ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 29 Απρ 2024 17:11
* ΟΛΕΣ οι γενιές παρούσες στον Μαραθώνιο του Κισσάβου * ΟΛΕΣ οι γενιές παρούσες στον Μαραθώνιο του Κισσάβου

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Να πάμε ή...
* ΜΕΓΑΛΗ εβδομάδα. Θεού θέλοντος (και... Βελόπουλου επιτρέποντος) θα πάμε στους ναούς να παρακολουθήσουμε το θείον δράμα, με την ελπίδα ότι δε θα φάμε καμιά... ξανάστροφη από κανένα οπαδό της «Νίκης» ή της «Ελληνικής Λύσης», επειδή δε θα μας βρουν αρκούντως... σεβαστικούς.
Για άλλη μια φορά κατάφερε η Ελλάς να εμπλέξει στην πολιτική αντιπαράθεση την... Εκκλησία. Από την Επανάσταση του ‘21 και εντεύθεν δεν έχει αλλάξει τίποτε... Πάντα ένας Παλαιών Πατρών Γερμανός θα έχει τον πρώτο λόγο.

Το ναυτάκι του Αιγαίου
* ΚΑΠΩΣ έτσι ο κ. Στέφανος Κασσελάκης πήρε των ομματιών του και... μπάρκαρε στις εσχατιές του Αιγαίου. Μοιάζει ευτυχισμένος καθώς τον χτυπάει η θάλασσα και τ’ αγέρι, καθώς τον ψήνει ο ήλιος κι αυτός φωτογραφίζεται σε στυλ «το ναυτάκι του Αιγαίου είμαι εγώ».
Όπου σταματά, ρίχνει κι από μία συνέντευξη μέσω skype σε πρωινές εκπομπές που δεν έχουν να παίξουν και τίποτε καλύτερο μέρες που είναι.
- Και τι θα κάνετε με το Α’ ή το Β’ ζήτημα; Με την άρση μονιμότητας των δημοσίων, ας πούμε...
- «Εεε, κοιτάξτε, θα τα δούμε όλα αυτά σε ένα γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας του κράτους...».
Μαθαίνει ο Στέφανος... Όταν δεν ξέρεις τι πρέπει να πεις, τα ρίχνεις όλα σε ένα «γενικότερο πλαίσιο» κι αφήνεις το... σεξαπίλ χαμόγελό σου να φουσκώσει τα πανιά σου. Και τα ποσοστά σου...
Ο ξύλινος
* ΜΕ δυο λόγια, δεν κάθεσαι σαν τον Ανδρουλάκη να εκφέρεις από τη Βουλή τον... κλασικό ξύλινο ΠΑΣΟΚικό λόγο που μοιάζει να μην έχει πια ακροατήριο. Ακόμη να καταλάβει ότι το πόπολο, σε μεγάλο βαθμό, δεν ακούει θέσεις και απόψεις... «Ίματζ» θέλει, ωραία φωτεινά πλάνα θέλει και κάνα δυο πιασάρικα συνθήματα θέλει... Σάμπως έτσι δεν έγινε κάποτε κι ο Τσίπρας πρωθυπουργός και ακόμη πληρώνουμε τον λογαριασμό;
Το θες δεν το θες, ο «Στεφ» πάει για δεύτερος. Καβάλα σ’ άσπρο... γιοτ.
Μόνος του
* Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ πάλι το πήρε απάνω του και τρέχει με προεκλογικούς ρυθμούς... Αναμενόμενο. Είναι ο μόνος που (ακόμη) φέρνει ψήφους στη ΝΔ. Ποιον να βγάλει ας πούμε στη γύρα; Τον... Άδωνι; Τον... Γεραπετρίτη, τον Σκρέτα ή τον Σταϊκούρα; Τελικά σκέφτεσαι τη ΝΔ χωρίς Μητσοτάκη; Για κλάματα θα είναι... Ακόμη κι ο «βαρύς» Δένδιας μπορεί μεν να έχει ένα σχετικό εκτόπισμα, αλλά από εκλογιμότητα... δύσκολο.
Για πού είστε;
* ΠΑΣΧΑ ενόψει. Τα κλασικά. «Πετάει» η τιμή του οβελία, «αθρόες εισαγωγές ρουμάνικων αρνιών», ακριβά τα τσουρέκια, οι λαμπάδες και πλήρεις οι... λεγόμενοι «δημοφιλείς προορισμοί». Και φυσικά η κλασική ερώτηση:
- Για πού είστε φέτος;
Στον... δέκατο δεν άντεξα:
«Κοίτα να δεις. Φίλοι στο F/B είμαστε, όπου πάω, θα ενημερωθείς σχετικά...».
(Παράκληση προς τους σοσιαλμιντιάζοντες: Ανεβάστε φωτό και γράψτε απλώς πού βρίσκεστε. Δε χρειάζεται να μας λέτε ότι... «αισθάνεστε ευλογημένος» στην τοποθεσία που πήγατε. Γιατί εμάς, τους υπόλοιπους που μένουμε εδώ και ψήνουμε οικογενειακώς σε Νέα Σμύρνη, Ταμπάκικα, Πέρα Μαχαλά ή... Ανθούπολη μάς πιάνουν τα... διαόλια!).
Πού οδεύομεν;
* ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ της παιδείας μέσα από δύο ειδήσεις:
- Στις ΗΠΑ, το 28% των μαθητών αρνείται πια να πάει σχολείο, όπως ανέφεραν οι επίσημες στατιστικές.
- Η πόλη Νάσβιλ του Τενεσσή έγινε η πρώτη πόλη στις ΗΠΑ που επέτρεψε με νόμο πλέον την οπλοφορία των δασκάλων για λόγους αυτοπροστασίας και αντιμετώπισης έκρυθμων καταστάσεων στο σχολείο.
Το σχολείο των επόμενων κιόλας δεκαετιών καμιά σχέση δε θα έχει μ’ αυτό που ξέραμε. Και ακόμη δεν μετρήσαμε καν την τεχνητή νοημοσύνη και τις παρενέργειές της!
Τα «μπουμπούκια»
* ΟΛΑ τα «μπουμπούκια» του Πειραιά συνέλαβε η Αστυνομία για τον φόνο του αστυνομικού Λυγγερίδη και αποκαλύφτηκε ότι λίγο ως πολύ οι περισσότεροι αποτελούν τον... προσωπικό στρατό των ηγετών του μεγάλου λιμανιού. Μπήκε στη μέση και ο απαραίτητος Κούγιας για να πει πως όλα γίνονται για να πληγεί ο Μαρινάκης κι έδεσε το γλυκό. Προδιαγεγραμμένη πορεία...
Τελικά, όποιος πιστεύει ότι θα μείνουν για πολύ μέσα να σηκώσει το χέρι του. Δυστυχώς...

Ευρω-συζητήσεις
* ΣΤΟ Ελλάντα οι ευρωεκλογές δε συγκινούν κανέναν. «Χαμπάρι ο Τρύφωνας!». Στην κεντρική Ευρώπη, ωστόσο, το μέλλον της Ε.Ε. έχει ανάψει έντονες συζητήσεις. Πρώτο θέμα στη Le Monde η πρόταση του Μακρόν για την ίδρυση ευρω-στρατού που θα περιλαμβάνει ακόμη και πυρηνικά όπλα.
Δύσκολο βέβαια... Ο «μπάρμπα Σαμ» στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν το καλοβλέπει. Και πώς να τα βρουν στην Ε.Ε. όλοι αυτοί που δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το αν τα καλαμάκια θα είναι πλαστικά ή χάρτινα;
Σε κάθε περίπτωση, στη Μεσευρώπη γίνεται συζήτηση. Δεν πλακώνονται για το ποιος είναι πιο χριστιανός από τον άλλο!
Φτώχεια (μυαλού)
* ΟΠΟΥ φτωχός (στο μυαλό) και η μοίρα του... Στα Σκόπια έγιναν εκλογές που εδώ κανέναν δεν απασχόλησαν. Πρώτο κόμμα οι εθνικιστές κάποιας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία έχει δεσμευθεί να μη χρησιμοποιεί το «Βόρεια» δίπλα στο Μακεδονία, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.
Οι πάμφτωχοι της Ευρώπης Σκοπιανοί, εναντίον των φτωχών Ελλήνων... Αντί να παρακαλούν να μπουν στην Ε.Ε., να πέσει κανένα κονδύλι, ονειρεύονται και ξυπνούν με... Μεγαλέξανδρους.
Γραφικότητες μεν, αλλά το μυαλό θα εμποδίσει τίποτε δικούς μας... «υπερπατριώτες», Βελοπουλαίους, Νατσιούς και λοιπούς να το «αρπάξουν» στον αέρα και να έχουμε και πάλι ανώφελα «ντράβαλα»;
(Π)έτυχε
* ΕΤΥΧΕ; Λίγο πριν πάει στο Αμέρικα ο Κουτσούμπας άρχισαν οι... καταλήψεις στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας.
Αυτός, μάτια μου, έτσι και πάει εκεί κάνα δυο φορές τον χρόνο, μέχρι που θα καταργήσει τον καπιταλισμό και θα εγκαθιδρύσει... λαϊκή δημοκρατία!
Νταραβέρια
* ΜΕ αμφισβητούμενο... «μπενάλτι» (που λέμε και οι Θεσσαλοί) τη σκαπούλαρε ο Μπέος για άλλη μια χρονιά, όπως και το Αγρίνιο. Αμφότεροι παρέμειναν στην Α’ Εθνική. Σημαντικό να μένουν ομάδες της περιφέρειας. (Δε χαιρόμαστε για τον Λεβαδειακό, διότι στη Λάρισα γνωρίζουμε πολύ καλά τι συνέβη). Έπεσε η Κηφισιά, άλλη μια «ομαδάρα» των... 100 οπαδών.
Δε βαριέσαι... Παράρτημα έπεσε, παράρτημα ανέβηκε, μια χαρά τα κανόνισαν οι... «νταραβεριτζήδες» του εγχώριου Πρωταθλήματος. (Ωχ! Κολλήσαμε... Κούγια ή μου φαίνεται;).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass