EΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2021 18:20
*ΜΕ σύστημα 3-5 στο κέντρο, θα πετούν οι πεζόδρομοι *ΜΕ σύστημα 3-5 στο κέντρο, θα πετούν οι πεζόδρομοι

Καλοκαίρι 21


* ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021. Η παρατεταμένη ζέστη ταλαιπωρεί και εξοντώνει τους ανθρώπους. Είναι η κλιματική αλλαγή ηλίθιε, το πιστεύεις ή όχι αυτό είναι. Δεν την παλεύεις πια χωρίς αιρ κοντίσιον, το επιπλέον ηλεκτρικό ρεύμα που καις πρέπει να προστεθεί στον οικογενειακό προϋπολογισμό, όπως η θέρμανση τον χειμώνα. Είναι και η μάσκα. Άλλο βάσανο και τούτο.
Σ’ ένα καλοκαίρι όπου η παράλογη «μάχη» μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων μαίνεται, προσπαθείς να βρεις περπατησιά. Πού να πας; Σ’ ένα νησί. Όχι πολύ κοσμικό, όχι από αυτά που προτιμάει ο κόσμος και τα ... κανάλια. Να είναι και κάπως προσιτό στις τιμές. Οι διακοπές σκέτο σταυρόλεξο πια.

Περί διακοπών
* Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ του διπλανού γραφείου που κατάφερε να την κάνει πάντως για μερικές μέρες σε νησί, μετέφερε ανάμεικτες εντυπώσεις. Πολλή ουρά, πολύ έλεγχο στα καράβια, μπούγιο και συνωστισμός – ο κόσμος δεν χαμπαρίζει από κορονοϊό – μάσκες ελάχιστοι πια... Και οι τιμές πολύ τσιμπημένες... Άμα μπαίνεις στα διάφορα Booking και βλέπεις πως θέλεις ένα κατοστάρικο για ένα μεσαίο δωμάτιο σε νησί, τότε για ποιες διακοπές μιλάμε;

Ρομαντισμός
* ΠΑΛΙ καλά που άρχισαν και οι ... τηλεοπτικοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο και βρήκαμε οι Έλληνες μια διέξοδο, μια αφορμή για να γκρινιάξουμε και να πλακωθούμε, ίσως και να πανηγυρίσουμε και κανένα μετάλλιο. Μετά τους ... βαρβάτους (άμα δε και ... «ενισχυμένους») αρσιβαρίστες του Χρήστου Ιακώβου τα ελληνικά μετάλλια είναι όλο και πιο σπάνια, όλο και πιο περιστασιακά. Κυρίως βασίζονται στις ατομικές προσπάθειες των αθλητών και τις θυσίες των οικογενειών τους, παρά στην αφειδή κρατική υποστήριξη που δινόταν κάποτε. Τουλάχιστον τα τωρινά μετάλλια δείχνουν να είναι πιο «καθαρά», έχουν μέσα τους κάτι το ... ρομαντικό, το γνήσιο και αληθινό.

Προσωπεία
* ΧΙΛΙΑΔΕΣ λαού συγκεντρώθηκαν ως γνωστόν την περασμένη Τετάρτη στην πλατεία της Λάρισας κατά του εμβολίου.
Και μόνο αν κόψεις φάτσες, αν δεις ποιοι είναι αυτοί που αντιδρούν, και των οποίων είδαμε πια τα πρόσωπα, φτάνει για να πειστείς ότι πρέπει ... αύριο κιόλας να τρέξεις σε κανένα Εμβολιαστικό Κέντρο και να εμβολιαστείς. Ό,τι πιο αναχρονιστικό διαθέτει η ελληνική κοινωνία.

Σκύλευση
* ΕΝΤΑΞΕΙ, αυτό το «παλιοτόμαρο» σκότωσε την άτυχη Γαρυφαλλιά στη Φολέγανδρο και του αξίζει κάθε τιμωρία. Γιατί όμως πρέπει μια εβδομάδα τώρα τα ηλεκτρονικά – κυρίως ΜΜΕ- να μας δίνουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με το πώς ακριβώς δολοφονήθηκε η νεαρή φαρμακοποιός; Τι είδους σκύλευση είναι αυτή;
Παλιά υπήρχε μια δημοσιογραφική δεοντολογία. Τώρα με τις ιστοσελίδες η κατάσταση έχει καταστεί ανεξέλεγκτη. Και ο ... Θεός βοηθός. Δεν πάει έτσι όμως ...

Διεγερτικό
* ΑΥΤΟ θα πει σύγχρονη και αποτελεσματική διαφήμιση.
«Θα πάθεις πλάκα. Αυτό είναι το φρούτο που θα σε απογειώσει σεξουαλικά το καλοκαίρι ...» γράφει αυτές τις μέρες ένα γνωστό μεγάλο σάιτ. Και όταν ανοίγεις τη σχετική είδηση διαπιστώνεις ότι μιλάμε για το ταπεινό .... καρπουζάκι.
(Κατάλαβες τώρα πώς πρέπει να κάνεις διαφήμιση καρπουζοπαραγωγέ μου εκεί στο Μακρυχώρι που κάθεσαι και προβληματίζεσαι για το πώς θα διαθέσεις τα καρπούζια σου;).
Καρπούζι. Και διουρητικό και ...διεγερτικό !

Ερώτηση
* ΑΠΟ τα καλά του διαδικτύου κι αυτό.
«Αμ’ το άλλο; Πας καλοκαίρι στο χωριό κι αντί να σε ρωτήσουν αν παντρεύτηκες, σε ρωτάνε αν εμβολιάστηκες! Έλεοοοοοος!»

Πολιτικάντικα
* ΜΑΝΤΑΡΑ έγινε για άλλη μια φορά το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ καθώς απεδείχθη ότι αριστούχοι μαθητές μένουν εκτός επειδή κάποιες σχολές (π.χ. Αρχιτεκτονική) ανέβασαν με σχεδόν .... παράλογο τρόπο κάποια ειδικά μαθήματα που είναι προαπαιτούμενα για εισαγωγή (π.χ. σχέδιο, από το 10 στο ... 17).
Το θέμα πρέπει να συζητηθεί σοβαρά και να λυθεί. Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζονται ... πολιτικαντισμοί τύπου Τσίπρα που βγήκε και έταξε ξανά κατάργηση της βάσης του 10 όταν αυτός ξαναπάρει την εξουσία. Δεν είναι ώρα να τελειώνουμε πια με όλα αυτά;

Τραγικό ....
* ΤΟ να φεύγουν νέοι άνθρωποι είναι από κάθε άποψη τραγικό. Το να φεύγουν νέοι γιατροί, είναι ίσως ακόμη τραγικότερο. Με την έννοια ότι ένας γιατρός προορίζεται να σώσει χιλιάδες άλλους ανθρώπους. Και φαίνεται κάποια κατάρα έχει χτυπήσει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας που μέσα σε ένα χρόνο, χάνει κι άλλον νέο γιατρό, μετά τα ατύχημα στον Όλυμπο.
Τι άδικο, τι άδικο ....

Καταγγελία
* ΠΗΓΕ ο άνθρωπος να πάρει ένα ποσό από Τράπεζα- για να καλύψει ανάγκες γάμου του παιδιού του και η Τράπεζα ... αρνήθηκε να του δώσει.
Ο λόγος; Δεν είχε προσκομίσει αντίγραφο εκκαθαριστικού λογαριασμού ΔΕΚΟ και μερικά ακόμη χαρτιά που ζητούν κάθε τόσο οι Τράπεζες για να ταλαιπωρούν τον κόσμο.
- Εντάξει παιδιά, θα σας τα φέρω από Δευτέρα, δώστε μου τώρα τα λεφτά.
- Αδύνατον κύριε. Δεν μας επιτρέπει το σύστημα.
Γύρισε το μάτι του ανθρώπου.
- Τι λέτε μωρέ; Με ποιο δικαίωμα κατακρατάτε τα λεφτά μου;
Δεν του έδωσαν τα λεφτά, κι ο πολίτης αναρωτιέται μήπως υπάρχει κανένας εισαγγελέας να τους αρπάξει και να βάλει στη θέση όλους αυτούς τους «μάγκες» των τραπεζών που έχουν αποθρασυνθεί τελείως πια...

Αυξήσεις
* ΠΛΑΚΑ –πλάκα, αυξήθηκε και το καρτοκινητό στην Ελλάδα. Από τα 12 ευρώ στα 15 η ελάχιστη χρέωση. Μην τη βλέπεις σαν «έλα μωρέ τρία ευρώ αύξηση είναι αυτά». Σκέψου ότι ποσοστιαία η αύξηση είναι τρομακτική : 25% αύξηση δεν υπάρχει.
Που σημαίνει 36 ευρώ ετησίως ή ... τρεις μήνες επί πλέον χρέωση. Καλά κρασιά... Αλήθεια, θα μας πουν από την Κυβέρνηση γιατί η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει από τα πιο ακριβά κινητά πανευρωπαϊκά;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass