, στην Εκλογική Περιφέρεια του Νομού Λάρισας».
Συνολικά κατανέμονται 452 εκλογικά τμήματα, ενώ στις εθνικές εκλογές πέρυσι ήταν 527. Λίγο πολύ όλοι ψηφίζουν εκεί που ψήφιζαν, κατά βάση σε σχολικές αίθουσες. Αλλά και στο «Πρώην Κοινοτικό Κατάστημα», σε κάμποσα μικρά χωριά όπου το κτίριο του σχολείου δεν είναι λειτουργικό.
* * *
* ΕΠΙΣΗΣ, αναδιφώντας στον ορισμό των εκλογικών τμημάτων, στο Πραιτώρι Ελασσόνας θα ψηφίσουν στο Κυλικείο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, στην Ολυμπιάδα στο Πολιτιστικό Κέντρο, στο Δομένικο στον Μορφωτικό Σύλλογο, στο Καλό Νερό στο Αγροτικό Ιατρείο, στη Χαρά στο Πνευματικό Κέντρο, στα Αμπελάκια στο Μανιάρειο Κληροδότημα, στα Πλατανούλια στον Αγροτικό Συνεταιρισμό και στη Ζωοδόχο Πηγή Φαρσάλων στον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο. Και στο 452ο ειδικό εκλογικό τμήμα στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Λάρισας.

Διαφοροποιήσεις
* ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ η γαλάζια ΔΚΜ στις εκλογές του ΤΕΕ, αυξάνοντας έτι περαιτέρω τα ποσοστά της. Ειδικά στο τοπικό Τμήμα Κ&Δ Θεσσαλίας ακόμα περισσότερο, λαμβάνοντας το 59% των ψήφων, έναντι 41% πανελλαδικά. Οι πράσινοι της ΔΗΣΥΜ έλαβαν 19%, το ίδιο ποσοστό τοπικά και πανελλαδικά, οι κόκκινοι της Πανεπιστημονικής 10% τοπικά και πανελλαδικά 9%, η συριζαϊκή Περιβάλλουσα 9% τοπικά και πανελλαδικά 6%, ενώ η Συσπείρωση των εξωκοινοβουλευτικών 2,5% τοπικά, έναντι 6% πανελλαδικά.
* * *
* ΔΥΟ Λαρισαίοι μηχανικοί της ΔΚΜ πρώτευσαν με διαφορά εκλεγόμενοι στην κεντρική αντιπροσωπεία του ΤΕΕ.
Ο διοικητής της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστος Παληός με 655 σταυρούς πανελλαδικά, πρώτος όλων εκ των υποψηφίων ανά τις περιφέρειες, και ο αντιδήμαρχος Αχιλ. Κέλλας, που είχε και τον γάμο του το Σάββατο, με 352. Στους τρεις θεσσαλικούς νομούς έλαβαν οι δυο τους 357 και 161 σταυρούς αντιστοίχως και στα εκλογικά τμήματα της Λάρισας 260 και 137 σταυρούς.

Σύμπτωση
* ΜΕΤΑ τα αλλεπάλληλα συμβάντα στη Λαμία, Λαρισαίοι σχολίαζαν.
- Μα τι άνθρωποι είστε σεις... Μη δείτε να πάρει φωτιά τυχαία ένα εργοστάσιο που από τις τροφές του δηλητηριάστηκαν παιδιά, αμέσως να πείτε ότι το κάψανε...
- Η φωτιά στο εργοστάσιο θα ξεκίνησε μάλλον από τους δυνατούς προβολείς που είχαν στηθεί για να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση...

Με τις κάλτσες;
* ΣΤΟΝ δικό τους κόσμο οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Έξι μήνες που έχω γραφτεί στο γυμναστήριο και καμία βελτίωση. Αύριο θα πάω αυτοπροσώπως να διαπιστώσω τι συμβαίνει.
* * *
* - ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ δυναμικά και σήμερα, λέει ο άλλος. Και πήγε ξάπλωσε.
* * *
* - ΚΟΙΜΑΣΑΙ με τις κάλτσες;
- Όχι βέβαια. Μα δε χωράω στο συρτάρι.
* * *
* - Ο άλλος μπήκε σε ψητοπωλείο και ρωτάει «Από θαλασσινά τι έχετε;».
- Μόνο αλάτι, φιλαράκι...

Αντιστάρ
* «Καλοί είναι οι διάσημοι, αλλά στις ευρωεκλογές κάποιος θα εκλεγεί και πρέπει να κάνει και τη δουλειά». Αιχμηρό το σχόλιο του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Λαρισαίου καθηγητή Θεόφιλου Καραχάλιου, στη συνέντευξή του στην «Ε».
Ο καθηγητής Ορθοπαιδικής, αν και «σταρ» ο ίδιος στον χώρο της Ιατρικής και του Πανεπιστημίου, διατηρεί χαμηλό προφίλ, στα όρια του «αντιστάρ».
Στο συγκεκριμένο, πάντως, χτύπησε διάνα: Καλά, κάποιοι θα εκλεγούν λόγω μεγάλης αναγνωρισιμότητας, αλλά όταν καθίσουν στο έδρανο του Ευρωκοινοβουλίου, αρχίζουν τα δύσκολα. Εκεί μάλλον χρειάζεται ισχυρή τεχνοκρατική γνώση κι όχι μόνο λαμπερό χαμόγελο.

Το πρωτάθλημα
* ΚΑΙ πήρε το πρωτάθλημα ο Λουτσέσκου, ο αντιπαθής σε όλους Ρουμάνος προπονητής ακόμη και σε Παοκτσήδες, που τώρα, όμως, θα τον έχουν συγχωρήσει. Το έχασε ο συμπαθής σε όλους, ο επιτυχημένος Αργεντίνος Αλμέιδα, με ρυθμιστή τον Βάσκο Μεντιλίμπαρ, που είχε δείξει αμέσως την κλάση του και μεγάλο χαμένο τον Τούρκο Τερίμ, το πουλέν του Αλαφούζου που βυθίστηκε νωρίς.
* * *
* «ΟΤΑΝ ισοφάρισε ο Άρης σείστηκε το γήπεδο, ανατρίχιασα....».
Μιλούσε στην τηλεόραση ο νεαρός τερματοφύλακας Χατζηεμμανουήλ, που ανήκει στην ΑΕΚ, αλλά ως δανεικός τώρα έπαιζε εναντίον της, υπερασπιζόμενος την εστία Λαμίας. Κι όταν έλεγε για το γήπεδο εννοούσε το «OPAP Arena».
Εντάξει, θα κέρδιζε χαλαρά η ΑΕΚ, ευτυχώς δε χρειάστηκε να βοηθήσει τερματοφύλακας της αντιπάλου.
* * *
* ΚΑΘΟΤΑΝ ο άλλος και έκανε τους συνδυασμούς του.
1985 Πρωτάθλημα ΠΑΟΚ, το 1986 Τσέρνομπιλ.
2019 Πρωτάθλημα ΠΑΟΚ, το 2020 Covid.
2024 Πρωτάθλημα ΠΑΟΚ, το 2025;
Λαρισαίοι
* ΠΕΡΙ Λαρισαίων υποψηφίων στις επικείμενες ευρωβουλευτές ο λόγος στο χθεσινό σχόλιο της στήλης από το οποίο παραλήφθηκαν δύο ακόμα υποψήφιοι, η Δέσποινα Ιατρίδου με το δημοκρατικό πατριωτικό κίνημα «ΝΙΚΗ» και ο Γρηγόρης Καλαγιάς με το «Πράσινο Κίνημα», παρέα με τον φίλο του ηθοποιό Αλέξη Γεωργούλη, οι οποίοι ευελπιστούν στην ψήφο των συμπατριωτών τους.

Εκλογομάγειρας
* ΔΙΗΓΟΥΤΑΝ γνωστός Φαρσαλινός ιστορία περί κάλπης και αποτελέσματος σε παρέα στην περιοχή, με αφορμή τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.
Ο ίδιος ψήφιζε σε εκλογικό τμήμα μικρού χωριού, σε κάλπη σχετικά ελεγχόμενη, καθώς επρόκειτο για ψηφοφόρους μερικών οικογενειών.
Πήρε χαρτί και στυλό και ακτινογραφώντας το εκλογικό αποτέλεσμα, κατέγραψε αναλυτικά τι θα βγάλει η κάλπη και τι ψήφους θα λάβει το κάθε ψηφοδέλτιο, 52 το τάδε, 27 το δείνα, 4 το άλλο κ.λπ., έχοντας στο τέλος 1 μόνο αδιευκρίνιστη ψήφο, βάζοντας δίπλα της ένα ερωτηματικό.
Το έδωσε στη δικαστική αντιπρόσωπο, η οποία κράτησε το χαρτί και μετά την καταμέτρηση, με το άνοιγμα της κάλπης, διαπίστωσε ότι τα αποτελέσματα που έβγαλε ήταν ίδια με αυτά στο χαρτί. Έκπληκτη, πάει τον βρίσκει και του λέει:
«Μα πώς γίνεται να ήξερες το αποτέλεσμα εκτός από μία μόνο ψήφο;», για να λάβει την αποστομωτική απάντηση από τον Φαρσαλινό:
«Δε γνώριζα μόνο τη δικιά σου».
Γ.Γ.
Με ελλείψεις
* ΟΛΑ τα κοινοβουλευτικά κόμματα με 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές, τον μέγιστο αριθμό.
Εκτός από την «Πλεύση Ελευθερίας» που έχει μόνον 33.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπορεί να έχει την όποια πέραση σε ψηφοφόρους, όχι όμως τόσο σε υποψηφίους, δεν πρόκειται, άλλωστε, για κάποιο οργανωμένο κόμμα, αλλά για κόσμο που στοιχίζεται γύρω και πίσω από την αρχηγό.
* * *
* ΜΕ 42 υποψηφίους και το ψηφοδέλτιο «Κόσμος» του Πέτρου Κόκκαλη και οι «Δημοκράτες» του Α. Λοβέρδου και το ΜέΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη. Ακόμη και τα μικρά κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς με πλήρες ψηφοδέλτιο, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Μ-Λ ΚΚΕ, οι διεθνιστές της ΟΚΔΕ, αλλά και το μειονοτικό κόμμα «Ισότητας, Ειρήνης και Φίλιας» με 42 μουσουλμάνους υποψηφίους.
* * *
* ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν πλήρες ψηφοδέλτιο οι «Πατριώτες» του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου με 34, το ΕΠΑΜ του Δημ. Καζάκη με 33, επίσης οι υποψήφιοι του ΛΑ.Ο.Σ. με 40, η «Φωνή Λογικής» της Α. Λατινοπούλου με 38, το μόνο ψηφοδέλτιο εξ όλων που παραβιάζει την αλφαβητική σειρά υποψηφίων, αφού πρώτη είναι η αρχηγός και ακολουθούν οι υπόλοιποι.
* * *
* ΣΤΑ άλλα μικρότερα έως περιθωριακά σχήματα, το «Εθνικό Μέτωπο», ως κληρονόμος της παλιάς ΕΠΕΝ, πέρυσι στις εκλογές του Ιουνίου είχε λάβει ποσοστό 0,06%, με μόλις 10 υποψηφίους, ανάμεσά τους και η Λαρισαία Μαρία Μπίλλη, η παρουσία της θα διέλαθε των δικαστών, καθώς ήταν εκ των πρώτων που είχε συνταχθεί με Κασιδιάρη, ο οποίος απαγορεύεται να συμμετάσχει μαζί με τις παραφυάδες του.
* * *
* ΚΑΙ να το Ομογενειακό Δίκτυο Ελλήνων Ευρώπης (Ο.Δ.Ε.Ε.) με πρόεδρο τον Χρήστο Κώστα, ο οποίος προβάλλει θέσεις για όλα τα ζητήματα, με 25 υποψηφίους. Στη θέση 24 φιγουράρει ο Τσομπανογεωργίου Γεώργιος του Στάλιν. (Προφανώς ο παππούς είχε άποψη όταν βάφτιζε τον πατέρα του).

Πριν και μετά
* ΤΟ φιλοσοφούσαν οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Ένας στους έξι, λέει, με ψυχολογικά προβλήματα μετά τις γιορτές.
Οι υπόλοιποι πέντε τα έχουμε από πριν.
* * *
* - Μην περιμένεις ποτέ τίποτα από κανέναν. Εκτός αν έχεις παραγγείλει.
* * *
* - ΑΝ αγαπάς κάποιον, άστον να φύγει. Αν γυρίσει, δεν προσπάθησες αρκετά.

Τη συγκρατεί
* ΠΙΣΩ από κάθε πετυχημένη γυναίκα κρύβεται ένας δυναμικός άντρας... Εν προκειμένω η πλήρης αντιστροφή της κλασικής ρήσης.
- ΚΑΛΑ που είναι ο Σουρλαντζής πίσω της, λένε για τον άντρα της κάποιοι που ασχολούνται με τα της Πινακοθήκης. Ως αγκιτάτορας της Κατερίνας Κόσσυβα, να συγκρατεί τη θερμόαιμη αντιπρόεδρο...
Εκτιμούν ότι αλλιώς θα είχαν ήδη αρπαχτεί με τον πληθωρικό Μάνο Στεφανίδη, τον πρόεδρο της Καλλιτεχνικής Επιτροπής που επιμελήθηκε και την παρούσα έκθεση.
* * *
* ΚΙ η συζήτηση συνεχιζόταν.
- Μα κι αυτός, να κρεμάσει στην έκθεση με έργα της Πινακοθήκης και σκίτσο με την προσωπογραφία του; Που την έφερε απ’ το σπίτι του...
- Μα είναι λέει του Σεβαστάκη...
- Και; Όταν στήνεις εσύ την έκθεση δεν επιλέγεις τον εαυτό σου. Ούτε ο Δημ. Κουρέτας δε θα το έκανε με το δικό του σκίτσο.

Πονταρίσματα
* ΦΥΣΙΚΑ και θα έμπαιναν οι στοιχηματικές και σ’ αυτές τις εκλογές. Η «stoiximan», λοιπόν, προτείνει:
ΝΔ ποσοστό 32,5%, με over 1,75 και under 2.
ΣΥΡΙΖΑ 16,5%, με απόδοση 1,85 και προς τα πάνω και προς τα κάτω το ίδιο.
ΠΑΣΟΚ 13,5%, με 2 αντιστοίχως 1,72.
ΚΚΕ 8,5%, με 1,75 και 2.
Ελλ. Λύση 9,5%, με 1,85 το ίδιο over και under.
Και νικητή δίνουν τη ΝΔ και δεν το παίζουν καθόλου, χωρίς δυνατότητα στοιχηματισμού.

Πάλι καλά
* ΕΙΧΕ τα παράπονά του ο νεαρός Λαρισαίος.
- Ο γείτονάς μου μου χτύπησε την πόρτα στις 2.30 το πρωί.
Μα 2.30 η ώρα, ρε φίλε, έλεος δηλαδή. Πάλι καλά που έπαιζα ντραμς και δεν κοιμόμουν δηλαδή.

 

 

 

SOYRLATZ.jpg

*Ο «ισχυρός άνδρας» της Πινακοθήκης Απ. Σουρλαντζής, καθότι η αντιπρόεδρος είναι η σύζυγός του κι εκείνος της συμπαρίσταται διαρκώς.

 

 

 

TEE-EKLOGES1.jpg

TEE-EKLOGES2.jpg

*ΠΡΩΤΗ φορά οι εκλογές του ΤΕΕ σε σχολείο, αφού στα γραφεία του γίνονται εργασίες «Εξοικονομώ». Πλήθος μηχανικών στην κάλπη, περισσότεροι από χίλιοι Λαρισαίοι πήγαν να ψηφίσουν.

 

 

 

ALOGO.jpg

*ΔΕΝ του έφταναν τα λεφτά του Τ.Ζ. για να το κάνει όπως το είχε σκεφτεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass