ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2021 18:00
*ΜΕ πορφυρό σαν αίμα πουκάμισο, η κυρία Μαίρη της Αιμοδοσίας εξηγεί στον Υπουργό τα εμπόδια που πρέπει να υπερπηδούν στην πολύτιμη προσπάθειά τους. Ζ. *ΜΕ πορφυρό σαν αίμα πουκάμισο, η κυρία Μαίρη της Αιμοδοσίας εξηγεί στον Υπουργό τα εμπόδια που πρέπει να υπερπηδούν στην πολύτιμη προσπάθειά τους. Ζ.

Οι χαμηλές
*ΠΕΦΤΕΙ λιγάκι η θερμοκρασία, έχει διαφορά μεγάλη το 37 απ’ το 41, η κατάσταση όμως παραμένει φλογερή,

δεν γίνεται πιο ανεκτή. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι δεν πειράζει και τόσο πολύ να εκτοξευτεί κάποια στιγμή ο υδράργυρος το καταμεσήμερο, αρκεί να επανέλθει αργότερα το θερμόμετρο σε χαμηλή ένδειξη. Το κρίσιμο στοιχείο, αυτό που δημιουργεί ανυπόφορες συνθήκες είναι που οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν πάνε κάτω από 25 ούτε το ξημέρωμα. Οι άνθρωποι και τα σπίτια δεν δροσίζονται καθόλου, δεν παίρνουν ανάσα.
Ζ.

Δροσίζει
*ΟΠΟΤΕ οι Λαρισαίοι κοροϊδεύουν με τα ζόρια τους.
-Μου λέει ο άλλος, μεθαύριο θα δροσίσει. Πόσο βρε, του λέω, ε 38 μου απαντάει...
***
*- ΤΗ Δευτέρα λέει έρχεται δροσιά θα έχει και 36 βαθμούς μπορεί... Κοίτα τώρα που θα πρέπει να κατεβάσουμε πάλι τα χειμωνιάτικα.
Ζ.

Βοήθησε
*- Ο κόβιντ έκανε και κάτι καλό πάντως, αναγνώριζε ο Λαρισαίος.
- Λες στο αφεντικό, «έχω λίγα δέκατα» και σε προειδοποιεί «μην τολμήσεις και έρθεις στη δουλειά». Ενώ παλιά, ψηνόσουν στον πυρετό και σου εξηγούσε πως «στη δουλειά δεν θα έρθεις μόνο αν πεθαίνεις».
Ζ.

Στην παραλία
* ΠΑΡΑ θιν’ αλός κουβεντούλες Λαρισαίων.
- Καθόλου δεν τον θέλω τον ήλιο στην παραλία.
- Σε καίει, ε;
- Μου ζεσταίνει τις μπύρες.
***
*- ΠΑΧΥΝΕΣ;
- Μπα... Απλώς τώρα το καλοκαίρι διαστέλλομαι από τη ζέστη.
***
*- ΑΓΝΑΝΤΕΥΕΙ ο άλλος τη θάλασσα με τα χέρια στη μέση, μοντέλο. Αγναντεύω εγώ, Κωνσταντάρας.
Ζ.

Καθυστέρηση
*- ΤΟΝ Δεκέμβριο έλεγαν πως θα έχουμε τείχος ανοσίας τον Μάιο...
Λογικό να το θυμάται ο άλλος, δεν είναι πολύς καιρός. Και να σχολιάζει στο ίντερνετ.
- Τον Μάρτιο είπαν πως θα έχουμε το τείχος τον Ιούνιο. Τον Μάιο πάλι, είπαν Ιούλιο. Τώρα λένε γενικά και αορίστως για μέσα στο καλοκαίρι.
***
*ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ εύκολο.
- Μεγάλη επιτυχία, έτσι; Αυτή τη στιγμή το 31% των Ελλήνων έχει κάνει και τις δύο δόσεις κι ένα 13% μόνο την 1η δόση του εμβολίου. Όλα καλά; (Φταίμε εμείς, φταίνε αυτοί, φταίνε κι οι άλλοι. Κυρίως αυτοί οι άλλοι...).
***
*ΚΙ ακόμα χειρότερα, ως γνωστόν, τα πράγματα στη Λάρισα. Όπου 75.000 Λαρισαίοι μόνο οι εμβολιασμένοι, με το πράσινο διαβατήριο, μόλις ένας στους τέσσερις περίπου. Κι άλλες καμιά τριανταριά χιλιάδες με την πρώτη δόση. Ο λόγος γνωστός εδώ κι ένα εξάμηνο, κανένας κυβερνητικός αρμόδιος δεν εδέησε να εξηγήσει γιατί παραμελήθηκε η περιοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. (Υπ’ αυτούς τους όρους πάντως, τέτοιος εφησυχασμός και ξεθάρρεμα στην πόλη δεν είναι καλό πράγμα).
Ζ.

Ει, Η ή Ι;
* - ΚΑΛΗΜΕΡΑ, σας τηλεφωνώ από την εταιρεία «ΗΡΩΝ»...
Ένα από τα πολλά τηλεφωνήματα τηλεπώλησης που δέχονται καθημερινά οι Λαρισαίοι στα σπίτια και τα γραφεία τους.
- Ε;
- Από την εταιρεία «ΗΡΩΝ» σας τηλεφωνώ...
- Ε και τι θέλετε, να μας ειρωνευτείτε;
- Όχι, όχι, για ηλεκτρικό ρεύμα...
- Α, είπα κι εγώ. Διότι άμα σε παίρνει ο είρων...
- Όχι είρων με «έψιλον γιώτα» κύριε, ΗΡΩΝ με γιώτα.
- Ε όχι και με γιώτα... (Αιφνιδιάστηκε και μπερδεύτηκε η κοπέλα. Αλλά κι ο υποψήφιος πελάτης είχε βαρεθεί με τα τηλεφωνήματα).
Ζ.

Αποβολή στρες
*Η γλωσσολογική διάσταση είχε κυριαρχήσει στη συζήτηση της τριγωνοπλατειακής παρέας.
- Το τέταρτο είναι 15 λεπτά εκτός κι αν είναι φέτα οπότε είναι 2,5 κιλά.
***
*- ΔΕΝ ξαναβάζω το χέρι μου στη φωτιά για κανέναν. Αρκετά εγκαύματα έχω.
***
*-ΜΑ γιατί βρίζεις, δεν κάνει.
-Δεν είναι μπινελίκι. Είναι συμπυκνωμένη αποβολή στρες διά του προφορικού λόγου.
Ζ.

Και στα μπιτσόμπαρα
*ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ικανοποιητικοί είναι οι αριθμοί των σέλφι εμβολιασμών καθώς πάνω από το 40% των Ελλήνων έχει βγάλει μέχρι στιγμής τουλάχιστον μία πετυχημένη σέλφι την ώρα που κάνουν το εμβόλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην τακτική του ενημέρωση ο ΕΟΔΥ και τα οποία καταγράφει το Βατράχι. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, πάνω από 4 εκατομμύρια πολίτες έχουν ανεβάσει τουλάχιστον μία σέλφι στα σόσιαλ μίντια, ενώ περίπου 3 εκατομμύρια έχουν βγάλει και δεύτερη, με το σύνολο των σέλφι να καλύπτει το 70% του πληθυσμού. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τουλάχιστον το 80% του πληθυσμού έχει κάνει αστειάκι στον υγειονομικό του εμβολιασμού για τον Μπιλ Γκέιτς και το τσιπάκι του εμβολίου.
***
*ΕΠΙΠΛΕΟΝ πληροφορία: Τη δυνατότητα να εμβολιάζονται στα beach bars της χώρας θα έχουν οι νέοι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ηλικιακή ομάδα των 18-25 ετών.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, από το επόμενο Σαββατοκύριακο οι ηλικίες 18-25 θα μπορούν να εξυπηρετούνται στα beach bars γνωστών οργανωμένων παραλιών της Αθήνας και στη συνέχεια της Μυκόνου και άλλων περιοχών, σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Όπως εξήγησε, λοιμωξιολόγοι του ΕΟΔΥ ήδη εκπαιδεύουν τους mixologists, δηλαδή τους μπάρμεν, ώστε να χορηγούν τα εμβόλια. «Θα είναι δηλαδή loimoksiomixologists» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
***
*«Η κυβέρνηση καινοτομεί για ακόμα μία φορά, φέρνοντας τα εμβόλια στα beach bars εκεί που ούτως ή άλλως βρίσκεται η πλειονότητα των νέων κάθε Σαββατοκύριακο» είπε χαρακτηριστικά η κ. Πελώνη, προσθέτοντας ότι όσοι εμβολιαστούν θα έχουν δώρο ένα κοκτέιλ, ένα σετ ρακέτες ή ένα τατουάζ μανίκι της επιλογής τους. Πάντως ήδη εκφράζονται ανησυχίες για την απόφαση, καθώς ειδικοί τονίζουν ότι υπάρχει κίνδυνος τα εμβόλια να είναι μπόμπες όπως πολλά από τα ποτά που συχνά σερβίρονται στα μπαρ αυτά, με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Ζ.

Προσχωρεί
*ΤΗΝ πολιτική είδηση της ημέρας ανακοίνωσε ο Λαρισαίος Ν. Μ. Στη νέα κίνηση που θα κατέβουν ο Αντώναρος, ο Ντινόπουλος, ο Παναγιωτόπουλος, ο Άρης και όλα τα παιδιά που κάποτε έδωσαν μάχες σε φλεγόμενα αμφιθέατρα, εκπρόσωπος της Λάρισας και σίγουρα βουλευτής στις εκλογές, θα είναι ο αιωνίως πολιτευόμενος με τη Νέα Δημοκρατία και μηδέποτε εκλεγόμενος αφού ποτέ δεν κατάλαβαν την αξία του στο κόμμα. Προβλέπει δε πως το κύριο θέμα της προεκλογικής του εκστρατείας θα είναι τα αεροσκάφη «Rafale», στα οποία είναι ως γνωστόν ειδικός κι ας μην είναι αεροπόρος.
Ζ.

Πρωινό πανσέτα
*ΦΟΥΛ ορεξάτοι νεαροί Λαρισαίοι.
- Κι η νύχτα μυρίζει ραβανί...
***
*- ΘΑ σας απασχολήσει κάτι οικογενειακό, έλεγε το ζώδιό μου. Μάλλον θα εννοούσε το παγωτό.
***
*- ΚΑΛΑ, είσαι τρελός; Πανσέτα με καφέ πρωί-πρωί;
- Είχε περισσέψει από χθες κι είπα να μην πάει χαμένη η καημένη...
Ζ.

Μεταξύ τους
*- ΔΕΝ ξέρεις πόσο ζόρικο είναι να σε κυνηγάει ο Κέλλας...
- Αν ήξερες πόσο άγχος έχει να σε τρέχει ο Χαρακόπουλος...
Συναγωνιστές υποτίθεται, συνεργάτες στο ίδιο κόμμα, αντίπαλοι των συριζαίων, των πασοκτζήδων, των κομμουνιστών αλλά φίλη μεν η ΝΔ φιλτάτη δε η βουλευτική έδρα. Μια δεκαετία τώρα, οι δύο Λαρισαίοι γαλάζιοι κοινοβουλευτικοί αλληλοκυνηγιούνται ανελέητα, διατηρώντας την παράδοση δεκαετιών εσωκομματικών ανταγωνισμών στη Λάρισα. Επί πέντε εκλογικές αναμετρήσεις στον μεταξύ τους ανταγωνισμό, ο οποίος κορυφώνεται κάθε φορά με το κλείσιμο της κάλπης και αποκτά νέα ορμή από την επομένη των εκλογών.
***
*ΥΠΟ συνεχή αλληλοπίεση αμφότεροι και να μην ξέρουν και πότε θα προκηρύξει ο Μητσοτάκης εκλογές ώστε να φορτσάρουν, υποχρεωμένοι έτσι να τα δίνουν όλα διαρκώς.
Εν τέλει κάνουν ζημιά ο ένας στον άλλο χωρίς να ωφελούνται οι ίδιοι. Να επί παραδείγματι, όταν οι πρωθυπουργοί συνθέτουν τις κυβερνήσεις τους, σκέφτονται κάποια στιγμή, «να βάλω και τον Λαρισαίο στο τάδε υπουργείο...».
Μετά το ξανασκέφτονται, «και τι θα κάνω με τον άλλο Λαρισαίο που θα μείνει απ’ έξω;» (Να υπουργοποιήσουν και τους δύο ταυτόχρονα αδύνατον, δεν φτάνουν οι θέσεις.
Οπότε...).                   

Ζ.
Γραμματέας Θεσσαλίας
*ΝΕΑ αυξημένα καθήκοντα τη λένε την κομματική προαγωγή στο ΚΚΕ. Η Μαρία Γαβαλά λοιπόν είναι μέλος της απερχόμενης Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, πιθανόν να επανεκλεγεί σήμερα από τη διαδικασία του Συνεδρίου.
Από την περασμένη χρονιά όμως η σαραντάχρονη Λαρισαία δικηγόρος είναι και γραμματέας της κομματικής οργάνωσης της Λάρισας. Και προσφάτως, εντελώς αθόρυβα, δίχως καν κάποια ανακοίνωση, αναδείχθηκε γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Προφανώς θα εκλέχθηκε από την πανθεσσαλική συνδιάσκεψη αντιπροσώπων που θα συγκλήθηκε ενόψει Συνεδρίου. Ούτε γι’ αυτό υπήρξε κάποια δημόσια ανακοίνωση, «τα εν οίκω μη εν δήμω» το τηρεί το ΚΚΕ σχολαστικά.
***
*Η προαγωγή της Μαρίας Γαβαλά, έγινε γνωστή εμμέσως, από δελτίο Τύπου για τη φοιτητική προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στο Φρούριο, στην οποία μίλησε. Εκεί αναφερόταν με το νέο της κομματικό αξίωμα. Το οποίο κατείχε πριν, γραμματέας στην Ε. Π. Θεσσαλίας, ο Κώστας Αβραμόπουλος, υψηλόβαθμο στέλεχος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ.
Ζ.

Ξεχωρίζει
O πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης μιλώντας προχθές στη Λάρισα το σημείωσε με έμφαση. Πως «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, συμμετέχει ενεργά στις διαβουλεύσεις των σοσιαλιστικών, των αριστερών και πράσινων κομμάτων για τη διαμόρφωση ενός νέου συσχετισμού που θα οριοθετήσει μια προοδευτική στροφή για την Ευρώπη».
Των ευρωσοσιαλιστών είναι η αλήθεια. Αφού ο κ. Τσίπρας συμμετείχε για πρώτη φορά στη συνάντηση των ηγετών της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, συνάντηση που θα καθορίσει τη σχέση των δύο πλευρών. Έτσι εξηγούνται και τα φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη του χώρου, φλερτ – πονοκέφαλος για το ΚΙΝΑΛ.
Με τους ευρωσοσιαλιστές λοιπόν για να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι που συνήθιζε να λέει ο Χαρίλαος Φλωράκης. Τα υπόλοιπα περί «πολιτικών ζιζανίων» αφορούν στον «ιδεολογικό εμφύλιο», μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.
Β.Κ.

Εμπέδωση
«ΠΡΕΠΕΙ με κάποιο τρόπο» τόνισε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο φόρουμ «project2030.gr» της ΟΝΝΕΔ, «να προσαρμόσουμε τα σχολεία μας, το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα στις ανάγκες μιας αγοράς εργασίας και ενός κόσμου ο οποίος αλλάζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Να εμπεδώσουμε την έννοια των δεξιοτήτων».
Είναι διαχρονικός ο... καημός των παλαιο και νέο-φιλελεύθερων να συνδέσουν τη γνώση με την αγορά εργασίας, σε βάρος εννοείται του δημοσίου αγαθού που λέγεται μόρφωση.
Στη χώρα μας η σημερινή κυβέρνηση ήταν αυτή που εξίσωσε τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων με αυτά των δημοσίων πανεπιστημίων.
Ποιος ήταν ο τίτλος στο φόρουμ της γαλάζιας γενιάς; «Νέοι που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το Εξωτερικό». Οι νέοι που έφυγαν στο εξωτερικό, ελέω μνημονίων και (κομματικής) αναξιοκρατίας στην Ελλάδα, να το σκέπτονται άραγε;
Δεν μας πέφτει λόγος για τη διοργάνωση, αλλά στο εισαγωγικό του φόρουμ θα μπορούσε να προβληθεί ο προβληματισμός του Τσάκωνα στο «Μάθε παιδί μου γράμματα», ενώ αριθμεί τα... έτη σπουδών.

Β.Κ.

Σώθηκαν...
*ΚΑΘΟΤΑΝ λοιπόν το λιοντάρι στο δάσος και χάζευε τη λίμνη. Ξαφνικά περνάει ο βάτραχος σφεντόνα, με μεγάλους πήδους.
- Εεεε... Για πού τόβαλες έτσι βιαστικός; ρωτάει το λιοντάρι.
- Δεν τάμαθες; Τράκαρε ο ελέφαντας με τον ιπποπόταμο, στην άλλη άκρη της λίμνης. Χτύπησαν άσχημα, χαμός...
- Ναι; Κι εσύ τι τρέχεις;
-Πάω να δώσω αίμα...
Ζ.

 

 DIOIKHTES CIU

*- ΕΚΕΙ που είστε ήμουνα... Της Τροχαίας μεν αλλά διοικητής ήταν κι ο αντιπεριφερειάρχης Καλομπάτσιος. Μετά τον έγραψε, στα κατάστιχά του ο Αγοραστός. Θα ήθελαν να το πάθουν και οι υγειονομικοί διοικητές.
Ζ.

 

BOYGELO CIU

*ΑΧ αυτή η τελευταία μέρα του σχολείου... Ποιος δεν έχει αναμνήσεις από μπουγέλο; Ένα «έθιμο» που ο χρόνος δεν έσβησε. Ξεφωνητά, γέλιο, κυνηγητό και νερό πολύ νερό ! Εξάλλου, είναι η μόνη φορά που τα παιδιά τα κάνουν μούσκεμα, σε ένα κόσμο που αυτό είναι προνόμιο των ενηλίκων, αλλά με διαφορετική έννοια.
Ν.Π.

 

OGL CIU

*ΔΕΝ είναι το μοναδικό και σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο. Αναφερόμαστε σ’ ένα παρατημένο εδώ και καιρό, δίκυκλο που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της οδού Ογλ. Είναι από την πλευρά της Πλατείας και σίγουρα πιάνει χώρο που δεν του ανήκει. Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της γειτονιάς πως είναι ξεχασμένο στην ίδια θέση. Ας φροντίσουν λένε οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ή να ενημερώσουν τον ιδιοκτήτη ή να το πάρουν από το σημείο.
Κ.Γ.

 

MPOYKALI CIU

*ΘΕΛΕΙ μια προσοχή με την μπύρα εκεί στην παραλία.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass