ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2024 17:12
*- Ε να, κύριε βουλευτά, η συνάδελφός σου… Όπου ο ΑΓΕΑ Δημοσθένης Γρηγοριάδης εξηγεί την παρουσία του στις εκδηλώσεις του πολιούχου Αγ. Αχιλλίου με τη Λαρισαία σύζυγό του Δήμητρα Παππά. *- Ε να, κύριε βουλευτά, η συνάδελφός σου… Όπου ο ΑΓΕΑ Δημοσθένης Γρηγοριάδης εξηγεί την παρουσία του στις εκδηλώσεις του πολιούχου Αγ. Αχιλλίου με τη Λαρισαία σύζυγό του Δήμητρα Παππά.

Ίσως να μην…

* ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ τις ζέστες του Μάη, οι Λαρισαίοι. Κι ο αγροτικός κόσμος μέσα στην ανησυχία, φοβούνται ζημιές από τον αναγγελθέντα πρόωρο καύσωνα. Ωστόσο η Θεσσαλία μπορεί να μην τσουρουφλιστεί τελικά κι απλώς να ιδρώσει λιγάκι.
* * *
* ΟΙ συννεφιές και οι κατά τόπους σποραδικές μπόρες ενδεχομένως να συγκρατήσουν τις θερμοκρασίες ώστε να μη φτάσουν σε εξωφρενικά για την εποχή επίπεδα. Ακόμα και η αφρικανική σκόνη μπορεί να λειτουργήσει ως προστατευτικό φίλτρο απέναντι στις καυτές ακτίνες του ήλιου.

Προειδοποίησαν
* ΤΡΕΧΟΥΝ οι κυβερνητικοί για τις εκλογές, πρωτοστατούντος του Κυρ. Μητσοτάκη, έχουν και μια έννοια όμως μην και τους προκύψει κάποια αναταραχή προεκλογικά, επιθυμούν απόλυτη νηνεμία ως τις κάλπες με μια ατζέντα που θα ορίζουν οι ίδιοι μέσω του συστήματος ενημέρωσης που ελέγχουν. Το μόνο που φοβούνται λέει είναι μην ξεσπάσει κάποιο κίνημα ο Λαρισαίος προέβλεπε, κοιτώντας τριγύρω.
- Λες να τους τη βγουν οι αγρότες της Αγιάς; Να ξαναβγάλουν τα τρακτέρ στο δρόμο, με οργή, όπως προειδοποίησαν;
- Με τόση κοροϊδία που έχουν φάει για τις αποζημιώσεις, μην το αποκλείεις… (Αυτή την περίοδο αποτελούν τον ορισμό του ‘’τους πνίγει το δίκιο’’…)

Τις ίδιες ψήφους
* ΕΙΠΕ για τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής των Φαρσάλων συνδέοντάς τα με την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιλώντας στην πλατεία σε συγκέντρωση του ΚΚΕ ως υποψήφιος ευρωβουλευτής του. Ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της αγροτικής Ομοσπονδίας απευθύνθηκε στους συναδέλφους του μπλοκατζήδες, δεν ήταν δα και πλήθος συγκεντρωμένοι, καλώντας τους «να τιμωρήσουν στην κάλπη τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν όπως επίσης τον Κ. Βελόπουλο που ο ευρωβουλευτής του ψήφισε την ΚΑΠ», ανεβαίνει κιόλας αυτός ο τελευταίος ιδίως στην ύπαιθρο.
* * *
* ΚΑΙ παρακάμπτοντας τα υπόλοιπα μικρότερα κόμματα, έστρεψε τα βέλη του και κατά της «Ζωής Κωνσταντοπούλου, που στήριζε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ως πρόεδρος της Βουλής». Ευνόητοι οι λόγοι αφού υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ‘’Πλεύση’’ είναι ο Φαρσαλινός Σωκράτης Αλειφτήρας, με τον οποίο βρίσκονται μαζί στη διοίκηση της Ομοσπονδίας-ΟΑΣΝΛ. Μην υπάρξουν διαρροές της ψήφου των μπλόκων. (Ο Σ. Αλειφτήρας υποδέχθηκε στα Φάρσαλα τον φίλο και συναγωνιστή του Ρ. Μαρούδα, όχι δεν πήγε βέβαια και στη συγκέντρωσή του.)

Ίνε δικεολογημένη
* O Λαρισαίος T. Mπ. ανασύρει εμπνευσμένο και κλασσικά ανορθόγραφο κειμενάκι του Μποστ για την ακρίβεια:
Οι φακαί από 14.50 αναθερμάνθηκαν εις την τιμήν των 22 δραχμών.
Μετά από σήντομον πάλην που έκανα με τον εαφτόν Μου προήλθον εις την σκληράν απόφασιν να κόψω ταις φακαίς.
Κατά την γνόμη Μου όμος η άφξησις της φακής ήτο επιβεβλημένη εκ των πραγμάτων κείνε δικεολογημένη διότι η φακή περιέχει σίδηρον κε εφόσον η τιμή του σιδήρου διεθνώς ανήλθεν, δεν επιτρέπετε εις ημάς να ροφώμεν δωρεάν κε προκλητικός τα κέρδη των σιδηροβιομηχάνων εις εποχάς βαρητάτων εισφορών του κλάδου.

Αντιστρέφοντας
* ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ με τη γλώσσα από Λαρισαίους φοιτητές.
- Πάμε για καμιά μπύρα;
- Ναι, αμέ…
- Γύρω στις 12 καλά είναι;
- Πολλές δεν είναι;
* * *
* - ΜΕΡΙΚΕΣ φορές πέφτω έξω, αλλά επειδή δεν πολυβγαίνω τις περισσότερες πέφτω μέσα στο σπίτι.
* * *
* - ΕΙΣΑΙ βλάκας;
- Αντιθέτως.
- Βλάκας είσαι;

Υπό έλεγχο
* «ΠΑΡΟΥΣΙΑ τοποτηρητών του ΟΗΕ θα διεξαχθεί του χρόνου η Eurovision», πληροφορεί το Κουλούρι:
Μία από τις πιο επεισοδιακές Eurovision της ιστορίας ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο στο Μάλμε της Σουηδίας, με την ένταση λόγω της παρουσίας του Ισραήλ να βρίσκεται στα ύψη. Για τον λόγο αυτό και για την αποφυγή αντίστοιχων περιστατικών στο μέλλον, η EBU αποφάσισε η διοργάνωση του 2025 στην Ελβετία να διεξαχθεί παρουσία διεθνών τοποτηρητών του ΟΗΕ, ενώ για την αποφυγή πολιτικών μηνυμάτων, όλα τα τραγούδια θα πρέπει να έχουν σαν θέμα τους τα ελβετικά τυριά.
Την ίδια στιγμή, διαψεύδονται οι φήμες πως οι χώρες που σχολιάζουν άλλες χώρες θα δέχονται και οικονομικές κυρώσεις, όπως και η πληροφορία ότι το Ισραήλ θα ξεκινήσει τη διοργάνωση με 150 βαθμούς προβάδισμα.

Όλη νύχτα
* ΚΑΙ κάπως έτσι πέρασε η νύχτα, εύκολα, για τον Λαρισαίο που ήξερε από λαϊκή μουσική.
Έντεκα παρά - Θεοδωρίδου
Δώδεκα παρά - Καρράς
Δώδεκα - Βίσση
Δώδεκα και ένα - Μακρόπουλος
Μία και μισή - Γονίδης
Δυόμιση - Γονίδης
Η ώρα τρεις - Μερκούρη
Τρεις τα χαράματα - Κωστόπουλος
Τέσσερις - Μαζωνάκης
Τέσσερις και μισή - Παπαϊωάννου
Ξύπνησα πέντε το πρωί - Βαρδής
Πέντε το πρωί - Πετρέλης
Γύρω στις έξι το πρωί - Καρράς
Είναι πρωί ώρα επτά - Κιάμος.

Με πολλή όρεξη
* ΣΕ προσπάθεια ενδοσκόπησης και με διάθεση αυτοκριτικής οι νεαρές Λαρισαίες.
- Όλα τα παιδάκια δένονται με τις δασκάλες, εγώ είχα δεθεί με την κυρία στο κυλικείο.
* * *
* - Η άλλη λέει πως επί δυο μέρες πριν το ραντεβού δεν τρώει για να έχει κοιλιά πλάκα στο ραντεβού και εγώ αν δεν φάω για δύο μέρες θα φάω και τον άτυχο που θα έρθει στο ραντεβού.
* * *
* - «ΕΓΩ μόνο έναν καφέ πίνω το πρωί», μέχρι να βρεθώ σε μπουφέ πρωινού σε ξενοδοχείο.

Στα κεντρικά
* ΔΕΝ είναι ομότιτλοι μόνο ως αρμόδιοι επί των Οικονομικών, ο Κ. Χατζηδάκης κι ο Αχ. Κέλλας, ο πρώτος στην κυβέρνηση ο δεύτερος στον δήμο, τυγχάνουν και ομότιτλοι ως αντιπρόεδροι, ο ένας της ΝΔ ο άλλος της ΔΚΜ. Με το ψηφοδέλτιο της οποίας ο Λαρισαίος μηχανικός επιδιώκει να εκλεγεί στην κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ κατά τις εκλογές της Κυριακής. Κεντρικό στέλεχος της ΝΔ ο Αχιλλέας Κέλλας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, επιστρατεύτηκε από τον πρόεδρο του κεντρικού ΤΕΕ, τον Γ. Στασινό, να βοηθήσει στην πανελλήνια προσπάθεια της παράταξής τους, με δεδομένη την ισχύ του στους Θεσσαλούς μηχανικούς. Και τώρα αφού μπήκε στο ψηφοδέλτιο, θέλει φυσικά και να βγει.

Αγία Μαρίνα
* ΜΗΝΑΣ γάμων και βαφτίσεων ο Μάης, αφού αυτού του είδους τα μυστήρια, πολλαπλασιάζονται ειδικά μετά τις εορτές του Πάσχα. Μήνας «ανάστασης» όμως για ένα γραφικό εξωκλήσι της Λάρισας, την Αγία Μαρίνα. Ο μικρός ναός στην παρόχθια ζώνη του Πηνειού, με τους μύθους αλλά και την πλούσια ιστορία του που το συνοδεύει, επαναλειτούργησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, για πρώτη μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Χάρη στις παρεμβάσεις του Δήμου, των ιερέων του ι.ν. των Αγίων Τεσσαράκοντα όπου υπάγεται, αλλά και τις άοκνες προσπάθειες πολλών ενοριτών, το εκκλησάκι, τόσο στο εσωτερικό του, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του, καθαρίστηκε από τη λάσπη και τα φερτά υλικά, που είχαν κάνει αγνώριστο και απροσπέλαστο τον ιερό και αγαπημένο αυτό τόπο των Λαρισαίων. Και έτσι, πεντακάθαρος και ανακαινισμένος, παραδόθηκε ξανά σε χρήση συνεχίζοντας την πολύχρονη παρουσία του στα θρησκευτικά δρώμενα της πόλης.

Βοήθεια
* ΑΓΩΝΙΑ κάθε μέρα και περισσότερο, η τοπική κοινωνία της Αγιάς, για τον 62χρονο Δημήτρη Παπαθεοδώρου που εξαφανίστηκε από το σπίτι του, στον Αετόλοφο, την 01/05/24.
Ζητά τη βοήθεια του κόσμου για τον πολύ αγαπημένο σε όλους άνθρωπό της, ο οποίος δεν έχει δώσει σημεία ζωής μέχρι και σήμερα.
Ο 62χρονος οδηγεί τη δίκυκλη μηχανή του, HONDA XR 125, κόκκινη, με πινακίδες ΡΙΙ-625. Τελευταία φορά εθεάθη στη Σωτηρίτσα Αγιάς, το απόγευμα της 1ης Μαΐου. Την ημέρα που εξαφανίστηκε πιθανόν να φορούσε ένα χακί αμάνικο γιλέκο με πολλές τσέπες, μαύρο παντελόνι με πολλές τσέπες στα πλάγια τύπου cargo, μαύρα αθλητικά παπούτσια, τρία ασημένια δαχτυλίδια και ένα χρυσό μοιρασμένα στα δύο χέρια, βραχιόλια με μαύρα κομποσκοίνια και στα δύο χέρια, μαύρο σταυρό κομποσκοίνι στο λαιμό και μια αλυσίδα.
Ιδιαίτερό του χαρακτηριστικό είναι ότι έχει ελαφριά κύρτωση στην πλάτη και μιλάει πολύ αργά. Η συγγενείς του αναφέρουν ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο και παρακαλούν όποιος γνωρίζει κάτι, να επικοινωνήσει με την υπηρεσία SILVER ALERT, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065, ή με το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς στο 2494022300.

Μακεδονική σαλάτα
* ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ η εθνοτική σύνθεση σε αρκετές περιοχές των Βαλκανίων γενικότερα και ιδιαιτέρως στη βορείως γειτονική μικρή χώρα.
‘’Μακεδονική σαλάτα’’, ‘’Μακεδονία’’ ή ‘’Macédoine’’ είναι ένας γαλλικός γαστρονομικός όρος που αναφέρεται σε μια σαλάτα με ποικιλία λαχανικών. (Και όχι στη σαλάτα που τα έχουν κάνει πολλές φορές οι πολιτικοί στην περιοχή.)
* * *
* ΛΕΓΕΤΑΙ ότι αναφέρεται στο εθνοτικό μείγμα στην Οθωμανική Μακεδονία του 19ου αιώνα αν και ο όρος για τη ‘’μακεδονική σαλάτα’’ πρωτοεμφανίστηκε νωρίτερα. Το ‘’Macédoine’’θα μπορούσε να σημαίνει οποιοδήποτε μείγμα από άσχετα πράγματα, όχι απαραιτήτως βρώσιμα. Στα εστιατόρια στη Βόρεια Μακεδονία πάντως, ως ‘’Macedonian salad’’ σερβίρουν κάποια που μοιάζει με την ελληνική χωριάτικη. Και δεν έχει δημιουργηθεί διπλωματικό ζήτημα. (Όπως δεν έχει συμβεί άλλωστε και με τον ελληνικό καφέ που είναι τούρκικος.)

Ευτυχώς…
* ΤΟ ζευγάρι των Λαρισαίων πετούν προς Αυστραλία για δύο εβδομάδες διακοπές για να γιορτάσουν την 30ή επέτειό τους. Ξαφνικά, ακούγεται ο κυβερνήτης από τα μεγάφωνα.
- Κυρίες και κύριοι, φοβάμαι ότι έχω κάποια πολύ άσχημα νέα… Οι μηχανές μας σταμάτησαν και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε προσγείωση έκτακτης ανάγκης.
Αναταραχή στο αεροπλάνο κι εκείνος συνεχίζει.
- Για καλή μας τύχη βλέπω ένα αχαρτογράφητο νησί κάτω μας και μάλλον θα καταφέρουμε να προσγειωθούμε στην παραλία. Το άσχημο της υπόθεσης είναι ότι θα είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατον να μπορέσουν ποτέ να μας εντοπίσουν και θα πρέπει πιθανότατα να ζήσουμε για πάντα στο νησί…
* * *
* ΧΑΡΗ στην ικανότητα του πληρώματος, το αεροπλάνο προσγειώνεται με ασφάλεια στο νησί. Μετά από μια ώρα, ο Λαρισαίος γυρίζει στη γυναίκα του και την ρωτάει.
- Δεν μου λες; Την ξοφλήσαμε την πιστωτική κάρτα;
- Όχι, γλυκέ μου, την ξέχασα, του απαντά εκείνη.
- Και… Τη δόση του στεγαστικού την πληρώσαμε;
- Αχ, όχι.. Συγγνώμη, δεν πρόλαβα…
Την αρπάζει αυτός και της δίνει το πιο παθιασμένο φιλί εδώ και 30 χρόνια. Τραβιέται εκείνη με απορία.
- Τι ήταν αυτό;
- Αγάπη μου καλή, σωθήκαμε. Θα μας βρουν σίγουρα…

Απεργία πείνας;
* ΔΗΘΕΝ ανίδεος για το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας ο περιφερειάρχης, εμφανίστηκε ωστόσο απολύτως γνώστης της διακοπής σίτισης των πλημμυροπαθών στη Δομή Κουτσοχέρου, με λεπτομέρειες κιόλας. Και με πολύ σοβαρό ύφος χρέωσε άγνοια και κακοήθεια «σ’ αυτόν που το έγραψε». Καλά που δεν χρέωσε και υπερβολική όρεξη σ’ εκείνους που έμειναν νηστικοί.
* * *
* ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ άστεγοι και φτωχοί κατά βάση ηλικιωμένοι από τα γύρω χωριά, κυριολεκτικά αναξιοπαθούντες, υποχρεώνονται σε απεργία πείνας. Την οποία άλλος αποφάσισε για λογαριασμό τους. Μάλλον για να πιεστεί έτσι το υπουργείο ώστε να ξεμπλέξει από τα έξοδα η Περιφέρεια. «Δεν μπορώ πλέον», εξήγησε ο Δημ. Κουρέτας, λες και φέρνει φαγητό απ’ το σπίτι του.
* * *
* ΕΝΩ πρόκειται για Θεσσαλούς, τους οποίους είναι υποχρεωμένος να φροντίσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Έστω, ας τους παίρνει μαζί του στα επίσημα δείπνα, που πληρώνονται από το Δημόσιο χρήμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις η λύση βρίσκεται πριν τη λήξη. Αλλιώς παίρνεις μηδέν στην ενσυναίσθηση.
* * *
* ΟΤΑΝ τον ρώτησαν σχετικά οι δημοσιογράφοι, ο περιφερειάρχης απάντησε ρωτώντας ποιος το έγραψε. Παρότι ήξερε. Χωρίς να διαψεύσει το δημοσίευμα, χαρακτήρισε κακοήθεια ένα αληθές γεγονός. Και όχι την αμεριμνησία του πολιτικού συστήματος. Αυτό δεν θα μπορούσε να το κάνει καθώς στην πρώτη του γραμμή βρίσκεται πλέον ο ίδιος.

 

PASOK.jpg

* ΤΟ ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί, ενωμένοι όλοι μαζί.

 

FOTOVOLT.jpg

* ΕΧΕΙ και φωτοβολταϊκά στα πρανή του Αγίου Αχιλλίου. Ασκόπως βέβαια όσο σκιάζονται από τα ακλάδευτα άγρια δεντράκια.

 

IGNATIOS.jpg

* Ο π. Ιγνάτιος σε εορταστική ατμόσφαιρα απέναντι στο ποίμνιό του.

 

AGORA2.jpg

* ΚΑΘΟΛΙΚΑ κλειστή ήταν η αγορά της Λάρισας, χθες, ανήμερα της γιορτής του πολιούχου, με την κίνηση στους δρόμους να κινείται σε ανάλογα επίπεδα. Οι δρόμοι και οι πεζόδρομοι με τα εμπορικά καταστήματα ήταν ως επί το πλείστον άδειοι από κόσμο, με την εικόνα να παραμένει ίδια μέχρι και αργά το βράδυ. Βέβαια η εικόνα στα καφέ ήταν διαφορετική, αφού το πρωί ο κόσμος εκκλησιάστηκε και έπειτα κατευθύνθηκε προς τις καφετέριες. Κι όταν η ώρα πέρασε κινήθηκαν μαζικά προς τα τσιπουράδικα και τα έτερα καταστήματα εστίασης τα οποία έσφυζαν από ζωή.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass