ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 28 Απρ 2024 17:11
«…ΗΡΘΕ ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια. Ήρθε η Κυριακή που τρων’ τα ψάρια»… Όμορφη έκπληξη οι μικρές Λαζαρίνες που εμφανίστηκαν χθες στο κέντρο της Λάρισας για τα παραδοσιακά κάλαντα, κρατώντας στο χέρι τα καλαθάκια τους. Μύρισε Πάσχα… Ν.Π. «…ΗΡΘΕ ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια. Ήρθε η Κυριακή που τρων’ τα ψάρια»… Όμορφη έκπληξη οι μικρές Λαζαρίνες που εμφανίστηκαν χθες στο κέντρο της Λάρισας για τα παραδοσιακά κάλαντα, κρατώντας στο χέρι τα καλαθάκια τους. Μύρισε Πάσχα… Ν.Π.

Υποδέχονται
* ΜΕΤΑ βαΐων και κλάδων, ο Ιησούς τότε στα Ιεροσόλυμα, τώρα οι Λαρισαίοι υποδέχονται αναλόγως το Πάσχα και την άνοιξη. Άλλο κλίμα, άλλη διάθεση φέρνουν οι μέρες αυτές, με την προσδοκία πάντοτε της Ανάστασης, όπως την εννοεί ο καθείς.

* * *
* ΕΝ τω μεταξύ, ξεκίνησαν οι ευχές μεταξύ των Λαρισαίων, στον δρόμο και στα τηλέφωνα, «ανδενδω, καλό Πάσχα», οι περισσότεροι έτοιμοι για μπραφ, τα χωριά περιμένουν…
Μέρες που ‘ναι
* ΣΤΟ κλίμα των ημερών οι Λαρισαίες.
- Τη λένε Μεγάλη Εβδομάδα γιατί έχεις τα παιδιά όλη μέρα σπίτι. Θα μπορούσαν να τη λένε και εβδομάδα που έχει τον ατελείωτο…
* * *
* - ΜΩΡΟ μου, να κάνω τσουρέκια;
- Ξέρω γω, κάνε…
- Ωραία, κλείσε την τηλεόραση με το ματς κι έλα να συζητήσουμε για τη σχέση μας.
Μια εικοσάδα
* ΕΙΝΑΙ κάμποσοι τελικά οι Λαρισαίοι που επιλέχθηκαν για τα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων κι έχουν βάλει πλώρη για Βρυξέλλες. Άλλο αν θα φτάσει τελικά κανείς τους, που μακάρι δηλαδή, τουλάχιστον θα έχουν κάνει το ταξίδι και θα εμπλουτίσουν και το βιογραφικό τους.
Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη ΝΔ ο Θεόφιλος Καραχάλιος κι ο Γιώργος Μπλιούμης. Επίσης, η νυν ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, καταγόμενη από τον Πυργετό, αυτή είναι η μοναδική σε άλλη κατηγορία.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ η Χριστίνα Χλαπανίδα εκ Φαρσάλων. Και με το ΠΑΣΟΚ ο Φίλιππος Σαχινίδης κι ο Νίκος Τσιλιμίγκας.
* * *
* ΔΥΟ υποψηφιότητες και στο ΚΚΕ, η Μαρία Γαβαλά κι ο Ρίζος Μαρούδας. Με την «Ελληνική Λύση» ο Αλεξ. Παπαχατζής, ενώ με τη «Νίκη» η Δέσποινα Ιατρίδου.
Με τη Νέα Αριστερά η Ζωή Ακριβούλη και η Κατερίνα Φλώρου, ενώ με την «Πλεύση» ο Σωκράτης Αλειφτήρας και με το ΜέΡΑ25 η Ηρώ Διώτη.
Με το «Πράσινο Κίνημα» ο Αλέξης Γεωργούλης και ο Γρηγόρης Καλαγιάς. Και με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο Νίκος Ταλαχούπης.
Επίσης, η Μαρία Τσιτσέ-Μπίλλη με το «Εθνικό Μέτωπο», ο Ελευθέριος Λαβδάς με τους «Πατριώτες» κι ο Λάμπρος Γιώτης με την «Ελεύθερη Ελλάδα».
* * *
* ΕΝ συνόλω 20 οι Ευρωλαρισαίοι, από τους 1.168 υποψήφιους όλων των κομμάτων, ίσως να υπάρχει και κάποιος επιπλέον ακόμα με τα μικρότερα εξ αυτών.
Βέβαια, σ’ αυτές τις εκλογές συνήθως βγαίνουν οι Αθηναίοι. Διάφοροι σελεμπριτάδες, τι-βι σταρ, προβεβλημένα στελέχη, νυν ευρωβουλευτές κ.λπ. Οι 4 σταυροί στο ψηφοδέλτιο ευνοούν τους γνωστούς ανά την επικράτεια.
Οι περισσότεροι Λαρισαίοι υποψήφιοι αναμένεται να κινηθούν στα ρηχά. Φυσικά, με τους σταυρούς τους, θα φέρουν ψηφοδέλτια στα κόμματά τους που δεν θα τα έπαιρναν αλλιώς. Είναι και οι συγκεκριμένες εκλογές χαλαρές, δε βγάζουν κυβέρνηση, επωφελούνται έτσι τα μικρότερα κόμματα.
Ε και;
* ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ο δήμαρχος Τεμπών που συνάντησε τον Χρ. Σταϊκούρα και του έθεσε το θέμα για την ανάγκη κατασκευής πλήρους κόμβου στην Εθνική Οδό στο ύψος του Πυργετού, στη θέση του υφιστάμενου ημικόμβου, που τόσα προβλήματα δημιουργεί αποκλείοντας τα παράλια της Λάρισας. Ο υπουργός επί των έργων άκουσε, λέει, τον Γ. Μανώλη και διαβεβαίωσε ότι θα συνδράμει τον Δήμο Τεμπών στα ζητήματα που τέθηκαν από τον δήμαρχο, στο μέτρο του δυνατού. Όπου φυσικά ο κόμβος προβάλλει ως αδύνατον. Του το έθεσε. Και; Μια εικοσαετία τώρα, σε κουβέντα να βρισκόμαστε. (Μήπως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι;).
Μπερδέματα
* ΠΟΛΥ μπερδεμένοι με όσα υφίστανται οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Γεια σου κούκλα, τι κάνεις;
- Υφίσταμαι.
- Πω ρε συ… Ψάχνεις για Ελληνίδα και δεν βρίσκεις πια…
* * *
* - ΜΟΥ είπε να μην την ξαναενοχλήσω και έτσι δεν την ξαναενόχλησα, αλλά μετά μου έστειλε ότι την ενόχλησε που δεν την ξαναενόχλησα και της είπα ότι δεν ήθελα να ενοχλήσω και μου λέει είσαι βλαμμένο;
* * *
* - ΑΠΟ τότε που τα φτιάξαμε έχεις παχύνει πάρα πολύ, καλέ.
- Εγώ φταίω που δίνω βάρος στη σχέση μας.
Πλήθος
* ΜΠΟΡΕΙ οι εκλογές να είναι προγραμματισμένες για τον Δεκέμβριο, όμως η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε ήδη στο Επιμελητήριο της Λάρισας. Άλλωστε, είναι κι οι ευρωεκλογές μπροστά κι ύστερα το καλοκαίρι, που αποτελεί νεκρή περίοδο, οπότε…
Αμφίρροπη δείχνει η αναμέτρηση, τα ψηφοδέλτια θα είναι τουλάχιστον τέσσερα, κι απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι κομματικώς ανάμεικτα. Πλήθος οι υποψήφιοι και πολλές χιλιάδες οι έχοντες δικαίωμα ψήφου. Επαγγελματίες κάθε είδους, επιχειρηματίες κάθε μεγέθους, έμποροι, καφετεριούχοι, που είναι και πάμπολλοι στην περιοχή. «Θα με ψηφίσεις;», ακούγεται διαρκώς στην αγορά αυτές τις μέρες, αστεία, μα και σοβαρά.
ΠΑΣΟΚ, ωραία χρόνια
* ΑΠΟΛΥΤΩΣ ενεργός στα 87 του χρόνια ο Θεόδωρος Στάθης, προκάλεσε το ενδιαφέρον των Λαρισαίων και των παλιών συντρόφων του παρουσιάζοντας το βιβλίο του για τη Δημοκρατία. Έχει να πει και για το σήμερα ο παλιός υπουργός. Και μετά το «Χατζηγιάννειο», δίπλα στο «Πιθάρι» κλασικά για το δείπνο, μαζεύτηκε, λοιπόν, το «παλιό ΠΑΣΟΚ» κι είχαν να πουν ακόμα περισσότερα, εποχής. «… Ωραία χρόνια», που λέει και το σλόγκαν, κι όχι μονάχα για τους Πασοκτζήδες. Ήταν κι η νιότη που τα έκανε όμορφα…
Μπίζνες
* - ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥ χαρακτήρα το σχέδιο των Ολλανδών…
Είχε καταλήξει ο Λαρισαίος στην παρέα, αλλά κι οι υπόλοιποι στο ίδιο μήκος κύματος.
- Εμ, δεν ξέρουν αυτοί; Τόσους αιώνες στο κουρμπέτι… Κι ας είναι Ευρώπη εδώ…
- Θεωρητικώς, γεωγραφικά ναι…
* * *
* - ΤΑ όρνια, τα κοράκια αμέσως μυρίστηκαν τα ψοφίμια που άφησε πίσω της η μεγάλη πλημμύρα… Κι έσπευσαν να προτείνουν αγορά της Θεσσαλίας, κοψοχρονιά, το λένε κιόλας πια…
- Η κυβέρνηση, όμως, τους έφερε, η ίδια τάκα-τάκα, σαν έτοιμη από καιρό, με μανδύα επιστημονικό, ότι θα μελετήσουν τα έργα αποκατάστασης…
- Είπαν ότι είναι ειδικοί…
- Σε τι;
- Επειδή λέει οι Κάτω Χώρες, που βρίσκονται υψομετρικά κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, σπεσιαλίστες σε φράγματα και τέτοια…
- Μόνο που αυτοί θέλουν να κρατήσουν τα νερά της θάλασσας απ’ έξω κι εμείς θέλουμε να τα στείλουμε στη θάλασσα…
* * *
* - ΠΟΣΑ να τους έδωσαν, άραγε, δε μαθεύτηκε…
- Μπορεί και μηδέν, ίσως αυτοί να έδωσαν, απ’ αλλού φαίνεται να θέλουν να πάρουν, όχι από μια μελέτη.
- Σωστά… Ήδη μιλούν για μπίζνα 1 δισ. κι ακόμη είναι στην αρχή.
- Κι εδώ ποιος μιλάει; Παράγοντες και φορείς, ακόμη κι οι αγρότες αμήχανοι, δείχνουν αιφνιδιασμένοι.
Χάθηκε η μπάλα
* ΕΙΧΑΝ ερωτήματα και απορίες στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Αυτήν την μπάλα που χάνουμε διαρκώς, τη βρήκε ποτέ κανείς άραγε;
* * *
* - ΠΑΣ Λαγονήσι, δεν έχει λαγούς. Πας Ελαφόνησο, δεν έχει ελάφια. Πας Κουφονήσια, όλοι ακούνε. Τι θα γίνει βρε παιδιά…
* * *
* - ΠΕΙΤΕ μας, μάρτυς.
- Λοιπόν, η ιθτορία αρχίδει ως εκθής. (Ήταν ψευδομάρτυς).
Διά πάσαν νόσον
* ΕΤΥΧΕ να δει τον Κυρ. Βελόπουλο σε αθηναϊκό κανάλι και εξεπλάγη ο Λαρισαίος. Δε μιλούσε για τις ευρωεκλογές ή κάποιο θέμα της επικαιρότητας, τη δουλειά του έκανε ο άνθρωπος, τηλεπωλήσεις για το μεροκάματο, άλλο που φρόντιζε εμμέσως να θυμίζει ότι είναι πρόεδρος κόμματος.
* * *
* ΒΟΤΑΝΑ το εμπόρευμα, φάρμακο για τα πονίδια, αλλά και για την άνοια, ναι, διά πάσαν νόσον, λύσεις για τα πάντα που ταλαιπωρούν ανθρώπους μιας κάποιας ηλικίας και εξ αντανακλάσεως και τους απογόνους τους, με μεγάλη έκπτωση εννοείται, να κερδίζεις, όπως έλεγε, κάνα κατοστάρικο στην κάθε παραγγελία και προσφορά επιπλέον και βιβλία στο πακέτο. Αυτά τα γνωστά βιβλία, να ζηλεύει κι ο ανταγωνιστής Άδωνις.
* * *
* ΚΛΑΣΙΚΗ τακτική στις τηλεπωλήσεις κι απίστευτες υπερβολές, π.χ. ότι με το τάδε βότανο αντιμετωπίζεται το Αλτσχάιμερ, μέχρι που αρχίζεις και να θυμάσαι κιόλας, ότι το μυαλό γίνεται κομπιούτερ κανονικό. Επιχειρηματολογώντας με ιατρικούς όρους, με εικόνες, του ανθρώπινου οργανισμού, καθηγητής κανονικός. Το σύστημα του στερεί το Νόμπελ, μάλλον. Τι πειράζει, τη δουλειά του κάνει ο άνθρωπος, ελεύθερη οικονομία κι όποιος τσιμπήσει. (Τα λεφτά πρέπει να είναι καλά, απ’ ό,τι έχει πει ο ίδιος, του επιτρέπουν ανεξαρτησία από το κόμμα του. Οι εύπιστοι που θέλουν να δοκιμάσουν, ας πληρώσουν. Και ψήφο, όμως, να δώσουν;).
Καραμπινάτη
* WE are pleased to announce the launch of the Euro Jackpot lottery on 4/25/2024…You can check your winnings with the winning numbers via our website τάδε, τάδε, τάδε...You have won in the (5 + 1) category EUR €915.407.00.
Administrative Director
S. Diego Santiago.
Euro Jackpot Lottery
Ναι, ο ίδιος ο διευθυντής του «Euro Jackpot», αυτοπροσώπως, πληροφορεί Λαρισαίους ότι κέρδισαν στην κλήρωση πολύ μεγάλα ποσά. Κι απλώς χρειάζεται μια επιβεβαίωση στοιχείων για να πέσει ο μπερντές. Κέρδισαν κι ας μην έχουν παίξει στη λοταρία. Καραμπινάτη απάτη με απόπειρα κλοπής.
Και αν έχει παίξει κάποιος; Η χαρά και μόνο μπορεί να λειτουργήσει παγιδευτικά. Και μετά, άντε γεια, οι τραπεζικές καταθέσεις. (Θέλει προσοχή).
* * *
* ΟΠΩΣ, επίσης, και απέναντι σε μηνύματα που φτάνουν διαρκώς από τράπεζες, υποτίθεται. Όπου, για την προστασία του πελάτη, διενεργείται δήθεν τσεκ για την προστασία σου και ζητούνται τα στοιχεία του. Οι απατεώνες έχουν αλλάξει κατηγορία. Και απ’ ό,τι φαίνεται βρίσκουν θύματα, λίγοι μονάχα να τσιμπήσουν, τους φτάνει.
Ούτε μια κοτσάνα
* Η αλήθεια είναι πως αυτήν την εβδομάδα δε συζητήσαμε καθόλου για τις ευρωεκλογές και για το διακύβευμα της αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου. Αφού κανένας σελέμπριτι δεν παραιτήθηκε ή δεν αποκεφαλίστηκε, ενώ κανείς δεν εκστόμισε καμιά (πολιτική) αρλούμπα. Ούτε στις τηλεοπτικές εκπομπές βγήκε κάποιος/κάποια, να μάθουμε βρε αδελφέ αν και πόσο τον/τη στηρίζει η/ο (σ.σ. όχι λάθη) σύζυγος τώρα που τρέχει για να καταλάβει θέση όπισθεν της Γκραντ Πλας.
Έτσι κυλάει άδοξα η προεκλογική περίοδος, φθάνουμε στις κάλπες και δε συζητήσαμε καμία απολύτως… πολιτική θέση, κανενός εκ των μονομάχων. Μα είναι κατάσταση αυτή;
Β.Κ.
Είχε διαφορά
* Ο Λαρισαίος πηγαίνει στο αεροδρόμιο να υποδεχτεί τη γυναίκα του που γυρίζει από ταξίδι.
- Δε σε βλέπω και πολύ ενθουσιασμένο, του λέει εκείνη. Για κοίταξε εκείνο το ζευγάρι δίπλα μας… Ο άντρας φιλάει τη γυναίκα του με πάθος.
- Ναι, της απαντάει ο άντρας, όμως αυτή πρόκειται να ταξιδέψει.

 

-----------------------------

 

EYROEKLOGES.jpg

* ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004: «Κυνηγέ, τον νου σου!» προειδοποιούσε το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών.
Ευρωεκλογές 2024: Το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών δεν υπάρχει πλέον. Τελικά, είχαν τον νου τους οι κυνηγοί ψηφοφόροι τότε, ή προσπαθούν ακόμη να κατακτήσουν όσο και πριν είκοσι χρόνια;

 

 

KARPOYZI.jpg

*ΠΗΡΕ θέση ο Κ.Μ. εκφράζοντας πρώιμη επιθυμία.

 

 

SAMARI.jpg*ΓΙΑΤΙ χάθηκε αυτό το επάγγελμα; Αναρωτιέται ο Λαρισαίος Κ.Ζ. Σήμερα θα μπορούσαν να το φορέσουν πάρα πολλοί, αλλά και μερικοί πολιτικοί.

 

 

KOLONA.jpg*ΣΤΗΡΙΓΜΕΝΟ πραγματικά στη γνώση.

 

 

AYTOKINHTO.jpg*ΜΠΟΡΕΙ να έχει κι αυτό ένα άλογο επιπλέον πάνω του, δεν είναι, όμως, δα και Ferrari…

 

 

VRAXOS.jpg* ΑΣΤΗΝ να φύγει, συστήνει ο Τ.Ζ. Αν σε αγαπάει πραγματικά, θα γυρίσει. Ή όταν καταλάβει το λάθος της.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass