ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2021 18:00
* ΚΙ ανάμεσα στα ποδήλατα, να και το μηχανάκι. Όποιος προλάβει το σταντ είδε στη Λάρισα. Ζ. * ΚΙ ανάμεσα στα ποδήλατα, να και το μηχανάκι. Όποιος προλάβει το σταντ είδε στη Λάρισα. Ζ.

Ξεκινά
* ΠΡΩΤΗ ημέρα του φθινοπώρου ημερολογιακά. Και καλό μήνα.


Καλός μήνας είναι ο Τρυγητής.
Ενδιάμεση έως γλυκιά καιρική κατάσταση, ξεκινούν τα σχολεία αλλά και άλλες δραστηριότητες, η κοινωνία βρίσκει ρυθμό, φέτος πάλι λιγάκι παράξενα με τον κορονοϊό. Αρχίζουν από σήμερα και οι συνήθεις κρυάδες με την 32 Αυγούστου κοκ.
Ζ.

Συναπάντημα
* Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί, είναι το αποκαλόκαιρο που βαστάει στη Μεσόγειο. Κι η Λαρισαία καθηγήτρια μελαγχόλησε.
- Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή να λυπηθώ, το καλοκαίρι εδώ και το σχολείο εδώ. Αυτά τα δύο θα έπρεπε να μην ανταμώνουν.
Ζ.

Πρωτοφανές
* Ο Ευάγγελος Αποστολάκης υπήρξε υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κρητικός ναύαρχος, ήταν ο προκάτοχος του στρατηγού Κων. Φλώρου ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο διάδοχος του Πάνου Καμμένου ως ΥΕΘΑ τον Ιανουάριο του 2019. Η ανακοίνωσή του χθες ως υπουργός Πολιτικής Προστασίας προκάλεσε σεισμό.
Έδωσε πολλούς πόντους στον Κυρ. Μητσοτάκη, που από πρώην πασόκους έφτασε να μεταγράφει συριζαίους. Τρέλανε τον Αλ. Τσίπρα που βγήκε και μιλούσε για εξαγορές και αποστασίες.
Ακόμα και το ψύχραιμο ΚΚΕ παρασύρθηκε καταγγέλλοντας ότι αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι η κοινή στρατηγική επιτρέπει άνετα τη μετακίνηση προσώπων κι υπουργών από τον έναν στον άλλον.
***
* ΚΙ ύστερα ο ναύαρχος τα στύλωσε, αρνήθηκε δηλώνοντας ότι εξαπατήθηκε. Παρόμοιο σκηνικό δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά.
Κι άντε φτου κι απ’ την αρχή νέες ανακοινώσεις, ένθεν κακείθεν, με αντιστροφή επιθέτων και χαρακτηρισμών.
Μπορεί να έφταιγε και το τζετ λαγκ απ’ το πηγαινέλα στην Αμερική, ωστόσο ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν ο βασικός χαμένος της υπόθεσης. Παρά την αντεπίθεση της ΝΔ σε όλα τα επίπεδα.
- Πρώτη φορά από ανασχηματισμό κερδίζει η αντιπολίτευση.
- Ήταν σαν να έχεις κανονίσει να φας κρέας, αλλά ξεχνάς να το βγάλεις απ’ την κατάψυξη. Οπότε βολεύεσαι με κάτι αυγά.
***
* ΚΑΠΩΣ έτσι το αντιμετώπισαν χθες οι Λαρισαίοι.
-Φήμες λένε ότι στο Μαξίμου ήπιαν ξύδι και στην Κουμουνδούρου τσίπουρο Αποστολάκη.
- Κάποτε, ένας άλλος Αποστολάκης είχε διχάσει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.
- Εντάξει, αφού δεν έκατσε με τον Αποστολάκη, ας πάρει άλλο δεξί μπακ.
- Έχει ελεγχθεί όμως στο VAR αν είχε δεχτεί ή όχι ο Αποστολάκης;
 (Ήταν απίστευτο αυτογκόλ).
***
* ΕΞΑΓΟΡΑ μέσω αξιωμάτων;
- Αν είχε χιούμορ η Φώφη έπρεπε να στείλει sms στον Αλέξη: «Μιλάς κι εσύ; Κοτσακάς, Ραγκούσης, Ξενογιαννακοπούλου, Τζάκρη, Σπίρτζης, Τόσκας, Αλεξιάδης, Κουρουμπλής κ.α., κ.α., κ.α.».
Z.

Με συνταγή
* ΤΟ βέβαιο είναι ότι αναβαθμίστηκε ο Ν. Χαρδαλιάς. Στο Υπουργείο Άμυνας πλέον, δεν είναι και λίγο.
- Πράγμα που σημαίνει ότι αν γίνει κάνα μπαμ με τους Τούρκους, τουλάχιστον θα μας έρθει sms από το 112 να εκκενώσουμε τη χώρα, μη θρηνήσουμε θύματα...
Ζ.

Στην υγεία του...
* ΣΤΗΝ υγεία του νέου υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη έπιναν όλοι χθες στην Αβδέλλα στο γνωστό Βλαχοχώρι της Πίνδου, αφού ο νέος υπουργός έχει καταγωγή από εκεί.
Μάλιστα οι συγγενικές του ρίζες υπάρχουν και στη Λάρισα αφού είναι ξάδελφος με την περιφερειακή σύμβουλο, μόνη εκλεγείσα γυναίκα στον νομό Λάρισας, Τάνια Δόκου.Τα είπε
* ΚΙ αφού υπέγραψε στον Ολυμπιακό, ο Δημ. Πινακάς, απάντησε στον προηγούμενο ιδιοκτήτη του, λέγοντας τα καλύτερα για τον πατέρα του, Βασίλη αλλά και για τον μάνατζέρ του, Σπανουδάκη. Όχι που θα χαριζόταν. Και για τον Μιχάλη Γρηγορίου είπε, που αυτός τον ανέδειξε στην πρώτη ομάδα, τον εμπιστεύτηκε, ναι παίνεψε τον πείξε τον δείξε που κατέστρεψε την ομάδα κι οποίος ποτέ δεν απάντησε σε όσα κάθε τρεις και λίγο του καταμαρτυρά ο πρώην πρόεδρός του. Αυτό είναι και το χειρότερο, που δεν απαντά, που τον αγνοεί. Όπως και οι περισσότεροι πλέον από τους κατά καιρούς υβριζόμενους, σαν να μην τον ακούνε.
Ζ.

Σιγοπίνοντας
* ΕΚΕΙ που τρώγαν οι Λαρισαίοι, πίναν κιόλας.
- Δοκίμασα ένα περσινό τζιν και δεν μου έκανε.
- Και τι έβαλες;
- Τσίπουρο με μεζέ.
***
* - ΑΛΛΟΣ πίνει από χαρά, άλλος από λύπη...
- Κι εσύ;
- Εγώ πίνω από προχθές.
***
* - ΠΑΜΕ για 2-3 μπύρες;
- Πάμε και βγάλε την παύλα.
Ζ.

Επιστροφή
* ΣΑΝ στυμμένη λεμονόκουπα ο εκ ΠΑΣΟΚ Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Αυτό και μόνο να επισήμανε κάποιος στον ναύαρχο Αποστολάκη αρκούσε για να ανακρούσει πρύμναν επιστρέφοντας στον ναύσταθμο.
***
* ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ του Τάκη Θεοδωρικάκου στην Κυβέρνηση και μάλιστα στο Δημοσίας Τάξεως, απολύτως ταιριαστό. Και επιτέλους δικαίωση, με τον παλιό γραμματέα της ΚΝΕ στο Υπουργείο, θα υπάρξει η επίσημη μετονομασία του σώματος και την επιβολή της τάξης στα Εξάρχεια θα αναλάβουν τα ΚΝΑΤ. Τα ΜΑΤ είναι που θα μετονομαστούν.
Ζ.


Τουρίστες Υγείας
* ΕΤΣΙ κι αλλιώς δεν φαινόταν και πολύ στο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας. Συμβολικά το Τουρισμού ίσως και να του ταιριάζει περισσότερο, ειδικά με τηv Τζένη Μπαλατσινού στο πλευρό του.
Επιβεβαιώνεται πάντως η φήμη ότι συνδέονται τα δύο υπουργεία.
Φεύγουν οι τουρίστες, έρχονται νέα περιοριστικά μέτρα. (Αυτό με τον υγειονομικό τουρισμό παίζει άραγε;)
***
* ΤΟ παράδοξο είναι ότι έφυγε ο γενικός κουμανταδόρος από το Υπουργείο Υγείας, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης με τα τόσο φιλόδοξα σχέδια και για τα νοσοκομεία της Λάρισας. Δεν πρόλαβε και κάποιοι εκεί λένε ευτυχώς.
Ζ.

Έφυγαν
* ΜΕ αφορμή τη δημοσιευθείσα χθες φωτογραφία, ο Λαρισαίος που παρακολούθησε τη συναυλία του Μανώλη Φάμελλου και της Μαρίας Κηλαηδόνη, με τα τραγούδια του Λουκιανού, καρφώνει: «Οι βουλευτές έβγαλαν φωτογραφία και έφυγαν.
Ούτε ένα τραγούδι δεν άκουσαν Χρ. Κέλλας και Β. Κόκκαλης. Έμεινε φυσικά μόνο η Άννα Βαγενά...».
 (Μα κι αυτοί οι άνθρωποι θυσιάζονται για το καλό του λαού και του τόπου. Ούτε να διασκεδάσουν).
Ζ.

Περί ηλιθίων
* ΦΥΣΙΚΑ και οι συγκεκριμένοι Λαρισαίοι τα έβλεπαν από τη δική τους πλευρά. Γιατί, υπάρχει κι άλλη;
- Μου λέει ο προϊστάμενος «δεν μιλάς ευγενικά στους πελάτες». Τον κοιτάω, «τι λες ρε ηλίθιε. Δεν είmαι εγώ ευγενικός;»
***
* - ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσω να βρίζω, αλλά κι εσείς δεν βοηθάτε καθόλου ρε ηλίθιοι.
***
* - ΓΙΑΤΡΕ μου δεν είμαι καλά, βλέπω ηλίθιους παντού.
- Τι εννοείς;
- Νάτα μας πάλι...
Ζ.

Λόγω περιοχής
* ΤΙ να ελπίζουν μετά οι Λαρισαίοι. Ο μπαλαντέρ, το αξίωμα του υφυπουργού Γεωργίας που συχνά έχει παραχωρηθεί στον κάμπο τιμής ένεκεν και να κλείνουν και τα στόματα των αγροτών να μην έχει φασαρίες, αυτή τη φορά λοιπόν πήγε αβλεπί στην Εύβοια.
Και μάλιστα έχασε την καρέκλα η Σερραία Φωτεινή Αραμπατζή, την έφαγε ο δάκος κι η μουχρίτσα κι ορίστηκε ο Σίμος Κεδίκογλου. Η ΝΔ χρειαζόταν ενίσχυση στην πυρόπληκτη Εύβοια, καλός ο Στ. Μπένος αλλά δεν εκλέγεται εκεί, ενώ ο Τσίπρας έχει κάνει προσφάτως ισχυρή μεταγραφή απ’ το ΠΑΣΟΚ, τον ξάδελφό του Συμεών Κεδίκογλου, οπότε...
***
* ΤΟ επανέλαβαν οι κυβερνητικοί αναλυτές και μετά τον ανασχηματισμό: Υπήρξε αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση κρίσιμων γεωγραφικών περιοχών (Εύβοια, Δυτ. Μακεδονία, Αχαΐα) με έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη. Τη Λάρισα φυσικά, ξέχασαν τώρα να τη συμπεριλάβουν.
Και πράγματι. Έφυγε από υφυπουργός Μεταφορών ο δικηγόρος Γιάννης Κεφαλογιάννης, βουλευτής Ρεθύμνου κι επέστρεψε ο εκπαιδευτικός Μιχάλης Παπαδόπουλος βουλευτής Κοζάνης.
***
* ΕΠΙΣΗΣ αλλαγή σκοπιμότητας και στο σπουδαιότερο, στο περίβλεπτο Υπουργείο Απόδημου Ελληνισμού. Μηδέν πολιτικό κόστος, άφθονα και δωρεάν ταξίδια σε όλη την Υφήλιο, όπου υπάρχει Ελληνισμός πρέπει να πάει επί τόπου ο υπουργός, κανονικός Μάρκο Πόλο. Το ζηλευτό πόστο παρέδωσε ο γιατρός Κώστας Βλάσης, βουλευτής Αρκαδίας στον γεωπόνο Ανδρέα Κατσανιώτη, βουλευτή Αχαΐας.
Ζ.

Ριγμένοι
* ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ η Θεσσαλία στη νέα κυβέρνηση. Δικαιοσύνης ο Κ. Τσιάρας, Καρδίτσα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Κ. Σκρέκας, Τρίκαλα.
Κι ο Βόλος με Ζέττα Μακρή, υφυπουργό Παιδείας με αρμοδιότητες την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια. Αλλά και με Χρήστο Τριαντόπουλο, μέχρι τώρα γ. γ. Οικονομικής Πολιτικής, ο οποίος ανέλαβε υφυπουργός στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.
Ο σαραντάχρονος πολιτευτής της ΝΔ από τη Ν. Αγχίαλο. Ωιμέ για τον Χρ. Μπουκώρο, θα δυσκολέψουν τα πράγματα στις επόμενες εκλογές.
***
* ΟΣΟ για τους Λαρισαίους, μηδέν εις το πηλίκον ξανά, ούτε καν μετεξεταστέοι, ήρθε κι ο Σεπτέμβρης, τώρα έμειναν «στον τόπο» στην ίδια τάξη πάλι. Ποια κατάρα τους βαραίνει...
***
* ΔΥΟ ώρες μετά ο Μαξ. Χαρακόπουλος βγήκε με δήλωση. Ψύχραιμος αλλά με εμφανή θλίψη: «Εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο κυβερνητικό σχήμα για το καλό της πατρίδας.
Στην πολιτική, ακόμη κι αν ενδεχομένως νιώθει κανείς αδικημένος οφείλει να συνεχίζει για εκείνους που τον τιμούν με την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους».
(Μα και υπουργός, γι’ αυτούς ήθελε να γίνει).
***
* Ο Χρ. Κέλλας πάλι, τους τιμώρησε με την ηχηρή σιωπή του. Μάλλον θα σκέφτεται πόσο χειρότερα μπορεί να νιώθει ο Χρ. Μπουκώρος.
Ζ.

Τόσο κατάλαβε
* ΤΙ να πεις και σ’ αυτό το παιδί...
- Έκλεψα ένα καρότσι από το σουπερμάρκετ...
- Γιατί;
- Είναι να γεννήσει η αδερφή μου και τους είπα ότι θα τους κάνω δώρο το καρότσι.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass