7 κορυφαίοι καλοκαιρινοί προορισμοί… αλλιώς!

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2024 14:31

Καλοκαιρινές διακοπές χωρίς νησί γίνεται…;

Φυσικά και γίνεται!

Οι επιλογές είναι αμέτρητες και είναι η μία καλύτερη από την άλλη. Δε χρειάζεται να μπείτε σε πλοία για να απολαύσετε στο έπακρο τις ομορφιές της Ελλάδας την καλοκαιρινή περίοδο.

Πάρτε το αμάξι σας για να ανακαλύψετε την Ηπειρωτική Ελλάδα και τα πανέμορφα μέρη που προσφέρει τόσο απλόχερα σε ντόπιους και τουρίστες.

Οι top προορισμοί που δεν περιμένετε…!

Προορισμοί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας: από την Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο και τη Μακεδονία. Είστε έτοιμοι να τους ανακαλύψετε;

Εύβοια

Ίσως χωράνε σε αυτή τη λίστα ένα ή δύο νησιά τελικά… μιας και η Εύβοια είναι η καλύτερη επιλογή νησιού κοντά στην Αθήνα που συνδυάζει πραγματικά τα πάντα και μπορείτε να το επισκεφτείτε μέσω αμαξιού. Είτε αναζητάτε χαλάρωση είτε θέλετε να ζήσετε μια καινούργια περιπέτεια, υπάρχει το ιδανικό μέρος για εσάς.

Camping ή πολυτελή ξενοδοχεία; Στην πρώτη περίπτωση ιδανικές επιλογές είναι το Πευκί, η Αγία Άννα και οι Ροβιές. Από την άλλη για εκλεκτές στιγμές ευεξίας σε πολυτελή σπα κατευθυνθείτε στα ξενοδοχεία της Αιδηψού και στα Γιάλτρα. Μάθετε περισσότερα σε μηδενικό χρόνο για τα καλύτερα καταλύματα του νησιού!

Για μακροβούτια στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου επιλέξτε κάποιο μέρος στη νότια πλευρά του νησιού όπως την Κάρυστο, τον Μπούρο και το Ακρωτήρι ανάμεσα σε άλλα. Για εξωτικές εικόνες θα μεταφερθούμε στην άλλη άκρη του νησιού και στα Λιχαδονήσια, τα οποία οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφτείτε έστω και για μια μονοήμερη εκδρομή.

Πήλιο

Ήρθε η στιγμή να διαψεύσουμε τις δηλώσεις ότι το Πήλιο είναι αποκλειστικά ένας χειμερινός προορισμός!

Την καλοκαιρινή περίοδο μπορείτε να απολαύσετε τις βουτιές σας στο Αιγαίο στις πανέμορφες παραλίες της περιοχής ενώ από το κατάλυμά σας θα έχετε θέα στον Παγασητικό Κόλπο. Από τις καλύτερες επιλογές για απολαύσετε τα γαλαζοπράσινα νερά του Πηλίου είναι ο Μυλοπόταμος, η Πλάκα, το Παπά Νερό και φυσικά το Χορευτό.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τις γραφικές Μηλιές, τη Βυζίτσα αλλά και τη Τσαγκαράδα. Κοντινοί προορισμοί είναι η Λάρισα, ο Βόλος και η Καρδίτσα.

Πύλος

Η Πύλος είναι must προορισμός αν αναζητάτε all inclusive ξενοδοχεία στα οποία μπορείτε να χαλαρώνετε όλη μέρα αλλά παράλληλα θέλετε και να εξερευνήσετε τα ιστορικά αξιοθέατα της περιοχής. Από το αρχαιολογικό μουσείο, στο Νιόκαστρο που είναι στην είσοδο του λιμανιού, στις πλατείες, το ανάκτορο του Νέστωρα αλλά και στη λιμνοθάλασσα Γιάλοβα μαζί με τις ωραίες παραλίες της τριγύρω περιοχής.

Την επίσκεψή σας αξίζει επίσης η παραλία Βοϊδοκοιλιάς αλλά και ο αρχαιολογικός χώρος σε ύψωμα πάνω από αυτή. Λίγο πιο έξω από την Πύλο βρίσκεται και το Πολυλίμνιο, ένα σύμπλεγμα από λίμνες οι οποίες δημιουργούν καταρράκτες και είναι ιδανικά για δροσερές βουτιές.

Μάνη

Όποιος έχει επισκεφτεί τη Μάνη πάντα επέστρεφε για να ξαναζήσει τη μαγεία της! Ανακαλύψτε τη Λακωνική και τη Μεσσηνιακή Μάνη και όλες τις ομορφιές που έχουν να σας προσφέρουν οι προορισμοί της.

Στη Λακωνική Μάνη θα βρείτε το πανέμορφο Λιμένι για τις πιο δροσερές βουτιές, την γραφική Αρεόπολη, την πυργοπολιτεία Βάθεια, το Οίτυλο αλλά και το Ταίναρο. Από την άλλη η Μεσσηνιακή Μάνη έχει την Καρδαμύλη, τις παραλίες Καραμίτσι, Φονέα και Καλόγρια, αλλά και τα χωριά Στούπα και Άγιο Νικόλαο για να περπατήσετε και να τα ανακαλύψετε.

Λευκάδα

Ήρθε η στιγμή να αποκαλύψουμε το δεύτερο νησί της λίστας το οποίο είναι προσεγγίσιμο με αμάξι… Η Λευκάδα λοιπόν είναι από τα ομορφότερα νησιά του Ιονίου με εκπληκτικές παραλίες και μοναδικά χωριά.

Εκτός από την πόλη πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε τη Βασιλική με την ομώνυμη παραλία, το χωριό του Άγιου Νικήτα, το φάρο του Λευκάδα για τη θέα, το κάστρο της Αγίας Μαύρας αλλά και το Νυδρί. Ανακαλύψτε την εξωτική ομορφιά της παραλία Εγκρεμνοί, το Πόρτο Κατσίκι και φυσικά το Κάθισμα.

Από τη Λευκάδα υπάρχουν πολλές κρουαζιέρες μέσω των οποίων μπορείτε να επισκεφτείτε τριγύρω νησιά και να κολυμπήσετε στις ακτές τους.

Πάργα και Σύβοτα

Μόνο 1 ώρα και 30 λεπτά μακριά από τα πανέμορφα Ιωάννινα, η Πάργα και τα Σύβοτα χαρίζουν μαγικές εικόνες που θα σας ταξιδέψουν…  Περιηγηθείτε στα γραφικά στενά της Πάργας, εξερευνήστε το Κάστρο και κολυμπήστε στα γαλαζοπράσινα νερά της.

Για μια ακόμη πιο εξωτική εμπειρία επισκεφτείτε τις παραλίες στα Σύβοτα και απολαύστε την καταγάλανη θάλασσα ανάμεσα σε καταπράσινους λόφους. Την τιμητική της έχει η παραλία Μπέλα Βράκα που είναι η αγαπημένη των επισκεπτών! Έχετε ακόμη και τη δυνατότητα να δοκιμάσετε διάφορα θαλάσσια σπορ και να ανακαλύψετε τους κρυμμένους θησαυρούς του βυθού.

Αν αναζητάτε όμως και την αύρα των νησιών του Ιονίου, επισκεφτείτε τους Παξούς και τους Αντίπαξους, δύο υπέροχα γραφικά νησάκια τα οποία μπορείτε να δείτε σε μια μονοήμερη εκδρομή.

Δεν χρειάζεσαι πολλά…

Μόνο τη συντροφιά του αμαξιού σας να έχετε και την παρέα σας, όλη η Ελλάδα μυρίζει καλοκαίρι! Προορισμοί που μπορεί να μη σκεφτόσασταν καν θα σας προσφέρουν μαγικές στιγμές σε πανέμορφες ακτές. Είναι στο χέρι σας να τις ανακαλύψετε!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass