Διακοπές στη Λάρισα: Ανακάλυψε τη!

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2024 9:45 | Τελευταία ενημέρωση: 21 Μαϊ 2024 9:53

Η Λάρισα αποτελεί την πρωτεύουσα και τη μεγαλύτερη πόλη της περιφέρειας της Θεσσαλίας.

Σε αυτή θα συναντήσετε πεζόδρομους με αμέτρητα καφέ και μπαρ, ιστορικά αξιοθέατα, αλλά και πολλά εστιατόρια και τσιπουράδικα για να χαλαρώσετε το μεσημέρι ή το βράδυ και να απολαύσετε τοπικές λιχουδιές.

Δεν είναι επίσης δυνατόν να επισκεφτείτε την περιοχή και να μη θαυμάσετε τις φυσικές της ομορφιές… Αλλά ας τα πάρουμε καλύτερα με τη σειρά.

Ανακαλύψτε την πόλη της Λάρισας

Μοναδική φοιτητούπολη η οποία έχει ονομαστεί «η πόλη του καφέ» και όχι άδικα, αφού για τους 160.000 περίπου κατοίκους της έχει περισσότερες από 1600 καφετέριες σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2021. Επισκεφτείτε την πλατεία Ταχυδρομείου για να τις γνωρίσετε αλλά και να δείτε την υπέροχη υφασματογορά που λειτουργούσε την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η πεζοδρομημένη περιοχή με τα καταστήματα ξεκινάει από εκείνο το σημείο, οπότε είναι η τέλεια αφορμή για να εξερευνήσετε την αγορά της πόλης και στη συνέχεια να απολαύσετε παραδοσιακές συνταγές στα κοντινά μεζεδοπωλεία και στις ταβέρνες. Στο τέλος της θα συναντήσετε τον λόφο του Φρουρίου στο οποίο παλιά βρισκόντουσαν η ακρόπολη της Λάρισας, πολύ σημαντικοί ναοί αλλά και το αρχαίο θέατρο που υπάρχει μέχρι και σήμερα.

Σε αυτό μαζεύονται μεγάλες παρέες φοιτητών τις πρωινές αλλά και τις βραδινές ώρες, ενώ τριγύρω υπάρχουν πολλά μπαρ για να διασκεδάσεις με κάθε είδος μουσικής. Μιας και η Λάρισα δεν είναι μόνο «δυνατή» τις πρωινές ώρες, αφού είναι εκατοντάδες τα άτομα που βγαίνουν τη νύχτα για να διασκεδάσουν, οι περισσότεροι αυτών μέχρι το πρωί. Για λεπτομέρειες σχετικά με τη νυχτερινή ζωή της πόλης επισκεφτείτε το https://outnow.gr/larisa/

Και από μουσεία…;

Ανακαλύψτε όλη την πλούσια ιστορία της Λάρισας μιας και είναι η μόνη ελληνική και από τις ελάχιστες σε όλη την Ευρώπη που κατοικούνται συνεχόμενα για περισσότερο από 8000 χρόνια. Εκτός από το αρχαίο θέατρο στο λόφο του Φρουρίου υπάρχει και το αναστηλωμένο Β’ αρχαίο θέατρο αλλά και πολλά ακόμη μουσεία όπως εκείνο του Ιπποκράτη απέναντι από το Αλκάζαρ, το μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, της κούκλας, της εθνικής αντίστασης, η Δημοτική Πινακοθήκη Κατσίγρα αλλά και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο.

Πάρκο Αλκαζάρ και Πηνειός Ποταμός

Αξιοσημείωτη αλλά και απαραίτητη η στάση σας στα δύο αυτά μέρη. Στο πρώτο παλαιότερα υπήρχε το μεγάλο παζάρι της πόλης ενώ πλέον διοργανώνονται θεατρικές παραστάσεις και όχι μόνο στον ανακαινισμένο χώρο του Κηποθέατρου.  Στον ποταμό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα μπορείτε να κάνετε πικνίκ, ποδήλατο ή απλά να περπατήσετε απολαμβάνοντας τη θέα και την ηρεμία της φύσης.

Το καλοκαίρι θέλει θάλασσα…

Φυσικά και θέλει και στη Λάρισα υπάρχουν πολλές επιλογές ώστε να δροσιστείτε τις ζεστές εκείνες ημέρες. Ποιες είναι αυτές…;

Από τις κοντινότερες είναι αυτές κάτω από τη σκιά του Ολύμπου αλλά και του Κισσάβου. Οι περισσότερες είναι οργανωμένες με beach bar, καφετέριες και ταβέρνες ενώ άλλες είναι λιγότερο ή μπορεί και καθόλου.

Στην περίπτωση που ψάχνετε αποκλειστικά οργανωμένες παραλίες από τον Αγιόκαμπο μέχρι και την Βελίκα απλώνεται μια ακτογραμμή μεγαλύτερη των 10 χιλιομέτρων, η οποία είναι γεμάτη καφέ και εστιατόρια ώστε να μη σας λείψει τίποτα. Υπάρχουν φυσικά και πολλές ακόμη παραλίες να ανακαλύψετε κάτω από τον Όλυμπο που θα σας προσφέρουν και εκπληκτική θέα, όπως το Καστρί Λουτρό.

Αποδράσεις κοντά στη Λάρισα

Λόγω της τοποθεσίας της έχει το πλεονέκτημα ότι μπορείτε να επισκεφτείτε πολλούς προορισμούς σε κοντινή απόσταση.

Από τα ιστορικά Αμπελάκια με το Λαογραφικό Μουσείο, τον πρώτο συνεταιρισμό στην Ελλάδα και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο χωριό Ραψάνη με το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου, το Μεταξοχώρι με τα γραφικά σπιτάκια και τους δρόμους, την Καλλιπεύκη στον Κάτω Όλυμπο, τη Σπηλιά και πολλά ακόμη.

Αξίζει να σταθούμε λίγο περισσότερο στα Αμπελάκια… γραφικά πέτρινα σπίτια μακεδονικής αρχιτεκτονικής με κεραμιδένιες στέγες, μια πανέμορφη πλατεία με πλατάνια και ταβέρνες τριγύρω αλλά και ιστορικής σημασία κτίσματα, όπως οι ναοί του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Αθανάσιου, το αρχοντικό Σβαρτς αλλά και τα μουσεία της κάποια από τα οποία αναφέρθηκαν παραπάνω.

Υπάρχει ακόμη ένας κρυμμένος θησαυρός λίγο πιο πάνω από τα Αμπελάκια, ο οποίος προσφέρει πανοραμική θέα στην περιοχή των Τεμπών. Το κάστρο της Ωριάς είναι από τα ωραιότερα αξιοθέατα της περιοχής και παρατηρητήριο στρατηγικής σημασίας.

Για ευεξία και χαλάρωση κατευθυνθείτε στους πρόποδες του Κισσάβου και το Κόκκινο Νερό, το οποίο φιλοξενεί ιαματικές πηγές. Πήρε την ονομασία του από το χρώμα των νερών λόγω των υδροξειδίων του σιδήρου που περιέχουν, τα οποία ενδείκνυνται για γαστρεντερολογικές παθήσεις και προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος.

Υπάρχει κάτι για τους λάτρεις των σπορ;

Το βουνό του Ολύμπου θα σας λύσει τα χέρια! Οργανώνονται συχνά από τον Ορειβατικό Σύλλογο Λάρισας πολλές πεζοπορίες σε αυτό, αλλά και στον Κίσσαβο που υπάρχουν ευκολότερες διαδρομές αν είστε ακόμη αρχάριοι.

Ακόμη μια επιλογή είναι να διασχίσετε το Φαράγγι της Καλυψούς το οποίο θα σας οδηγήσει να κάνετε εν τέλη μπάνιο σε βάθρες. Βρίσκεται κοντά στον οικισμό Κόκκινο Νερό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass