ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2021 18:00
*ΔΙΠΛΑ στον θεσσαλάρχη Αστ. Μαντζιώκα και τον ποιμενάρχη κ. Ιερώνυμο, ο επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Κων. Σκούμας και με το κοστούμι, ο άλλοτε επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής την περίοδο που εξάρθρωσαν την 17Ν, ο θρυλικός στρατηγός Στέλιος Σύρος, ο οποίος είχε αποσυρθεί μετά στο χωριό του στον Δομοκό, ως τσιπουροπαραγωγός πια. Ζ. *ΔΙΠΛΑ στον θεσσαλάρχη Αστ. Μαντζιώκα και τον ποιμενάρχη κ. Ιερώνυμο, ο επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Κων. Σκούμας και με το κοστούμι, ο άλλοτε επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής την περίοδο που εξάρθρωσαν την 17Ν, ο θρυλικός στρατηγός Στέλιος Σύρος, ο οποίος είχε αποσυρθεί μετά στο χωριό του στον Δομοκό, ως τσιπουροπαραγωγός πια. Ζ.

Υπερβολές
*ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ μπήκε, καιόμενος φεύγει. Πυρωμένος ο φετινός Ιούλιος, καυτός.

Το φετινό καλοκαίρι πραγματικά δείχνει τα «δόντια» του, θα τα δείξει λένε άλλη μια φορά και δεν θα ’ναι για χαμόγελο.
Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν ψηλά, και οι χαμηλές, τουλάχιστον μια εβδομάδα, λένε.
Να προλάβουν μεγάλες ζέστες κι οι αδειούχοι του Αυγούστου, να μη ζηλεύουν;
Πράγμα που θα κουράσει όμως κι εκείνους, μα κι όσους θα έχουν επιστρέψει.
Ζ.

Άκου κυρ Στέφανε
*ΜΗΠΩΣ γνωρίζει κάποιος τι ώρα ανοίγουν σήμερα τα Χρηματιστήρια; Για τους μισθωτούς αναρωτιόμαστε πώς να επενδύσουν άραγε την αύξηση στον κατώτατο μισθό.
Οι οποίοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στους αχάριστους που μιλούν για ψίχουλα και για αύξηση – παρωδία, παραπέμποντας στις απώλειες, δέκα χρόνια τώρα από την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
Κατά πώς λογαριάζει ο Βέγγος είναι το σωστό. Δηλαδή με 40 λεπτά την ημέρα αύξηση είναι 12 ευρώ τον μήνα όφελος, όπερ 144 ευρώ τον χρόνο, τουτέστιν 1.440 ευρώ τη δεκαετία. Λίγα είναι δηλαδή;
Ποσό που δίνει τη δυνατότητα, όπως η Βουγιουκλάκη, να παραγγείλει στον Κυρ Στέφανο στο παντοπωλείο «Η Αφθονία» της γειτονιάς διπλή ποσότητα. Όμως η εργαζόμενη γραμματέας μόλις της ανακοινώνει τον μισθό της με υπερωρίες (προ Χατζηδάκη) ο εργοδότης Παπαμιχαήλ, χάνει την εγκράτεια του μισθωτού και ρέπει σε καπιταλιστικές συμπεριφορές. Αυτά είναι.
Με την ευκαιρία, οι κυβερνώντες πόσο καιρό έχουν να πάνε σε μάρκετ να δούνε την... αφθονία των ανατιμήσεων;
Β.Κ.

Περσινή Ολυμπιάδα
*ΣΧΟΛΙΑΖΕ την Ολυμπιάδα ο Λαρισαίος Τ.Ζ.
- Βλέπει ο παππούς στην τηλεόραση ΤΟΚΥΟ 2020, τα ‘χε που τα ‘χε χαμένα με τις ημερομηνίες, θα τον αποτελειώσουν αυτοί.
***
*-ΕΧΕΙ καταλάβει κανείς, στην κωπηλασία κάθονται κανονικά και πάνε με την όπισθεν ή κάθονται ανάποδα και πάνε μπροστά;
- Στην κωπηλασία, φιλαράκι, σημασία δεν έχει ο προορισμός. Σημασία έχει να κοιτάς τους καθρέφτες για να μη βρεις πουθενά.
***
*- ΒΡΕ συ, πάμε να δούμε Ολυμπιακούς;
- Καλά, εσύ βάζελος δεν είσαι;
Ζ.

Αναλογικά
*ΚΙ επειδή πολλή κουβέντα γίνεται για ποσοστά, τούτων και κείνων των ασθενών, με πολλούς να ξεχνούν τον παρονομαστή, ο εκ Τρικάλων Λονδρέζος καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος τα λέει πολύ παραστατικά, με μια παραβολή: Περίπου τα 2/3 όσων δυστυχώς πεθαίνουν σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα στην Αγγλία φοράνε ζώνη ασφαλείας. Το 99% των οδηγών βέβαια, φορά ζώνη ασφαλείας.
Σκεφτείτε ότι το 1/3 των θυμάτων αντιστοιχεί στο 1% που δεν φορά ζώνη μέσα σε ένα όχημα. Τι σημαίνει αυτό; Πως πρέπει να αναθεωρήσουμε; Όχι βέβαια. Σαφώς και οι ζώνες προσφέρουν ασφάλεια.
Ζ.
Τα παρέδωσε
*ΜΠΟΡΕΙ να μην είναι πολύ σπουδαίο ποσόν, για τον επιτυχημένο επιχειρηματία από τη Γιάννουλη, τα δυόμισι χιλιάρικα, ωστόσο για κανέναν δεν είναι κάτι το αμελητέο. Ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Δρυστέλλας, που βρήκε τα χρήματα σε απρόσωπη καπνοσακούλα στον δρόμο, τα παρέδωσε αυτόματα αρμοδίως, βρέθηκε αμέσως ο κάτοχός τους, ο οποίος φυσικά πολύ το χάρηκε, δεν το περίμενε. Είναι της αντιπολίτευσης ο δημοτικός σύμβουλος, όμως ο δήμαρχος θα μπορούσε να τον τιμήσει. Όχι τόσο με κάποια εκδήλωση, όσο τοποθετώντας τον σε κάποιο άτυπο πόστο να τσεκάρει ορισμένα πράγματα στο δημοτικό ταμείο, για διπλή ασφάλεια. Αφού απέδειξε ότι είναι υπεράνω.
Ζ.

Πολυχρωμία
*ΜΕΣΟΚΑΛΟΚΑΙΡΟ και η πλατεία της Λάρισας γέμισε με δυο-τρεις χιλιάδες αντιεμβολιαστές. Όχι ανεμβολίαστους, πούροι αντιεμβολιαστές ήταν. Από ολόκληρη τη Θεσσαλία ναι, αλλά δεν ήταν και λίγοι. Κάθε κόμμα και φορέας θα ζήλευε μια συγκέντρωση τέτοιου μεγέθους. Επ’ ουδενί δεν δείχνουν να είναι τάση πλειοψηφίας στην κοινωνία, αλλά ουδείς μπορεί να τους αγνοήσει. Δύναται όμως να τους αναλύσει, ως σύνθεση.
***
*Η ποικιλόχρωμη συμμετοχή συνιστούσε κανονικό ουράνιο τόξο, αν κι αυτό δεν περιλαμβάνει το μαύρο, που ήταν ισχυρό στη συγκέντρωση κατά των εμβολίων. Τον ρυθμό έδιναν οι Βολιώτες, παρότι μέσα στη Λάρισα, υπάρχει ισχυρός πυρήνας εκεί, καθόλου τυχαίες οι δημοτικές τους επιλογές.
***
* ΠΑΡΟΝΤΕΣ χρυσαυγίτες, μπροστά τα επώνυμα στελέχη τους, επίσης κασιδιάρηδες, λαγοί μα και βελόπουλοι και τράγκηδες φυσικά και καρατζαφέρηδες που επιζούν, όλο το φάσμα της άκρο- και της άκρο-ακροδεξιάς, μακεδονομάχοι ένα σωρό και πάνω ο Χάμος που συνηθίζει να μιλάει σε συγκεντρώσεις των 12 ατόμων και τώρα ούτε στα πιο τρελά του όνειρα ομιλία σε χιλιάδες, τσιμπιόταν, παρούσες πολιτικοποιημένες καλόγριες που συνηθίζουν να εμφανίζονται σε χουντικές συγκεντρώσεις, αλλά και ήρεμοι Γ.Ο.Χ. Παλαιοημερολογίτες Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, άρα ιμιτασιόν κατ’ αντιστοιχία οι επίσης χριστιανοί της ενορίας αυτοί, που δεν πιστεύουν ούτε την Ιερά Σύνοδο, παρόντες όμως και επιστημονολογούντες που επιχειρηματολογούν με στοιχεία κατά των εμβολίων, μα και άλλοι που θεωρούν ότι η γη είναι επίπεδη και που οι πνευματικοί πρόγονοί τους είχαν ταχθεί προ αιώνος κατά του επικίνδυνου εξηλεκτρισμού, εκεί και κάποιοι ευαίσθητοι δημοκράτες εμβολιασμένοι μεν, αλλά υπέρ του δικαιώματος αυτοδιάθεσης των άλλων.
***
*ΘΑ ήταν αστείο να πει κάποιος από τους πρωτεργάτες «μα τι πολλοί που είμαστε» ή κάποιοι να επιχειρήσουν να πείσουν ή να προσηλυτίσουν τους διπλανούς τους. Κάθε καρυδιάς, πολιτικά και κοινωνικά, καρύδι. Περίεργη σύνθεση.
(Τη σύγκριση, την έκανε από το βήμα ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Αγοραστού και νυν αντιπρόεδρος ΦοΔΣΑ Καλογιάννη, ότι ήταν περισσότεροι απ’ ό,τι στο Μακεδονικό. Κι ας έλειπαν τώρα οι νεοδημοκράτες).
Ζ.
Τους «εγκατέλειψαν» στην Εγνατία
*ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ άνευ προηγουμένου (και για Λαρισαίους) ταξιδιώτες στην εθνική οδό, το μεσημέρι της Κυριακής. Όπου, στον σταθμό διοδίων των Μαλγάρων και στο ρεύμα προς Κατερίνη, οι οδηγοί των αυτοκινήτων ενημερώνονταν ότι λόγω τροχαίου ατυχήματος έξω από την Κατερίνη, θα έπρεπε να ακολουθήσουν υποχρεωτικά την έξοδο προς Βέροια, όπως και έγινε υπό τις οδηγίες ενός δικυκλιστή τροχονόμου. Από εκείνο το σημείο όμως και μετά η Τροχαία τους εγκατέλειψε στην Εγνατία! Καμία ενημέρωση για το πώς θα επέστρεφαν στον ΠΑΘΕ. Οι οδηγοί ακολούθησαν το ρεύμα προς Βέροια. Κάποιοι έβγαιναν στην πρώτη έξοδο που συναντούσαν παρασύροντας και άλλα Ι.Χ. πίσω τους, άλλοι συνέχιζαν προς Βέροια χωρίς καμία πινακίδα, σήμανση ή άλλη ενημέρωση για το πώς θα επανέρχονταν στην κανονική τους πορεία προς Κατερίνη και Λάρισα. Το αποτέλεσμα ήταν πολλοί Λαρισαίοι οδηγοί, να φτάσουν στην Κοζάνη και από εκεί να κινηθούν προς Ελασσόνα και -τελικά- Λάρισα κάνοντας ένα ταξίδι 5 ωρών!
Δ.Χ.

Ρομαντικός
*- ΕΧΩ μεγάλη προσπέραση στις γυναίκες. (Το είχε αντιληφθεί ο Λαρισαίος).
***
*- ΘΕΛΩ να δούμε την πανσέληνο μαζί απόψε.
- Δεν γίνεται, έχει πανηγύρι.
***
*- ΜΩΡΟ μου, σήμερα κανόνισα να περάσουμε μια καυτή νύχτα.
- Αχ, πού;
- Σπίτι μας, χάλασε το αιρκοντίσιον.

Ζ.
Περιουσία
*«ΤΑ περιουσιακά στοιχεία του ΕΦΚΑ ανήκουν στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους...». Μ’ αυτό το επιχείρημα αρνούνται οι Αθηναίοι την παραχώρηση στην πόλη του μεγάλου κεντρικού οικοπέδου στην Ασκληπιού, όπου στεγαζόταν το κτίριο του ΙΚΑ πριν γκρεμιστεί εδώ και δεκαετίες. Το ίδιο ακριβώς είπε ερωτηθείς και ο συνδικαλιστής του χώρου, ο πρόεδρος των εργαζομένων Δημ. Αντωνακάκης. «Δεν παραχωρούνται, δεν μεταβιβάζονται». Ωστόσο δήλωσε θετικός στην αξιοποίησή του, στην αξιοποίηση περιουσίας που κάθεται. Λογικό.
***
*ΤΑ διάβαζε ο Λαρισαίος χθες στην εφημερίδα.
- Έτσι ε; Ανήκουν στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.
Πολύ σωστά. Κατά βάση στους Λαρισαίους ασφαλισμένους και συνταξιούχους, στα παιδιά και τα εγγόνια τους, σωστά; Άρα στον Δήμο ανήκουν όλα αυτά, στην τοπική κοινωνία... (Σάμπως δεν ανήκουν οι στρατιωτικές εκτάσεις; Τίνος είναι ο Στρατός...).
Ζ.

Με το μαλακό
*ΑΥΞΗΣΗ 2% εξήγγειλαν καμαρωτοί οι κυβερνώντες κι έτσι ο κατώτερος μισθός φτάνει πλέον στο ιλιγγιώδες ποσό των 663 ευρώ. Κι όποιος αντέχει ζει με τόσα. Αύξηση 0,58 ευρώ στο ημερομίσθιο, διευκρινίζουν.
Ένα κουλούρι την ημέρα και περισσεύει και κάτι, ποιοι αχάριστοι διαμαρτύρονται. Και βέβαια, το κάνουν με τρόπο, μην αιφνιδιαστεί ο κόσμος και δεν ξέρει τι να τα κάνει τόσα λεφτά ξαφνικά. Οι αυξήσεις θα ισχύσουν από το 2022.
Ζ.
Χρηματοκρίτης
*ΛΙΓΟ πριν φύγουν, λίγο μετά που ήρθαν απ’ την άδεια, επικεντρωμένοι στα οικονομικά οι Λαρισαίοι.
- Μετά από λεπτομερή εξέταση που έκανα, έχω χαμηλό χρηματοκρίτη.
***
*- ΓΙΑΤΙ τόσα νεύρα σήμερα;
- Είχε προσφορά, 3+3 καντήλια.
***
*- ΕΚΕΙ που έχει πάει η τιμή της βενζίνης σκέφτομαι να αλλάξω καύσιμο.
- Αέριο;
- Πετάλι.
Ζ.

Της εταιρείας
*Ο δήμαρχος του Βόλου είχε δεχτεί πολύ εύκολα την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου, από το κράτος στον Δήμο, χωρίς τη μεταφορά πόρων για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας και συντήρησης. Ο δήμαρχος του Βόλου παραχωρεί τώρα τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού με ενοίκιο 1.500 ευρώ τον μήνα, μόνο, στην ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος. Ο δήμαρχος του Βόλου είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, μιας ιδιωτικής δηλαδή Α.Ε. (Ποιος δεν καταλαβαίνει τι;).
Ζ.

Πέρυσι
*- ΤΟ «Εύρηκα, εύρηκα» δεν είναι μόνο του Αρχιμήδη, διατείνεται ο Κ. Ζ. Το είπε κι ο κουμπάρος του λέει 2.500 χρόνια μετά.
Τους επισκέφθηκαν λέει τώρα το καλοκαίρι στο Στόμιο κι εκεί που ξεντυνόταν στην παραλία, άρχισε να ξεφωνίζει από χαρά.
- Γυναίκα το βρήκα, το βρήκα...
- Τι βρήκες βρε Γιώργο και κάνεις σαν τρελός;
- Το γιλέκο μου καλέ. Θυμάσαι που είχαμε έρθει πάλι εδώ στη θάλασσα πέρυσι και το είχα χάσει. Ε ναι, τελικά το είχα φορέσει κατά λάθος κάτω από τη φανέλα.

Ζ.

 

 LADOPOYLOS CIU

*ΤΟ μπλε, το μπλου και το γαλάζιο, τρικολόρ το αγαπημένο χρώμα του Γ. Λαδόπουλου.
Ζ.

 

KELLAS CIU

*ΑΝ και φοράει μάσκα, δύσκολα κρύβεται η ικανοποίηση στο πρόσωπο του Χρήστου Κέλλα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Στ. Πέτσα. Κι αυτό, γιατί ο αν. υπουργός Εσωτερικών αντιμετώπισε θετικά τα ζητήματα που του έθεσε στην πρόσφατη συνάντησή τους, όπως η ενσωμάτωση της «Παιδικής Στέγης» στον Δήμο Λαρισαίων, η έγκαιρη περάτωση των επισκευών των σχολικών μονάδων που επλήγησαν από τους σεισμούς και έργα υποδομών και οδοποιίας, ιδιαίτερα στην επαρχία Φαρσάλων.
Γ.Ρ.

 

PELAKIA CIU

*Η βουλευτής Άννα Βαγενά και ο πρώην δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος, πλαισιώνουν τον μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο, εκεί στον ίσκιο έξω από τη Μανιάρειο στ’ Αμπελάκια, πριν από την εκδήλωση για τη Διακοσιετηρίδα.
Ζ.

 

MANOLHS CIU

*ΜΗΝ την ακουμπήσει κανένας, είναι δικιά του η σκηνοθέτιδα, του δημάρχου Γ. Μανώλη. Διότι στην περιοχή του, στη Σπηλιά είναι το εξοχικό της Αθηνάς Κρικέλη. Από κει άλλωστε τους είχε απεγκλωβίσει απ’ τα χιόνια ο δήμαρχος αυτοπροσώπως, τον χειμώνα, με τον ηθοποιό ευρωβουλευτή Αλ. Γεωργούλη.
Ζ.

 

SYKIA CIU

*ΕΠΕΙΔΗ τίποτα δεν σταματά τη φύση, το επιβεβαιώνει ο Κ.Γ. και ενημερώνει όσους τους αρέσουν τα σύκα, ότι σε 2-3 χρονάκια θα έχει παραγωγή στην οδό Πηνειού.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass