Το σχόλιο της Δευτέρας

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2024 10:01

Οταν πέθανε ο Γιώργος Λιάγκας....

Η είδηση του θανάτου του διάσημου δημοσιογράφου Γιώργου Λιάγκα έγινε γνωστή σ’ όλη τη χώρα αστραπιαία, καθώς τα περισσότερα κανάλια διέκοψαν το πρόγραμμά τους και έβγαλαν «Έκτακτα» δελτία ειδήσεων. Σε καιρούς ειδησεογραφικής μονοτονίας και σπαρίλας, ο θάνατος του πασίγνωστου τηλεπαρουσιαστή έπεσε ως μάνα εξ ουρανού.
- Επιτέλους ! Πόσο Κασσελάκη να παίξω ακόμη γαμώ το φελέκι μου, ξέσπασε με άγρια χαρά ο Τζον Καληνύχτας, διευθυντής Ειδήσεων μεγάλου καναλιού, μετά το τρίτο ουίσκι στο πολυτελέστατο γραφείο του. Πόσο Ανδρουλάκη; Αυτός είναι πιο βαρετός, πιο άνοστος κι απ’ τις μπάμιες! Επιτέλους, κάτι καινούριο!

Ο Γιώργος Λιάγκας βρέθηκε νεκρός μέσα στην πισίνα της πολυτελέστατης μεζονέτας στην οποία διέμενε σε ακριβό, για την ακρίβεια... πανάκριβο, Νότιο Προάστιο της Αθήνας. Δίπλα του βρέθηκε ένα άδειο μπουκάλι βότκας, αν και νεότερες πληροφορίες έκαναν λόγο για μπουκάλια ρετσίνας Τυρνάβου. Στη σκέψη αυτή, ο Καληνύχτας μειδίασε με τον αναπόφευκτο κυνισμό:
- «Τελικά, σκέφτηκε, δύσκολα βγαίνει ο Τύρναβος από μέσα σου... Και να σκεφτείς, δεν τον έβγαλαν καν βουλευτή, τα ζωντόβολα...». Και πρόσθεσε κι άλλο ουίσκι στο ποτήρι του.
Οι περισσότεροι το είχαν ξεχάσει πια, αλλά όχι ο Καληνύχτας. Αυτό το τσακάλι των μεγάλων καναλιών δεν ξεχνούσε ποτέ και κανέναν. Ναι, πράγματι, ο Λιάγκας παρ’ ολίγον να εκλεγόταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λαρίσης το 2007.
- Γιωργάκη, είχε πει τότε ο Καληνύχτας στο νεαρό και ανερχόμενο αστέρι της δημοσιογραφίας. Στην Αθήνα δεν πιάνεις χαρτωσιά. Θα σε φάνε τα θηρία. Απ’ τον Τύρναβο είπαμε ότι είσαι; Ντάξει, παραδίπλα, απ’ το Αργυροπούλι, το ίδιο είναι. Τράβα εκεί στα βλαχάκια, νέος είσαι, ομορφόπαιδο είσαι, στο γυαλί βγαίνεις, για πλάκα θα σε εκλέξουν και μεγάλη τους τιμή....
Αέρα θέλει το βουλευτιλίκι, κι αεράτος ήρθε για να εκλεγεί ο Γιώργης, όμως, σαν ανοίξανε οι κάλπες και μετρηθήκαν τα κουκιά, η τιμή δεν του έγινε. Τα βλαχάκια του Καλοχωρίου νίκησαν τους Σαρακατσιάνους του Αργυροπουλίου κι έβγαλαν Βλάχο βουλευτή κάποιον Έξαρχο, 400 ψηφοδέλτια διαφορά.
Άι σιχτίρ, είπε τότε ο δημοσιογράφος Λιάγκας, αυτοί δεν ξεβλαχεύουν ούτε με... Πέτρο Κωστόπουλο. Δεν κάνω εγώ για τέτοια, τα μούντζωσε, δεν ξαναπάτησε στα πάτρια, γύρισε Αθήνα, μια χαρά εκεί, δημοσιογραφία, εξουσία, καλά συμβόλαια, καλά φράγκα, δημόσιες σχέσεις, κολλητηλίκια με υπουργούς, δεξιώσεις, χάι κλας άνθρωποι, μπαράκια και πολυτελή εστιατόρια, φανταχτερές γκόμενες. Βουλευτής Λαρίσης! Μπλιαχχχ! Σιγά το πράμα. Να σε τραβολογάει ο κάθε μπάρμπα Θανάσης να διορίσεις τον μόσχαρό του θυρωρό στο Δημόσιο και να παρακαλάς τον κάθε... Λιάγκα να σε βγάλει δύο λεπτά στο δελτίο ειδήσεων μη σε ξεχάσουν πως υπάρχεις. Ποτέ! Αθήνα φίλε... Στα κανάλια. Εκεί είναι η δύναμη. Κι αυτή η καινούρια, η ψηλή ντε, η ξανθιά, η Φαίη Κρεμμυδά, που ένας θεός ξέρει ποιος «μεγάλος» την έφερε στο κανάλι τάχα μου για δημοσιογράφο, καλό κομμάτι, ε; Δηλαδή από φάτσα έτσι κι έτσι, αλλά από κορμί κορμάρα, και πόδι χυτό, ατελείωτο. «Ψηλές ποδάρες, τρελές λαχτάρες» που λένε.
- Πώς την πάτησες έτσι Γιωργάκη; Του είχε πει τότε ο Καληνύχτας, όταν ο Λιάγκας τού ανακοίνωσε πως θα παντρευόταν τα... πόδια, εεε, την Κρεμμυδά δηλαδή. «Η γυναικάρα απ’ το Κιλκίς» απεδείχθη γυναίκα – αράχνη. Τον τύλιξε. Στα πόδια της. Πιάστηκε στο δόκανο ο αϊτός. Η ελληνική επαρχία στο τέλος πάντα εκδικείται – δες τι έγινε και στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Πού παααα ρε Γερουλάνε;
Η ώρα περνούσε, ο Καληνύχτας επέτρεψε στον εαυτό του να συγκινηθεί για λίγο, αναπολώντας τα παλιά, μετά συνήλθε, πάνω απ’ όλα η δουλειά. Σήκωσε το τηλέφωνο και άκουσε τη φωνή του αρχισυντάκτη.
- Έλα, πού είμαστε;
- Τίποτε, ακόμη, κύριε διευθυντά. Περιμένουμε το πόρισμα του ιατροδικαστή...
Του Καληνύχτα του γύρισε το μάτι ανάποδα και δεν έφταιγε μόνο το ουίσκι.
- Τιιιι; Ποιο πόρισμα ρεεε; Ποιου ιατροδικαστήηηη; Με δουλεύετε όλοι εκεί κάτω; Το πόρισμα αγόρι μου είμαστε εμείς. Οι ιατροδικαστές είμαστε εμείς. Τόσα χρόνια κοντά στον Λιάγκα δεν έμαθες τίποτε; Να κόψετε τον λαιμό σας και να βγάλετε πόρισμα. Αν σας προλάβει ο «Αντέννας», μαύρο φίδι που σας έφαγε... Α, και πού ‘σαι... Θέλω τα πάντα. Θέλω λεπτομέρειες. Ξέρεις εσύ. Πλάνα απ’ το σπίτι, την πισίνα, το μπουκάλι απ’ τη βότκα, τη μάρκα της βότκας, τι χρώμα μαγιό φορούσε, τι μάρκα μαγιό, ξέρω ρε ότι φορούσε αθλητικό Adidas, αλλά εσείς θα πείτε Αρμάνι. Ναι ρε Αρμάνι! Δε σέβεστε ντιπ τη μνήμη του νεκρού συναδέλφου; Τι ήταν, κάνας μπίχλας; Και να τονίσετε ότι το ίδιο μαγιό φορούσε στη Μύκονο που είχε πάει με την καινούρια, ναι, ρε, αυτή που «ψώνισε» απ’ το Survivor, από πού αλλού θα «ψώνιζε» γυναίκα ο Γιώργης; Από τη Λέσχη Φιλομούσων Κυριών; Ρίχτε τα, φτιάξτε σενάρια, ο κόσμος διψάει για σενάρια.
- Μήπως υπερβάλλουμε, κύριε διευθυντά - τόλμησε να ρωτήσει ο αρχισυντάκτης τον Τζόνι Καληνύχτα. Για νεκρό άνθρωπο μιλάμε, για συνάδελφο... Η δεοντολογία επιτάσσει...
Εκεί ο διευθυντής έχασε τον έλεγχο:
- Πλάκα μου κάνετε όλοι εκεί κάτω ε; Ποια δεοντολογία ρε; Τη δεοντολογία θα κοιτάξουμε ή τα νούμερα ρε νούμερο; Όλοι για δεοντολογία μιλάτε, αλλά από τα ρεπορτάζ της κλειδαρότρυπας πληρώνεστε όλοι σας. Αυτά γουστάρει ο κόσμος, αυτά του δίνουμε, έτσι πιάσαμε κορυφή, τα νούμερα δε λένε ποτέ ψέματα. Κάτι μας είπες τώρα... Θα φωνάξουν κάνα δυο γεροντοκόρες της δημοσιογραφίας, θα μας κράξουν και πέντε ψέκες στα σόσιαλ, αλλά ποιος τους χέζει αυτούς ρε; Άμα θέλετε δεοντολογία, να πάτε να δουλέψετε όλοι στο κανάλι της Βουλής, να ασχολείστε με τον κάθε Πριτσαπίδουλα βουλευτή Αρκαδίας και περιχώρων να αγορεύει για την ανάγκη ενίσχυσης της ορεινής κτηνοτροφίας ρε... Για μέχρι εκεί σας έχω, όχι για παραπάνω...
- ... (Σιωπή από την άλλη άκρη).
- Βάλτε το καλά στο μυαλό σας... Χθες ένας Τράγκας, σήμερα ένας Λιάγκας, αύριο ένας... Παρλιάγκας, όλοι αναλώσιμοι είμαστε ρεεε. Το τέρας της δημοσιότητας θέλει τάισμα, θέλει θυσίες. Ο Λιάγκας πέθανε, πάμε γι’ άλλα. Λοιπόν, μαγιό Αρμάνι είπαμε. Επίσης, ψάξτε αν πήρε τίποτε ουσίες από πριν, γιατί τι διάολο θα παίζουμε όλη την εβδομάδα; Πάλι Κασσσελάκη; Και θα το πω για τελευταία φορά, για να μη μου βάζετε και ηθικά διλήμματα. Μόνο με τέτοια ρεπορτάζ τιμάς έναν Λιάγκα!
Τους γκάζωσε... Έτσι έκανε πάντα. Τους έβαζε στην πίστα και τους άφηνε να τρέχουν σαν αφηνιασμένοι ταύροι. Έριξε μια ματιά στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, τίποτε το σπουδαίο, μόνο ότι ο Ανδρουλάκης ήταν φαβορί για πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ...
- Ω ρε πού μπλέξαμε, σκέφτηκε ο Τζόνι Καληνύχτας. Πώς να βγάλεις τετραετία στα Δελτία μ’ αυτόν τον στούρνο; Α, ρε Γιωργάκη... Εσύ έπρεπε να είσαι βουλευτής και να πηγαίνεις τώρα για αρχηγός. Θα τον έσκιζες τον Μητσοτάκη. Θα ανέβαζες τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στα ύψη... Τσσσς... Εδώ ανέβασες τα ποσοστά της τηλεθέασης στα ουράνια, που είναι και το δύσκολο, στο ΠΑΣΟΚ θα κόλλαγες... Σιγά τα όντα που θα ‘χες για αντίπαλους...
Είχε περάσει η ώρα. Κι αυτός συνέχισε να πίνει αναλογιζόμενος ποιες άλλες λεπτομέρειες θα μπορούσαν να σκεφτούν και να παίξουν για τον πνιγμό του άτυχου Λιάγκα...
ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΛΕΣΗΣ
alexiskalessis@yahoo.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass